Overslaan en naar de inhoud gaan

Goed verzekerd op reis

Bij alle Joker-groepsreizen is een degelijke reisbijstandsverzekering van KBC inbegrepen. Deze bijstandsverzekering biedt een zeer goede basisdekking, een afzonderlijke bijstandsverzekering hoeft dus niet.
 
Optioneel kan je gebruik maken van de KBC-annulerings- en bagageverzekering. De premie bedraagt 5,5% van de reissom.
 
Hieronder vind je meer uitleg over de verzekeringsmogelijkheden.
 

Inbegrepen in de KBC-reisbijstandsverzekering

Deze verzekering biedt een uitgebreide reisbijstand (o.m. repatriëring bij ziekte, ongeval of overlijden, verlengd verblijf, vervroegde terugkeer, opsporingskosten tot €5.000, medische kosten in het buitenland tot €50.000 en tot €250.000 voor U.S.A en Canada (met een vrijstelling van €75)).

Ook de medische kosten ingevolge een reisongeval, na terugkeer in België, zijn verzekerd tot €5000 per persoon.

 

Geen reisbijstand nodig?

Als je deze reisbijstandsverzekering niet wil afsluiten, dan meld je dit expliciet bij reservatie en krijg je een korting van 1% op de reissom.

Maar let op: vergeet niet dat een reisbijstandsverzekering verplicht is om te kunnen deelnemen aan een Joker-groepsreis. De mutualiteits- en hospitalisatieverzekeringen volstaan doorgaans niet omdat zij geen opsporings- en reddingskosten dekken, meestal enkel opname in publieke ziekenhuizen vergoeden en niet in privé-hospitalen, repatriëring voorzien bij ongeval maar niet bij bv. overlijden of ernstige ziekte van ouders of tweedegraadsfamilieleden, etc.

Denk er ook aan dat de mutualiteiten geen dekking voor reisbijstand (o.a. medische kosten, repatriëring) meer geven buiten Europa. 

 

Optioneel: annulatie- en bagageverzekering

Een annulatie- en bagageverzekering is niet inbegrepen bij de prijzen, maar wordt wel optioneel aangeboden. Deze optionele verzekering sluit je af tijdens de reservatie.

  • Deze optionele verzekering biedt volgende extra waarborgen: een verzekering van het reisgoed tot €1.250 per persoon (met een vrijstelling van €75) en een verzekering van de annuleringskosten (met een vrijstelling van €50). Heb je geen annuleringsverzekering afgesloten, dan bedragen de kosten bij annulatie meer dan 8 weken voor de reis 30%, met een minimum van €300, tussen 8 en 4 weken voor de reis 50% met een minimum van €500 en minder dan 3 weken voor de reis 100% van het factuurbedrag. Dit is wel een aardige som die je kan verliezen. Wij raden je dus ten zeerste aan om deze optionele verzekering af te sluiten. De premie van 5,5% is zonder twijfel één van de voordeligste op de markt.

 

Wat met afwijkende reisdata?

In het geval je afwijkt van de reisdata in de brochure en m.a.w. vroeger afreist of later terugkeert, kunnen we er ook voor zorgen dat je reisbijstandsverzekering van toepassing blijft. Hiervoor betaal je een éénmalige toeslag van €32. De maximale geldigheidsduur is 2 maanden, Joker-groepsreis inbegrepen.

 

Volledige polisvoorwaarden van de KBC-reisverzekering

Bekijk hier de volledige polisvoorwaarden van de KBC-reisverzekering (KBC-reisbijstandsverzekering, en de optionele KBC-annulerings- en bagageverzekering.