Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens reis met een professionele Engelstalige reisbegeleider verkennen we de mooiste parken van Zuidwest-Amerika: de Grand Canyon, Monument Valley, Bryce Canyon en Zion. We kamperen er in overweldigende landschappen en laten ons wekken door een spectaculaire zonsopgang.

Na een gokje te wagen in het extravagante Las Vegas zoeken we opnieuw de natuur op in Death Valley, Mono Lake en Yosemite waar we wandelen tussen de bergen, gletsjers en watervallen. In het bruisende San Francisco nemen we  afscheid van het zonnige Californië vanop de Golden Gate Bridge. 

De hoogtepunten van deze reis

Groepsreis USA - Zuidwest

Kamperen in de natuur en 's avonds gezellig keuvelen rond het kampvuur en de sterrenhemel bewonderen

Groepsreis - USA het Zuidwesten

Flaneren langs The Strip in Las Vegas en je vergapen aan de over-the-top gebouwen 

Groepsreis USA - Zuidwest

De waanzinnig mooie natuur in de vele nationale parken

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1-2
Los Angeles

Welkom in The City of Angels, we genieten meteen van de Sunshine State door onder meer Venice Beach te verkennen en doen aan people's watching in Santa Monica.

Andere hoogtepunten zijn Downtown Los Angeles en celebrities spotten in Hollywood. Maar ook Bevery Hills, Grifith Observatory, Rodeo Drive en de Universal Studios zijn zeker een bezoekje waard. Kortom voor ieder wat wils tijdens dit kort maar krachtig bezoek aan LA.

2 Dag 3-5
Joshua Tree - Lake Havasu - Grand Canyon

Nog aan het bekomen van onze korte LA trip laten we de concrete jungle achter ons en rijden we in onze fancy 15-seater verder om ons onder te dompelen in de natuurlijke schoonheid van het Zuidwesten van de USA. Beginnen doen we met Joshua Tree National Park, genoemd naar de gelijknamige plant. We sluiten de dag af aan de Colorado river in het populaire watersportoord Lake Havasu met zijn gekende London Bridge.

Hierna zetten we koers naar één van de zeven wereldwonderen, de Grand Canyon. We volgen een stukje van Route 66 en de Rim Drive dat spectaculaire vergezichten op de Grand Canyon biedt en doen zelfs een stukje van de Rim Walk om af te dalen en te genieten van de mooiste uitzichtpunten tijdens golden hour en de magistrale zonsondergang. De volgende dag is een vrije dag om zelf de omgeving van de Grand Canyon te verkennen.

3 Dag 6-11
Monument Valley - Moab - Bryce Canyon NP - Zion NP

We maken een Jeep Tour, de beste manier om het imposante Monument Valley te ontdekken. De lokale Navajo's zijn onze gidsen én de woordvoerders van hun regio met hun interessante weetjes en kennis van niet te missen plekjes. Ze zijn terecht trots op hun cultuur en geschiedenis een delen graag hun verhalen met de deelnemers van de Jeep Tour. 

Vanuit het stadje Moab dat zo uit een filmset zou komen bezoeken we de nabijgelegen woestijnachtige natuurgebieden Arches en Canyonlands. We bezoeken het park met zijn 2000 bogen en wandelen naar Delicate Arch. In Canyonlands National Park komen de Colorado river en de Green river samen in een van de meest spectaculaire landschappen die het zuidwesten te bieden heeft. 

Het intrigerende Bryce Canyon National Park is beroemd om zijn unieke geologische rotsformaties is allerlei kleurschakeringen.

Het hoogtepunt van Zion National Park is de tocht door de Virgin River tot aan de Narrows, het smalste deel van de canyon waar het water soms echt tot aan je middel kan reiken. Liefhebbers kunnen ook opteren om een stuk van de Pa’rus Trail of van de Zion Canyon Scenic Drive af te leggen. 

4 Dag 12-13
Las Vegas

Welcome to the Entertainment Capital of the World, Las Vegas de neonverlichte gokstad in de verlaten woestijn van Nevada. We wagen ons aan een gokje in de casino's op The Strip, vergapen ons aan een optreden of aan één van de vele andere spektakels die de stad rijk is. Bijna elk hotel op The Strip is een attractie op zich: de fonteinen van de Bellagio, de gondels van de Venetian, de sfinx van Luxor en de Eiffeltoren van Parijs. En vergeet de bekende leuze "What happens in Vegas, stays in Vegas" niet.

5 Dag 14-16
Death Valley NP - Keough Hot Springs - Yosemite

Death Valley N.P. vormt de tegenpool van Bryce Canyon NP. Dit kurkdroge en bloedhete gebied met indrukwekkende rotsformaties en uitgestrekte zoutplateaus beleven we vooral vanuit de wagens. We wandelen eventjes rond in Badwater, het laagste punt van de USA waarna we via de Tioga Pass en Mariposa Grove koers zetten naar Mono Lake. Yosemite N.P. is de laatste stevige brok natuur van deze reis met duizendjarige sequoia’s, ruisende watervallen en torenhoge granietrotsen. Een paradijs voor wandelaars!

6 Dag 17-19
San Francisco

Van op de Golden Gate Bridge hebben we een onvergetelijk zicht op de indrukwekkende skyline van San Francisco. Wie wil kan een ritje maken met de bekende 'cable car' we wandelen door Chinatown en brengen een bezoek aan de bekende zeeleeuwen aan Fisherman's Wharf.

Data en prijzen

Vertrek: 25/07/2024
Terug: 13/08/2024
Basisprijs: €5.355
+ 500 USD budget
Nog maar 2 vrije plaatsen (Gegarandeerd vertrek)
Wie gaat mee?
Leeftijd
26-359
36-452, met 1 als optie.
Geslacht
mannen3
vrouwen8, met 1 als optie.
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/12/2023
Vertrek: 06/09/2024
Terug: 25/09/2024
Basisprijs: €4.860
+ 500 USD budget
al 3 boekingen, waarvan 1 optie.
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/01/2024

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Brussel - Los Angeles en San Francisco - Brussel
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • 19 dagen privé 14-seater bus met airco en extra grote ramen voor een beter zicht omnium verzekerd met franchise (Bijz. Reisvoorwaarden, art 15)
 • Brandstof bus
 • Gebruik van tenten en kampeermateriaal ter plaatse
 • 12 overnachtingen in tenten op campgrounds
 • 2 overnachtingen in hotels
 • 4 overnachtingen in hostels
 • Toegangsgelden tot de parken
 • Jeep Tour in Monument Valley
 • 10x ontbijt
 • 13x lunch
 • 11x diner
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Engelstalige reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor optionele activiteiten, luchthaventransfers en maaltijden die niet in de basisprijs zitten.
 • Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.
 • Fooien voor zowel de begeleider en de gidsen ter plaatse zijn niet inbegrepen (reken op +/- 20 USD per dag).

Bijkomende info

 • Voor deze reizen werken we samen met een Engelstalige lokale partner daarvoor zullen deze reizen over een professionele Engelstalige reisbegeleider beschikken. 
 • Door de stevige dagtochten vereist deze reis een goede lichamelijke conditie.
 • Tijdens de reis slapen we voornamelijk in tenten. De wisselende weersomstandigheden, de beperkte sanitaire voorzieningen op de campings in de nationale parken en het samen bereiden van de maaltijdens, maakt deze reis een uitdaging.

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 24 / 04 / 2024
Belangrijke documenten

Voor de Verenigde Staten heb je internationaal reispaspoort nodig, geldig voor de volledige duur van je verblijf. Ook heb je een elektronische toestemming (ESTA) nodig om naar de Verenigde Staten te reizen.

Deze elektronische reistoestemming kost 21 USD en moet voor afreis met een kredietkaart betaald worden. Dit is ook verplicht indien je naar een andere bestemming vliegt en enkel overstapt in de USA. Er zijn veel malafide websites te vinden waar deze toestemming tot 60 USD kost! Gebruik dus enkel de officiële website.

Je kan deze aanvragen via https://esta.cbp.dhs.gov/esta/. Dit is te betalen met je kredietkaart.  

Opgelet! Indien je in Irak, Iran, Soedan, Jemen, Libië, Noord-Korea, Somalië of Syrië geweest bent (sinds 01/03/2011) of in Cuba (sinds 12/01/2021) is de kans dat je met een ESTA kan reizen erg klein en dan moet je een visum aanvragen bij de Amerikaanse ambassade in Brussel. 

Voor meer informatie:

Of via:

diplomatie.belgium.be/nl/

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check dan de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist.

Transport en vluchturen

Transport ter plaatse

Tijdens deze reis maken we gebruik van een gecharterde minibus met airco en extra grote ramen. 

Vluchturen

Je vluchturen vind je hieronder van zodra ze beschikbaar zijn. Ze zijn indicatief. Het gebeurt immers dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen.

Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt.

Vluchturen

Reis met vertrek op 25/07/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 25/07/24 - 06:55
MUNICH - F. J. STRAUSS INT. 25/07/24 - 08:15
MUNICH - F. J. STRAUSS INT. 25/07/24 - 12:20
LOS ANGELES - LAX INT"L 25/07/24 - 15:15
SAN FRANCISCO - INTERNATIONAL 12/08/24 - 14:40
FRANKFURT - MAIN INT. 13/08/24 - 10:25
FRANKFURT - MAIN INT. 13/08/24 - 13:00
BRUSSELS - BRU AIRPORT 13/08/24 - 14:00

Reis met vertrek op 06/09/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 06/09/24 - 11:15
LONDON - HEATHROW INT. 06/09/24 - 11:30
LONDON - HEATHROW INT. 06/09/24 - 14:05
LOS ANGELES - LAX INT"L 06/09/24 - 17:15
SAN FRANCISCO - INTERNATIONAL 24/09/24 - 15:30
LONDON - HEATHROW INT. 25/09/24 - 10:00
LONDON - HEATHROW INT. 25/09/24 - 12:10
BRUSSELS - BRU AIRPORT 25/09/24 - 14:20
Bagagelijst

Onderstaande bagagelijst is richtinggevend. De volledige bagagelijst krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering.

•          Grote rugzak of soepele reiskoffer

•          Dagrugzak

•          Stapschoenen

•          Lakenzak

•          Goede (regen)jas

Duurzame Tips:

•          Misschien kan je wel enkele spullen lenen van iemand. Of neem een kijkje bij een verhuurdienst zoals die van A.S. Adventure

•          Neem een hervulbare drinkbus en een duurzame toilettas mee

•          Neem herbruikbare zakken mee om bijvoorbeeld vuile of natte kleren in te doen

Maaltijden

We eten in lokale restaurants waar we de specialiteiten van het land kunnen proeven. Je kiest meestal zelf wat je eet.

Om tijd te winnen kan het zijn dat we 's middags al eens picknicken en 's avonds ons eigen potje koken.

Logies

We logeren in eenvoudige en gezellige guesthouses en ho(s)tels, bij voorkeur uitgebaat door lokale mensen. Zo leggen we vlotter contact met de lokale bevolking en leren we beter de eigenheid van het land kennen. In onze filosofie primeren eenvoud en authenticiteit. 

We slapen in 2-, 4-, of meerpersoonskamers. Een regelmatig wisselende en gemengde kamerverdeling maken deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen.

Voor deze reis slapen we twee derde van ons verblijf in tentjes op campgrounds. Onze lokale partner zorgt voor al het kampeermateriaal behalve een travel pillow. 

Geldzaken

Prijs en budget ter plaatse

Voor elke groepsreis werken we met een vaste prijs die je betaalt op voorhand en een budget ter plaatse, dat je tijdens je reis uitgeeft. Dit budget ter plaatse wordt beheerd door jezelf beheerd en is een raming van de kosten voor de resterende maaltijden die niet in de basisprijs zitten, optionele activiteiten en fooien en gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking.

Persoonlijke uitgaves zoals souvenirs, extra drankjes of optionele activiteiten, zijn niet meegerekend in de prijs of het budget.

Tijdens de vertrekvergadering kom je te weten hoeveel van dit budget je cash moet meenemen, hoeveel je ter plaatse nog kunt afhalen en met welke kaart je best betaalt.

Voor niet-EU landen is een creditcard meestal aangewezen om mee te betalen en geld af te halen.

Het te voorziene budget vind je op je factuur en op de webpagina van je reis bij jouw afreisdatum. Dit kan in euro of in een andere munteenheid staan

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een goede fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

Het geven van fooien is deel van de Amerikaanse cultuur. De gids die tevens onze tourleader is verwacht dan ook een dagelijkse fooi van +/- 20 USD.

Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

Conditie

Deze reis is geschikt voor iedereen met een normale tot goede lichamelijke conditie. Er zitten enkele inspannende wandelingen (7 tot 8u wandelen per dag met rustpauzes), en een fietstocht in het programma.

Het is belangrijk om uitgerust te vertrekken en met een positieve ingesteldheid de reis te beleven, dit helpt om de cultuurverschillen en de vermoeidheid na geleverde inspanningen beter te verteren.

Tijdens de wandelingen dragen we onze dagrugzak. Goede stapchoenen zijn noodzakelijk. 

Gerust op reis

Op groepsreis gaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:

 1. We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen.
 2. Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.
De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzamer op reis

Bij Joker reizen we duurzaam met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

Tegelijk stimuleren we onze reizigers om mee te investeren in bosbehoud en bosherstel via Bos+. Want bossen halen CO2 uit de lucht, een gas verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over ons duurzaamheidsverhaal op joker.be/duurzaam-reizen-met-joker

Reisperiode en klimaat

De beste reistijd voor Zuidwest-Amerika zijn de maanden april tot en met november. Vooral het voorjaar en najaar zijn daarbinnen de meest geschikte reisperiode. In de maanden april tot en met mei en juni, of de maanden september tot en met oktober is de temperatuur aangenaam en reizen er minder toeristen. in de maanden juli en augustus is het druk met toeristen en zijn de temperaturen in de verschillende nationale parken en steden zoals Las Vegas en Phoenix erg hoog.

In het zuidwesten van Amerika kan het in de zomermaanden heel warm worden. In de woestijngebieden in Arizona, maar ook in Las Vegas, zijn temperaturen van 40 graden of meer eerder regel dan uitzondering. De warmste plek in de Verenigde Staten is Death Valley National Park, waar de temperatuur kan oplopen tot wel 50 graden. In Zuidwest-Amerika bevinden zich de staten Californië, Nevada, Arizona en Utah met prachtige nationale parken.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
Groepsreis USA zuidwest

Wat andere reizigers vinden

Het was mijn eerste grote reis en ik ben zeer tevreden over hoe deze verlopen is. De geplande bestemmingen en activiteiten waren goed. Ook al was het een uitgestippelde reis hadden we ter plaatse nog veel vrijheid om onze persoonlijke voorkeuren naar voor te brengen. Dit in combinatie met een zeer toffe groep en reisbegeleider zorgden dat deze reis er eentje is om nooit meer te vergeten!

Bruno Dullaert

Dit is de mooiste en coolste reis die ik ooit gemaakt heb... en daar ben ik niet alleen in. Velen die ooit naar de V.S. op reis zijn geweest, willen terug. En dat zegt genoeg...

Valerie De Munck

Een onvergetelijke reis. Ik stond er elke keer van versteld hoe divers de natuur is die we gezien hebben! Dat was iets wat ik op voorhand niet verwacht had, maar wat me telkens even stil deed worden.

Anneleen

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker?

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker? Dat vertellen we je hier. 

Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Wat betaal je voor je reis?

Prijs + budget

Bij elke reis staat een prijs vermeld, aangevuld met het budget dat je ter plaatse zal besteden. De kostprijs van je reis bereken je door het budget op te tellen bij de prijs.

Prijs

De prijs is de som die je rechtstreeks betaalt aan Joker bij inschrijving. Elk reisprogramma vermeldt duidelijk wat bij de prijs inbegrepen is. Het gaat dan bv. om de kost van de vliegtickets, organisatiekosten, reisbijstandsverzekering enz.

Je betaalt een voorschot van 40% (minstens €300 per persoon) bij inschrijving. Het saldo volgt 8 weken voor je vertrek.

Budget

Het budget is een raming voor activiteiten, logies, toegangsgeld, plaatselijk transport en maaltijden. Je betaalt dit ter plaatse. Daardoor betaal je enkel voor de activiteiten die je effectief doet, niets meer, niets minder. Tegelijkertijd komen deze uitgaven rechtstreeks bij de lokale bevolking terecht. Zonder tussenpersonen of commissie van Joker dus. Een win-win!

Om koerswisselingen op te vangen, staat het budget soms vermeld in de lokale munt.

Wat is niet inbegrepen?

Dranken, souvenirs en optionele activiteiten zijn niet bij het budget inbegrepen. De eventuele optionele activiteiten (vb. bungeesprong, diepzeeduiken, canyoning …) staan in het reisvoorstel op de website opgesomd, met een richtprijs die gebaseerd is op de prijzen van het vorige reisseizoen. Zo kan je zelf inschatten welk bedrag je best bovenop je budget meeneemt. Ook op de vertrekvergadering krijg je hierover de nodige informatie.

Bij boeking van je reis kan je beslissen een optionele bagage- en annulatieverzekering van KBC af te sluiten. Voor vertrek krijg je, per e-mail, de vraag om mee te investeren in schonere lucht via een bijdrage aan een project voor bosbehoud en bosherstel van Bos+ (Amazonewoud in Ecuador).

Hoe actief zijn Joker-groepsreizen?

Onze reizen zijn in het algemeen erg actief. Om aan te tonen hoe zwaar je reis is, zie je per dagdeel een aantal stappertjes staan (1= niet zwaar, 4 = het zwaarst). 

Ben je op zoek naar zoveel fysieke inspanning en natuur, kies dan voor de formule “Expeditie”. 

Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wat als je reis geannuleerd wordt?

Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.

Wat is de gemiddelde leeftijd bij Joker Avontuur?

Vanaf 4 inschrijvingen tonen we hoeveel mannen en vrouwen er meegaan en welke leeftijdscategorieën vertegenwoordigd zijn in de groep.

Nog geen gegevens voor jouw reis? Dit zijn de gemiddelde cijfers van vorig jaar. 

 • Gemiddelde leeftijd: 35 jaar
 • Man 47% / Vrouw 53%
 • Single 92%  / Koppel 8%

 

Wat moet ik betalen bij boeking?

Meteen na je boeking, ontvang je een link om het voorschot online te betalen. Het voorschot bedraagt 40% van de basisprijs, met een minimum van €300, aangevuld met de opties van de verzekering die je eventueel koos. Vertrek je binnen de 56 dagen, dan betaal je geen voorschot meer maar meteen de volledige reissom. Het budget betaal je ter plaatse, op de bestemming.

Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Joker 24 tot 30 en Comfort Editions. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Zijn er verborgen kosten?

Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".