Overslaan en naar de inhoud gaan

Je verblijft in een karaktervol charmehotelletje op 2 km van het plaatsje Tréguier dat vanwege z’n architecturale patrimonium bekroond werd met de titel ‘cité de caractère’. In een straal van 20 km rond het hotel kan je mooie wandelingen maken, afgewisseld met bezoekjes aan pittoreske Bretonse vissersdorpen. 

Voor deze rondreis werken we samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

wandelreis Bretagne
wandelreis Bretagne
wandelreis Bretagne

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst in Minihy-Tréguier

Minihy-Tréguier is een vredig stadje gelegen in het noorden van de Côtes d'Armor in Bretagne op de plek waar een smalle zeearm het land in kronkelt. Je verblijft er in een karaktervol 17de eeuws Bretoens landhuis op een tweetal kilometer van het historisch centrum van Tréguier. Dit laatste is een mooi stadje met een haven, pleintjes en vakwerkhuizen. Bovendien zit je hier hier op een 10-tal km van de stranden van de wilde kust van de Côte d'Ajoncs. Het hotel beschikt over een eigen restaurant waar je op vaste dagen kan dineren.

O = ontbijt  

B Dag 2 - 7
Wandelmogelijkheden

Nu wandel je eens langs de grillige Bretoense kustlijn met eilandjes, rotsformaties en mooie baaien. Dan trek je weer het binnenland in over weidse velden, door bossen en holle wegen...Je hebt de keuze uit een tiental wandelingen die je soms kan samenvoegen. Hoogteverschillen zijn er quasi niet. Bij de toeristische dienst kan je op voorhand fietsen reserveren.

- Wandeling langs de oever van de twee rivieren, de Jaudy en de Guidy. Je passeert eveneens het mooie centrum van het stadje Tréguier. Tocht van 12 km vanuit het hotel.

- Door de velden en holle wegen rondom Trédarzec. Tocht van 11,5 km. Verplaatsing van een 4-tal km met de wagen. Deze twee eerste tochten kan je combineren tot één lange wandeling van 23,5 km.

- Van bij de landtong Sillon de Talbert stap je deels langs de eilandjesrijke kust en deels door het binnenland. Tocht van 11 km + eventuele uitbreiding van 6 km. Verplaatsing van 18 km.

- Door open velden van bij La Roche Derrien tot bij het kasteeldomein van Kermezen en naar het dal van de Jaudy. Tocht van 8,5 km. Verplaatsing van 5 km.

- Ontdekking van de prachtige en grillige kustlijn ten noorden van Plougrescant met z’n vele eilandjes, rotsen en baaitjes. Tocht van 17 km. Verplaatsing van 9 km.

- Door de holle wegen en langs ‘routoirs’, waterbekkens die vroeger gebruikt werden om het vlas te spoelen. Tocht van 9 km. Verplaatsing van 8 km.

- Land, duinen en water bij Port Blanc. Eventueel te combineren (op zondagnamiddag) met een bezoek aan de Jardin de Pellinec. Tocht van 8 km. Verplaatsing van 12 km.

- Korte tocht in de omgeving van Landrellec, deels over de GR34 langs de kustlijn en de andere helft over rustige wegjes en mooie paden landinwaarts. Tocht van 8 km. Verplaatsing van 30 km.

- Langs de ‘Côte de Granit Rose’ bij Trégastel met het prachtige schiereiland Ile Renote. Tocht van 12,5 km. Verplaatsing van 30 km.

- Land en water rond Trélévern; over rustige asfaltbaantjes, maar vooral over veldwegen en smalle paden, langs riviertjes en door bos. Tocht van 16 km. Verplaatsing van 14 km.

Daarnaast zijn er uiteraard nog interessante plaatsen om te bezoeken.

- bloemeneilandje Île de Bréhat met prachtige wandelmogelijkheden, 15 min. varen van Pointe de l'Arcouest, Rederij Vedettes de Bréhat vaart in het hoogseizoen elk half uur en in het voor- en naseizoen elk uur.

- Een bezoekje aan de mooie kathedraal van Treguier en de abdij van Beauport kunnen de cultuurhonger stillen.

- la Vallée des Saints (65 à 70 km rijden)

Château de Tonquedec

Overnachting in een charme hotel. (O)

C Dag 8
Einde
1

Einde na het ontbijt. (O)

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies
 • ontbijt
 • informatiepakket met wandelbeschrijvingen
 • originele IGN wandelkaarten
 • gps-tracks
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden en dranken
 • toeristentaks (€ 0,90 p.p. / nacht ter plaatse te betalen)
 • evt. verzekering
 • evt. inkomgelden

Prijs

De prijs op basis van 2 deelnemers werd berekend op een tweepersoonskamer. 
De prijs op basis van 3 deelnemers werd berekend op een driepersoonskamer.
De prijs op basis van 4 deelnemers werd berekend op een familiekamer met twee aangrenzende kamers (elk met eigen sanitair).

Toeslagen

 • éénpersoonskamer: op aanvraag
 • tweepersoonskamer met twee aparte bedden: € 35

Kortingen

 • voor kinderen tot 10 jaar: € 25 p.p. (voor het ontbijt)

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Reisperiode

Deze reis is mogelijk van 8 maart tot/met 12 december 2021.

Heen- en terugreis

Met de wagen: Afstand Brussel - Minihy-Tréguier: ca. 760 km. In het kader van het wandelprogramma is een wagen noodzakelijk. Het hotel ligt op grondgebied Minihy-Tréguier, maar niet dicht bij het centrum (+/- 3 km). Er is een gratis parking.

Vervoer tijdens de reis

Voor het grootste deel van de wandelingen is een verplaatsing met de wagen noodzakelijk, zie programma voor details.

Wandelniveau

De wandelingen tijdens deze reis zijn van niveau 1 en 2 stappertjes. Afwisselende tochten over goede (vaak gemarkeerde) paden en af en toe een asfaltbaantje door het Bretoense binnenland en langs de mooie kustlijn. Weinig of geen hoogteverschillen. De kortste wandeling is 6 km, de langste wandeling is 23,5 km. Vele combinatiemogelijkheden.

Kinderen

 • vanaf 5 jaar
 • mooie kustwandelingen
 • wandelingen van verschillend niveau
 • logies met verwarmd buitenzwembad
 • tal van andere leuke activiteiten in de omgeving

  Logies

  Charmant en rustig gelegen hotelletje met 16 kamers. Je verblijft op basis van een superieure tweepersoonskamer met privé sanitair. Deze kamers zijn iets ruimer dan de standaard kamers (groot bed of twee aparte bedden). Op het gelijkvloers is er ook een familiesuite beschikbaar met directe toegang tot de tuin en bestaande uit twee connecterende kamers, elk met eigen sanitair (tijdig te boeken!).

  • restaurant
  • wifi overal gratis
  • openlucht zwembad (toegankelijk en verwarmd vanaf mei tot september)
  • ligzetels gratis

  Maaltijden

  In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen:
  O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

  • Ontbijt in het logies is inbegrepen, buffetvorm. Mogelijk op het terras in de tuin bij mooi weer.
  • Lunchpakketten beschikbaar aan € 10.
  • Het avondmaal is niet inbegrepen en kan je enkel ter plaatse bestellen. Het diner is een driegangenmenu met keuze tussen vlees en vis. Als je graag voor de aankomstdag een avondmaal bestelt moet je daarvoor enkele dagen voordien contact opnemen met het hotel, hetzij telefonisch of per mail.  29 € per persoon. 

  Honden

  toegelaten, supplement € 8 per nacht, ter plaatse te betalen.

  Wat je moet weten over deze reis

  Over Frankrijk

  Over deze reisformule

  Reizen met Joker, dat is

  • méér beleven, durven en doen
  • op een duurzame manier
  • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
  • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
  • en als een betere versie van jezelf terug te keren