Overslaan en naar de inhoud gaan

Droom je over een zonsopgang tussen theevelden, wandelen door groene heuvels en een safari? Dan is het tijd om deze natuurreis naar Sri Lanka te boeken!

Het klimaat op dit eiland zorgt voor een enorme diversiteit aan landschappen. We verblijven regelmatig in een eco lodge waar we helemaal tot rust komen. Beeld je daarbij een passerende olifant en vrolijk keuvelende Sri Lankanen in, dan weet je dat een reis wordt om nooit te vergeten!

De hoogtepunten van deze reis

Groepsreis natuur Sri Lanka

De wondermooie zonsondergangen 

Groepsreis Sri Lanka wandelen doorheen theevelden

Twee dagen wandelen langs theevelden

Groepsreis Sri Lanka eco lodge

Wakker worden in de rust van de Sri Lankaanse natuur

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1-3
De oude steden

Na een lange vlucht komen we aan in Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka. Lang blijven we hier niet talmen. De reis gaat direct door naar een uniek stukje UNESCO Werelderfgoed.

En hoe beter de prachtige site van Sigirya bewonderen dan vanaf Pidurangala Rock, tijdens zonsopgang? De opkomende zon biedt een mysterieuze aanblik op het tempelcomplex dat zich voor ons bevindt. De ideale start van de dag.

Een daguitstap naar Polonnaruwa staat ook op de planning. Als één van de oudste koningssteden van het land is de stad bezaaid met stupa’s, tempels en ruïnes. We pakken de fiets erbij en genieten ervan om door het groen te fietsen en deze monumentale gebouwen in ons op te nemen.

2 Dag 4-7
De groene jungle rond de Knuckles

De volgende dagen zoeken we de natuur rond Kandy op. Het heuvelachtige landschap -of zijn het bergen?- en weelderig groene omgeving maken dit een unieke bestemming. De vogels, aapjes en andere kleinere dieren komen ons al tegemoet.

Zo wandelen we vanaf onze eco lodge naar een waterval, heerlijk verfrissend! Maar ook in Ella zijn er keuzes genoeg om te wandelen: beklimmen we samen Little Adam’s Peak of Ella Rock? Of bewonderen we de indrukwekkende Nine Arch Bridge tijdens een wandeling? Als we het liever wat rustiger aan doen, dan kan een optionele massage of optionele kookworkshop de ideale activiteit zijn.

Wist je trouwens dat je ook met de trein over de Nine Arch Bridge kan rijden? Volop genieten, zelfs onderweg!

3 Dag 8-10
Tea time tussen de theevelden

Dat Sri Lanka hèt land van de thee is, kunnen we na de volgende dagen nooit meer ontkennen. De volgende halte? Lipton’s Seat, inderdaad, dè Lipton!

Zonsopgang tussen de theevelden, dat is iets magisch. De groene theeplanten, de theepluksters met hun veelkleurige omslagdoeken, en de gouden kleur van de zon: dit is een unieke ervaring!

En daar blijft het niet bij. We trekken onze wandelschoenen aan en gaan twee dagen op stap door deze groene plantages. Afhankelijk van de beschikbaarheid gaan we op tweedaagse, waarbij we slapen in tenten bij een watervalletje, of wagen we ons aan twee mooie dagtochten.

Tijdens onze wandelingen stoppen we regelmatig: om het landschap ten volle tot ons te nemen of om een praatje te maken met één van de vele theepluksters. Het ideale fotomoment!

4 Dag 11-13
Op zoek naar olifanten

Stel je voor: je wordt wakker, wrijft even in je ogen, en wacht… staat daar een olifant?! Het kan zomaar gebeuren op onze volgende stop!

Vanuit een eco lodge nemen we de tijd om de natuur tot ons te laten komen. Deze lodge ligt ver weg van de bewoonde wereld. De rust betekent ook dat we genoeg tijd hebben om de vogel- en andere dierenpracht op ons gemak waar te nemen. Doe je dit liefst vanuit een kayak, ’s avonds als je de sterrenhemel bewondert, of terwijl je een wandeling rond de boerderij maakt? Hier worden we helemaal zen.

Een olifant meer, dat mag altijd. En daarom gaan we zeker ook op safari in één van de vele natuurparken die Sri Lanka rijk is. Onze jeeps rijden met ons rond op zoek naar de Sri Lankaanse wilde dieren. Wie weet spotten we zelfs een luipaard!

5 Dag 14-16
Zee en kust in het zuiden

En weg zijn we naar de volgende stop van onze reis: de zuidkust. Mooie stranden en zwemplekjes genoeg hier!

Hier doen we waar we zin in hebben: zijn we geïnteresseerd in de onderwaterwereld, dan kan een zwembril al veel helpen. Zijn onze benen nog lang niet moe, dan is er eventueel ook de mogelijkheid om te gaan fietsen langs rijstvelden. Maar ook languit relaxen kan!

Een streepje cultuur vinden we in een houtsnijwerkersdorp. Een ambacht waarvoor veel talent nodig is. Misschien mogen wij ook eens proberen?

En ook een bezoek aan Galle, met diens historisch Portugees fort, zorgt voor een leuke uitstap. Zeker als we met een ijsje langs de oude omwallingen, met zicht op de zee, kunnen rondslenteren.

6 Dag 17-18
Afscheid van de Sri Lankaanse zon

Aan elk avontuur, hoe mooi ook, komt jammer genoeg ook een einde. Met het openbaar vervoer banen we ons een weg terug naar de hoofdstad van Sri Lanka, Colombo. De cirkel is nu letterlijk rond, maar het Sri Lankaanse eiland laat je ongetwijfeld niet zomaar los: in onze dromen en verhalen reizen we gewoon verder…

Helemaal opgeladen door de wondermooie natuur van Sri Lanka nemen we onze vlucht terug richting thuisfront.

Vertrekdata en prijzen

Je wil gráág op groepsreis maar zit ook met vragen over het boeken van je reis in deze onvoorspelbare tijden. Terecht! Lees hier de antwoorden op de meest gestelde vragen. We stellen je graag gerust. 

De prijzen op de website zijn richtprijzen. Boek je vroeg, dan kunnen we jou de goedkoopste prijs garanderen. Lees hier hoe dit werkt.

Vertrek: 16/01/2023
Terug: 02/02/2023
Basisprijs: €1.776
+ 765 USD budget
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Benefit Profiteer van het Vroegboekvoordeel tot en met 31/05/2022

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Brussel - Colombo en terug
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds
 • Compensatie CO2-uitstoot van de vlucht van de Karavaan-reisbegeleider via Bos+

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor activiteiten, logies, plaatselijk transport, luchthaventaksen ter plaatse, toegangsgelden en maaltijden.
 • Dranken, visum en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Duurzaam reizen, hoe doe je dat?

Onze reizen en onze organisatie zijn doordrongen van duurzaam toerisme en duurzaam ondernemen. Alles begint natuurlijk met een duurzaam reisconcept, maar met Joker en het Joker ViaVia Netwerk, hebben we nog veel meer impact. Want duurzaam reizen gaat veel verder dan het schrappen van olifantenritten! Lees meer over wat we allemaal realiseren, onder het toeziend oog van onze duurzaamheidscoördinator (onze Green Queen). 

Hoe actief zijn Joker-groepsreizen?

Wandelschoenen hebben we op reis binnen handbereik en ook de fiets brengt ons regelmatig waar anderen misschien niet komen. Wie zin heeft kan paardrijden, raften, sandboarden of het thuisfront op Facebook verblijden met een bungeesprong. Natuurlijk kunnen we na een ferme inspanning ook lekker relaxen in een hangmat, of op een plein de gezellige drukte gadeslaan.

Als je vragen hebt over het niveau van de fysieke inspanningen: contacteer ons gerust! Op onze website geven we bij per onderdeel van het reisprogramma het niveau aan (1-4). Ben je net op zoek naar zoveel mogelijk actie en natuur, kies dan voor de formule “Expeditie”. 

Hoe flexibel reis je als individu in een groep?

Elke reis bij Joker is uniek. De reisroute loopt langs minder platgetreden paden dankzij onze jarenlange ervaring en goede contacten ter plaatse. Alle reizen worden daarnaast nog unieker doordat elke groep mee de reis invult. Hoe dan?

Elke reis is dankzij onze reisbegeleiders op maat van de deelnemers, de groep en de lokale omstandigheden. Al tijdens de vertrekvergadering speelt de reisbegeleider in op de interesses van de groep. Wil er iemand salsales volgen in Cuba en gaat de rest er liever mojito’s leren mixen? Je begeleider doet zijn uiterste best om het voor elkaar te krijgen! Net zo met een festival of een andere niet te missen gebeurtenis: dan passen we de reisroute aan als het kan en in samenspraak met de groep.

Omdat we iedereen een prachtreis willen bezorgen, zorgen we ervoor dat er voldoende flexibiliteit en vrijheid is. Ook als dat betekent dat je liever een namiddag op je eentje wat onderneemt.

Hoe zit het met het comfort op reis?

Het comfort is eenvoudig. We overnachten in kleinschalige hotels en guesthouses, die –waar mogelijk- in handen zijn van plaatselijke families. Op bepaalde reizen gaan we kamperen of logeren we tijdens een homestay bij de mensen thuis (en daar spreken we dan nog láng van)!  De kamerverdeling kan wisselen van dag tot dag. Meestal deel je een kamer met 2 of meer reisgenoten en soms zijn de kamers gemengd. Heb je vragen over het comfort? Contacteer een Joker-reiskantoor: zij kunnen je specifieke vraag dan doorspelen naar de Joker-medewerkers die de reizen samenstellen.

Reizen we uitsluitend met openbaar vervoer?

Ter plaatse reizen we meestal met het openbaar vervoer. We streven naar een variatie aan transportmiddelen: van kano’s, mountainbikes en tuktuks tot futuristische monorails! We kunnen ook vervoer huren om op plekken te komen die anders onbereikbaar zijn. Een exclusieve collectie aan voertuigen, want zelden neem je ze thuis in het straatbeeld waar!

Waarom is reizen in kleine groep belangrijk?

We reizen in een groep van 5 tot 13 personen: klein genoeg om ons tussen de lokale bevolking te mengen en de impact van onze aanwezigheid te beperken

Wat betekent avontuur bij Joker?

Ons recept voor een fantastische reis bestaat uit 100% avontuurlijke, lokale ingrediënten, samengesteld volgens de oogst van de dag. Ongekende smaken en geuren, nieuwe mensen, activiteiten en vervoersmiddelen die thuis buiten beeld blijven: daar kicken wij op! Weinig is van A tot Z voorgekauwd en daardoor wordt elke dag spannend. Enter adventure, 24/7!

Wat is de gemiddelde leeftijd bij Joker Avontuur?

Vanaf 4 inschrijvingen tonen we hoeveel mannen en vrouwen er meegaan en welke leeftijdscategorieën vertegenwoordigd zijn in de groep.

Nog geen gegevens voor jouw reis? Dit zijn de gemiddelde cijfers van vorig jaar. 

 • Gemiddelde leeftijd: 34 jaar
 • Man 47% / Vrouw 53%
 • Single 92%  / Koppel 8%

 

Wat betaal je voor je reis?

Prijs + budget

Bij elke reis staat een prijs vermeld, aangevuld met het budget dat je ter plaatse zal besteden. De kostprijs van je reis bereken je door het budget op te tellen bij de prijs.

Prijs

De prijs is de som die je rechtstreeks betaalt aan Joker bij inschrijving. Elk reisprogramma vermeldt duidelijk wat bij de prijs inbegrepen is. Het gaat dan bv. om de kost van de vliegtickets, organisatiekosten, reisbijstandsverzekering enz.

Je betaalt een voorschot van 30% bij inschrijving. Het saldo volgt 6 weken voor je vertrek.

Budget

Het budget is een raming voor activiteiten, logies, toegangsgeld, plaatselijk transport en maaltijden. Je betaalt dit ter plaatse. Daardoor betaal je enkel voor de activiteiten die je effectief doet, niets meer, niets minder. Tegelijkertijd komen deze uitgaven rechtstreeks bij de lokale bevolking terecht. Zonder tussenpersonen of commissie van Joker dus. Een win-win!

Om koerswisselingen op te vangen, staat het budget soms vermeld in de lokale munt.

Wat is niet inbegrepen?

Dranken, souvenirs en optionele activiteiten zijn niet bij het budget inbegrepen. De eventuele optionele activiteiten (vb. bungeesprong, diepzeeduiken, canyoning …) staan in het reisvoorstel op de website opgesomd, met een richtprijs die gebaseerd is op de prijzen van het vorige reisseizoen. Zo kan je zelf inschatten welk bedrag je best bovenop je budget meeneemt. Ook op de vertrekvergadering krijg je hierover de nodige informatie.

Bij boeking van je reis kan je beslissen een optionele bagage- en annulatieverzekering van KBC af te sluiten en/of de CO2-uitstoot van je vlucht te compenseren via GreenSeat.

Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Comfort Editions en het vroegere Kaap 46. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Zijn er verborgen kosten?

Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".

Wat als je reis geannuleerd wordt?

Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.