Overslaan en naar de inhoud gaan

Deze reis neemt je mee op een relatief onbekende trekking diep in de Accursed Mountains. Met een goed gevulde rugzak en stevige bergschoenen genieten we van pittige en uitdagende meerdaagse trektochten door een prachtig en bemind stukje Balkan. Om het helemaal af te maken wagen we ons nog aan een spannende via ferrata en death ride. Dit alles wordt gecombineerd met boeiende locals, mooie tradities, de lekkere lokale keuken, een gekruide geschiedenis en een hartverwarmende gastvrijheid, wat van deze reis een onvergetelijke ervaring maakt.

De hoogtepunten van deze reis

Groepsreis Pieken Van de Balkan

De via ferrata en zipline in de Rugova Canyon.

Groepsreis Pieken van de Balkan.

Het contact met de gastvrije bevolking in de charmante guesthouses.  Na een zware dagtocht smaken lokale gerechten des te meer en is de sfeer hier opperbest!

Groepsreis Pieken van de Balkan

De verschillende mooie tochten in een wonderbaarlijk landschap.

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 dag 1-2
Bruisend Tirana en het meer van Shköder

De reis start in het kleurrijke Tirana waar we de laatste restanten van het communisme van dictator Enver Hoxha ontdekken. De stad oogt echter niet meer zoals voorheen. Grijze gevels zijn opgefrist met vrolijke kleuren en het statussymbool bij uitstek: dat is een Mercedes. Overdag voelen we de bruisende sfeer en ook ‘s nachts kunnen we in alle veiligheid de straat op. Vanuit Tirana trekken we naar het noorden van het land. We ontdekken eerst het gezellige stadje Shköder met z’n kasteel dat stoer boven de stad uittorent en uitkijkt op het meer van Shköder. Aan dit meer genieten we van het uitzicht en de zonsondergang. Diegenen die willen, kunnen een verfrissende duik nemen. ’s Avonds laten we genieten we van een traditionele maaltijd.

2 dag 3-6
3-daagse trekking in de woeste Albanees-Kosovaarse Alpen

Met een minibus rijden we naar Lake Komani waar we met de ferry door een indrukwekkende canyon varen. We overnachten in het bergdorpje Valbona en beginnen daar, met een goed gevulde rugzak en stevige bergschoenen, aan onze prachtige 3-daagse trektocht. We trekken door een woest gebied vol ruige bergen, snelstromende rivieren en eeuwige sneeuw. Onderweg leren we nog wat meer over de omgeving waar we door wandelen. We logeren bij de plaatselijke bevolking die ons hartelijk ontvangt en ons voorziet van de nodige lokale lekkernijen.

3 dag 7-8
De uitdagende Rugova Canyon

Halverwege onderbreken we de tocht en gaan we nog meer sportieve uitdagingen aan. We zijn ondertussen de grens naar Kosovo overgestoken. In de Rugova Canyon leven we ons uit op een heuse via ferrata in een omgeving om 'u' tegen te zeggen. Als toetje, een death ride door de kloof! Een korte rit met de mountainbike brengt ons in het rustieke dorp Peja waar we een bezoek brengen aan het patriarchaat. Na deze inspanningen, bekomen we op een terras aan de rivier en proeven er een lokaal bier of ander drankje. Kosovo telt ook vele boerderijen en één ervan zal onze verblijfplaats worden voor een dag en een nacht. In de bergachtige omgeving van de boerderij kunnen we ofwel een lichte wandeling maken of gewoon een dagje nietsdoen en genieten van de rustige omgeving. Ook hier krijgen we een heerlijke maaltijd voorgeschoteld.

4 dag 9-12
4-daagse trekking in de ruige Montenegrijns-Albanese Alpen

Na de onderbreking zetten we onze voettocht verder. We steken de grens met Montenegro over waar we genieten van het uitzicht over enkele meren waaronder het meer van Plav. Ook de Montenegrijnse gastvrijheid en keuken is niet te versmaden. Maar goed ook, we kunnen de energie goed gebruiken, want er staan weer pittige dagen voor de deur! Dit deel van de trekking omvat ook de schitterende omgeving rondom de vallei Thethi. Zowel de Montenegrijnse als de Albanese kant zijn een lust voor het oog. In deze vallei komen we alles te weten over de kanun (bloedwraak) en de duizenden bunkers die verspreid liggen over het land.

5 dag 13-14
Stoom afblazen in Tirana

Na de pittige trekking reizen we terug naar waar het begon: Tirana. We verdiepen ons in het communistische verleden van het land, maar nemen vooral de tijd om te chillen en na te genieten. Een smakelijke cocktail in de Skytower op onze laatste avond zorgt voor een gepast einde.  

Data en prijzen

Deze reis is helaas volzet. Vind je geen alternatief in het Joker-aanbod, contacteer dan gerust een Joker-reiskantoor. Tussen de groepsreizen van onze internationale partners (G Adventures, Exodus, Intrepid Travel enz.) vinden we misschien een interessante reis voor jou! 

Vertrek: 08/07/2024
Terug: 21/07/2024
Basisprijs: €935
+ 700 EUR budget
Wie gaat mee?
Leeftijd
181
202
211
222
231
243
261
Geslacht
mannen6
vrouwen5
Vertrekvergadering op: 01/06/2024
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/12/2023
Vertrek: 22/07/2024
Terug: 04/08/2024
Basisprijs: €985
+ 700 EUR budget
Wie gaat mee?
Leeftijd
181
191
201
212
222
231
252
261
Geslacht
mannen6
vrouwen5
Vertrekvergadering op: 14/06/2024
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/12/2023

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Brussel - Tirana en terug
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Karavaan-lidmaatschap
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering
 • Btw en bijdrage Garantiefonds
 • Compensatie CO2-uitstoot van de vlucht van de Karavaan-reisbegeleider via Bos+

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor activiteiten, logies, plaatselijk transport, luchthaventaksen ter plaatse, toegangsgelden en maaltijden.
 • Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Bijkomende info

 • Deze reis is een expeditie omwille van de meerdaagse trektocht(en) met min. 6u/dag stappen in onherbergzaam gebied en doordat je zelf je bagage draagt.

Boek jij een Joker-jongerenreis? Dan krijg je zomaar een jaar gratis lidmaatschap bij onze partner Karavaan cadeau! Hun avontuurlijke jongerenactiviteiten zijn de ideale voorbereiding op je reis. Bekijk hier snel het volledige aanbod!

 • Dutch mountain trail– Expeditie en trekking | 8 - 12 mei 2024
  Hoe bereid je je voor op een expeditie? Hoe leef je uit een rugzak en kook je zonder uitgeruste keuken? Test en verbeter je expeditieskills.

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 15 / 03 / 2024
Belangrijke documenten

Voor deze reis volstaat een gewone Belgische ID-kaart niet.  Vooral in de grensgebieden tussen Albanië met Kosovo worden controles uitgevoerd waarbij een internationaal paspoort moet kunnen worden voorgelegd dat nog minstens 3 maanden geldig is bij terugkeer. 

Meer info hierover vind je op diplomatie.belgium.be/nl/

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check dan de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist.

Transport en vluchturen

Vervoer ter plaatse

We maken voornamelijk gebruik van het openbaar vervoer en gecharterd vervoer. 

Vluchturen

Je vluchturen vind je hieronder van zodra ze beschikbaar zijn. Ze zijn indicatief. Het gebeurt immers dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen.

Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt.

Vluchturen

Reis met vertrek op 08/07/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 08/07/24 - 18:05
FRANKFURT - MAIN INT. 08/07/24 - 19:05
FRANKFURT - MAIN INT. 08/07/24 - 21:10
TIRANA - NENE TEREZA INT. 08/07/24 - 23:15
TIRANA - NENE TEREZA INT. 21/07/24 - 12:05
VIENNA - SCHWECHAT INT. 21/07/24 - 13:35
VIENNA - SCHWECHAT INT. 21/07/24 - 15:25
BRUSSELS - BRU AIRPORT 21/07/24 - 17:10

Reis met vertrek op 22/07/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 22/07/24 - 09:50
VIENNA - SCHWECHAT INT. 22/07/24 - 11:30
VIENNA - SCHWECHAT INT. 22/07/24 - 12:45
TIRANA - NENE TEREZA INT. 22/07/24 - 14:15
TIRANA - NENE TEREZA INT. 04/08/24 - 12:05
VIENNA - SCHWECHAT INT. 04/08/24 - 13:35
VIENNA - SCHWECHAT INT. 04/08/24 - 15:25
BRUSSELS - BRU AIRPORT 04/08/24 - 17:10
Bagagelijst

Onderstaande bagagelijst is richtinggevend. De volledige bagagelijst krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering.

 • Grote rugzak (+/-65l)
 • Dagrugak
 • Goede stapschoenen (type B)
 • Degelijke wandelbroek
 • Een lakenzak

Duurzame Tips:

 • Misschien kan je wel enkele spullen lenen van iemand. Of neem een kijkje bij een verhuurdienst zoals die van A.S. Adventure.
 • Neem een hervulbare drinkbus en een duurzame toilettas mee
 • Neem herbruikbare zakken mee om bijvoorbeeld vuile of natte kleren in te doen.
Maaltijden

We eten in lokale restaurants waar we de specialiteiten van het land kunnen proeven. Je kiest meestal zelf wat je eet.  Tijdens de trekkings wordt er voor ons gekookt. 

Logies

In Tirana, Shköder en Peja overnachten we in gezellige hostels. Tijdens de trekking logeren we bij de locals zelf en genieten we van hun gastvrijheid. Soms wat basic, maar steeds gezellig.  Er zijn steeds douches voorzien.

We slapen in 2- of meerpersoonskamers. Een regelmatig wisselende en indien nodig gemengde kamerverdeling maakt deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen.

Geldzaken

Prijs en budget ter plaatse

Voor elke groepsreis werken we met een vaste prijs die je betaalt op voorhand en een budget te plaatse, dat je tijdens je reis uitgeeft.  Dit budget ter plaatse wordt beheerd door de reisbegeleider en is een raming van de kosten voor verblijf, vervoer, eten, activiteiten en fooien en gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking.

Persoonlijke uitgaves zoals souvenirs, extra drankjes of optionele activiteiten, zijn niet meegerekend in de prijs of het budget.

Tijdens de vertrekvergadering kom je te weten hoeveel van dit budget je cash moet meenemen, hoeveel je ter plaatse nog kunt afhalen en met welke kaart je best betaalt.

Voor niet-EU landen is een creditcard meestal aangewezen om te betalen en geld af te halen.

Het te voorziene budget vind je op je factuur en op de webpagina van je reis bij jouw afreisdatum. Dit kan in euro of in een andere munteenheid staan

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en meer specifiek, met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals lokale restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een goede fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

Het bedrag van de fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budget is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

Conditie

Deze reis is geschikt voor iedereen met een goede lichamelijke conditie om volgende redenen:

 • Meerdaagse trekking met volledige bepakking
 • Minstens 6u stappen per dag
 • Tussen de 800 en 1400 hoogtemeters stijgen en dalen
 • Rostachtig terrein met kans op hoogtevrees
 • Mogelijke hitte of regen
Gerust op reis

Op groepsreisgaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:

 1. We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en www.diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen
 2. Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.

Jordanië is een zeer veilig land.  Er is in het algemeen heel weinig criminaliteit en amper ten aanzien van buitenlanders. De veiligheidsdiensten zijn overal in het land aanwezig. Er bestaat bovendien ook een bijzondere politie-eenheid voor de toeristische trekpleisters.

De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzamer op reis

Bij Joker reizen we duurzaam met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

Tegelijk stimuleren we onze reizigers om mee te investeren in bosbehoud en bosherstel via Bos+. Want bossen halen CO2 uit de lucht, een gas verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over ons duurzaamheidsverhaal op joker.be/duurzaam-reizen-met-joker

Reisperiode en klimaat

De afreis vindt plaats in de zomer. Dit betekent dat je mooi weer mag verwachten, mediterraan klimaat. Overdag kan de temperatuur wel eens hoog oplopen wat een extra uitdaging zou kunnen zijn tijdens de trekking. 's Avonds kan het frisser aanvoelen, voornamelijk wanneer je je in het gebergte bevindt. Regen komt er ook soms voor, dus wees ook daar op voorbereid.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
Groepsreis Balkan

Wat andere reizigers vinden

Zeer positieve reis!  Doordat de accommodatie basic was, hadden we vaak geen wifi. Een ideale gelegenheid om eens aan sociale detox te terwijl je echt sociaal contact hebt met nieuwe leuke mensen.  De natuur was prachtig!

Anoniem

Fantastische sterke groep, prachtige natuur, landen en cultuur en zalig uitdagende hikes.

Tijs

De reis was de ideale mix tussen actie, beleving en ontspanning met voldoende onverwachte ontmoetingen en bezienswaardigheden. 

Elias Uytterschaut

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker?

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker? Dat vertellen we je hier. 

Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Wat betaal je voor je reis?

Prijs + budget

Bij elke reis staat een prijs vermeld, aangevuld met het budget dat je ter plaatse zal besteden. De kostprijs van je reis bereken je door het budget op te tellen bij de prijs.

Prijs

De prijs is de som die je rechtstreeks betaalt aan Joker bij inschrijving. Elk reisprogramma vermeldt duidelijk wat bij de prijs inbegrepen is. Het gaat dan bv. om de kost van de vliegtickets, organisatiekosten, reisbijstandsverzekering enz.

Je betaalt een voorschot van 40% (minstens €300 per persoon) bij inschrijving. Het saldo volgt 8 weken voor je vertrek.

Budget

Het budget is een raming voor activiteiten, logies, toegangsgeld, plaatselijk transport en maaltijden. Je betaalt dit ter plaatse. Daardoor betaal je enkel voor de activiteiten die je effectief doet, niets meer, niets minder. Tegelijkertijd komen deze uitgaven rechtstreeks bij de lokale bevolking terecht. Zonder tussenpersonen of commissie van Joker dus. Een win-win!

Om koerswisselingen op te vangen, staat het budget soms vermeld in de lokale munt.

Wat is niet inbegrepen?

Dranken, souvenirs en optionele activiteiten zijn niet bij het budget inbegrepen. De eventuele optionele activiteiten (vb. bungeesprong, diepzeeduiken, canyoning …) staan in het reisvoorstel op de website opgesomd, met een richtprijs die gebaseerd is op de prijzen van het vorige reisseizoen. Zo kan je zelf inschatten welk bedrag je best bovenop je budget meeneemt. Ook op de vertrekvergadering krijg je hierover de nodige informatie.

Bij boeking van je reis kan je beslissen een optionele bagage- en annulatieverzekering van KBC af te sluiten. Voor vertrek krijg je, per e-mail, de vraag om mee te investeren in schonere lucht via een bijdrage aan een project voor bosbehoud en bosherstel van Bos+ (Amazonewoud in Ecuador).

Hoe actief zijn Joker-groepsreizen?

Onze reizen zijn in het algemeen erg actief. Om aan te tonen hoe zwaar je reis is, zie je per dagdeel een aantal stappertjes staan (1= niet zwaar, 4 = het zwaarst). 

Ben je op zoek naar zoveel fysieke inspanning en natuur, kies dan voor de formule “Expeditie”. 

Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wat als je reis geannuleerd wordt?

Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.

Wat moet ik betalen bij boeking?

Meteen na je boeking, ontvang je een link om het voorschot online te betalen. Het voorschot bedraagt 40% van de basisprijs, met een minimum van €300, aangevuld met de opties van de verzekering die je eventueel koos. Vertrek je binnen de 56 dagen, dan betaal je geen voorschot meer maar meteen de volledige reissom. Het budget betaal je ter plaatse, op de bestemming.

Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Joker 24 tot 30 en Comfort Editions. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Zijn er verborgen kosten?

Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".