Overslaan en naar de inhoud gaan

Fietsen tussen tempels in de koningssteden, de Tempel van de Tand bezoeken, maar ook een beklimming van Adam’s Peak samen met pelgrims. Deze reis omvat alle culturele hoogtepunten!

Ook de Sri Lankaanse natuur zorgt voor verrassingen: olifanten, de kust en wandelen naar het letterlijke einde van de wereld doen ons hart sneller slaan. Ben je er klaar voor?

Bekijk de online infosessie over deze groepsreis.

De hoogtepunten van deze reis

Sri Lanka groepsreis Adam's Peak beklimming

Samen de top van Adam's Peak, hèt pelgrimsoord van Sri Lanka, bereiken net voor de zonsopgang

Sri Lanka groepsreis Polonnaruwa

De prachtige tempels op een andere manier bekijken

Groepsreis Sri Lanka trein

Eén van de mooiste treinreizen door het groen van Sri Lanka

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1-2
Aankomt en Negombo

We komen aan in Colombo en verblijven onze eerste nacht in Negombo, alvorens door te reizen naar het culturele hart van het land. Als we tijd hebben stoppen we zeker nog aan de lokale vismijn, een aanslag op al onze zintuigen.

2 Dag 3-6
Anuradhapura, Sigiriya & Polonnaruwa

We reizen naar Anuradhapura, een voormalige hoofdstad en we verkennen er met de fiets de omgeving. Het terrein is bezaaid met ruïnes van oude paleizen en stupa’s.

Een volgende parel is het complex van Sigiriya met centraal een monumentale rots. Bovenop ligt een oud fort en daar klimmen we naar toe. Van op de top turen we over de onmetelijke vlakte! Is het uitzicht verbazingwekkend, dat is ook de ‘spiegelgrot’ met de mooie fresco’s. 

Ook de koningsstad Polonnaruwa is een vaste culturele waarde die we bezoeken. Tenslotte rijden we langs dorpen en rijstvelden naar een waterreservoir waar we van op een bootje genieten van de plaatselijke fauna en flora. Wie weet spotten we er olifanten die het frisse water opzoeken!

3 Dag 7-8
Kandy

Onze route leidt zuidelijker. Alvorens we de stad in gaan, strekken we de benen voor een dagwandeling. Heerlijk in het groen!

Eenmaal aangekomen in Kandy gaan we op stap in deze vroegere hoofdstad. Deze pittoreske stad bezit de grootste schat van het boeddhisme: de tand van Boeddha. Tijdens de puja in de tempel vangen we een glimp op van het schrijn.

We bezoeken ook de botanische tuin waar vliegende honden als enorme vleermuizen in de bomen hangen en de orchidee, de ‘Kandydanser’, zich bevallig laat bewonderen.

4 Dag 9-12
Met pelgrims door groene theeplantages

Groene theeplantages en Victoriaanse landhuizen: dit is het hoogland van Sri Lanka!

We wandelen door de Hortonvlakte tot waar de wereld lijkt te eindigen. World’s End is een 700 m diepe ravijn waar wolken langzaam uit de diepe kloof opstijgen. Een spectaculair zicht!

Absolute top is de klim naar Adam’s Peak. Midden in de nacht en gewapend met zaklampen bedwingen we 5.000 trappen. Beloning is een magistraal zicht bij zonsopgang en het spel van licht en schaduw wanneer de weergoden het toelaten.

In het hart van de thee-industrie, wanen we ons in een ander land. Hier ontdekken we de verscheidenheid van het eiland. Om de spieren te ontspannen ondergaan zij die willen een heerlijke ayurvedische massage.

5 Dag 13-17
Galle en de indrukwekkende zuidkust

Vanuit de bergen zakken we af naar de onstuimige Indische oceaan aan de zuidkust. We houden halt in één van de talrijke parken die Sri Lanka rijk is en tekenen in voor een safari.

We beleven de mix van godsdiensten in de buurt van pelgrimsstad Kataragama of duiken in de hedendaagse, ondergrondse bidruimtes van een tempel. In het koloniale Galle slaan Europese architectuur en Aziatische tradities de handen in mekaar. Liefhebbers kuieren langs koloniale huizen en ook het strand bezaaid met palmbomen is nooit ver af.

Via de zuidkust reizen we naar de luchthaven van Colombo.

6 Dag 17-18
Colombo

We vliegen terug vanuit Colombo en komen de volgende dag toe in Brussel. 

Data en prijzen

Vertrek: 01/07/2024
Terug: 18/07/2024
Basisprijs: €1.920
+ 990 EUR budget
al 10 boekingen, waarvan 2 opties. (Gegarandeerd vertrek)
Wie gaat mee?
Leeftijd
26-355, met 1 als optie.
36-453, met 1 als optie.
46-552
Geslacht
mannen5, met 1 als optie.
vrouwen5, met 1 als optie.
Vertrekvergadering op: 02/06/2024
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/12/2023
Vertrek: 12/08/2024
Terug: 29/08/2024
Basisprijs: €2.040
+ 990 EUR budget
Nog maar 2 vrije plaatsen (Gegarandeerd vertrek)
Wie gaat mee?
Leeftijd
18-252
26-351
36-451
46-551
Geslacht
vrouwen5
Vertrekvergadering op: 05/07/2024
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/12/2023

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Brussel - Colombo en terug
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds
 • Compensatie CO2-uitstoot van de vlucht van de Karavaan-reisbegeleider via Bos+

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor activiteiten, logies, plaatselijk transport, luchthaventaksen ter plaatse, toegangsgelden en maaltijden.
 • Dranken, visum en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Bijkomende info

Wil je naar Sri Lanka reizen, maar focus je liever op natuur? Kijk dan zeker ook op www.joker.be/LKAS.

Je vindt deze bestemming ook in het aanbod van Joker Comfort Editions, check hiervoor www.joker.be/LKCL.

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 22 / 05 / 2024
Belangrijke documenten

Voor Sri Lanka heb je een internationaal reispaspoort nodig, dat nog ten minste 6 maanden bij aankomst geldig is, evenals een visum.

Het visum moet voor vertrek online aangevraagd worden via de website https://www.srilankaevisa.lk/. De uitprint van het visum moet worden meegenomen. In geval van problemen kan het ETA-visum ook bij aankomst worden aangevraagd, maar dit is niet aangeraden.

Tijdens de vertrekvergadering krijg je alle info voor jouw visumaanvraag. De vertrekvergadering wordt zo gepland dat er daarna nog genoeg tijd is om het visum aan te vragen.

Als er tijdens de vlucht een tussenstop van meer dan 12u wordt gemaakt in een land met risico op gele koorts, dan bestaat de kans dat het vaccinatiebewijs tegen gele koorts wordt gevraagd aan de grens met Sri Lanka.

Meer info hierover vind je op diplomatie.belgium.be/nl/ 

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check dan de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist.

Transport en vluchturen

Transport ter plaatse

Tijdens deze reis maken we gebruik van een gecharterde minibus. Tijdens gecharterd vervoer zijn er steeds twee Sri Lankanen mee (o.a. de chauffeur), hetgeen verplicht wordt door de lokale overheid. De gemiddelde transporttijden bedragen 1,5 - 4u. We maken ook gebruik van het openbaar vervoer (rickshaws, trein en eventueel de bus). Tempels bezoeken we te voet of per fiets.

Vluchturen  

Je vluchturen vind je hieronder van zodra ze beschikbaar zijn. Ze zijn indicatief. Het gebeurt immers dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen.  

Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt.

Vluchturen

Reis met vertrek op 01/07/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 01/07/24 - 11:25
ISTANBUL - IST GRAND AIRPORT 01/07/24 - 15:50
ISTANBUL - IST GRAND AIRPORT 01/07/24 - 18:35
COLOMBO - BANDARANAIKE INT. 02/07/24 - 05:25
COLOMBO - BANDARANAIKE INT. 18/07/24 - 06:55
ISTANBUL - IST GRAND AIRPORT 18/07/24 - 12:45
ISTANBUL - IST GRAND AIRPORT 18/07/24 - 15:30
BRUSSELS - BRU AIRPORT 18/07/24 - 17:55

Reis met vertrek op 12/08/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 12/08/24 - 11:25
ISTANBUL - IST GRAND AIRPORT 12/08/24 - 15:50
ISTANBUL - IST GRAND AIRPORT 12/08/24 - 18:35
COLOMBO - BANDARANAIKE INT. 13/08/24 - 05:25
COLOMBO - BANDARANAIKE INT. 29/08/24 - 06:55
ISTANBUL - IST GRAND AIRPORT 29/08/24 - 12:45
ISTANBUL - IST GRAND AIRPORT 29/08/24 - 15:30
BRUSSELS - BRU AIRPORT 29/08/24 - 17:55
Bagagelijst

De volledige bagagelijst krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering. Hier vind je alvast enkele belangrijke items voor je reis.

 • Grote rugzak (geen harde reiskoffer)

 • Dagrugzak  

 • Eventueel een lakenzak

 • Ademende regenjas 

Hou er rekening mee dat je in een Hindoeïstisch en Moslimland bent. In de nabijheid van de autochtone bevolking wordt een aangepaste kleding vereist, uit respect voor de lokale cultuur en leefgewoonten. Concreet betekent dit: voor mannen een lange broek en T-shirt mét mouwen en voor vrouwen een lange broek of rok en t-shirt mét mouwen (schouders moeten bedekt zijn!). Het contact met de plaatselijke bewoners zal veel vlotter tot stand komen.  

Duurzame tips:   

 • Misschien kan je wel enkele spullen lenen van iemand. Of neem een kijkje bij een verhuurdienst zoals die van A.S. Adventure.   

 • Neem een hervulbare drinkbus en een duurzame toilettas mee.  

 • Neem herbruikbare zakken mee om bijvoorbeeld vuile of natte kleren in te doen. 

Maaltijden

We eten in lokale restaurants of bakeries waar we de specialiteiten van het land kunnen proeven. Op restaurant kan je in principe kiezen wat je eet, maar vaak is het gemakkelijk dat je gerechten deelt of dat je hetzelfde bestelt als anderen om tijd te winnen. In hotels en onderweg krijgen we soms een buffet voorgeschoteld. Vegetariërs kunnen een alternatief krijgen.

Logies

We logeren in eenvoudige, gezellige guesthouses, bij voorkeur uitgebaat door lokale mensen. Zo leggen we vlotter contact met de lokale bevolking en leren we beter de eigenheid van het land kennen. In onze filosofie primeren eenvoud en authenticiteit.   

We slapen in 3- of meerpersoonskamers. Een regelmatig wisselende en gemengde kamerverdeling maken deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen. Soms moeten we ook een dubbel bed delen. Indien we in de Knuckles stoppen, slapen we in vaste tenten met gedeeld sanitair.

Handdoeken zijn niet altijd aanwezig. Er is niet altijd elektriciteit en weinig verblijven waar wij slapen hebben een noodgenerator.

Geldzaken

Prijs en budget ter plaatse

Voor elke groepsreis werken we met een vaste prijs die je betaalt op voorhand en een budget te plaatse, dat je tijdens je reis uitgeeft.  Dit budget ter plaatse wordt beheerd door de reisbegeleider en is een raming van de kosten voor verblijf, vervoer, eten, activiteiten en fooien en gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking.

Persoonlijke uitgaves zoals souvenirs, visum, extra drankjes of optionele activiteiten, zijn niet meegerekend in de prijs of het budget.

Tijdens de vertrekvergadering kom je te weten hoeveel van dit budget je cash moet meenemen, in welke valuta, hoeveel je ter plaatse nog kunt afhalen en met welke kaart je best betaalt.

Het te voorziene budget vind je op je factuur en op de webpagina van je reis bij jouw afreisdatum. Dit kan in euro of in een andere munteenheid staan

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een goede fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

Het bedrag van de fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budget is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

Conditie

Deze reis is geschikt voor iedereen met een goede conditie.

Het is belangrijk om uitgerust te vertrekken en met een positieve ingesteldheid de reis te beleven, dit helpt om de cultuurverschillen en de vermoeidheid na geleverde inspanningen beter te verteren. 

De beklimming van Adam's Peak bestaat uit trappen. Deze beklimming kan op eigen tempo gedaan worden, of kan ook makkelijk overgeslagen worden.

Regelmatig is er een wandeling. Deze is steeds op heuvelachtig terrein met hier en daar een heel pittige klim. De paden kunnen soms een beetje rotsig of modderig zijn. Ook bij het bezoek aan sommige sites of tempels is er al eens een klim.

Het fietsen gebeurt meestal op vlakker terrein. De fietsen zijn misschien wel van een andere generatie dan onze fietsen in België.

Gerust op reis

Op groepsreisgaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:

 1. We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen.
 2. Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.

Sri Lanka wordt geconfronteerd door een moeilijke economische situatie, maar de politieke spanningen in het land zijn wel al lang gekalmeerd. Het is geen probleem om terug rond te reizen in Sri Lanka.

De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzamer op reis

Bij Joker reizen we duurzaam met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

Tegelijk stimuleren we onze reizigers om mee te investeren in bosbehoud en bosherstel via Bos+. Want bossen halen CO2 uit de lucht, een gas verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over ons duurzaamheidsverhaal op joker.be/duurzaam-reizen-met-joker

Reisperiode en klimaat

In Sri Lanka is het altijd tropisch warm en vochtig, behalve in de bergen waar het tegen de avond behoorlijk fris kan zijn.

Het land kent 2 moessons, namelijk de zuidwestmoesson van maart tot september met overvloedige regenval vooral in het zuidwesten van het land. De noordoostmoesson van vindt plaats van december tot februari. Van oktober tot november ontvangt bijna het hele eiland nog extra regen.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
Groepsreis Sri Lanka cultuurreis

Wat andere reizigers vinden

Ik had gezonde zenuwen voor ik vertrok. Zou ik wel blenden in de groep waarmee ik op reis ging? Vanaf seconde 1 was duidelijk dat dat wel in orde zou komen. Na een lange reis, zetten we voet op de grond van Sri Lanka. Wat een prachtig avontuur was dat! Zoveel gedaan op 18 dagen, dat ik wel een boek zou kunnen schrijven. Dankbaar voor wat ik allemaal hebben mogen doen en voor de mensen die ik ontmoet heb. Met een lach en een traan onderweg en van het ene mooie plekje naar het andere. Dit alles met 13 prachtige mensen om me heen.

Jorien Heirman

Het was een topervaring voor mij. Mijn eerste keer buiten Europa en het was een reuze meevaller. Sri Lanka is een super mooi land en enorm gastvrij. De lokale bevolking gaat tot het uiterste voor jou als reiziger. Het is enorm ontroerend om dit te kunnen ervaren.

Wannes Van Driessche

Sri Lanka is een fantastisch land, een enorm mooie natuur, cultuur, een overvriendelijke lokale bevolking die alles voor jou doen, wat zorgde voor een enorm mooie belevenis. Het feit dat we met Shehan en Indica, een vaste gids en chauffeur hadden was een erg leuk extraatje. Ze werden echt deel van onze groep, zaten mee aan tafel, wat alleen maar zorgde voor fijne busritten tussendoor. Shehan is een fantastische gids, lost alle problemen op en streeft naar het beste voor ons. De reisbegeleider en groep vormde zich vlot tot een hechte groep, zonder kliekjes, waar iedereen bij iedereen terecht kon. Een heel fijne kennismaking met de Joker-reizen, en dit is zeker voor herhaling vatbaar!

Jolien

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker?

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker? Dat vertellen we je hier. 

Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Wat betaal je voor je reis?

Prijs + budget

Bij elke reis staat een prijs vermeld, aangevuld met het budget dat je ter plaatse zal besteden. De kostprijs van je reis bereken je door het budget op te tellen bij de prijs.

Prijs

De prijs is de som die je rechtstreeks betaalt aan Joker bij inschrijving. Elk reisprogramma vermeldt duidelijk wat bij de prijs inbegrepen is. Het gaat dan bv. om de kost van de vliegtickets, organisatiekosten, reisbijstandsverzekering enz.

Je betaalt een voorschot van 40% (minstens €300 per persoon) bij inschrijving. Het saldo volgt 8 weken voor je vertrek.

Budget

Het budget is een raming voor activiteiten, logies, toegangsgeld, plaatselijk transport en maaltijden. Je betaalt dit ter plaatse. Daardoor betaal je enkel voor de activiteiten die je effectief doet, niets meer, niets minder. Tegelijkertijd komen deze uitgaven rechtstreeks bij de lokale bevolking terecht. Zonder tussenpersonen of commissie van Joker dus. Een win-win!

Om koerswisselingen op te vangen, staat het budget soms vermeld in de lokale munt.

Wat is niet inbegrepen?

Dranken, souvenirs en optionele activiteiten zijn niet bij het budget inbegrepen. De eventuele optionele activiteiten (vb. bungeesprong, diepzeeduiken, canyoning …) staan in het reisvoorstel op de website opgesomd, met een richtprijs die gebaseerd is op de prijzen van het vorige reisseizoen. Zo kan je zelf inschatten welk bedrag je best bovenop je budget meeneemt. Ook op de vertrekvergadering krijg je hierover de nodige informatie.

Bij boeking van je reis kan je beslissen een optionele bagage- en annulatieverzekering van KBC af te sluiten. Voor vertrek krijg je, per e-mail, de vraag om mee te investeren in schonere lucht via een bijdrage aan een project voor bosbehoud en bosherstel van Bos+ (Amazonewoud in Ecuador).

Hoe actief zijn Joker-groepsreizen?

Onze reizen zijn in het algemeen erg actief. Om aan te tonen hoe zwaar je reis is, zie je per dagdeel een aantal stappertjes staan (1= niet zwaar, 4 = het zwaarst). 

Ben je op zoek naar zoveel fysieke inspanning en natuur, kies dan voor de formule “Expeditie”. 

Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wat als je reis geannuleerd wordt?

Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.

Wat is de gemiddelde leeftijd bij Joker Avontuur?

Vanaf 4 inschrijvingen tonen we hoeveel mannen en vrouwen er meegaan en welke leeftijdscategorieën vertegenwoordigd zijn in de groep.

Nog geen gegevens voor jouw reis? Dit zijn de gemiddelde cijfers van vorig jaar. 

 • Gemiddelde leeftijd: 35 jaar
 • Man 47% / Vrouw 53%
 • Single 92%  / Koppel 8%

 

Wat moet ik betalen bij boeking?

Meteen na je boeking, ontvang je een link om het voorschot online te betalen. Het voorschot bedraagt 40% van de basisprijs, met een minimum van €300, aangevuld met de opties van de verzekering die je eventueel koos. Vertrek je binnen de 56 dagen, dan betaal je geen voorschot meer maar meteen de volledige reissom. Het budget betaal je ter plaatse, op de bestemming.

Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Joker 24 tot 30 en Comfort Editions. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Zijn er verborgen kosten?

Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".