Overslaan en naar de inhoud gaan

Boek je een reis via Joker, dan kan je de CO2-uitstoot van je vlucht compenseren via BOS+. Inderdaad, door bomen te planten! Hoeveel je moet compenseren wordt bepaald door de afstand die je aflegt. 

 

Hoe werkt het?

 1. Je ontvangt enkele weken voor jouw vertrek een mail met uitnodiging tot CO2-compensatie 
 2. Met de calculator van BOS+ (Treecological) kan je heel eenvoudig de CO2-uitstoot van je vlucht berekenen en compenseren. 
 3. Vul je gegevens in en duid aan welke opties overeenkomen met jouw gebruik.  Met behulp van het Treecological-algoritme kom je heel snel jouw CO2-uitstoot te weten.
 4. Nadat je jouw CO2-uitstoot en verbruik hebt berekend, kan je dit compenseren door te doneren aan een project van BOS+.
 5. BOS+ zorgt voor de aanplanting van nieuwe bossen. De eerste Treecological bossen groeien in Ecuador
 6. Als je CO2-compensatie boven de 40 euro is, ontvang je hiervoor een fiscaal attest. Deze gift is namelijk voor 45% fiscaal aftrekbaar.

Opgelet: Als je nu al wilt compenseren ga dan enkel via deze link naar BOS+,  enkel zo kunnen we bijhouden hoeveel Joker-reizigers hun CO2-uitstoot compenseren.

Waarom compenseren?

De wereldwijde CO2-uitstoot van vluchten doet ons klimaat veranderen en de aarde opwarmen. Door bomen aan te planten via BOS+ compenseren we deze CO2-uitstoot.

Bossen nemen CO2 op en leggen het voor jaren vast. De koolstof zit zowel in het hout en de bladeren van bomen, als in de bodem. Bossen zijn echte koolstofreservoirs en een deel van de broeikasgasuitstoot kan je dus compenseren door het bebossen van gronden.

Waarom BOS+?

We kiezen voor BOS+ omdat: 

 • Joker overtuigd is van het belang van bossen in de strijd tegen de klimaatopwarming.
 • BOS+ een Belgische en duurzame organisatie is, met meer dan 40 jaar ervaring
 • BOS+ zowel rekening houdt met de directe als indirecte uitstoot van je reis. 
 • het volledige bedrag dat gecompenseerd wordt, naar de projecten gaat in het zuiden.
 • de samenwerking en coördinatie tussen BOS+ en lokale universiteiten zorgt voor een waterdichte opvolging van de Treecological-bossen.

 

Wist je dat...

 • Joker al sinds 2006 de vluchten van alle reisbegeleiders compenseert
 • een boom in het zuiden bijna dubbel zoveel CO2 opneemt als in het noorden omdat ze daar het hele jaar groeien
 • BOS+ drones gebruikt om de progressie van hun bossen op te volgen?