Overslaan en naar de inhoud gaan

Het 65 km lange Ötztal scheidt de Stubaier Alpen in het oosten van de Ötztaler Alpen in het westen en is een van de mooiste valleien van Tirol. Van noord naar zuid loopt de ‘Ötztaler Urweg’, een nieuw lange-afstandspad van 200 km in 12 etappes. In deze reis combineer je de landschappelijk 5 mooiste etappes van dit pad, met overnachting in - zelfs naar Oostenrijkse maatstaven - zeer degelijke hotels. Het beste van twee werelden.

De hoogtepunten van deze reis

wandelreis Otztal
wandelreis ötztal
wandelreis Otztal

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst in Oetz

Aankomst in Oetz, een typisch (sneeuw)vakantiedorp dat niet meteen overloopt van charme. 

Overnachting in een hotel met wellness, tuin en zonneterra

B Dag 2
Oetz - Niederthai

Via de Kalvariebergkapel kom je op een kronkelend bospad dat je omhoog naar het uitzichtpunt Ebele brengt en vandaar neerwaarts naar het kleine maar fotogenieke en ijskoude meer Habicher See. Hier bevindt zich een natuurlijke ijskelder, een rotsplaat met een ondergronds kanalensysteem waar ijskoude lucht doorheen stroomt. Het Ötztal opent zich bij Tumpen, met een landschap van alpenweiden omlijst door steile rotswanden. Je kan een kaarsje branden in het pittoreske kerkje van Maria Schnee. En dan wordt het wat pittiger richting Stuibenfall, de grootste waterval van Tirol. Via een zeer goed beveiligd trappenpad klim je vlak naast de bruisende watermassa omhoog, een bijzondere ervaring (zie laatste foto). Door alpenweiden daal je af naar het idyllische bergdorp Niederthai.

15,3 km | 1069 m stijgen | 305 m dalen

Overnachting in een hotel met wellness, tuin en zonneterras (O, A)

O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal 

C Dag 3
Niederthai - Längenfeld

Je wandelt een eindje naar buurdorpje Lehn, vanwaar een breed bospad je omhoog leidt tot op de Mauslesattel (1671 m). Je loop wat vlak en daalt dan weer door dicht bos af naar een idyllische bergweide omringd door bomen. En weer gaat het door bos omhoog om terecht te komen op de wild-romantische alpenweiden van de Hemerachalmen. Het pad gaat de berghelling af naar Längenfeld en beneden in het dal, bij het dorp Espan, bereik je de rivier de Ötztaler Ache. Deze volg je tot je Längenfeld bereikt. 

11,2 km | 440 m stijgen | 807 m dalen

Met de bus (ca. 30 min. niet inbegrepen) of privétransfer (ca. 15 min., zie toeslagen) naar Sölden voor de overnachting.

Overnachting in een hotel (O)

D Dag 4
Sölden - Obergurgl

Met de bus (ca. 30 min. niet inbegrepen) of privétransfer (ca. 15 min. zie toeslagen) naar Sölden. Je verlaat Sölden en wandelt steil omhoog tot op een plateau met panoramisch uitzicht. Je daalt af naar Windau, waar de al bekende Ötztaler Ache doorheen stroomt. Dan wandel je een eindje over het Mooserstegle, een 'Waalweg' of wandelpad langs een oud irrigatiekanaal, en via het gehucht Platte kom je op de Moosalm terecht. Langs de bergflank brengt een lichte bocht je over de Kühtrain-kloof naar het dorp Zwieselstein. Voorbij een waterval begint een steile klim naar de Timmelvallei, vanwaar je de bus kunt nemen naar het hotel of de zware afdaling naar Obergurgl voor je rekening neemt.

14,2 km | 1088 m stijgen | 262 m dalen

Overnachting in een hotel met wellness, tuin en zonneterras. (O, A)

E Dag 5
Obergurgl – Zwieselstein

Voor je aan de eigenlijke etappe begint, kan je een luswandeling maken, nl. de themaroute ‘Obergurgler Zirbenwald’, dat begint en eindigt bij het dalstation van de Hohe Mutbahn. Het idyllische traject leidt in anderhalf uur door een prachtig, 300 jaar oud dennenbos. 
De wandeling van vandaag brengt je langs een andere weg naar Zwieselstein, waar je gisteren ook al was. Op je pad ligt de adembenemende ‘Seenplatte’, of merenhoogvlakte op 2500 m hoogte, met de grote Soomsee en verder de schilderachtige Nedersee, vlak onder de Nederkogel. Hier kan je genieten van een uniek gletsjerpanorama, omringd door majestueuze toppen van 3000 m. Een kronkelig pad over een bosrijke helling leidt naar de Lenzenalm en zo ga je verder naar beneden tot Zwieselstein.

10,8 km | 648 m stijgen | 1092 m dalen

Overnachting in een hotel met wellness, tuin en zonneterras. (O, A)

F Dag 6
Vent - Geislach

Met de bus (20 min., niet inbegrepen) of privétransfer (zie toeslagen) naar Vent. Een kronkelend bospad voert je omhoog naar de Sonnenberg en tot aan het begin van een hoogalpien panoramapad. In het begin gaat het vrij steil omhoog, daarna wandel je wandel je panoramisch langs de hellingen van de Weißkar en Mutboden. Tijdens de hele wandeling geniet je van een prachtig uitzicht over het dal dat omgeven is door indrukwekkende bergreuzen. Bij het dalstation van de Tiefenbachbahn, gelegen op 2800 m aan de voet van de Tiefenbachgletsjer, heb je het hoogste punt van de reis bereikt. Je verlaat het hoogalpiene terrein en wandelt over een panoramisch pad met prachtig uitzicht over het Vent-dal tot Gaislach.

14.9 km | 1040 m stijgen | 973 m dalen

Overnachting in een familiepension ('Gasthof') met wellness, tuin en zonneterras. (O)

G Dag 7
Einde

Na het ontbijt (O) is er een privétransfer voorzien naar Ötz-dorp of -station. 

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies 
 • 6 x ontbijt
 • 4 x avondmaal
 • bagagevervoer
 • transfer Gaislachalm - Ötz waar je auto staat of Ötz treinstation
 • informatiepakket met Nederlandstalige wandelbeschrijvingen + uitgebreide Duits- of Engelstalige digitale ondersteuning
 • originele kaart
 • btw.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • overige maaltijden
 • toeristentaks
 • evt. inkomgelden
 • evt. reisverzekering.

Toeslagen

 • privétransfer dag 3 en dag 6: € 60
 • eenpersoonskamer alleenreizend: € 440
 • eenpersoonskamer samenreizend: € 150

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Reisperiode

Afreizen eind juni-begin juli zijn mogelijk op aanvraag.

In de zomer mag je je vaak verwachten aan mooi weer. Aangename dagtemperaturen en een stralend blauwe hemel zijn eerder regel dan uitzondering. Maar … in de bergen kan het weer vrij snel omslaan en kan de temperatuur nogal schommelen, met mogelijk grote verschillen tussen dag en nacht, tussen bergflank en dal, tussen wandelen in de zon of in de schaduw. Hevige wind en onweer kunnen altijd voorkomen, zij het eerder meestal in de avond. ’s Avonds en ’s nachts kan het sterk afkoelen.

Heen- en terugreis

Met het openbaar vervoer: Met dag- of nachttrein naar Ötztal Bahnhof, gevolgd door een busrit van een tiental minuten naar het dorp Ötz. Meer info over treinen op The Train Line of Deutsche Bahn. Op dag 7 is een privétransfer voorzien naar Ötztal Bahnhof.

Met de wagen: De afstand van Brussel naar Ötz bedraagt ongeveer 850 km. Je kan je auto voor een week parkeren bij het eerste hotel of op een parking op 300 m. Beide zijn gratis. Op dag 7 is een privétransfer voorzien naar Ötz.

Vervoer tijdens de reis

 • Transfer Längenfeld - Solden op dag 3 en transfer Zwieselstein - Vent op dag 6: met de bus (ter plaatse te betalen) of met privétransfer (mits toeslag)
 • Transfer Hochgurgl - Obergurgl met de bus op dag 4 (ter plaatse te betalen, optioneel).
 • Transfer Gaislachalm - Ötz/Ötztal Bahnhof op dag 7: met privétransfer (inbegrepen)

Wandelniveau

Pittig wandelen. In het programma zijn de afstanden en hoogteverschillen per dag aangegeven. 

Bagagevervoer

De bagage wordt vervoerd. Jij draagt enkel je dagrugzak.

Logies

Je slaapt in comfortabele hotels in tweepersoonskamers met privésanitair.

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen:
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal.

 • Ontbijten doe je in het hotel.
 • Je kunt de avond voordien een lunchpakket bestellen of zelf iets gaan kopen in de supermarkt.
 • ’s Avonds eet je in het hotel (4x) of in een restaurant in de buurt.

Honden

Op aanvraag. De standaardhotels en de wellness-voorzieningen kunnen in dat geval niet gegarandeerd worden. Een toeslag is mogelijk.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren