Overslaan en naar de inhoud gaan

Het 65 km lange Ötztal scheidt de Stubaier Alpen in het oosten van de Ötztaler Alpen in het westen en is een van de mooiste valleien van Tirol. Van noord naar zuid loopt de ‘Ötztaler Urweg’, een nieuw lange-afstandspad van 200 km in 12 etappes. In deze reis combineer je de landschappelijk 5 mooiste etappes van dit pad, met overnachting in - zelfs naar Oostenrijkse maatstaven - zeer degelijke hotels. Het beste van twee werelden.

De hoogtepunten van deze reis

wandelreis Otztal
wandelreis ötztal
wandelreis Otztal

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst in Oetz

Aankomst in Oetz, een typisch (sneeuw)vakantiedorp dat niet meteen overloopt van charme. 

Overnachting in een hotel met wellness, tuin en zonneterra

B Dag 2
Oetz - Niederthai

Via de Kalvariebergkapel kom je op een kronkelend bospad dat je omhoog naar het uitzichtpunt Ebele brengt en vandaar neerwaarts naar het kleine maar fotogenieke en ijskoude meer Habicher See. Hier bevindt zich een natuurlijke ijskelder, een rotsplaat met een ondergronds kanalensysteem waar ijskoude lucht doorheen stroomt. Het Ötztal opent zich bij Tumpen, met een landschap van alpenweiden omlijst door steile rotswanden. Je kan een kaarsje branden in het pittoreske kerkje van Maria Schnee. En dan wordt het wat pittiger richting Stuibenfall, de grootste waterval van Tirol. Via een zeer goed beveiligd trappenpad klim je vlak naast de bruisende watermassa omhoog, een bijzondere ervaring (zie laatste foto). Door alpenweiden daal je af naar het idyllische bergdorp Niederthai.

15.3 km - 5.5 uur - 1069 m stijgen en 305 m dalen.

Overnachting in een hotel (O) met wellness, tuin en zonneterras

O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal 

C Dag 3
Niederthai - Längenfeld

Je wandelt een eindje naar buurdorpje Lehn, vanwaar een breed bospad je omhoog leidt tot op de Mauslesattel (1671 m). Je loop wat vlak en daalt dan weer door dicht bos af naar een idyllische bergweide omringd door bomen. En weer gaat het door bos omhoog om terecht te komen op de wild-romantische alpenweiden van de Hemerachalmen. Het pad gaat de berghelling af naar Längenfeld en beneden in het dal, bij het dorp Espan, bereik je de rivier de Oetztaler Ache. Deze volg je tot je Längenfeld bereikt. 

11,2 km - 4 uur - 440 m stijgen en 807 m dalen.

Overnachting in een hotel (O, A)

D Dag 4
Sölden - Obergurgl

Met de bus (ca. 30 min. niet inbegrepen) of privé-transfer (ca. 15 min. zie toeslagen) naar Sölden. Je verlaat Sölden en wandelt steil omhoog tot op een plateau met panoramisch uitzicht. Je daalt af naar Windau, waar de al bekende Oetztaler Ache doorheen stroomt. Dan wandel je een eindje over het Mooserstegle, een 'Waalweg' of wandelpad langs een oud irrigatiekanaal, en via het gehucht Platte kom je op de Moosalm terecht. Langs de bergflank brengt een lichte bocht je over de Kühtrain-kloof naar het dorp Zwieselstein. Op en neer, langs een waterval en de rivier de Gurgler Ache stap je via Poschach naar het centrum van Obergurgl.

14,2 km – 5 uur - 800 m stijgen en 242 m dalen.

Overnachting in een hotel (O) met wellness, tuin en zonneterras.

E Dag 5
Obergurgl – Zwieselstein

Voor je aan de eigenlijke etappe begint, kan je een luswandeling maken, nl. de themaroute ‘Obergurgler Zirbenwald’, dat begint en eindigt bij het dalstation van de Hohe Mutbahn. Het idyllische traject leidt in anderhalf uur door een prachtig, 300 jaar oud dennenbos. 
De wandeling van vandaag brengt je langs een andere weg naar Zwieselstein, waar je gisteren ook al was. Op je pad ligt de adembenemende ‘Seenplatte’, of merenhoogvlakte op 2500 m hoogte, met de grote Soomsee en verder de schilderachtige Nedersee, vlak onder de Nederkogel. Hier kan je genieten van een uniek gletsjerpanorama, omringd door majestueuze toppen van 3000 m. Een kronkelig pad over een bosrijke helling leidt naar de Lenzenalm en zo ga je verder naar beneden tot Zwieselstein.

10.8 km - 4.5 uur - 648 m stijgen en 1092 m dalen.

Overnachting in een hotel**** (O-A) met wellness, tuin en zonneterras

F Dag 6
Vent - Geislach

Met de bus (20 min. niet inbegrepen) of privé-transfer (zie toeslagen) naar Vent. Een kronkelend bospad voert je omhoog naar de Sonnenberg en tot aan het begin van een hoogalpien panoramapad. In het begin gaat het vrij steil omhoog, daarna wandel je wandel je panoramisch langs de hellingen van de Weißkar en Mutboden. Tijdens de hele wandeling geniet je van een prachtig uitzicht over het dal dat omgeven is door indrukwekkende bergreuzen. Bij het dalstation van de Tiefenbachbahn, gelegen op 2800 m aan de voet van de Tiefenbachgletsjer, heb je het hoogste punt van de reis bereikt. Je verlaat het hoogalpiene terrein en wandelt over een panoramisch pad met prachtig uitzicht over het Vent-dal tot Gaislach.

14.9 km - 6 uur - 1040 m stijgen en 973 m dalen. 

Overnachting in een familiepension ('Gasthof') (O) met wellness, tuin en zonneterras.

G Dag 7
Einde

Na het ontbijt (O) is er een privé-transfer voorzien naar Ötz-dorp of -station. 

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies 
 • 6 x ontbijt
 • 1 x avondmaal
 • bagagevervoer
 • transfer Gaislachalm - Ötz waar je auto staat of Ötz treinstation
 • informatiepakket met Nederlandstalige wandelbeschrijvingen
 • originele kaart
 • GPS-tracks en Outdooractive maps
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen-en terugreis 
 • overige maaltijden
 • toeristentaks
 • evt. inkomgelden
 • evt. reisverzekering.

Toeslagen

 • Eenpersoonskamer samenreizend: € 90 p.p.
 • Eenpersoonskamer alleenreizend: € 270 p.p.
 • Upgrade 4* hotel op dag 3 (incl. diner): € 48 p.p.
 • Privé-transfer op dag 4 en 6 naar het beginpunt van de wandeling: € 20 p.p.

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Reisperiode

Deze reis is van 5 juli tot/met 1 september 2021

In de zomer mag je je vaak verwachten aan mooi weer. Aangename dagtemperaturen en een stralend blauwe hemel zijn eerder regel dan uitzondering. Maar…in de bergen kan het weer vrij snel omslaan en kan de temperatuur nogal schommelen, met mogelijk grote verschillen tussen dag en nacht, tussen bergflank en dal, tussen wandelen in de zon of in de schaduw. Hevige wind en onweer kunnen altijd voorkomen, zij het eerder meestal in de avond. ’s Avonds en ’s nachts kan het sterk afkoelen.

Heen- en terugreis

Met het openbaar vervoer : Met dag- of nachttrein naar Ötztal Bahnhof, gevolgd door een busrit van een tiental minuten naar het dorp Ötz. Meer info over treinen op The Train Line of Deutsche Bahn. Op dag 7 is een privé-transfer  voorzien naar Ötztal Bahnhof.

Met de wagen : De afstand van Brussel naar Ötz bedraagt ongeveer 850 km. Je kan je auto voor een week parkeren bij het eerste hotel of op een parking op 300 m. Beide zijn gratis. Op dag 7 is een privé-transfer  voorzien naar Ötz.

Vervoer tijdens de reis

 • Transfer Längenfeld-Solden op dag 4 en transfer Zwieselstein-Vent op dag 6: met de bus (ter plaatse te betalen) of met privé-transfer (mits toeslag)
 • Transfer Gaislachalm-Ötz/Ötztal Bahnhof op dag 7: met privé-transfer (inbegrepen)

Wandelniveau

De wandelingen tijdens deze reis zijn van niveau 2 en 3 stappertjes. In het programma zijn de afstanden en hoogteverschillen per dag aangegeven. 

Bagagevervoer

De bagage wordt vervoerd. Jij draagt enkel je dagrugzak.

Logies

Je slaapt in comfortabele hotels in tweepersoonskamers met privé-sanitair. Meer details in het dagschema.

Op dag 3 is een ticket van 3 uur voor de nabijgelegen Aquadome inbegrepen. Je kan die dag ook kiezen voor een upgrade naar een hotel**** met uitgebreide wellness en binnenzwembad.

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen:
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal.

 • Ontbijten doe je in het hotel.
 • Je kan de avond voordien een lunchpakket bestellen of zelf iets gaan kopen in de supermarkt.
 • ’s Avonds eet je in het hotel of in een restaurant in de buurt.

Honden

Op aanvraag.

Wat je moet weten over deze reis

Over Oostenrijk

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren