Overslaan en naar de inhoud gaan

Op rondreis in Sri Lanka kon Joker medewerkster Leen Leemans enkele indrukwekkende vergezichten vastleggen op foto. Opgepast, het bekijken van deze panorama's gaat je alleen nog maar meer zin geven om naar Sri Lanka te gaan! 

De rijstvelden onderweg

Onderweg naar Ella rijden we via de kleinere wegen waardoor we pas echt beseffen wat Sri Lanka echt te bieden heeft, zoals deze prachtige rijstvelden.

Do I need to say more …

Theeplantages in de omgeving van Nuwara Eliya

De theeplantages in het hart van Sri Lanka zijn een streling voor het oog, niet alleen voor theeliefhebbers. Langs kronkelwegen reden we door dit machtige gebied. We konden niet anders dan onderweg even stoppen aan dit uitzichtpunt. 

Zonsopgang op Piduralanga Rock met zicht op Sigiriya Rots

We staan op voor dag en dauw met maar één doel: met zonsopgang op Piduralanga Rock staan. Na even zoeken waar het wandelpad start (het is donker – hoofdlamp is een zeer handig om mee te nemen) starten we aan een stevige beklimming (+/- 30 à 45min). Het begin bouwt zich rustig op, maar op het einde moeten we toch wel klauteren over de rotsen. Maar dan staan we daarboven en vallen onze monden open. Hier zijn geen woorden voor en achteraf gezien was het zweten meer dan waard … Wat een beloning!

Zonsondergang op Sigiriya Rock

We staan voor de leeuwenrots, de 200m hoge rots die boven het hele landschap uitsteekt, en dan besef je pas hoe pittig deze beklimming zal worden. Omdat het al iets na 17u00 is, kunnen we niet de normale route nemen waar we langs de bekende fresco’s gaan, maar nemen we een shortcut. Nochtans blijven het ontelbaar vele trappen die we moeten bedwingen. Alweer loont dit de moeite, we komen op de top aan en kunnen genieten van een prachtige zonsondergang.

Uitzicht vanuit de trein

Must do op elke reis in Sri Lanka een treinrit. Met een trein slingerend door de prachtige berglandschappen, theeplantages en af en toe zelfs kleine dorpjes. Zelf al is het weer wat minder: je komt ogen te kort om dat al moois op te nemen.

Zelf op reis naar Sri Lanka

Wil je na het zien van deze foto's ook op reis vertrekken naar Sri Lanka? Bekijk dan zeker ons aanbod. We bieden zowel verschillende programma's aan voor reizen met je eigen gezelschap als reizen in kleine groep.

Individuele reizen

Groepsreizen

Misschien is dit ook interessant voor jou?