Overslaan en naar de inhoud gaan

De Vercors behoort ongetwijfeld tot de mooiste meest desolate streken van Frankrijk. Dit indrukwekkend massief in de Franse Voor-Alpen is dan ook een zeer onherbergzame brok natuur van uitgestrekte hoogvlaktes, steile rotswanden en diepe kloven. In 6 wandeldagen maak je een grote lus in de regio van le Trièves ten oosten van de Vercors, maar vooral in de erg mooie en ruige zuidelijke Vercors met de kolossale Mont Aiguille en de Grand Veymont die hoog boven de rest van het plateau uittorent.  In juni zijn de weides getooid met wilde orchideeën en tulpen maar ook tot diep in de herfst is het hier volop genieten van een uitzonderlijke natuurpracht.

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

Pas de l'Aiguille

Pas de l'Aiguille

Grand Veymont top

Grand Veymont top

Het dorpje Chichilianne

Het dorpje Chichilianne

Programma

Programma

A Dag 1
Richardière

Aankomst in Richardière, een bosrijk gehuchtje aan de voet van de majestueuze Mont Aiguille (2068 m), de meest mythische top van de Dauphiné. Je logeert er in een eenvoudig familiaal gerund hotelletje dat prachtig gelegen is in de schaduw van de Mont Aiguille. Tegen betaling kan je genieten van de kleine maar complete spa met binnenzwembad.

Hotelovernachting in Richardière. (A)

O = ontbijt     L = lunch     A = avondmaal

B Dag 2
Richardière - Gresse-en-Vercors

Prachtige etappe langs de noordwand van de Mont Aiguille. Je trekt over de cols de Papavet (1245 m) en de iets hogere col de l'Allimas (1352 m) om uiteindelijk af te dalen naar het charmante dorpje Gresse-en-Vercors aan de voet van de Grand Veymont (2341 m). Deze Grand Veymont maakt deel uit van het Hauts Plateaux du Vercors, dat sedert 1985 beschermd wordt als natuurreservaat. Dit ruige, kalkstenen hoogplateau is een van de eenzaamste plekken van Frankrijk; inwendige erosie heeft er talloze grotten en onderaardse gangen uitgesleten. Vandaag en morgen logeer je in een rustig gelegen chambre d'hôtes in bergstijl in het dorpscentrum.

Tocht van 15,6 km, ca. 5,5 uur stappen. Hoogteverschil: + 700 m / - 500 m.

Overnachting in een chambre d'hôtes in Gresse-en-Vercors. (O, A)

Dag 3
Gresse-en-Vercors (1195 m)

Tocht naar le Grand Veymont en terug

De Grand Veymont is met z'n 2341 m de hoogste top van de Vercors. Deze langgerekte noord-zuid georiënteerde berg bereik je het best via de passage de Pas de la Ville (1925 m), hier kan je de wandeling afbreken en terugkeren. Wie gaat voor een pittigere uitdaging kan doorstoten tot de top van de Veymont waar je een prachtig zicht geniet op de Mont Aiguille en de Dent de Die. Na de top wandel je door alpenweiden die in de lente en de zomer vol bloemen staan terug tot Gresse en Vercors.

Le Grand Veymont: 19,8 km, 7,5 uur, + 1450 m / - 1450 m. Tot le Pas de la Ville en terug: 10,8 km, 5 uur, + 775 m / - 775 m.

Overnachting in een chambre d'hôtes in Gresse-en-Vercors. (O, A)

C Dag 4
Gresse-en-Vercors - Richardière

Trekking langs de westflank van de Mont Aiguille en over de col de l'Aupet (1627 m) terug naar Richardière. De Mont Aiguille maakt in feite geen deel uit van de aaneengesloten rij van kalkwanden die de Vercors in het oosten afsluiten, de berg bestaat rondom uit enorme kalkwanden en de top is een grazig plateau dat enkel door ervaren klimmers te bereiken is. Ter hoogte van de Côté de Quinquambaye (1750 m) zijn soms gemzen te spotten. 

Tocht van 16,5 km, 5 à 6 uur stappen. Hoogteverschil: + 710 m / - 930 m.

Hotelovernachting in Richardière. (O, A)

D Dag 5
Richardière - Les Nonnières

Spectaculaire klim via de Pas de l'Aiguille, de zuidelijke toegangspoort van het plateau. Van hieruit bereik je achtereenvolgens de refuge van Chaumailloux, de Pas de la Chèvrerie en de bergerie van Chamousset. Bij het naderen van Les Nonnières wandel je door de mooie bloemenrijke vallei van Combau en langs de Rocher de Combau. In het voorjaar bloeien hier wilde orchideeën, tulpen en Edelweiss. Al naargelang het weer en je conditie zijn verschillende varianten mogelijk, via de Cabane de Chaumailloux of over de Pas de l'Essaure. Overnachting in een comfortabel hotelletje middenin de natuur.

Tocht van 17,7 km, 7 uur , + 850 m / - 1000 m (Chaumailloux) of 15,8 km, 6 uur, + 977 m / - 1157 m (Pas de l'Essaure). 

Hotelovernachting in les Nonnières. (O, A)

Dag 6
Les Nonnières

Wandeling in de Cirque d'Archiane of naar de top van de Mont Barral

De Cirque d'Archiane is een gigantisch keteldal in de vorm van een hoefijzer. loodrechte rotswanden in alle kleuren vormen het decor voor een mooie schaduwrijke wandeling via het mooie dorpje Bénevise. Tocht van 18,3 km, 4 à 5 uur stappen. Hoogteverschil: + 1226  m / - 1226 m. Je kan ook naar de top van de Mont Barral (1903 m), bij mooi weer kijk je uit over de Drôme Provençale in het zuiden en de hoogste toppen van de Devoluy. Tocht van 16,9 km, 5 à 6 uur stappen. + 1100 m / - 1100 m. Een rustdagje in het hotel, wat zwemmen of een wandeling naar het dorpje is uiteraard ook een optie.

Hotelovernachting in les Nonnières. (O, A)

E Dag 7
Les Nonnières - Richardière

Tijdens de laatste wandeling van de week moet je nog wat cols over, de col de Menée (1457 m) en de col du Prayet (1197 m) met een mogelijke klim naar de panoramische top van de Platary (1586 m). Einde van een prachtige wandelweek in Richardière.

Verschillende opties: via de Mont Barral: 18,9 km, 7 uur stappen, +1227 / -1119. iets korter via de Col de Menée: 17,9 km, + 1040 m / - 833 m. Met uitbreiding naar de top van de Platary: + 6,5 km, + 418 m / - 626 m.

Hotelovernachting in Richardière. (O, A)

F Dag 8
Einde

Einde na het ontbijt. (O)

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies
 • ontbijt en avondmaal
 • bagagevervoer
 • informatiepakket met wandelbeschrijvingen
 • originele wandelkaarten
 • toeristentaks
 • gps-tracks
 • gebruik van een wandelapp
 • btw

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • picknick (op voorhand reserveren aangewezen)
 • dranken
 • evt. inkomgelden
 • evt. reisverzekering 

Toeslagen

 • Prijs 6 lunchpakketten: € 110 (reservatie bij boeking aan te raden)
 • Toeslag éénpersoonskamer: € 250
 • Extra nacht in Chichilianne (half pension): € 95 
 • Extra nacht in Chichilianne (half pension) in een eenpersoonskamer: € 110

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Reisperiode

Deze reis is mogelijk van 25 mei tot/met 31 oktober 2024

Zuiders bergklimaat met aangename dagtemperatuur. Regen- en onweersbuien zijn niet uitgesloten en in de bergen kan het weer vrij snel omslaan. De temperatuur kan nogal schommelen, met mogelijk grote verschillen tussen dag en nacht, tussen bergflank en dal, tussen wandelen in de zon of in de schaduw.

Heen- en terugreis

Met de trein

= vrij omslachtig traject maar het is mogelijk:

 • TGV met overstap in Lyon tot Grenoble (5,5 u). In Grenoble neem je de trein tot Clelles-Mens (1 u., ca. € 12). Vanuit Clelles-Mens neem je best een taxi tot Richardière (4 km, ca. € 15). Er is ook een erg beperkte pendelbusverbinding, 6 x / week, zie Men05.
 • TGV tot Valence (4,5 u meermaals per dag). Van hieruit per regionale rechtstreekse trein tot Die (5-tal treinen per dag, reistijd: 1u24) en een taxi tot Richardière (47 km, prijs ca. €110 - €130).

Informatie over treinreizen, zie SNCF en The Trainline

Met de wagen 

Afstand Brussel - Richardière: ca. 880 km. Je kunt de wagen gedurende de ganse week laten staan bij het hotel in Richardière.

Wandelniveau

De wandelingen tijdens deze reis zijn van niveau 3 stappertjes. Semi-doorgaande tocht met dagetappes van gemiddeld 6 uur stappen en met aanzienlijke hoogteverschillen (zie dagschema voor details). Op de verblijfsdagen kan je steeds kiezen tussen twee wandelingen waarvan één topbeklimming; de klim naar de Grand Veymont is daarbij de hoogste, 1450 m stijgen en dalen. Een goede conditie en enige ervaring met bergwandelen is vereist. De wandelingen stellen geen technische moeilijkheden maar zijn wel vrij lang. 

Bagagevervoer

De bagage wordt vervoerd. Je draagt enkel je dagrugzak.

Min. aantal deelnemers

Minimum 2.

Logies

Je overnacht op basis van een tweepersoonskamer met eigen sanitair in hotels en in een gezellige chambre d'hôtes:

Richardière: een eenvoudig familiaal gerund hotelletje met 19 kamers. De grootste troef van het hotel is de prachtige ligging aan de voet van de Mont Aiguille. In het restaurant serveert men streekspecialiteiten, bij mooie weer kan je buiten op het terras eten. Tegen betaling kan je gebruik maken van de spa met klein binnenzwembad, hammam, sauna, ...

Gresse-en-Vercors: rustig gelegen chambre d'hôtes in bergstijl in het centrum van het dorpje. Je slaapt er in eenvoudige kamers met houten lambrisering en vaak zicht op de omliggende bergen. 

Les Nonnières: comfortabel hotel, mooie en zeer rustig gelegen middenin de natuur. Ruime en lichte kamers met eigen sanitair en terras. Bar. Overdekbaar zwembad. Sauna, jacuzzi en massages betalend. Verder nog: tennis, jeu de boules en biljart.

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen: 
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • Het ontbijt is inbegrepen. In Richardière en les Nonnières in buffetvorm.
 • De lunchpakketten zijn niet inbegrepen maar we raden aan deze bij reservatie bij te boeken. Voorzie voor elke dag een energierijke snack, type mueslireep of dergelijke. Onderweg kom je nauwelijks mogelijkheden tegen om aankopen te doen. 
 • Ook het avondmaal is inbegrepen. Men serveert een streekkeuken waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van lokale producten.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren