Overslaan en naar de inhoud gaan

Living the vanlife baby! Tijdens deze groepsreis, speciaal voor 24- tot 30-jarigen, roadtrippen we in het spectaculaire IJsland. We doen dat met onze eigen campervans en overnachten op de meest idyllische plekken. Het ultieme gevoel van vrijheid!

We combineren de prachtige, ruwe natuur, met het hippe stadsleven van Reykjavik. Een dagje cruisen rond het Snaefellsnes schiereiland brengt ons naar fotogenieke plekken! We nemen ook de tijd om het ongerepte binnenland in te trekken en doen een overtocht met de ferry naar de Westmaneilanden om er puffins te spotten.

De hoogtepunten van deze reis

Groepsreis IJsland

Het campervannen op de mooiste plaatsen, dicht bij de natuur

Groepsreis IJsland

De wandelingen door de verbluffende IJslandse natuurpracht

Groepsreis Ijsland

Een gletsjertocht op een van IJslands grootste gletsjers

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1-4
De Golden Circle en Landmannalaugar

Bij aankomst in IJsland pikken we al dadelijk onze campervans op. On the road we go, we richten onze campers in en zorgen voor de nodige bevoorrading om onze lekkere zelfgemaakte maaltijden te bereiden. 

Als eerste stop bezoeken we natuurlijk de Golden Circle: de impressionante hoge geysirs, de waterval Detiffoss en een wandeling tussen 2 continenten in Thingvellir mogen op onze reis niet ontbreken.

Vanuit Hella ondernemen we een daguitstap naar het ruwe IJslandse binnenland bij Landmannalaugar. Dit traject rijden we niet zelf, maar wel met indrukwekkende 4x4 bussen. We maken een staptocht tussen de verschillende uitgedoofde vulkanen, het landschap is er nog vulkanischer dan wat we al gezien hebben. 

2 Dag 5-6
Papegaaiduikers spotten op Vestmannaeyjar

Per ferry zetten we koers naar Vestmannaeyjar. Wat de eilandengroep zo speciaal maakt? De kolonies papegaaiduikers die er de zomer doorbrengen! Al fietsend bereiken we het uiterste Zuidelijke puntje met de grootste Puffinkolonie, of tijdens een Ribsafari zien we de kolonie vanop het water (optionele activiteit €170). 

3 Dag 7-8
De hoogtepunten van Zuid-IJsland

Het Zuiden van IJsland staat bij vele avonturiers hoog op de bucketlist, en terecht! Met onze campervans volgen we de zuidkust, we roadtrippen over de bekendste weg van IJsland: de Ring Road. We gaan dus Ringroadtrippen... 

Ook de volgende hoogtepunten laten niets aan de verbeelding over. Van spectaculaire diepe kloven tot blauwe gletsjermeren. We nemen zeker de tijd om te genieten van een dipje in een hot spring en wandelen zelfs naar een verlaten neergestort vliegtuig. 

4 Dag 9-10
Fysieke uitdaging in Skaftafell

We volgen de ruwe kustlijn verder naar Skaftafell, IJslands favoriete wildernispark. De keuze aan wandelroutes is er groot, voor elk wat wils dus. We trekken er dan ook een ganse dag op uit. Voor wie het meer uitdagend mag, is er de Vatnajökullgletsjer, waar we met klimijzers en onder deskundige begeleiding van een plaatselijke gids op gaan gletsjerhiken (optionele activiteit, richtprijs €85).

We reizen verder langs de ringweg en houden halt bij het ijsblauwe gletsjermeer Jökulsarlon. Ook een bezoek aan Diamond Beach mag niet ontbreken. Letterlijk schitterend als de zon schijnt! 

5 Dag 11-13
Oostfjorden en Lake Myvatn

Oost-IJsland dat is fjorden, fjorden en nog eens fjorden. De route zelf is hier de attractie: de steile, hoge bergketens staan in schril contrast met de blauwe fjorden. We rijden door stukken niemandsland en zoeken af en toe een klein vissersdorp op. 

Wij kiezen om ook de minder bekende 'Diamond Circle' toe te voegen aan onze route. De meest krachtige waterval van IJsland, Dettifoss, is de start van deze reeks hoogtepunten. We nemen de tijd om de omgeving rond Lake Myvatn te verkennen. Natuurlijk verdienen de gestolde lavastromen, de stinkende rook van de solfatanrevelden en pruttelende modderpoelen al onze aandacht. Afwisseling met de inspanning vinden we in de Myvatn Nature Baths, pure ontspanning in een wondermooi decor (optionele activiteit, richtprijs €42). 

6 Dag 14-16
Snaefellsjokull en Reykjavik

Op onze route terug naar Reykjavik is Snaefellsjokull National Park een must see. Kirkjufell is niet voor niets een van de meest gefotografeerde plaatsen in IJsland, maar we maken ook tijd voor een wandeling naar de Rauðfeldsgjá kloof, Londgrangar en de Svörtuloft vuurtoren. Ook een wandeling naar de Glymar waterval, de tweede hoogste van IJsland, mag niet ontbreken. De kloof waarlangs we wandelen is werkelijk spectaculair.

Onze Ringroadtrip is rond in Reykjavik. We spenderen er onze laatste dag, met onder meer een bezoek aan de Hallgrimskirkja, Þúfa en het kleine, gezellige stadscentrum. Het ideale moment om nog wat souvenirs te kopen en lekker te genieten van de heerlijke IJslandse keuken. In Keflavik brengen we onze campervans terug en van hieruit vliegen we weer naar huis. 

Data en prijzen

Vertrek: 11/07/2025
Terug: 26/07/2025
Prijs nog niet bekend (reis nog niet boekbaar)
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Voorbije reizen bekijkenVerberg voorbije reizen
Vertrek: 12/07/2024
Terug: 27/07/2024
Basisprijs: €2.695
+ 140.000 ISK budget
Vertrekvergadering op: 16/06/2024
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/12/2023

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Brussel - Reykjavik en terug
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • 15 dagen huurwagens omnium verzekerd met franchise (Bijz. Reisvoorwaarden, art 14)
 • Brandstof huurwagens
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds
 • Compensatie CO2-uitstoot van de vlucht van de Karavaan-reisbegeleider via Bos+

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor activiteiten, logementen, plaatselijk transport, toegangsgelden en maaltijden.
 • Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Bijkomende info

Boek jij een Joker-jongerenreis? Dan krijg je zomaar een jaar gratis lidmaatschap bij onze partner Karavaan cadeau! Hun avontuurlijke jongerenactiviteiten zijn de ideale voorbereiding op je reis. Bekijk hier snel het volledige aanbod!

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 02 / 07 / 2024
Belangrijke documenten

Voor IJsland heb je een geldige identiteitskaart nodig.

Meer info hierover vind je op diplomatie.belgium.be/nl/

Als je (co)chauffeur bent tijdens deze reis, heb je een geldig Belgisch rijbewijs nodig (vernieuwd bankkaartmodel).  

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check dan de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist.

Transport en vluchturen

Transport ter plaatse

Tijdens deze reis maken we vooral gebruik van onze campervans. Daarbuiten verplaatsen we ons met de bus, met de ferry, met de fiets en te voet.

Door met onze campervans te reizen zijn we heel flexibel, het geeft ons de vrijheid om te stoppen waar we willen en eventueel nog wat langer te blijven op plekken die ons helemaal overtuigen. Op deze manier maken we het beste kennis met de natuur van IJsland. We leggen heel wat kilometers af, het roadtrippen is dus echt deel van de reisbeleving. 

Voor deze reis met huurwagen is het evident dat naast de begeleider, ook ongeveer de helft van de deelnemers fungeren als (co)chauffeur. Conform de Bijzondere Reisvoorwaarden, art. 15 moeten álle deelnemers goed zorgen voor het hun toevertrouwde voertuig. Verkeersboetes, onverantwoord rijgedrag en nalatigheid, met schade tot gevolg, zijn ten laste van de reizigers. Een omniumverzekering is steeds inbegrepen. Bij een aantal reizen is er echter een vrijstelling per schadegeval of is niet alle schade gedekt door de omniumverzekering. Deze vrijstelling of niet-gedekte schade is ten laste van de reizigers. Op de vertrekvergadering krijg je hierover meer informatie.

Vluchturen  

Je vluchturen vind je hieronder van zodra ze beschikbaar zijn. Ze zijn indicatief. Het gebeurt immers dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen.  

Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt. 

Vluchturen

Reis met vertrek op 12/07/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 12/07/24 - 13:50
REYKJAVIK - KEFLAVIK INT. 12/07/24 - 15:15
REYKJAVIK - KEFLAVIK INT. 27/07/24 - 07:35
BRUSSELS - BRU AIRPORT 27/07/24 - 12:50
Bagagelijst

De volledige bagagelijst krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering. Hier vind je alvast enkele belangrijke items voor je reis.

 • Grote trekkersrugzak of soepele reistas 

 • Dagrugzak

 • Warme slaapzak

 • Fleece, thermisch ondergoed, wandelsokken

 • Wandelbroek, bij voorkeur met afritsbare pijpen

 • Goede jas tegen regen en wind

 • Goed ingelopen en waterdichte stapschoenen (bij voorkeur Type B)

 • Wandelstokken (indien gewenst)

Omdat we met huurwagens reizen vragen we slechts beperkte bagage mee te nemen in een soepele, niet te grote reistas (of rugzak). Harde koffers of rugzakken mét uitwendig frame kunnen niet mee op deze reis! 

Duurzame Tips:  

 • Misschien kan je wel enkele spullen lenen van iemand. Of neem een kijkje bij een verhuurdienst zoals die van A.S. Adventure.  

 • Neem een hervulbare drinkbus en een duurzame toilettas mee. 

 • Neem herbruikbare zakken mee om bijvoorbeeld vuile of natte kleren in te doen. 

Maaltijden

Tijdens deze kampeerreis wordt er vaak zelf gekookt. We ontbijten op de campsites, picknicken en koken 's avonds onze maaltijd in onze campervans. Iedereen steekt de handen uit de mouwen en draagt bij aan het winkelen, koken en afwassen. 

Een basic keukentje met kookgerief is in elke campervan aanwezig. Wanneer het weer het toelaat, zullen we allemaal samen buiten eten met onze kampeertafeltjes. Bij minder goed weer kunnen we in onze campers eten, er is een eettafel en 6 zitplaatsen per camper. We gaan om de paar dagen naar de winkel en zorgen voor voldoende proviand voor tijdens onze roadtrip. 

Kookpot, vuurtje en kookgerief huren we ter plaatse. Klein extra materiaal nemen we zelf mee van in België. We gaan om de paar dagen naar de winkel en zorgen voor voldoende proviand voor tijdens onze roadtrip. 

We eten af en toe ook in lokale restaurants waar we de specialiteiten van het land kunnen proeven. Je kiest steeds zelf wat je eet. Hou er rekening mee dat uit eten gaan in IJsland prijzig is. Vooral alcohol is er duur. 

In de IJslandse keuken primeert gezond, vers en eenvoudig. Het is als vegetariër mogelijk om alternatieve gerechten te kiezen. Ook tijdens het kampeerkoken wordt er zo veel mogelijk rekening gehouden met maaltijdrestricties of allergieën. 

Logies

Gedurende het grootste deel van de reis wordt er gekampeerd. Met onze campervans slapen we op plaatselijke campings. Wildkamperen is in IJsland niet toegestaan. De campings zijn voorzien van elementair comfort zoals douches en wc's. Sommige campings bieden nog wat extra comfort zoals picknickbanken, een binnenruimte om te koken of een klein winkeltje.

Afhankelijk van het aantal mannen en vrouwen in de groep is een gemengde indeling voor het slapen onvermijdelijk. We zullen ook afwisselen van campervan en slapen dus gedurende de hele reis wisselend en met andere mensen in de busjes. Elke campervan heeft 2 ruime 2-persoonsbedden. Je zal dus de hele reis een bed delen. Iedereen heeft zijn eigen slaapzak en slaapt zo toch in zijn eigen 'cocon'. 

Van de deelnemers wordt een actieve inzet gevraagd voor alle kampeeractiviteiten (koken, afwassen, proper houden van de campervans,... ).

Tijdens onze laatste overnachting slapen we in een gezellige ho(s)telletje in Keflavik, bij voorkeur uitgebaat door lokale mensen. Zo leggen we vlotter contact met de lokale bevolking en leren we beter de eigenheid van het land kennen. In onze filosofie primeren eenvoud en gezelligheid. Slapen in 3-, 4-, of meerpersoonskamers met regelmatig wisselende kamerverdeling maakt deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen. 

Geldzaken

Prijs en budget ter plaatse

Voor elke groepsreis werken we met een vaste prijs die je betaalt op voorhand en een budget te plaatse, dat je tijdens je reis uitgeeft.  Dit budget ter plaatse wordt beheerd door de reisbegeleider en is een raming van de kosten voor verblijf, vervoer, eten, activiteiten en fooien en gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking.

Het te voorziene budget vind je op je factuur en op de webpagina van je reis bij jouw afreisdatum. Dit kan in euro of in een andere munteenheid staan. 

Tijdens de vertrekvergadering kom je te weten hoeveel van dit budget je cash moet meenemen, hoeveel je ter plaatse nog kunt afhalen en met welke kaart je best betaalt.
Voor niet-EU landen is een creditcard meestal aangewezen om te betalen en geld af te halen.

Persoonlijke uitgaves zoals souvenirs, extra drankjes of optionele activiteiten, zijn niet meegerekend in de prijs of het budget.
De optionele activiteiten voor deze reis zijn: 
- gletsjerhike (± 85 EUR)
- Myvatn nature baths (± 42 EUR)
- Ribsafari (± 170 EUR)

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en meer specifiek, met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals lokale restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een goede fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

Het bedrag van de fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budget is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen. IJsland heeft geen fooicultuur. 

Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

Conditie

Deze reis is geschikt voor iedereen met een goede lichamelijke conditie. Er staan meerdere dagtochten met dagrugzak op het programma. De lengte van de wandelingen is meestal nog aanpasbaar en bespreekbaar met de groep. Klimmen en dalen of onzekere weersomstandigheden kunnen de inspanning zwaarder maken. Goede waterdichte wandelschoenen (bij voorkeur type B) zijn noodzakelijk. Meerdaagse tochten zitten niet in het programma.

Het is belangrijk om uitgerust te vertrekken en met een positieve ingesteldheid de reis te beleven, dit helpt om de vermoeidheid na geleverde inspanningen en het drukke reisprogramma beter te verteren.

Gerust op reis

Op groepsreisgaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:

 1. We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen.
 2. Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.
De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzamer op reis

Bij Joker reizen we met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

Tegelijk stimuleren we onze reizigers om mee te investeren in bosbehoud en bosherstel via Bos+. Want bossen halen CO2 uit de lucht, een gas verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over reizen met impact op joker.be/reizen-met-impact.

Reisperiode en klimaat

IJsland wordt gekenmerkt door koele zomertemperaturen, een zeer wisselvallig klimaat met regelmatig hevige windvlagen en/of regenbuien. De gemiddelde temperatuur bedraagt er 10°C. We kunnen wel 4 seizoenen op één dag meemaken! Het is daarom belangrijk om kledij mee te nemen waarbij je veel verschillende laagjes kan aandoen. 

Bovenop de vier seizoenen kent IJsland een periode van continu daglicht in de zomer. ’s Avonds gaat het in juli schemeren, maar donker worden doet het niet! In augustus wordt het wel donker ’s nachts. Een slaapmasker is dus zeker geen overbodige luxe. 

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
Groepsreis Campervan IJsland

Wat andere reizigers vinden

Voor mij is een reis met Joker een rustpunt in een hectisch, druk stadsleven. Door op reis te gaan kan ik even op adem komen, uitrusten, fysieke grenzen verleggen, en me herconnecteren met de natuur. Deze reis was een een unieke combinatie tussen dit alles! Wat me zeker zal bijblijven zijn alle leuke kleine momentjes; 's morgens een koffietje drinken, samen spelletjes spelen in de campervan, 's nachts foto's gaan trekken, koken en apero in het busje en met zijn allen vals meezingen tijdens het rijden!

Roel Van Dyck

Ik vond het een super mooie reis, ik heb van elk moment genoten. De planning zat goed vol, maar dit heb ik graag. Er was altijd iets te doen of te zien en af en toe een rustmomentje. 

Anoniem

Deze reis was een schot in de roos: de hoogtepunten van ijsland gecombineerd met eerder verborgen parels en unieke activiteiten. Ook het camperlife was een meerwaarde!

Linde

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker?

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker? Dat vertellen we je hier. 

Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wat moet ik betalen bij boeking?

Meteen na je boeking, ontvang je een link om het voorschot online te betalen. Het voorschot bedraagt 40% van de basisprijs, met een minimum van €300, aangevuld met de opties van de verzekering die je eventueel koos. Vertrek je binnen de 56 dagen, dan betaal je geen voorschot meer maar meteen de volledige reissom. Het budget betaal je ter plaatse, op de bestemming.