Overslaan en naar de inhoud gaan

In de middeleeuwen werden heel wat dorpen in Zuidoost-Frankrijk als arendsnesten tegen de flanken van de rotsen gebouwd. Hun charme en ligging, met de vallei van de Drôme en haar zijrivieren als decor, maken sommige tot de mooiste van Frankrijk. Je logeert in charmante chambres d’hôtes of kleine hotelletjes waar je, vaak aan de gastentafel, smult van een heerlijke regionale keuken met verse producten uit de streek. De Drôme Provençale draagt in zijn landschappen en mediterrane klimaat reeds de belofte van de Provence in zich...

Voor deze rondreis werken we samen met een gespecialiseerde partner (AR).

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst in Mirmande

Aankomst in Mirmande, een fraai dorpje in de vallei van de Rhône dat wordt omringd door kersen-, abrikozen- en perzikboomgaarden. Mirmande werd uitgeroepen tot een van de mooiste dorpen van Frankrijk en hoewel het versterkt kasteel volledig werd verwoest, kunnen de kleine steegjes, het eeuwenoude kerkje, de trotse stadspoort en de overblijfselen van de ‘stadswallen’ dat alleen maar bevestigen.    

Overnachting in een hotel of chambre d'hôtes. (A)

O = ontbijt     A = avondmaal

B Dag 2
Doorgaande tocht Mirmande - Marsanne

Stilaan laat je de vallei van de Rhône achter je. Je klimt boven Mirmande uit met mooie zichten op de Rhônevallei. Door een uitgestrekt woud trek je over een bijna 600 m hoge bergkam naar Marsanne, een klein ambachtendorpje met oeroude wortels aan de overkant in het hart van het Drôme-gebied.

Tocht van 10,5 km, 3,5 uur stappen. Niveauverschil: + / - 500 m. Ter plekke is er nog een kleine luswandeling in Marsanne; 2 km, 45 min.

Hotelovernachting. (O, A)

C Dag 3
Doorgaande tocht Marsanne - Soyans

Wandeling met spectaculair zicht op de uitgestrekte vlakte van Montélimar, en in de andere richting tot de bergen van de Vercors. Onderweg passeer je een mooi dorpje, nl. Auriples le Péage. Overnachting op enkele kilometers van het prachtig gelegen dorpje Soyans.

Tocht van 19,5 km, 6 uur stappen. Niveauverschil: + / - 340 m.

Overnachting in een chambre d’hôtes. (O, A)

D Dag 4
Luswandeling bij Soyans

Wandeling door een schilderachtig decor met het kasteel van Soyans, rotsen en majestueuze eikenbossen. Je loopt voor een groot gedeelte door het bos over gevarieerde paden en met schitterende zichten op Saoû, het Couspeau-gebergte en het Massief van de Vercors.

Tocht van 12,8 km, 3,5 uur stappen. Niveauverschil + / - 450 m.

Overnachting in een chambre d’hôtes. (O, A)

E Dag 5
Doorgaande tocht Soyans - Bourdeaux

Het landschap wordt nu steeds gevarieerder, ruiger en bergachtiger. Je wandelt door een agrarisch gebied en maakt kennis met het boerenleven in de buurt van Bourdeaux. aan de oevers van de rivier de Roubion. Bourdeaux is een levendig dorpje, de wijk ‘la Viale’ vormt het historische hart terwijl het in de hoogte gedomineerd wordt door de ruïnes van twee kastelen uit de 12de eeuw. Je kan deze wandeling ook inkorten door je tot in Saoû te laten brengen (incl.) en van hieruit naar Bourdeaux te wandelen.

Tocht van 20,6 km, 5 uur stappen. Niveauverschil + / - 800 m. Variante vanuit Saoû: 14 km, 4 uur, + - 500 m.

Overnachting in een chambre d’hôtes. (O, A)

F Dag 6
Luswandeling bij Bourdeaux

Wandeling rondom Bourdeaux door een landschap dat nog vele tekenen van het protestantisme vertoont. Aanvankelijk volg je de oevers van de Roubion maar al snel stijgt het pad de heuvels in. Het hoogste punt bereik je op 800 m met een grandioos zicht op de bergen in het zuiden waaronder de Mont Ventoux. Op de terugweg volg je het cultureel beladen pad dat ook door de Hugenoten werd gevolgd toen ze op het einde van de 17de eeuw werden verdreven. Tocht van 6,8 km, 2 uur stappen. Gecumuleerd hoogteverschil: + 170 m.

Ook een langere wandeling met een grote verscheidenheid aan landschappen en zichten op het massief van Saoû behoort tot de mogelijkheden. Tocht van 13 km, 3,5 uur stappen. Gecumuleerd hoogteverschil: + 430 m.

Overnachting in een chambre d’hôtes. (O)

G Dag 7
Einde

Einde van de reis na het ontbijt. (O)

Transfer naar je wagen in Mirmande of naar het station van Montélimar als je met de trein reist. 

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies 
 • ontbijt en avondmaal 
 • bagagevervoer
 • transfer retour naar Mirmande of Montélimar (voor treinreizigers)
 • informatiepakket met wandelbeschrijvingen
 • originele wandelkaarten
 • gps-tracks
 • evt. transfer van Soyans tot Saoû om de wandeling in te korten
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • middagmaal - je kan eventueel 5 lunchpakketten bestellen bij reservatie, tijdens de wandelingen kom je geen eetgelegenheden tegen (zie toeslagen)
 • persoonlijke uitgaven en dranken
 • evt. verzekering

Toeslagen

 • hoogseizoen juli - augustus: € 40
 • 5 x picknick: € 62,5
 • éénpersoonskamer samenreizend 7 dagen / 6 nachten: € 180
 • éénpersoonskamer alleenreizend 7 dagen / 6 nachten: € 275
 • transfer Les Reys-de-Saulce - Mirmande (1 - 4 personen) van maandag tot zaterdag tussen 9 en 18 u: € 23
 • transfer Les Reys-de-Saulce - Mirmande (1 - 4 personen) op zon-en feestdagen: € 29

Kortingen

 • driepersoonskamer: € 35

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode: van 1 april tot/met 31 oktober 2020.

Wandelniveau

Niveau 2 tot 3. Wandelingen tussen 10,5 en 21 km, 3 tot 5 uur stappen per dag. Hoogteverschillen tussen 170 m en 800 m.

Vervoer tijdens de reis

De wagen blijft achter aan het eerste logies en heb je niet nodig tijdens de tocht. De wandeling tussen Soyans en Bourdeaux kan je inkorten door ter plaatse een taxi te regelen tot in Saoû. Als je dat wenst laat dit dan zeker de avond voordien aan de logiesuitbater weten. Deze transfer is incl.

Heen- en terugreis

Met het openbaar vervoer:

TGV tot Valence (ca. 5 uur), meestal met één overstap in Marne la Vallée. Daar neem je de bus (Keolis, lijn 30) naar les-Reys-de-Saulce. Hier kan je een taxi nemen naar Mirmande,  4 km verderop. Taxi CMC: +33 6 29 70 87 57, best op voorhand te reserveren via cmc.taxi@sfr.fr. Richtprijs: ca. € 8 en € 11 op zon- en feestdagen.Voor een afhaling aan het station van Valence betaal je tussen € 60 en € 90 euro (prijzen afhankelijk van aankomstdag en -uur). Op het einde van de reis brengt men je naar Montélimar waar je opnieuw de trein kan nemen. Deze transfer is inbegrepen.

Voor informatie over treinen: https://www.thetrainline.com/ en sncf.fr.

Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.

Met de wagen:

Afstand Brussel – Mirmande: ca. 840 km. Je kan je wagen gedurende de duur van je reis achterlaten op de parking van het eerste logies (bij verblijf buiten het dorpje) of op een publieke parking bij het binnenrijden van het dorpje, op een paar honderd meter van het logies. Op het einde van de reis is er een transfer naar je wagen voorzien (inbegrepen).

Logies

Je logeert op basis van standaard tweepersoonskamers met eigen sanitair in chambre d’hôtes of hotels.

 • 2 x in een charmant hotelletje in Mirmande en Marsanne 
 • 2 x in Soyans: gerenoveerde hoeve met unieke ligging midden in het groen, volledig omringd door bos en velden. Sobere maar comfortabele kamers met eigen sanitair in bijgebouw. Terras met prachtig uitzicht. Ecologisch zwembad, enorme tuin. 
 • 2 x in Bourdeaux: karaktervolle chambre d’hôtes in het centrum, ruime kamers. Mooi zwembad. Maaltijden aan de table d’hôtes (gemeenschappelijke gastentafel). Eén kamer met toilet buitenskamers. Alternatieve chambre d’hôtes buiten het centrum. Eenvoudige kamers met uitzicht op de vallei. Geen zwembad.

De logiesplaatsen zijn stuk voor stuk uitgekozen omwille van hun sfeervol karakter en mooie ligging.

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen: 
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • ontbijt is inbegrepen
 • lunchpakketten zijn niet inbegrepen maar je kan deze eventueel bij reservatie bestellen (tijdens de wandelingen kom je geen eetgelegenheden of winkels tegen)
 • avondmaal is inbegrepen.

In de chambres d’hôtes eet je aan de gastentafel. De maaltijden zijn vaak lokale specialiteiten vervaardigd met producten uit de streek of uit eigen tuin. De Drôme heeft een grote keuze aan streekproducten en lokale wijnen.

Wat je moet weten over deze reis

Over Frankrijk

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren