Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens deze vijfdaagse huttentocht in het Nationaal Park van de Vanoise ben je zelden alleen … Als er geen andere wandelaars in de buurt zijn, word je waarschijnlijk in de gaten gehouden door marmotten, steenbokken, gemzen en mogelijk zelfs lammergieren. Je bent in het gezelschap van machtige toppen zoals de Grande Casse (3855 m) en de Dent Parrachée (3697 m). Het oudste nationale park van Frankrijk heeft nog niets aan grandeur ingeboet, integendeel.

Voor deze rondreis werken we samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

Huttentocht in de Vanoise

De Vanoise: een massief met meer dan 100 bergtoppen hoger dan 3000 meter

Steenbokken in het Nationaal Park van de Vanoise

Speuren naar lammergieren en steenbokken

Uitzicht bij Refuge de la Dent Parrachée

Picknicken met prachtige panorama’s

Programma

Programma

A Dag 1
Les Prioux

Aankomst bij de eerste berghut, op enkele kilometers van Pralognan-la-Vanoise. 

Overnachting in de Refuge de Repoju. (A)

B Dag 2
Refuge du Col de la Vanoise

De eerste dagtocht begint nog gezapig met een lichte afdaling tot je Pralognan langs de oostkant voorbijloopt. Het pad begint te stijgen en steekt de rivier over. Het pad, dat al in de 15e eeuw gebruikt werd om zout te vervoeren naar Italië, brengt je eerst langs het gehucht Fontanettes en verder richting refuge Les Barmettes. Van daaruit bereik je al snel het Lac des Vaches, waar je niet rond maar recht door stapt. Het meer is ook de echte poort naar de bergen, met de Grande Casse (3855 m), de hoogste top van de Vanoise, voor je. Nog even verder klimmen naar le Lac Long, van waar het niet meer ver is naar de refuge du Col de la Vanoise.

12,1 km | 1040 m stijgen | 240 m dalen

Overnachting in de refuge du Col de la Vanoise. (O, L, A)

C Dag 3
Refuge de l'Arpont

De dag start langs enkele mooie meertjes, verbonden door de Ruissau de la Vanoise. Na een geweldig uitzicht op de ruige vallei van de Leisse volgt het enige blokkenveld van de reis. Nadien volgen alweer schitterende meertjes, o.a. de Lacs des Lozières. Langs de bergflank met zicht op de imposante gletsjers trek je verder naar een gebied waar zich ’s zomers vaak vele steenbokken laten zien. Bij aankomst in de moderne refuge de l’Arpont kan je uitblazen op het grandioze terras of nog een retourtje maken naar het 350 meter hoger gelegen gletsjermeer Lac de l’Arpont.

14,1 km | 370 m stijgen | 620 m dalen

Overnachting in de refuge de l’Arpont. (O, L, A) 

D Dag 4
Refuge de la Fournache

Vandaag volgt een lange maar prachtige balkonwandeling naar de stuwmeren van Aussois, boven de Maurienne-rivier. Je  geniet van prachtige zichten op de toppen en de bergpassen die de grens met Italië vormen. Tegelijk krijg je een mooi zicht op grote delen van de Hautes Alpes. Het laatste deel van de tocht gaat door de vallei met de meren van de Plan d’Amont en de Plan d’Aval.

17,3 km | 770 m stijgen | 720 m dalen

Overnachting in de refuge de la Fournache. (O, L, A)

E Dag 5
Refuge de l'Orgère

Vandaag gaat het er indien gewenst wat relaxter aan toe: via alweer een mooie balkonwandeling steek je de Col du Barbier over naar de refuge de l’Orgère, aan de rand van het park. Je kan bij mooi weer ook kiezen voor een sportiever alternatief met meer hoogteverschil: tocht over de ruwe col de la Masse, één van de hoogste passen van het massief.

Wie het vandaag weer net wat pittiger wil, kan vanaf die col de la Masse de top van de Rateau d’Aussois (3128 m) voor zijn rekening nemen. Vanaf de top heb je een grandioos uitzicht over de hele regio. De weg naar de top en terug vereist behoorlijk wat klauterwerk en een goede tredzekerheid. Er zijn geen hoogtevreesgevoelige passages.

13,1 km | 550 m stijgen | 980 m dalen
+ 400 m stijgen en dalen bij beklimming Rateau d'Aussois
Overnachting in de refuge de l’Orgère. (O, L, A)

F Dag 6
Pralognan-la-Vanoise

Je start de dag met een stevige klim in de richting van het Lac de la Partie en verder omhoog tot bij de Col de Chavière. Dit is een kleine opening in de rotswand tussen de besneeuwde toppen van de Péclet-Polset en de Pointe de l’ Echelle. Nog een laatste keer genieten van de vergezichten, op oa de Ecrins in het zuiden, het massief van de Mont Blanc in het noorden, en de indrukwekkende top van de Grande Casse. 

Na de lange afdaling kom je weer uit bij het gehuchtje Les Prioux, waar je de tocht aanving. Van hieruit neem je de auto (of shuttlebus) terug naar Pralognan, waar je kunt inchecken voor de laatste nacht. 

17,2 km | 900 m stijgen | 1080 m dalen

Overnachting in een hotel in Pralognan-la-Vanoise. (O, L, A)

G Dag 7
Pralognan-la-Vanoise

Einde van het programma na het ontbijt. (O) 

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies
 • maaltijden (vanaf avondmaal op dag 1 tot en met ontbijt op dag 7)
 • informatiepakket met wandelbeschrijvingen 
 • originele kaarten op schaal 1:25000
 • gps-tracks
 • btw

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • dranken
 • evt. jetons voor warme douches in berghutten
 • evt. reisverzekering

Prijzen

Geldig in 2024

Op basis van 2 personen: € 695 per persoon

Toeslagen

Toeslag eenpersoonskamer (enkel in Pralognan): € 70

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Reisperiode

Deze reis is mogelijk van 15 juni tot en met 15 september 2024.

Heen- en terugreis

Met het openbaar vervoer

Het dichtstbijzijnde station is Moûtiers. Je kunt per TGV tot Lyon reizen en daar overstappen op de trein naar Moûtiers. Vanuit Moûtiers is er tijdens het hoogseizoen een regelmatige busdienst naar Pralognan-la-Vanoise, (70 min., € 12). Meer info over deze busdienst op www.cars-region-savoie.fr/

Tussen Pralognan en het dorpje Les Prioux rijdt een shuttlebus (laatste vertrek in Pralognan om 16.30 uur). Indien je deze niet haalt, moet je een taxi nemen. Zorg er in ieder geval voor dat je op tijd bent voor het avondmaal.

Met de wagen

Afstand vanuit Brussel tot Pralognan: ca. 940 km. Van hieruit is het nog zo’n 6 km naar de eerste refuge. Je kunt je wagen kosteloos parkeren op de parking op zo’n 100 meter van de berghut. Verderop zijn er nog veel parkeerplaatsen langs de weg.

Vervoer tijdens de reis

Tijdens deze reis zijn er geen verdere verplaatsingen nodig.

Wandelniveau

Wandelreis van 2 à 3 stappertjes. Tochten van 12 tot 17 km met hoogteverschillen die kunnen oplopen tot 1040 m stijgen en 1080 m dalen, details: zie dagschema. De paden zijn goed gemarkeerd en meestal goed begaanbaar, soms met losse stenen. Ervaring met bergwandelen en een goede fysieke conditie is absoluut noodzakelijk.

Logies

Je overnacht in meerpersoonskamers of slaapzaaltjes in sfeervolle, comfortabele berghutten met gemeenschappelijk sanitair. Overal zijn dekens en kussens aanwezig; je zorgt zelf voor een lakenzak (verplicht). Met uitzondering van de eerste berghut kan je je bergschoenen laten drogen in een ruimte en voorzien alle hutten Crocs voor in het gebouw.

In Pralognan-la-Vanoise verblijf je in een comfortabel ***-hotel, op basis van een tweepersoonskamer met privébadkamer.

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen: 
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • Het ontbijt is steeds inbegrepen, ook in de hutten. 
 • In de berghutten krijg je een lunchpakket mee.
 • In de hutten wordt ‘s avonds een vast driegangenmenu geserveerd (inbegrepen).

 

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren