Overslaan en naar de inhoud gaan

Ben jij ook zo iemand die niet kan kiezen tussen zee en bergen? Ga dan zeker mee op deze korte, maar wel erg krachtige reis naar de wondermooie natuur van het Spaanse eiland Mallorca!

Stevige wandeltochten langs bergmeertjes, suppen, kayakken, klimmen en klauteren doorheen de machtigste canyons van Europa, fietsen langs strandwegen, beachvolleybal spelen op het strand met de ondergaande zon voor ons,... Dit wordt een avontuur om nooit te vergeten!

De hoogtepunten van deze reis

Groepsreis Mallorca canyonning

Avontuurlijke sporten rond en op het water

Groepsreis Spanje Mallorca Talaia d'Alcudia wandeling

De uitdagende klim naar de top van de Talaia d'Alcúdia

Groepsreis Mallorca

Wandeling door de Torrent de Parais, de op één na diepste canyon van Europa

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1-4
Actieve verkenning van de natuur van Mallorca

Bon día! Welkom, zoals de Mallorquín het zegt in het lokale dialect, op het prachtige eiland Mallorca!

Na een korte vlucht rijden we direct verder naar onze uitvalsbasis van de komende dagen, Alcúdia. We bevinden ons hier in het rustigere en door natuur omgeven gedeelte van het eiland. Ideaal voor de waterratten en de bergliefhebbers! De komende dagen zullen we deze streek op een actieve manier verkennen, zowel te voet als met de fiets, en vanop het land en de zee. Voor elk wat wils!

We doen onze bergschoenen aan voor een pittige wandeltocht van baai naar baai op het schiereiland La Victoria. Onderweg komen we verborgen strandjes tegen, lopen we doorheen dalen en beklimmen we zelfs La Talaia met diens 495m hoogte. Vanop deze top genieten we van eindeloze vergezichten op de Middellandse Zee en het nabijgelegen eiland Menorca. Prachtig!

Met onze fiets banen we ons dan weer een weg langs kleine baantjes en langs het gewone leven op dit eiland. Op weg naar het natuurpark Es Albufera, een thuis voor grote kolonies vogels, worden we vrolijk begroet door de mensen die hier wonen. Langs strandwegen rijden we verder om op het einde van de dag een frisse duik te nemen.

Een frisse duik in de azuurblauwe zee nemen we ook als we in Pollensa het fort opzoeken. Dit doen we niet op de traditionele manier. Liever gaan we op weg met onze kajak of al SUP'pend, rechtstaand op een soort surfplank. Vanop de zee heb je er prima zicht op!

Natuurlijk maken we ook om de historische stad Alcúdia te ontdekken. De Romeinen lieten hier ruïnes en zelfs een amfitheater achter dat wij tot op vandaag nog steeds kunnen bewonderen! We volgen de oude stadsmuren tot aan de haven waar het ook 's avonds heerlijk vertoeven is. Gezellig op een terrasje, tapas en sangria erbij, dit is het echte leven!

2 Dag 5-6
Adrenaline aan het Tramuntana gebergte

Dat Mallorca de mooiste en grootste canyons van Europa herbergt, weten niet veel mensen. Tijd dus om daar verandering aan te brengen. De komende twee dagen wijden we ons dan ook volledig aan het ontdekken van dit natuurfenomeen in het imposante Tramuntana gebergte!

Rappelen, glijden, klimmen, springen,... De eerste dag in het gebergte wordt al direct een avontuur om U tegen te zeggen! We banen ons een weg doorheen de canyons en overwinnen alle obstakels op ons pad. Van watervallen tot bergmeertjes, er is niks dat ons tegenhoudt! Het enige dat ons kan tegenhouden is het weer. Maar geen paniek, een waardig alternatief vinden we in coasteering. Deze activiteit is de nieuwste hype en bestaat uit een mix van wandelen, ziplinen en cliffjumpen. De ideale manier om alle kleine cala's, kleine zandstrandjes tussen de rotsen, te ontdekken.

Ook de tweede dag begint met een klepper van formaat, namelijk de Torrent de Pareis. Deze canyon is de tweede diepste van Europa en is het kloppende hart van het Tramuntana gebergte. Hoewel de tocht slechts vijf kilometer lang is, zorgen de hoge rotsen en het geklauter onder en over rotsblokken ervoor dat je dit niet moet onderschatten. Het prachtige decor is de moeite echter meer dan waard. Ook hier kan het weer roet in het eten gooien. In dat geval verkennen we de streek rond de Puig Major, de hoogste berg van Mallorca. Wandelend langs oude pelgrimspaden laten we ons betoveren door de natuur. De vergezichten behoren hier niet voor niks tot Unesco Werelderfgoed!

3 Dag 7-8
Uitbollen en genieten van de kust

Het is tijd om onze spieren even te laten ontspannen. En waar beter dat te doen dan aan het strand? Heb je zin in om te genieten van een afgelegen strand, doe je liever een terrasje of wil je graag de baaien verkennen in de catamaran (optioneel, +- 60€)? Vandaag kan het allemaal!

Ook voor degenen die liever de actie van de afgelopen dagen doortrekken zijn er meer dan genoeg opties. Wat dacht je van een avontuurlijke dag vol speleologie, cliffjumpen, coasteering,... (optioneel, +- 65€)? Of misschien wil je wel graag eens zien wat er zich onder het wateroppervlakte afspeelt tijdens het snorkelen (optioneel, +- 10€)? De mogelijkheden zijn eindeloos!

De laatste dag nemen we afscheid van dit mooie stukje Mallorca en treinen we terug naar Palma de Mallorca. Tijdens onze korte stop hier hebben we, afhankelijk van onze vluchturen, nog even de tijd om enkele souvenirs op de kop te tikken, de oude stad met diens kathedraal te bezoeken, en/of een laatste maal te genieten van een plaatselijke menú del día. Afsluiten in de koning van de Mediterraanse steden, als dat geen winner is… Adeu, Mallorca! 

Data en prijzen

Vertrek: 04/05/2024
Terug: 11/05/2024
Basisprijs: €1.470
+ 450 EUR budget
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Benefit Profiteer van het Vroegboekvoordeel tot en met 30/09/2023
Vertrek: 21/09/2024
Terug: 28/09/2024
Prijs nog niet bekend (reis nog niet boekbaar)
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Voorbije reizen bekijkenVerberg voorbije reizen
Vertrek: 23/09/2023
Terug: 30/09/2023
Basisprijs: €1.095
+ 450 EUR budget
Vertrekvergadering op: 02/09/2023
Benefit Vroegboekvoordeel t.e.m. 31/01/2023
Inschrijvingen afgesloten

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Brussel - Palma de Mallorca en terug
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering
 • Voorschotten logies t.w.v. € 355
 • Btw en bijdrage Garantiefonds
 • Compensatie CO2-uitstoot van de vlucht van de Karavaan-reisbegeleider via Bos+

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor activiteiten, logies, plaatselijk transport, toegangsgelden en maaltijden.
 • Dranken, persoonlijke uitgaven en de optionele activiteiten op dag 7 zijn niet inbegrepen.

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 26 / 09 / 2023
Geldzaken

Prijs en budget ter plaatse

Voor elke groepsreis werken we met een vaste prijs die je betaalt op voorhand en een budget te plaatse, dat je tijdens je reis uitgeeft.  Dit budget ter plaatse wordt beheerd door de reisbegeleider en is een raming van de kosten voor verblijf, vervoer, eten, activiteiten en fooien en gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking.

Persoonlijke uitgaves zoals souvenirs, extra drankjes of optionele activiteiten, zijn niet meegerekend in de prijs of het budget.

Tijdens de vertrekvergadering kom je te weten hoeveel van dit budget je cash moet meenemen, hoeveel je ter plaatse nog kunt afhalen en met welke kaart je best betaalt.

Voor niet-EU landen is een creditcard meestal aangewezen om mee te betalen en geld af te halen.

Het te voorziene budget vind je op je factuur en op de webpagina van je reis bij jouw afreisdatum. Dit kan in euro of in een andere munteenheid staan

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een goede fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

Het bedrag van de fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budget is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

Gerust op reis

Op groepsreisgaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:

 1. We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen.
 2. Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.
De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzaam op reis

Bij Joker reizen we duurzaam met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

We compenseren de CO2-uitstoot van alle vluchten van onze reisbegeleiders via Bos+.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over ons duurzaamheidsverhaal op joker.be/duurzaam-reizen-met-joker

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
Groepsreis Spanje Mallorca

Wat andere reizigers vinden

Het was een actieve reis in een prachtig natuurgebied vol avontuur en fysieke uitdaging, in een geweldige groepssfeer en met een fantastische begeleider. Mentaal heb ik het hoofd kunnen leegmaken, fysiek grenzen verlegd en met nieuwe vrienden naar huis gekeerd ...

Stefan Maes

Een toffe reis, met veel afwisseling in activiteiten. Goede afwisseling tussen zwaardere/uitdagende activiteiten en rustigere dagen. Super!

Nikki Vandeberg

Deze eerste joker-reis heeft de lat hoog gelegd voor toekomstige reizen. Mallorca heeft mij aangenaam verrast en ik zou zeker nog teruggaan.  Onze groep was fantastisch. Vol toffe, attente en grappige mensen en een absolute topper van een reisbegeleider. Het is een ongelooflijke
ervaring geweest die ik nooit meer ga vergeten.

Cameo Claes

Reistips

Veelgestelde vragen

Hoe actief zijn Joker-groepsreizen?

Wandelschoenen hebben we op reis binnen handbereik en ook de fiets brengt ons regelmatig waar anderen misschien niet komen. Wie zin heeft kan paardrijden, raften, sandboarden of het thuisfront op Facebook verblijden met een bungeesprong. Natuurlijk kunnen we na een ferme inspanning ook lekker relaxen in een hangmat, of op een plein de gezellige drukte gadeslaan.

Als je vragen hebt over het niveau van de fysieke inspanningen: contacteer ons gerust! Op onze website geven we bij per onderdeel van het reisprogramma het niveau aan (1-4). Ben je net op zoek naar zoveel mogelijk actie en natuur, kies dan voor de formule “Expeditie”. 

Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (Covid-19, politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Wat als je reis geannuleerd wordt?

Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.

Wat is de gemiddelde leeftijd bij Joker Avontuur?

Vanaf 4 inschrijvingen tonen we hoeveel mannen en vrouwen er meegaan en welke leeftijdscategorieën vertegenwoordigd zijn in de groep.

Nog geen gegevens voor jouw reis? Dit zijn de gemiddelde cijfers van vorig jaar. 

 • Gemiddelde leeftijd: 34 jaar
 • Man 47% / Vrouw 53%
 • Single 92%  / Koppel 8%

 

Duurzaam reizen, hoe doe je dat?

Onze reizen en onze organisatie zijn doordrongen van duurzaam toerisme en duurzaam ondernemen. Alles begint natuurlijk met een duurzaam reisconcept, maar met Joker en het Joker ViaVia Netwerk, hebben we nog veel meer impact. Want duurzaam reizen gaat veel verder dan het schrappen van olifantenritten! Lees meer over wat we allemaal realiseren, onder het toeziend oog van onze duurzaamheidscoördinator (onze Green Queen). 

Wat betaal je voor je reis?

Prijs + budget

Bij elke reis staat een prijs vermeld, aangevuld met het budget dat je ter plaatse zal besteden. De kostprijs van je reis bereken je door het budget op te tellen bij de prijs.

Prijs

De prijs is de som die je rechtstreeks betaalt aan Joker bij inschrijving. Elk reisprogramma vermeldt duidelijk wat bij de prijs inbegrepen is. Het gaat dan bv. om de kost van de vliegtickets, organisatiekosten, reisbijstandsverzekering enz.

Je betaalt een voorschot van 40% (minstens €300 per persoon) bij inschrijving. Het saldo volgt 8 weken voor je vertrek.

Budget

Het budget is een raming voor activiteiten, logies, toegangsgeld, plaatselijk transport en maaltijden. Je betaalt dit ter plaatse. Daardoor betaal je enkel voor de activiteiten die je effectief doet, niets meer, niets minder. Tegelijkertijd komen deze uitgaven rechtstreeks bij de lokale bevolking terecht. Zonder tussenpersonen of commissie van Joker dus. Een win-win!

Om koerswisselingen op te vangen, staat het budget soms vermeld in de lokale munt.

Wat is niet inbegrepen?

Dranken, souvenirs en optionele activiteiten zijn niet bij het budget inbegrepen. De eventuele optionele activiteiten (vb. bungeesprong, diepzeeduiken, canyoning …) staan in het reisvoorstel op de website opgesomd, met een richtprijs die gebaseerd is op de prijzen van het vorige reisseizoen. Zo kan je zelf inschatten welk bedrag je best bovenop je budget meeneemt. Ook op de vertrekvergadering krijg je hierover de nodige informatie.

Bij boeking van je reis kan je beslissen een optionele bagage- en annulatieverzekering van KBC af te sluiten en/of de CO2-uitstoot van je vlucht te compenseren via GreenSeat.

Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Joker 24 tot 30 en Comfort Editions. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Zijn er verborgen kosten?

Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".