Overslaan en naar de inhoud gaan

Op een steenworp van Rome liggen de Sabijnse heuvels, een maagdelijk mooie streek van middeleeuwse dorpjes en oude olijfgaarden in een oogstrelend heuvelachtig landschap. Een 8-daagse wandelreis start bij Greccio in de vallei van Rieti. Kies je voor de 11-daagse reis dan ga je iets noordelijker van start in het centrum van Spoleto in de regio Umbrië, om via het meer van Piediluco door te stoten naar de Sabijnse heuvels. Eindigen doe je bij de abdij van Farfa in de mooie gelijknamige vallei. Vaak loop je over Romeinse heirbanen en volg je de beroemde strade bianche, temidden een decor van verstilde dorpjes en machtige abdijen. Keuze tussen een 8- en 11-daagse reis. Voor informatie over het 11-daagse programma kan je terecht in jouw Joker-kantoor.

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

Roccantica

Roccantica

Gastronomisch vegetarische agriturismo in Mompeo

Gastronomisch vegetarische agriturismo in Mompeo.

Een oogstrelend heuvelachtig landschap

Een oogstrelend berglandschap

Programma

Programma

A Dag 1
Greccio

Het ommuurde Greccio, met een uitzicht op de Valle Santa van Rieti, geeft meteen een goed beeld van wat deze wandelreis je gaat bieden: vriendelijke dorpjes en intieme stadjes waar toeristen nog zeldzaam zijn. Je logeert er in een gerestaureerd historisch gebouw uit de 17de eeuw.

Hotelovernachting.  (A)

O = ontbijt     L = lunch     A = avondmaal

B Dag 2
Vacone

Van Greccio klim je omhoog langs een mooi steil pad tot aan een kapelletje waar Franciscus van Assisi zich terug trok om te mediteren. Waarom? Dat zal je snel begrijpen, je geniet hier van een grandioos zicht op de Valle Santa en de omliggende bergen. Langs een mooi beukenbos daal je af naar Prati di Cottanello, een heerlijke plek van bergweilanden waar koeien, varkens, paarden en schapen grazen. Overnachting in een agriturismo in Vacone.

Etappe van 14,8 km. 6 uur stappen. Hoogteverschil + 835 m / - 1174m.

Overnachting in een agriturismo. (O, L, A)

C Dag 3
Casperia

Over een oud pad trek je naar Madonna di Collefonte. Vanaf hier zijn er twee opties. Voor de dappersten is er een bergroute langs bossen en bergweilanden met Maremmana koeien. Boven krijg je een mooi panorama over de Tiber-vallei, de vulkanische bergen van Viterbo en de Soratteberg. Langs plattelandswegen daal je af naar het historische Casperia waar je te gast bent in een klein palazzo uit 1500. De lichte optie gaat via Montasola, langs olijf- en wijngaarden.

Lichte optie: 10,4 km, 4 uur stappen. Hoogteverschil: + 422 m / - 425 m.
Zware optie: 17,8 km, 8 uur stappen. Hoogteverschil: + 1196 m / -1199 m.

Overnachting in een B&B. (O)

D Dag 4
Monte San Giovanni

Je kan opnieuw kiezen tussen twee opties. De pittige optie brengt je naar het hartje van de Monti Sabini; een tijdloos landschap vanwaar je bij mooi weer schitterende zichten hebt op het meer van Bracciano en de Tibervallei. De medium optie gaat langs Roccantica en brengt je zo naar Monte San Giovanni.
Medium optie: 16,5 km, 5 uur stappen. Hoogteverschil:  + 1143 m / - 956 m.
Zware optie: 18,5 km, 9 uur stappen. Hoogteverschil:  + 1150 m / - 942 m.

Overnachting in een agriturismo met zwembad. (O, L, A)

E Dag 5-6
Mompeo

Over een mooi antiek pad wandel je via  het dorpje Montenero met mooie panorama's naar Mompeo. Hier word je verwelkomd door een enthousiast Belgisch/Italiaans echtpaar in hun schitterend gelegen agriturismo. Het zicht vanuit het zwembad is werkelijk enig en je gastvrouw maakt de heerlijkste vegetarische gerechten klaar. ’s Anderdaags kan je de mooie vallei van Farfa ontdekken (excl., geleide wandelingen met picknick aan de rivier mogelijk). Een geleid bezoek aan de Romeinse ruïnes is incl. 
Tocht van 14,8 km, 5 uur stappen. Hoogteverschil:  + 609 m / - 882 m.

Overnachting in een agriturismo met zwembad. (2 x O, 2 x A)

F Dag 7
Farfa Sabina

Vandaag laat niets nog vermoeden dat de abdij van Farfa ooit de machtigste en rijkste van Europa was, de stilte is hier heer en meester. Deze abdij bezat de meeste landerijen in de streek en promootte de olijfbouw. Door de vele twisten tussen ridders en boeren ontstonden de ommuurde bergdorpjes van de Sabina, wat dit schitterende wandellandschap opleverde!
Etappe van 11 km, 5 uur stappen. Hoogteverschil van + 642 m / - 692 m.

Overnachting in een agriturismo bij de abdij. (O)

G Dag 8
Farfa Sabina

Einde na het ontbijt. (O)

 

Uitbreiding Rome

Combineer dit wandelprogramma met een bezoekje aan Rome: verblijf in een B&B, zeer goed gelegen in het centrum van de stad, op 5 minuten wandelen van de Piazza Navona. Prijs in een tweepersoonskamer met ontbijt: € 81 p.p. Suites, singles en meerpersoonskamers mogelijk op aanvraag.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies 
 • ontbijt 
 • maaltijden volgens dagschema: 
  • 8-daagse: 5 x avondeten en 2 x lunchpakket
  • 11-daagse: 6 x avondeten en 2 x lunchpakket
 • bagagevervoer 
 • infopakket met routebeschrijvingen en originele wandelkaarten
 • gps-tracks
 • transfer op dag 2 (11-daagse)
 • transfer bij aankomst in het station van Greccio of Rieti naar het eerste logies (8-daagse)
 • transfer van Fara Sabina naar het station op de laatste dag
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • overige maaltijden 
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. verblijfstaks (ter plaatse te betalen)
 • evt. bijkomende transfers 
 • evt. verzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Reisperiode

Dagelijks vertrek mogelijk van 1/3 tot 15/11. Tijdens de zomermaanden is het te heet om te wandelen en wordt het afgeraden om naar deze streek te reizen. Prachtige natuur in het voor- en najaar met temperaturen rond de 20°C. 

Wandelniveau

2 à 3 stappertjes . Tochten van uiteenlopend niveau qua lengte en hoogteverschillen (zie dagschema). Bij de meeste wandelingen heb je de keuze tussen een lichte, medium en soms ook een zware optie. Je kan je op die manier de zwaarte van de reis aanpassen al naargelang je conditie. Als je kiest voor de zwaarste wandelingen, neigt het niveau naar .

75% van de paden is gemarkeerd, af en toe wandel je kleine stukjes over asfalt. Wandelstokken zijn aangeraden voor sommige etappes als je kiest voor de zwaardere tochten.

Voor een vlotte interpretatie van de wandelbeschrijvingen is ervaring met kompaslezen een groot pluspunt, zorg dat je er ééntje mee hebt indien je geen gebruik maakt van een gps-toestel.

Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Bagage

Wordt vervoerd. Je draagt enkel je dagrugzakje tijdens de wandelingen.

Logies

Tijdens deze reis overnacht je in charmante agriturismo's, hotels en in B&B ’s die soms zijn ondergebracht in historische gebouwen. Standaard overnacht je in een tweepersoonskamers met eigen sanitair. Wifi is meestal beschikbaar, soms enkel in gemeenschappelijke ruimtes. Tijdens de 8-daagse reis is er drie keer een logies met zwembad. In de 11-daagse reis vier keer.

Onderstaande foto's tonen de agriturismo in Mompeo waar je telkens twee nachten verblijft.

Maaltijden

 • Ontbijt is inbegrepen.
 • Lunch is soms inbegrepen (zie dagschema).
 • Verder zijn er nog een aantal avondmaaltijden inbegrepen, meestal op de plaatsen waar er geen andere mogelijkheden zijn in de buurt. Speciale aandacht verdient de keuken van het logies in Mompeo. Hier wordt er uitsluitend vegetarisch gekookt, met zeer veel aandacht voor versheid en meestal met zelfgeteelde ingrediënten tovert men schitterende traditionele gerechten op tafel: zelfgemaakte pasta, het beste lokale brood, huisgemaakte confituren, heerlijke huiswijn, koffie crème brûlée,...Viergangenmenu. 

Huisdieren

Honden toegelaten mits reservatie en supplement op voorhand te betalen (zie toeslagen).

Prijzen

Prijzen geldig in 2020

8 dagen / 7 nachten: € 790 p.p.
11 dagen / 10 nachten: € 1030 p.p.

Toeslagen

Eenpersoonskamer

 • Eenpersoonskamer (samen reizend) 8D/7N € 138 p.p.
 • Eenpersoonskamer (alleen reizend) 8D/7N € 265 p.p.
 • Eenpersoonskamer (samen reizend) 11D/10N € 215 p.p.
 • Eenpersoonskamer (alleen reizend) 11D/10N: € 410 p.p. 

Extra overnachting

 • Extra overnachting Rome B&B (kamer en ontbijt): € 81 p.p.
 • Extra overnachting andere locaties: op aanvraag        

Hond (reservatie en op voorhand betalen)

 • 8D/7N: € 50
 • 11D/10N: € 60

Overige

 • Toeslag Spoleto festival (25/6-13/7) en Pasen (10/4-12/4): € 26 p.p.

Kortingen

 • Driepersoonskamer 8 dagen / 7 nachten: - € 84 p.p.
 • Driepersoonskamer 11 dagen / 10 nachten: - € 122 p.p.

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren