Overslaan en naar de inhoud gaan

Al roadtrippend de mooie natuur van het noordwesten van de VS ontdekken, wie droomt daar nu niet van? Maar liefst 4 nationale parken (waaronder Yellowstone) staan op het programma. Tussendoor gaan we op zoek naar de geschiedenis van de Native Americans en eindigen doen we in bruisend Seattle. Onderweg wisselen we kamperen af met enkele nachten in een hostel of motel.

De hoogtepunten van deze reis

groepsreis USA

De actieve geisers van Yellowstone National Park

groepsreis USA

Glacier National Park

groepsreis USA

De afsluiter in Seattle

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1-4
South Dakota

South Dakota: stel je een plek voor waar je, zo ver als het oog kan zien, mijlen en mijlen naar de horizon kan kijken. Een landschap dat verhalen vertelt van westerse kolonisten en goudzoekers die op zoek zijn naar een beter leven.

Vanuit Denver rijden we richting Badlands National Park. Duizenden hectares door erosie gevormde “Badlands”. Diepe canyons, ruige rotsformaties en prairies in een palet van kleuren waar menig schilder jaloers op zou zijn. Het is een ideaal gebied voor prairiehonden, gaffelantilopen, bizons, coyotes en dikhoornschapen.

Misschien wel de bekendste plek in South Dakota is Mount Rushmore, waar de gezichten van de vier Amerikaanse presidenten George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln zijn uitgehouwen in de rotsen van de Black Hills. Met als tegenhanger het nog imposantere beeld van Crazy Horse, dat uitkijkt over het land van weleer van de Native Americans.

Vervolgens doorkruisen we het met naaldbossen en prairies bezaaide Custer State Park, bekend om zijn enorme kudde bizons (één van de grootste kuddes in de Verenigde Staten) en zijn unieke rotsformaties.

2 Dag 5-7
Roadtrip door cowboyland

Onderweg naar Yellowstone stoppen we even in Deadwood, een stad is vernoemd naar de dode bomen die door de eerste kolonisten ter plaatse werden gevonden. De plaats heeft een roemruchte geschiedenis als goudzoekersplaats in het Wilde Westen, onder meer te zien in de TV-serie Deadwood.

Devils Tower, het eerste National Monument van de VS, rijst zo abrupt op uit het landschap, dat het niet verwonderlijk is dat deze 250 meter hoge rotsformatie een heilige plaats voor Native Americans geworden is. Wij trekken er te voet rond en rijden nadien verder naar Sheridan waar we bekomen met een frisse pint in the Mint Bar.

Tussen Cody en Sheridan rijd je dwars door de Bighorn Mountains, ook wel “het zusje van de Rocky Mountains” genoemd. Eindpunt van de dag is de rodeohoofdstad Cody, dat graag met het ruige imago van het wilde westen dweept, je voelt je er als een cowboy op de prairie. De stad is vernoemd naar William Frederick Cody, beter bekend als “Buffalo Bill”.

3 Dag 8-11
Yellowstone N.P.

Gelegen op een slapende supervulkaan en te midden van talloze actieve geisers, kleurrijke heetwaterbronnen en modderpotten ligt het Yellowstone National Park. Eén van Amerika's mooiste en meest spectaculaire natuurgebieden. In Yellowstone maak je kennis met de overweldigende krachten van onze aarde.

Je vindt er ook prachtige bossen, mooie alpenweiden, schitterende meren en canyons met watervallen. We maken hier enkele stevige tochten met zijn 10.000 warmtebronnen, meer dan 300 geisers en maar liefst 290 watervallen. En wie weet spotten we misschien enkele bizons, elanden, herten, zwanen, pelikanen, grizzly beren of bruine beren.

4 Dag 12-15
Glacier N.P.

Een stevige rit brengt ons kort bij de Canadese grens, naar Glacier N.P. Zoals de naam al doet vermoeden biedt dit park een aaneenschakeling van mooie plekjes: van felblauwe gletsjermeren tot adembenemende berguitzichtpunten. Wanneer de dikke laag wintersneeuw ligt, smelt, ontluikt zich een pareltje van een natuurpark. Ook hier strikken we de bergschoenen voor enkele stevige tochten. Niet alle tochten zijn geschikt voor mensen met hoogtevrees! Het park heeft maar liefst zes bergtoppen van 3.000 meter of hoger, waarvan Mount Cleveland met 3.190 meter de hoogste is.

De rit naar de Pacific Coast onderbreken we met een avondje vertier in Leavenworth, een stukje Tirol in de VS. Als je er door de straten loopt, waan je je zo in een "Bavarian Village".

5 Dag 15-17
Olympic N.P.

Over Olympic N.P. wordt wel ooit gezegd, dat het drie parken in één zijn; regenwouden, bergen, en een schitterende kustlijn. Dankzij de bescherming van de bergen bereikt de temperatuur in deze gebieden maar zelden het vriespunt, en in de zomer wordt het vrijwel nooit warmer dan 26º C. De bomen- en plantengroei in deze rivierdalen is uitzonderlijk mooi, er staan gigantische bomen die soms wel 90 meter hoog zijn, en een omtrek kunnen hebben van zo'n 7 meter. En op de bodem wordt elk stukje in beslag genomen door levende planten, zoals mossen en varens, waardoor de regenwouden een jungle-achtige uitstraling hebben. Waarop wachten we nog om onze wandelschoenen aan te doen?

We genieten niet alleen van de “Pacific Ocean” vanop de kustlijn maar wagen ons ook aan een whalewatch trip. Spotten we hier enkele zeldzame “Pacific” exemplaren?

6 Dag 18-21
Seattle

We beëindigen onze reis in het immergroene Seattle (vandaar de bijnaam Emerald City), de stad van de grunge rock, de iconische Space Needle, de fabrieken van Boeing en de levendige food en pub scene. Op de plek waar de eerste goudzoekerspioniers zich vestigden, blikken we terug op onze belevenissen van de afgelopen weken.

Data en prijzen

Vertrek: 01/08/2024
Terug: 21/08/2024
Basisprijs: €3.360
+ 1.300 USD budget
Wie gaat mee?
Leeftijd
18-252
26-351
36-456
46-551
56-651
Geslacht
mannen5
vrouwen6
Vertrekvergadering op: 28/06/2024
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/12/2023
Vertrek: 01/08/2025
Terug: 21/08/2025
Prijs nog niet bekend (reis nog niet boekbaar)
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvlucht Brussel - Denver en Seattle - Brussel en terug
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • 17 dagen huurwagens omnium verzekerd met franchise (Bijz. Reisvoorwaarden, art 15)
 • Brandstof huurwagens
 • Overnachtingen op campgrounds en de ingang + permits voor Nationale Parken o.a. Glacier t.w.v. $ 250
 • Gebruik van Joker-tenten en kampeermateriaal
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds
 • Compensatie CO2-uitstoot van de vlucht van de Karavaan-reisbegeleider via Bos+

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor activiteiten, logementen, plaatselijk transport, toegangsgelden en maaltijden.
 • Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Bijkomende info

 • Door de stevige dagtochten vereist deze reis een goede lichamelijke conditie.
 • Tijdens de reis slapen we voornamelijk in tenten. De sterk wisselende weersomstandigheden, de beperkte sanitaire voorzieningen op de campings in de nationale parken en het samen bereiden van de maaltijden, vereisen een flexibele avontuurlijke ingesteldheid.

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 23 / 05 / 2024
Belangrijke documenten

Voor de Verenigde Staten heb je internationaal reispaspoort nodig, geldig voor de volledige duur van je verblijf. Ook heb je een elektronische toestemming (ESTA) nodig om naar de Verenigde Staten te reizen.

Deze elektronische reistoestemming kost 21 USD en moet voor afreis met een kredietkaart betaald worden. Dit is ook verplicht indien je naar een andere bestemming vliegt en enkel overstapt in de USA. Er zijn veel malafide websites te vinden waar deze toestemming tot 60 USD kost! Gebruik dus enkel de officiële website.

Je kan deze aanvragen via https://esta.cbp.dhs.gov/esta/. Dit is te betalen met je kredietkaart.  

Opgelet! Indien je in Irak, Iran, Soedan, Jemen, Libië, Noord-Korea, Somalië of Syrië geweest bent (sinds 01/03/2011) of in Cuba (sinds 12/01/2021) is de kans dat je met een ESTA kan reizen erg klein en dan moet je een visum aanvragen bij de Amerikaanse ambassade in Brussel. 

Voor meer informatie:

Of via:

diplomatie.belgium.be/nl/

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check dan de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist.

Transport en vluchturen

Transport ter plaatse

Tijdens deze reis maken we gebruik van een huurwagens en het openbaar vervoer.

Vluchturen

Je vluchturen vind je hieronder van zodra ze beschikbaar zijn. Ze zijn indicatief. Het gebeurt immers dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen.

Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt.

Vluchturen

Reis met vertrek op 01/08/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 01/08/24 - 08:35
FRANKFURT - MAIN INT. 01/08/24 - 09:35
FRANKFURT - MAIN INT. 01/08/24 - 13:30
DENVER - COLORADO INT. 01/08/24 - 15:40
SEATTLE TACOMA - INTERNATIONAL 20/08/24 - 18:50
MUNICH - F. J. STRAUSS INT. 21/08/24 - 13:45
MUNICH - F. J. STRAUSS INT. 21/08/24 - 16:00
BRUSSELS - BRU AIRPORT 21/08/24 - 17:25
Bagagelijst

Onderstaande bagagelijst is richtinggevend. De volledige bagagelijst krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering.

•          Grote rugzak of soepele reiskoffer

•          Dagrugzak

•          Stapschoenen

•          Slaapzak (tot 5°), lakenzak, matje en travel pillow

•          Goede (regen)jas

Duurzame Tips:

•          Misschien kan je wel enkele spullen lenen van iemand. Of neem een kijkje bij een verhuurdienst zoals die van A.S. Adventure

•          Neem een hervulbare drinkbus en een duurzame toilettas mee

•          Neem herbruikbare zakken mee om bijvoorbeeld vuile of natte kleren in te doen

Maaltijden

We kamperen vaak en koken dus ons eigen potje. In de grote steden eten we in lokale restaurants waar we de specialiteiten van het land kunnen proeven. Je kiest meestal zelf wat je eet.

 

Logies

Dit is een kampeerreis waarbij we gebruik maken van Joker 2-persoonstenten. 

We logeren in eenvoudige en gezellige guesthouses en ho(s)tels, bij voorkeur uitgebaat door lokale mensen. Zo leggen we vlotter contact met de lokale bevolking en leren we beter de eigenheid van het land kennen. In onze filosofie primeren eenvoud en authenticiteit. 

We slapen in 2-, 4-, of meerpersoonskamers. Een regelmatig wisselende en gemengde kamerverdeling maken deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen.

 

Geldzaken

Prijs en budget ter plaatse

Voor elke groepsreis werken we met een vaste prijs die je betaalt op voorhand en een budget ter plaatse, dat je tijdens je reis uitgeeft. Dit budget ter plaatse wordt beheerd door de reisbegeleider en is een raming van de kosten voor verblijf, vervoer, eten, activiteiten en fooien en gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking.

Persoonlijke uitgaves zoals souvenirs, extra drankjes of optionele activiteiten, zijn niet meegerekend in de prijs of het budget.

Tijdens de vertrekvergadering kom je te weten hoeveel van dit budget je cash moet meenemen, hoeveel je ter plaatse nog kunt afhalen en met welke kaart je best betaalt.

Voor niet-EU landen is een creditcard meestal aangewezen om mee te betalen en geld af te halen.

Het te voorziene budget vind je op je factuur en op de webpagina van je reis bij jouw afreisdatum. Dit kan in euro of in een andere munteenheid staan

De basisprijs bevat 250 USD aan voorschotten. Deze worden bij inschrijving betaald en zo kan de betrokken begeleider al de nodige voorschotten betalen voor onze logies in de vorm van campings, ingangen en permits in de Nationale Parken o.a. Glacier. 

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een goede fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

Het bedrag van de fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budget is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

Conditie

Deze reis is geschikt voor iedereen met een normale tot goede lichamelijke conditie. Er zitten enkele stevige dagtochten (7 tot 8u wandelen per dag met rustpauzes), in de Nationale Parken in het programma.

Het is belangrijk om uitgerust te vertrekken en met een positieve ingesteldheid de reis te beleven, dit helpt om de cultuurverschillen en de vermoeidheid na geleverde inspanningen beter te verteren.

Tijdens de wandelingen dragen we onze dagrugzak. Goede stapchoenen zijn noodzakelijk. 

Gerust op reis

Op groepsreis gaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:

 1. We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen.
 2. Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.
De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzamer op reis

Bij Joker reizen we duurzaam met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

Tegelijk stimuleren we onze reizigers om mee te investeren in bosbehoud en bosherstel via Bos+. Want bossen halen CO2 uit de lucht, een gas verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over ons duurzaamheidsverhaal op joker.be/duurzaam-reizen-met-joker

Reisperiode en klimaat

In de noordwestelijke kuststaten heerst er een gematigd mediterraan klimaat met natte winters en droge zomers of een gematigd zeeklimaat. Wat verder landinwaarts, meestal oost van de Rocky Mountains, zien we juist een koud steppeklimaat terug met koude winters en relatief warme zomers.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
Groepsreis USA

Wat andere reizigers vinden

Ik vind het een prachtige reis vol afwisseling. De verschillende nationale parken hebben elk hun specifieke kenmerken waardoor je telkens in een ander soort landschap en omgeving komt. Seattle is ook een leuke afsluiter van de reis. De groep was zeker een meerwaarde. Ik heb veel leuke nieuwe mensen leren kennen.

Wendy Vantomme

Deze reis was magisch! Ik heb er zo hard van genoten om met deze groep, deze reis te maken. Maar vooral de natuur zorgde voor de vele woow-momenten. Van de borrelende geisers, naar de kolkende waterval in Yellowstone, van de spitse bergtoppen in Glacier naar het groene, prachtige oerwoud in Olympic. De variatie van natuur die wij op 20 dagen hebben ervaren is bijna niet te geloven. Ik kijk met heel veel warmte terug op deze reis. Bij het herbekijken van foto's zinderen de avonturen spontaan terug in mijn hoofd en kan ik niet wachten om terug te gaan!

Hanna

De reis was voor mij een fantastische ervaring. We doorkruisten prachtige weidse landschappen met de wagen en bezochten prachtige natuurparken. Het bezoek aan cowboystadje Deadwood met de honderden bikers op hun Harley Davidsons was onvergetelijk. Ook de rodeo in Cody was een bijzondere belevenis. Ik vond het ook heel plezant om te kamperen met de groep. Dit gaf me een beetje een kampgevoel. De sfeer in de groep zat meteen goed en we hadden heel veel plezier samen.

Famke

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker?

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker? Dat vertellen we je hier. 

Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Wat betaal je voor je reis?

Prijs + budget

Bij elke reis staat een prijs vermeld, aangevuld met het budget dat je ter plaatse zal besteden. De kostprijs van je reis bereken je door het budget op te tellen bij de prijs.

Prijs

De prijs is de som die je rechtstreeks betaalt aan Joker bij inschrijving. Elk reisprogramma vermeldt duidelijk wat bij de prijs inbegrepen is. Het gaat dan bv. om de kost van de vliegtickets, organisatiekosten, reisbijstandsverzekering enz.

Je betaalt een voorschot van 40% (minstens €300 per persoon) bij inschrijving. Het saldo volgt 8 weken voor je vertrek.

Budget

Het budget is een raming voor activiteiten, logies, toegangsgeld, plaatselijk transport en maaltijden. Je betaalt dit ter plaatse. Daardoor betaal je enkel voor de activiteiten die je effectief doet, niets meer, niets minder. Tegelijkertijd komen deze uitgaven rechtstreeks bij de lokale bevolking terecht. Zonder tussenpersonen of commissie van Joker dus. Een win-win!

Om koerswisselingen op te vangen, staat het budget soms vermeld in de lokale munt.

Wat is niet inbegrepen?

Dranken, souvenirs en optionele activiteiten zijn niet bij het budget inbegrepen. De eventuele optionele activiteiten (vb. bungeesprong, diepzeeduiken, canyoning …) staan in het reisvoorstel op de website opgesomd, met een richtprijs die gebaseerd is op de prijzen van het vorige reisseizoen. Zo kan je zelf inschatten welk bedrag je best bovenop je budget meeneemt. Ook op de vertrekvergadering krijg je hierover de nodige informatie.

Bij boeking van je reis kan je beslissen een optionele bagage- en annulatieverzekering van KBC af te sluiten. Voor vertrek krijg je, per e-mail, de vraag om mee te investeren in schonere lucht via een bijdrage aan een project voor bosbehoud en bosherstel van Bos+ (Amazonewoud in Ecuador).

Hoe actief zijn Joker-groepsreizen?

Onze reizen zijn in het algemeen erg actief. Om aan te tonen hoe zwaar je reis is, zie je per dagdeel een aantal stappertjes staan (1= niet zwaar, 4 = het zwaarst). 

Ben je op zoek naar zoveel fysieke inspanning en natuur, kies dan voor de formule “Expeditie”. 

Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wat als je reis geannuleerd wordt?

Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.

Wat is de gemiddelde leeftijd bij Joker Avontuur?

Vanaf 4 inschrijvingen tonen we hoeveel mannen en vrouwen er meegaan en welke leeftijdscategorieën vertegenwoordigd zijn in de groep.

Nog geen gegevens voor jouw reis? Dit zijn de gemiddelde cijfers van vorig jaar. 

 • Gemiddelde leeftijd: 35 jaar
 • Man 47% / Vrouw 53%
 • Single 92%  / Koppel 8%

 

Wat moet ik betalen bij boeking?

Meteen na je boeking, ontvang je een link om het voorschot online te betalen. Het voorschot bedraagt 40% van de basisprijs, met een minimum van €300, aangevuld met de opties van de verzekering die je eventueel koos. Vertrek je binnen de 56 dagen, dan betaal je geen voorschot meer maar meteen de volledige reissom. Het budget betaal je ter plaatse, op de bestemming.

Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Joker 24 tot 30 en Comfort Editions. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Zijn er verborgen kosten?

Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".