Overslaan en naar de inhoud gaan

De Vercors behoort ongetwijfeld tot de mooiste maar meest desolate streken van Frankrijk.  Dit indrukwekkend massief in de Franse Voor-Alpen is dan ook een zeer onherbergzame brok natuur van uitgestrekte hoogvlaktes, steile rotswanden en diepe kloven. In 8 dagen verken je in een grote lus het gebied van le Trièves ten oosten van de Vercors maar vooral de erg mooie en ruige zuidelijke Vercors. Hier wordt het landschap beheerst door de kolossale Mont Aiguille en de Grand Veymont die met zijn 2341 m hoog boven de rest van het plateau uittorent.    

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

Pas de l'Aiguille

Pas de l'Aiguille

Grand Veymont top

Grand Veymont top

Het dorpje Chichilianne

Het dorpje Chichilianne

Programma

Programma

A Dag 1
Chichilianne

Aankomst in Chichilianne aan de voet van de majestueuze Mont Aiguille (2068 m), de meest mythische top van de Dauphiné. Je logeert er in een hotelletje met zwembad kortbij het dorpscentrum.

Overnachting. (A)

B Dag 2
Chichilianne - Gresse en Vercors

Prachtige etappe noordwaarts die je toelaat om wat in te lopen. Via de gehuchten Ruthière en Trésane gaat het omhoog en omlaag over de cols de Papavet (1245 m) en de iets hogere col de l'Allimas (1352 m). Uiteindelijk daal je af naar Gresse en Vercors aan de voet van de Grand Veymont (2341 m). Deze Grand Veymont maakt deel uit van het Hauts Plateaux du Vercors, dat sedert 1985 beschermd wordt als natuurreservaat. Erosie heeft in dit kalksteenmassief voor mooie formaties van steile wanden en spitse bergtoppen gezorgd en de inwendige erosie heeft talloze grotten en onderaardse gangen uitgesleten. Dit ruige hoogplateau geldt als een van de eenzaamste plekken van Frankrijk. 

Tocht van 5,5 uur stappen. Hoogteverschil: + 700 m / - 500 m.

Overnachting. (O, A)

Dag 3
Gresse en Vercors (1195 m)

De Grand Veymont is met z'n 2341 m de hoogste top van de Vercors. Deze langgerekte noord-zuid georiënteerde berg bereik je het best via de passage de Pas de la Ville (1925 m). Je kan wandelen tot aan de Pas de Ville: tocht van 5 à 6 uur stappen. Hoogteverschil: + 750 m / - 750 m. Wie gaat voor een pittigere uitdaging kan doorstoten tot de top: tocht van 6 à 7,5 uur stappen. Hoogteverschil: + 1150 m / - 1150 m.

Overnachting. (O, A)

C Dag 4
Gresse en Vercors - Richardière

Spectaculaire etappe via de westflank van de Mont Aiguille en over de col de l'Aupet (1627 m) naar Richardière, een bosrijk gehuchtje ten noordwesten van Chichilianne. De Mont Aiguille maakt in feite geen deel uit van de aaneengesloten rij van kalkwanden die de Vercors in het oosten afsluiten maar staat daar buiten. De berg bestaat rondom uit enorme kalkwanden en de top is een grazig plateau dat enkel door ervaren klimmers te bereiken is.

Tocht van 5 à 6 uur stappen. Hoogteverschil: + 710 m / - 930 m.

Overnachting. (O, A)

D Dag 5
Richardière - Les Nonnières

Spectaculaire klim via de Pas de l'Aiguille, de zuidelijke toegangspoort van het plateau. Van hieruit bereik je achtereenvolgens de refuge van Chaumailloux, de Pas de la Chèvrerie en de bergerie van Chamousset. Op het einde wandel je door de uitzonderlijk mooie bloemenrijke vallei van Combeau naar het dorpje Les Nonnières.

Tocht van 7 uur stappen. Hoogteverschil: + 850 m / - 1000 m.

Overnachting. (O, A)

Dag 6
Les Nonnières

De Cirque d'Archiane is een gigantisch keteldal in de vorm van een hoefijzer. loodrechte rotswanden in alle kleuren vormen het decor voor een mooie schaduwrijke wandeling via het mooie dorpje Bénevise. Tocht van 6 uur stappen. Hoogteverschil: + 850 m / - 850 m.

Ofwel beklim je de Mont Barral (1903 m), bij mooi weer kijk je uit over de Drôme Provençale in het zuiden en de hoogste toppen van de Devoluy. Tocht van 6 à 7 uur stappen. Hoogteverschil: + 1050 m / - 1050 m.

Overnachting. (O, A)

E Dag 7
Les Nonnières - Chichiliane

Tocht via de col de Menée (1457 m) en de col du Prayet (1197 m) terug naar Chichilianne bij de Mont Aiguille.

Tocht van 6 uur stappen. Hoogteverschil: + 700 m / - 550 m.

F Dag 8
Einde

Einde na het ontbijt. (O)

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag
Dag 1:
Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies
 • ontbijt en avondmaal
 • bagagevervoer
 • informatiepakket met wandelbeschrijvingen
 • originele wandelkaarten
 • toeristentaks
 • GPS-tracks
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • middagmalen
 • dranken
 • evt. inkomgelden
 • evt. reisverzekering 

Toeslagen

 • Prijs 6 lunchpakketten: € 105 (aan te raden)
 • éénpersoonskamer (7 nachten): € 225

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Reisperiode

Deze reis is mogelijk van 1 juni tot/met 31 oktober 2021

Zuiders bergklimaat met aangename dagtemperatuur. Regen-en onweersbuien zijn niet uitgesloten en in de bergen kan het weer vrij snel omslaan. De temperatuur kan nogal schommelen, met mogelijk grote verschillen tussen dag en nacht, tussen bergflank en dal, tussen wandelen in de zon of in de schaduw.

Heen- en terugreis

Met de trein

Deze reis is mogelijk met de TGV via Parijs en Grenoble. Daarna neem je de trein tot Clelles (richting Gap) en een pendelbus (ca. 15 min.) tot Chichilianne. De pendelbus is geen reguliere dienst, je moet deze reserveren.

Informatie over treinreizen, zie SNCF en The Trainline. Voor bussen: Transisère

Met de wagen 

Afstand Brussel - Chichilianne: ca. 880 km. Je kan de wagen gedurende de ganse week laten staan bij het hotel in Chichilianne.

Wandelniveau

De wandelingen tijdens deze reis zijn van niveau 3 stappertjes. Semi-doorgaande tocht met dagetappes van gemiddeld 6 uur stappen en met hoogteverschillen van max. + 850 m en - 1000 m. Op de verblijfsdagen kan je steeds kiezen tussen twee wandelingen waarvan één topbeklimming; de klim naar de Grand Veymont is daarbij de hoogste: + 1150 m / - 1150 m. Een goede conditie en enige ervaring met bergwandelen is vereist. De wandelingen stellen geen technische moeilijkheden maar zijn wel vrij lang. 

Bagagevervoer

De bagage wordt vervoerd. Je draagt enkel je dagrugzakje.

Min. aantal deelnemers

Minimum 2.

Logies

Je overnacht op basis van een tweepersoonskamer met eigen sanitair. Vooral de chambres d'hôtes zijn uitgekozen omwille van de sfeer en gezelligheid. 

 • 4 x overnachting in een **-hotel (waarvan 3 nachten met zwembad)
 • 3 x overnachting in een chambres d'hôtes

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen: 
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • Het ontbijt is inbegrepen.
 • De lunchpakketten zijn niet inbegrepen maar kan je op voorhand bijbestellen. Voorzie voor elke dag een energierijke snack, type mueslireep of dergelijke. Onderweg kom je nauwelijks mogelijkheden tegen om aankopen te doen. We raden aan op voorhand picknicks te bestellen.
 • Ook het avondmaal is inbegrepen.

Wat je moet weten over deze reis

Over Frankrijk

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren