Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens deze reis met een professionele Engelstalige reisbegeleider stappen we van de ene verbazing in de andere dankzij de overweldigende natuurpracht. We gaan wandelen in het befaamde Yellowstone en langs de besneeuwde pieken van de Rocky Mountains.

We ontdekken ook minder bekende parels zoals de rotswoningen van Mesa Verde, de roodkleurige bogen van Nationaal Park Arches, de diepe canyons en verre horizonten in Canyonlands, de majestueuze toppen van de Grand Tetons, ’s Avonds zetten we onze tent op en koken we gezellig ons potje, terwijl we napraten over weer een geweldige dag in de Amerikaanse natuur. 

De hoogtepunten van deze reis

Groepsreis - USA Yellowstone

Yellowstone en zijn vulkanische hotspots

Groepsreis - USA Yellowstone

Kamperen onder een indrukwekkende sterrenhemel

Groepsreis - USA Yellowstone

De mystieke landschappen in de mooiste en spectaculairste natuurparken van de VS

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1-4
Rocky Mountain National Park

Na een lange vlucht landen wij in de mile high city Denver. Wij checken nog even het kampeermateriaal en rijden dan richting Rocky Mountain National park. Groene bossen, kleurrijke weiden, sneeuwpieken en pittoreske valleien en rivieren: dit spectaculaire gebied verkennen we deels met onze minibus, deels te voet. De staptochten zijn door de grote hoogteverschillen best stevig. Bovendien blijven we alert, wie weet botsen we wel op bighorn schapen.

2 Dag 5-6
Mesa Verde National Park

We trekken verder richting Mesa Verde. Dit park geeft een bijzondere kijk op het leven van de Anasazi-indianen die hier op het einde van de 13de eeuw op mysterieuze wijze verdwenen. Wij bezoeken eerst de goed bewaarde archeologische sites met de vele rotswoningen, om ’s avonds op een mooie plek de tenten op te slaan.

3 Dag 7-9
Arches en Canyonlands National Park

Het woestijnstadje Moab is de perfecte uitvalsbasis om de schitterende parken Arches en Canyonlands op te zoeken. Arches National Park is beroemd om de meer dan 2.000 zandstenen bogen die hun vorm kregen door de werking van water, ijs en extreme temperaturen. Canyonlands biedt dan weer prachtige vergezichten op zowel de Colorado als de Green River. Voor wie wil is er ook een optionele hummer tour bij zonsondergang voorzien (optioneel). Gelukkig hebben we ook onze privé minibus: afhankelijk van de reisperiode kan het hier drukkend heet zijn.

4 Dag 10-13
Grand Teton National Park

Een lange rit brengt ons naar Grand Teton National Park. Deze majestueuze bergketen met grote U-vormige keteldalen maakt deel uit van de Rocky Mountains. Ook hier trekken we de stapschoenen aan.

5 Dag 14-18
Yellowstone National Park

Een korte rit brengt ons naar het eerste nationale park van de VS: Yellowstone. Dit park ligt pal boven een groot vulkanisch systeem met talloze buitengewone geisers en hotsprings als gevolg. Daarnaast is Yellowstone het leefgebied van een grote variëteit aan wildlife. Met wat geluk krijgen we tijdens onze tochten bizons, rendieren, zwarte beren en zelfs wolven in het vizier. We nemen alle tijd om dit unieke park te leren kennen.

6 Dag 19-20
Salt Lake City

Vanuit Salt Lake City vliegen we terug naar België.

Data en prijzen

Vertrek: 04/09/2024
Terug: 23/09/2024
Basisprijs: €4.610
+ 375 USD budget
1 boeking
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/01/2024
Vertrek: 04/09/2025
Terug: 23/09/2025
Prijs nog niet bekend (reis nog niet boekbaar)
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Amsterdam Schiphol - Denver en Salt Lake City - Amsterdam Schiphol
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Treinen Antwerpen Berchem - Amsterdam Schiphol - Antwerpen Berchem
 • 19 dagen privé 14-seater bus met airco en extra grote ramen voor een beter zicht omnium verzekerd met franchise (Bijz. Reisvoorwaarden, art 15)
 • Brandstof bus
 • Gebruik van tenten en kampeermateriaal ter plaatse
 • 15 nachten in tenten op campgrounds
 • 2 nachten in hotels
 • 1 nacht in een hostel
 • Toegangsgelden tot de parken
 • 15x ontbijt
 • 17x lunch
 • 15x diner
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Engelstalige reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor optionele activiteiten, luchthaventransfers en maaltijden die niet in de basisprijs zitten. 
 • Dranken en persoonlijke uitgaven niet inbegrepen.
 • Fooien voor zowel de begeleider en de gidsen ter plaatse zijn niet inbegrepen. 

Bijkomende info

 • Voor deze reizen werken we samen met een Engelstalige lokale partner daarvoor zullen deze reizen over een professionele Engelstalige reisbegeleider beschikken. 
 • Door de stevige dagtochten vereist deze reis een goede lichamelijke conditie.
 • Tijdens de reis slapen we voornamelijk in tenten. De sterk wisselende weersomstandigheden, de beperkte sanitaire voorzieningen op de campings in de nationale parken en het samen bereiden van de maaltijdens, maakt deze reis een uitdaging.

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 27 / 05 / 2024
Belangrijke documenten

Voor de Verenigde Staten heb je internationaal reispaspoort nodig, geldig voor de volledige duur van je verblijf. Ook heb je een elektronische toestemming (ESTA) nodig om naar de Verenigde Staten te reizen.

Deze elektronische reistoestemming kost 21 USD en moet voor afreis met een kredietkaart betaald worden. Dit is ook verplicht indien je naar een andere bestemming vliegt en enkel overstapt in de USA. Er zijn veel malafide websites te vinden waar deze toestemming tot 60 USD kost! Gebruik dus enkel de officiële website.

Je kan deze aanvragen via https://esta.cbp.dhs.gov/esta/. Dit is te betalen met je kredietkaart.  

Opgelet! Indien je in Irak, Iran, Soedan, Jemen, Libië, Noord-Korea, Somalië of Syrië geweest bent (sinds 01/03/2011) of in Cuba (sinds 12/01/2021) is de kans dat je met een ESTA kan reizen erg klein en dan moet je een visum aanvragen bij de Amerikaanse ambassade in Brussel. 

Voor meer informatie:

Of via:

diplomatie.belgium.be/nl/

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check dan de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist.

Transport en vluchturen

Transport ter plaatse

Tijdens deze reis maken we gebruik van een gecharterde minibus met airco en extra grote ramen. 

Vluchturen

Je vluchturen vind je hieronder van zodra ze beschikbaar zijn. Ze zijn indicatief. Het gebeurt immers dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen.

Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt.

Vluchturen

Reis met vertrek op 04/09/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - MIDI STATION 04/09/24 - 10:17
PARIS - CHARLES DE GAULLE INT. 04/09/24 - 11:53
PARIS - CHARLES DE GAULLE INT. 04/09/24 - 13:10
DENVER - COLORADO INT. 04/09/24 - 15:20
SALT LAKE CITY - INTERNATIONAL 22/09/24 - 21:00
AMSTERDAM - SCHIPHOL AIRPORT 23/09/24 - 14:25
AMSTERDAM - SCHIPHOL AIRPORT 23/09/24 - 21:30
BRUSSELS - BRU AIRPORT 23/09/24 - 22:15
Bagagelijst

Onderstaande bagagelijst is richtinggevend. De volledige bagagelijst krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering.

•          Grote rugzak of soepele reiskoffer

•          Dagrugzak

•          Stapschoenen

•          Lakenzak

•          Goede (regen)jas

Duurzame Tips:

•          Misschien kan je wel enkele spullen lenen van iemand. Of neem een kijkje bij een verhuurdienst zoals die van A.S. Adventure

•          Neem een hervulbare drinkbus en een duurzame toilettas mee

•          Neem herbruikbare zakken mee om bijvoorbeeld vuile of natte kleren in te doen

Maaltijden

We eten in lokale restaurants waar we de specialiteiten van het land kunnen proeven. Je kiest meestal zelf wat je eet.

Om tijd te winnen kan het zijn dat we 's middags al eens picknicken en 's avonds ons eigen potje koken.

Logies

We logeren in eenvoudige en gezellige guesthouses en ho(s)tels, bij voorkeur uitgebaat door lokale mensen. Zo leggen we vlotter contact met de lokale bevolking en leren we beter de eigenheid van het land kennen. In onze filosofie primeren eenvoud en authenticiteit. 

We slapen in 2-, 4-, of meerpersoonskamers. Een regelmatig wisselende en gemengde kamerverdeling maken deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen.

We slapen het grootste deel van de reis in tentjes op campgrounds. Onze lokale partner zorgt voor al het kampeermateriaal behalve een travel pillow. 

Geldzaken

Prijs en budget ter plaatse

Voor elke groepsreis werken we met een vaste prijs die je betaalt op voorhand en een budget ter plaatse, dat je tijdens je reis uitgeeft. Dit budget ter plaatse wordt beheerd door jezelf beheerd en is een raming van de kosten voor de resterende maaltijden die niet in de basisprijs zitten, optionele activiteiten en fooien en gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking.

Persoonlijke uitgaves zoals souvenirs, extra drankjes of optionele activiteiten, zijn niet meegerekend in de prijs of het budget.

Tijdens de vertrekvergadering kom je te weten hoeveel van dit budget je cash moet meenemen, hoeveel je ter plaatse nog kunt afhalen en met welke kaart je best betaalt.

Voor niet-EU landen is een creditcard meestal aangewezen om mee te betalen en geld af te halen.

Het te voorziene budget vind je op je factuur en op de webpagina van je reis bij jouw afreisdatum. Dit kan in euro of in een andere munteenheid staan

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een goede fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

Het bedrag van de fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budget is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

Conditie

Deze reis is geschikt voor iedereen met een normale tot goede lichamelijke conditie. Er zitten enkele inspannende wandelingen (7 tot 8u wandelen per dag met rustpauzes).

Het is belangrijk om uitgerust te vertrekken en met een positieve ingesteldheid de reis te beleven, dit helpt om de cultuurverschillen en de vermoeidheid na geleverde inspanningen beter te verteren.

Tijdens de wandelingen dragen we onze dagrugzak. Goede stapchoenen zijn noodzakelijk. 

Gerust op reis

Op groepsreis gaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:

 1. We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen.
 2. Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.
De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzamer op reis

Bij Joker reizen we duurzaam met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

Tegelijk stimuleren we onze reizigers om mee te investeren in bosbehoud en bosherstel via Bos+. Want bossen halen CO2 uit de lucht, een gas verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over ons duurzaamheidsverhaal op joker.be/duurzaam-reizen-met-joker

Reisperiode en klimaat

De beste reisperiode voor de Rocky Mountains & Yellowstone National Park zijn de maanden juni t.e.m. september aangezien de wegen dan sneeuwvrij zijn en je dan meestal met aangename maximumtemperaturen zit. 

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
Groepsreis - USA Yellowstone

Wat andere reizigers vinden

Schitterende reis met juiste balans tussen rijden en tijd ter plaatse in de parken. Fantastische views, wildlife, goede wandeltochten (mocht zelfs iets meer zijn)... Enorm getroffen met de groep.

Wouter Vanderhaeghen

De Yellowstone groepsreis was een fantastische ervaring, voornamelijk gericht op natuur en wildlife. De overvloed aan prachtige dieren en zeer afwisselende landschappen maakte deze reis een unieke ervaring, met Yellowstone als absoluut hoogtepunt van de reis. Een reis die ik iedere dierenliefhebber, spotter en natuurliefhebber zeker kan aanraden!

Jonathan Verschraegen

De nationale parken zijn allemaal uniek, je rijdt een paar honderd mijl en je hebt een geheel nieuw landschap, gewoon prachtig! We kunnen zeggen dat we de vier seizoenen hebben gezien in gewoonweg 28 dagen, van hete zomer, naar regen, onweer en sneeuw! De top van de reis was toch wel het wildlife, zoals wij hebben kunnen genieten van de vele kuddes bizons, elk en moose die soms je pad kruisen zowel in vrije natuur als op de weg. Beren en wolven die het karkas van een dode bizon proberen te veroveren Superherinneringen dus!

Wim Vanhecke

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker?

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker? Dat vertellen we je hier. 

Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Wat betaal je voor je reis?

Prijs + budget

Bij elke reis staat een prijs vermeld, aangevuld met het budget dat je ter plaatse zal besteden. De kostprijs van je reis bereken je door het budget op te tellen bij de prijs.

Prijs

De prijs is de som die je rechtstreeks betaalt aan Joker bij inschrijving. Elk reisprogramma vermeldt duidelijk wat bij de prijs inbegrepen is. Het gaat dan bv. om de kost van de vliegtickets, organisatiekosten, reisbijstandsverzekering enz.

Je betaalt een voorschot van 40% (minstens €300 per persoon) bij inschrijving. Het saldo volgt 8 weken voor je vertrek.

Budget

Het budget is een raming voor activiteiten, logies, toegangsgeld, plaatselijk transport en maaltijden. Je betaalt dit ter plaatse. Daardoor betaal je enkel voor de activiteiten die je effectief doet, niets meer, niets minder. Tegelijkertijd komen deze uitgaven rechtstreeks bij de lokale bevolking terecht. Zonder tussenpersonen of commissie van Joker dus. Een win-win!

Om koerswisselingen op te vangen, staat het budget soms vermeld in de lokale munt.

Wat is niet inbegrepen?

Dranken, souvenirs en optionele activiteiten zijn niet bij het budget inbegrepen. De eventuele optionele activiteiten (vb. bungeesprong, diepzeeduiken, canyoning …) staan in het reisvoorstel op de website opgesomd, met een richtprijs die gebaseerd is op de prijzen van het vorige reisseizoen. Zo kan je zelf inschatten welk bedrag je best bovenop je budget meeneemt. Ook op de vertrekvergadering krijg je hierover de nodige informatie.

Bij boeking van je reis kan je beslissen een optionele bagage- en annulatieverzekering van KBC af te sluiten. Voor vertrek krijg je, per e-mail, de vraag om mee te investeren in schonere lucht via een bijdrage aan een project voor bosbehoud en bosherstel van Bos+ (Amazonewoud in Ecuador).

Hoe actief zijn Joker-groepsreizen?

Onze reizen zijn in het algemeen erg actief. Om aan te tonen hoe zwaar je reis is, zie je per dagdeel een aantal stappertjes staan (1= niet zwaar, 4 = het zwaarst). 

Ben je op zoek naar zoveel fysieke inspanning en natuur, kies dan voor de formule “Expeditie”. 

Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wat als je reis geannuleerd wordt?

Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.

Wat is de gemiddelde leeftijd bij Joker Avontuur?

Vanaf 4 inschrijvingen tonen we hoeveel mannen en vrouwen er meegaan en welke leeftijdscategorieën vertegenwoordigd zijn in de groep.

Nog geen gegevens voor jouw reis? Dit zijn de gemiddelde cijfers van vorig jaar. 

 • Gemiddelde leeftijd: 35 jaar
 • Man 47% / Vrouw 53%
 • Single 92%  / Koppel 8%

 

Wat moet ik betalen bij boeking?

Meteen na je boeking, ontvang je een link om het voorschot online te betalen. Het voorschot bedraagt 40% van de basisprijs, met een minimum van €300, aangevuld met de opties van de verzekering die je eventueel koos. Vertrek je binnen de 56 dagen, dan betaal je geen voorschot meer maar meteen de volledige reissom. Het budget betaal je ter plaatse, op de bestemming.

Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Joker 24 tot 30 en Comfort Editions. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Zijn er verborgen kosten?

Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".