Overslaan en naar de inhoud gaan

Het Lac de Serre-Ponçon is een immens stuwmeer vlakbij het idyllisch gelegen plaatsje Embrun in het Franse departement Hautes-Alpes. Dit is een uitgelezen plek voor het maken van prachtige natuurwandelingen in het hooggebergte, voor toffe grensverleggende (water-)activiteiten als canyoning, rafting, rotsklimmen en via ferrata. Voeg daarbij het vrij zonzekere klimaat en het charmante hotelletje en je hebt de ingrediënten voor een onvergetelijke zomervakantie!

Voor deze reis werken we samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

Multisport in de Franse Alpen - Embrun

Heerlijk zonnig weer om buiten te vertoeven

Multisport in de Franse Alpen - Embrun

Duizelingwekkende via ferrata

Hotel in het dorpje Baratier

Gezellig ****-hotel

Programma

Programma

A Dag 1
Lac de Serre-Ponçon

Je zet koers naar het kleine dorpje Baratier in de Franse Hoge Alpen, dat samen met het stadje Embrun genesteld ligt aan de noordoostelijke kant van het Lac de Serre-Ponçon. 

Overnachting in het hotel.

A Dag 2
Briefing en canyoning

Tijdens een briefing wordt het ganse weekprogramma overlopen; je ontvangt alle details en het tijdschema van de verschillende activiteiten. Hou er ook rekening mee dat de volgorde van de activiteiten al naargelang de weersomstandigheden, leeftijden en het niveau van de groep kan gewijzigd worden.
Na de lunch ga je naar de Couleau-rivier voor een canyoning-initiatie. Hier kan je je volop uitleven op de natuurlijke glijbanen en geleidelijk aan wat sprongetjes wagen. Heb je al wat canyoning-ervaring en wens je wat meer uitdaging dan kan je terecht in de canyons van Fournel of Rabou.

Activiteit van 3 uur. Verplaatsing van 20 min. Voor de canyons van Fournel of Rabou is het iets verder rijden: 45 min.

Overnachting in het hotel (O).

O = ontbijt

B Dag 3
Pic du Morgon

De Pic de Morgon is 2324 m hoog en de beklimming van de top is een zeer geliefde wandeling in de streek. Je rijdt tot op 1660 m hoogte en wandelt in een drietal uurtjes naar de top. Het is geen moeilijke wandeling, aanvankelijk wandel je over brede bospaden om daarna in een uitgestrekt gebied van bergweiden te belanden. De klim gaat geleidelijk en op de top geniet je van een prachtig panorama op het stuwmeer van Serre-Ponçon en de vallei van de rivieren de Durance en de Ubaye. Deze wandeling wordt begeleid en doe je samen met andere families (max. 14 pers.).

Wandeling van 2,5 à 3 uur. + 670 m / - 670 m. Verplaatsing van 15 min.

Overnachting in het hotel (O).

C Dag 4
Rotsklimmen en via ferrata

De voormiddag is gewijd aan een initiatie rotsklimmen, een oefening in evenwicht en een goede fysieke inspanning om de dag aan te vatten. Het klimterrein biedt mogelijkheden voor alle niveaus zodat iedereen kan boven geraken om alzo een zicht te krijgen over de volledige vallei. Zowel voor beginners als regelmatige klimmers is dit een mooie uitdaging. Na de lunch rijd je een uurtje noordwaarts, naar het Regionaal Natuurpark van de Queyras. Aan de voet van het indrukwekkende kasteel Château Queyras (1381 m) en boven de bergrivier de Guil waag je je aan een via ferrata of klettersteig; een met stalen kabels beveiligd klimparcours langs de rotswanden. Verschillende loopbruggetjes overspannen er de rivier de Guil. Deze via ferrata is ongeveer 800 m lang en zeker niet te technisch. De prachtige omgeving maakt het tot een zeer bijzondere ervaring voor jong en oud!

Verplaatsing van 1 uur met de wagen voor de via ferrata.

Overnachting in het hotel (O).

D Dag 5
Mountainbike en rafting

De skigebieden die tijdens de wintermaanden de berghellingen van het meer omgeven worden tijdens de korte zomers benut door wandelaars maar ook door mountainbikers.  Vanuit les Orres, hoog boven de vallei, volg je een mountainbikeparcours terug naar beneden. Het ‘bike park’ is geschikt voor beginnende en ervaren mountainbikers. In de afdaling leer je de techniek van het evenwicht houden terwijl je geniet van prachtige zichten op de vallei. Na de middag ga je raften op de rivier de Durance, van bij de raftingbasis word je met de bus naar het startpunt gebracht.  Het is een rustige rafting waar geen ervaring voor nodig is, ook deze activiteit wordt begeleid door een professionele instructeur en je krijgt de nodige uitrusting.

Mountainbikeparcours van 3 uur. Rafting van 11 km, 3 uur.

Overnachting in het hotel (O).

E Dag 6
Vrije dag

Op deze laatste dag staan er geen activiteiten meer op het programma. Wie zin heeft in meer canyoning, rafting of via ferrata kan dit ter plaatse regelen, al naargelang beschikbaarheid. Een mooie wandeling aan de oevers van het meer van Serre-Ponçon of een bezoekje aan de versterkte kunststad Briançon (60 km) is zeker een aanrader.

Overnachting in het hotel (O).

F Dag 7
Einde

Einde van een afwisselende week in de Franse Alpen.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies met kamer en ontbijt
 • gebruik van alle technisch materiaal en uitrusting bij de activiteiten (mountainbike, helm, neopreenpak, reddingsvest, ...)
 • professionele begeleiding door Frans- en Engelstalige gidsen
 • enkele transfers in het kader van het activiteitenprogramma
 • briefing
 • toeristentaks
 • btw

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • overige maaltijden en dranken
 • verplaatsingen met eigen wagen op dagen 2, 3 en 4 in functie van de activiteiten
 • evt. inkomgelden
 • evt. verzekering

Prijs

€ 970 per persoon 

Toeslagen

 • Half pension voor volwassenen: € 275 voor 7 dagen / 6 nachten
 • Extra overnachting voor een volwassene (kamer en ontbijt) in het hotel: € 85 per persoon
 • Extra overnachting voor een kind van 7 tot 12 jaar (kamer en ontbijt) in het hotel: € 80 per persoon
 • Extra overnachting voor volwassene (half pension) in het hotel: € 135 per persoon
 • Extra overnachting voor een kind van 7 tot 12 jaar (half pension) in het hotel: € 130 per persoon

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Reisperiode

Deze reis is mogelijk van 20 juni tot en met 11 september.
Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.

Heen- en terugreis

Met de wagen

Afstand Brussel – Embrun: 980 km. Een wagen ter plaatse is noodzakelijk in het kader van het activiteitenprogramma.
Vertrek goed voorbereid op reis met VAB/Europese wegeninfo: toestand van de wegen, buitenlandse verkeersreglementen, wegenwerken, een druktekalender, enz. Check zeker of je voor jouw reisweg en bestemming een milieu-, wegen- of ecovignet nodig hebt.

Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.
 

Vervoer tijdens de reis

Voor een aantal van de geplande activiteiten moet je je verplaatsen met de wagen. Je rijdt zelf met je wagen naar de afspraakplaats. Details en gps-coördinaten ontvang je ter plaatse.

Dag 2: 20 min. als je kiest voor de andere canyons: 45 min.
Dag 3: 15 min.
Dag 4: 1 uur voor de via ferrata
Dag 5: transfers inbegrepen, geen eigen verplaatsingen

Wandelniveau

Dit is een actieve reis waarbij je de ganse dag in de buitenlucht bezig bent (zwemmen, klauteren, klimmen, fietsen, rapellen …). Alle activiteiten worden begeleid door gediplomeerde gidsen en je ontvangt de nodige uitrusting. Er worden geen onnodige risico’s genomen en je wordt tot niets verplicht. Builen of schrammen zijn echter dagelijkse kost tijdens avontuurlijke reizen. Tijdens de briefing wordt het activiteitenniveau van jouw gezin zorgvuldig afgetoetst.  Mogelijk met kinderen vanaf 7 jaar. Voor geen enkele activiteit heb je voorafgaande kennis of ervaring nodig. De enige vereisten zijn een sportieve en avontuurlijke ingesteldheid EN je moet vlot 25 m kunnen zwemmen. Voor de via ferrata en het rotsklimmen mag je zeker geen last hebben van hoogtevrees. De activiteiten worden georganiseerd in kleine groepjes met verschillende families samen maar nooit met meer dan 15 personen. 

Kinderen

 • geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar 
 • prachtig natuurgebied  
 • grote afwisseling in activiteiten
 • toffe activiteiten voor het hele gezin

Logies

Je verblijft in een gezellig en charmant ***-hotelletje in chaletstijl in het dorpje Baratier. Hotel met kwaliteitslabel ‘Logis de France’. Er is een tevens een zwembad en een spa (betalend), een eigen restaurant met terras. Je verblijft op basis van een standaard twee- of meerpersoonskamer met eigen sanitair:

 • Kamer voor 3 personen: 1 tweepersoonsbed en 1 éénpersoonsbed of 3 éénpersoonsbedden
 • Kamer voor 4 personen: 1 tweepersoonsbed en een stapelbed
 • Kamer voor 5 personen: 1 tweepersoonsbed en 3 éénpersoonsbedden

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen:
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • Ontbijt is inbegrepen.
 • Lunch is niet inbegrepen, in het hotel kan je eventueel een lunchpakket aankopen.
 • Avondmaal is niet inbegrepen maar kan je bijboeken bij verblijf in het hotel - zie toeslagen (driegangenmenu). 
 • In Embrun en omgeving zijn eveneens voldoende eetgelegenheden. Je vindt er ook enkele kruideniers en supermarkten.

Honden

Deze reis is niet geheel geschikt voor wie met een hond reist. De sportactiviteiten - met uitzondering van de wandeling - kunnen namelijk niet worden beoefend met een hond. In het hotel (max. 2 honden) zijn honden wel welkom.

Niet alle honden mogen binnen in Frankrijk. Meer info over de regelgeving vind je hier: https://www.france.fr/nl/bereid-je-reis-voor-naar-frankrijk/neemt-u-uw-hond-mee-op-vakantie

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren