Overslaan en naar de inhoud gaan

Een échte expeditie naar IJsland. Met rugzak en tent verkennen we één van Europa’s meest ongerepte landen. Klaar voor een uitdaging tijdens een trektocht over de Laugavegur trail en de 3-daagse trekking in het ruige binnenland? 

We reizen met een busje rond het hele eiland en stoppen bij de mooiste natuurfenomenen. Ook een fietstocht, bezoek aan een gletsjermeer of raften kunnen op je programma staan. Een afwisselende en fenomenaal mooie expeditie dus!

De hoogtepunten van deze reis

Groepsreis IJsland

Van watervallen tot stomende geisers, het IJslandse natuurgeweld is fenomenaal

Groepsreis IJsland

De 5-daagse Laugavegur trail en 3-daagse Kerlingarfjoll trekking maken deze reis een échte expeditie

Groepsreis Ijsland

Een uitdagende rafting op de gletsjerrivier Jökulsá Austari, die ook wel de naam krijgt 'the beast of the east'

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1-2
Reykjavik

Vanuit Kefavik, de luchthaven van Reykjavik, rijden we met de bus naar de eerste camping, waar we onze trektocht voorbereiden.

2 Dag 3-7
Trekking op de Laugavegur trail

Gedurende 5 dagen trekken we met rugzakken, volgeladen met de nodige uitrusting en proviand, van Landmannalaugar via Þórsmörk naar Skogar. Over een afstand van 80 km stappen we gemiddeld 7 tot 8 uren per dag, door een gevarieerd gebied van lavavelden, gletsjers, maanlandschappen en snelstromende rivieren.

De dagplanning is even onvoorspelbaar als het weer en dat vereist van elkeen enige soepelheid en veel energie! Geregeld gaan broek omhoog en schoenen uit om een gletsjerrivier over te steken. Via de ringweg rijden we met de bus tot in Skaftafell nabij de gletsjer Vatnajökull.

3 Dag 8-9
Skaftafell

We zetten onze tenten op in Skaftafell, een knappe plaats tussen de gletsjertong en de kust. Een pittige dagtocht naar de Vatnajökull gletsjer of voor de avonturiers een gletsjerhike (facultatief, richtprijs € 130)het kan allemaal. 

4 Dag 10-11
Oostfjorden

We reizen verder langs de ringweg en houden halt bij het ijsblauwe gletsjermeer Jökulsarlon. Uiteindelijk komen we via de Oostfjorden aan bij Lake Myvatn, het hoogtepunt van noord IJsland. 

5 Dag 12-14
Lake Myvatn en Detifoss

We nemen de tijd om de omgeving rond Lake Myvatn te verkennen. Wie meer actie wil kan fietsen rond het meer, of wandelen op een kraterwand. Natuurlijk verdienen de gestolde lavastromen, de stinkende rook van de solfatarevelden en pruttelende modderpoelen al onze aandacht. We trekken door een canyon met imposante basaltzuilen naar de Dettifoss, een gigantische waterval. Met de bus of al liftend reizen we verder naar Akureyri, de 2e grootste stad van IJsland. 

6 Dag 15-17
Rafting en trekking rond Kerlingarfjöll

We gaan raften op de gletsjerrivier Jökulsá Austari, beter bekend als the Beast of the East. Vanwege zijn uitdagende rapids de beste rafting rivier van Europa. Voor wie toch liever niet gaat raften, is een paardrijdtocht een goed alternatief. 

In Hveravellir bezoeken we één van de meest dynamische geothermische velden op IJsland. Op ons programma staat nog een stevige 3-daagse trekking in het gebied rond Kerlingarfjöll, ook het Duivelsgebergte genoemd.

7 Dag 18-20
The Golden Circle en Reykjavik

De golden circle, ook wel bekend als de 3 meest bezochte natuurfenomenen van IJsland, verdienen natuurlijk ook onze aandacht. We sluiten onze fenomenale reis af in het gezellige Reykjavik.

Data en prijzen

Vertrek: 05/08/2024
Terug: 24/08/2024
Basisprijs: €1.650
+ 215.000 ISK budget
Vertrekvergadering op: 30/06/2024
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/12/2023
Vertrek: 07/07/2025
Terug: 26/07/2025
Prijs nog niet bekend (reis nog niet boekbaar)
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Vertrek: 04/08/2025
Terug: 23/08/2025
Prijs nog niet bekend (reis nog niet boekbaar)
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Voorbije reizen bekijkenVerberg voorbije reizen
Vertrek: 08/07/2024
Terug: 27/07/2024
Basisprijs: €1.610
+ 215.000 ISK budget
Vertrekvergadering op: 31/05/2024
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/12/2023

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Brussel - Reykjavik en terug
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Gebruik van Joker-tenten en kampeermateriaal
 • Voorschotten logies en transporten t.w.v. €200
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds
 • Compensatie CO2-uitstoot van de vlucht van de Karavaan-reisbegeleider via Bos+

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor activiteiten, logementen, plaatselijk transport, toegangsgelden en maaltijden.
 • Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Bijkomende info

Deze reis is een expeditie omwille van volgende redenen: beperkt comfort, meerdaagse trektochten met min. 6u/dag stappen, je slaapt in tenten, draagt zelf je bagage en kookt je eigen potje. Voor deze reis is een uitstekende conditie vereist.

 

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 05 / 07 / 2024
Belangrijke documenten

Voor IJsland heb je een geldige identiteitskaart nodig.

Meer info hierover vind je op diplomatie.belgium.be/nl/

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check dan de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist.

Transport en vluchturen

Transport ter plaatse

Tijdens deze reis gaan we natuurlijk te voet! Op de meerdaagse trekking met stevig stijgen en dalen, halen we gemiddeld 8 uur stappen per dag waarbij we onze bagage zelf dragen, inclusief tenten en mondvoorraad. 

Grotere afstanden overbruggen we met openbaar of gecharterd vervoer. We kiezen er tijdens deze reis soms ook voor om te liften. Dit is in IJsland een gangbare manier van reizen en maakt het extra avontuurlijk.  

Let wel: afhankelijk van de weersomstandigheden en de toestand van de wegen is het steeds mogelijk dat het geplande traject aangepast moet worden.

Vluchturen  

Je vluchturen vind je hieronder van zodra ze beschikbaar zijn. Ze zijn indicatief. Het gebeurt immers dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen.  

Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt. 

Vluchturen

Reis met vertrek op 08/07/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 08/07/24 - 13:50
REYKJAVIK - KEFLAVIK INT. 08/07/24 - 15:15
REYKJAVIK - KEFLAVIK INT. 27/07/24 - 07:35
BRUSSELS - BRU AIRPORT 27/07/24 - 12:50

Reis met vertrek op 05/08/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 05/08/24 - 13:50
REYKJAVIK - KEFLAVIK INT. 05/08/24 - 15:15
REYKJAVIK - KEFLAVIK INT. 24/08/24 - 07:35
BRUSSELS - BRU AIRPORT 24/08/24 - 12:50
Bagagelijst

De volledige bagagelijst krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering. Hier vind je alvast enkele belangrijke items voor je reis.

 • Goede trekkingrugzak met inwendig frame + regenhoes

 • Klein dagrugzakje

 • Warme slaapzak met kap (comforttemperatuur minimum 0°) + slaapmatje met thermische capaciteit

 • Fleece, thermisch ondergoed, wandelsokken

 • Wandelbroek, bij voorkeur met afritsbare pijpen

 • Warme, wind- en regendichte jas, eventueel regenbroek

 • Goed ingelopen en waterdichte stapschoenen (bij voorkeur Type B)

 • Wandelstokken (indien gewenst)

Duurzame Tips:  

 • Misschien kan je wel enkele spullen lenen van iemand. Of neem een kijkje bij een verhuurdienst zoals die van A.S. Adventure.  

 • Neem een hervulbare drinkbus en een duurzame toilettas mee. 

 • Neem herbruikbare zakken mee om bijvoorbeeld vuile of natte kleren in te doen. 

Maaltijden

Tijdens het grootste deel van de reis koken we zelf op onze kampeervuurtjes. Tijdens de trekking dragen we daarvoor ons kookmateriaal en eten mee in onze rugzak.

Daarbuiten eten we soms ook in lokale restaurants waar we de specialiteiten van het land kunnen proeven. Je kiest steeds zelf wat je eet. Hou er rekening mee dat uit eten gaan in IJsland prijzig is. Vooral alcohol is erg duur. 

In de IJslandse keuken primeert gezond, vers en eenvoudig. Het is als vegetariër mogelijk om alternatieve gerechten te kiezen. Ook tijdens het kampeerkoken wordt er zo veel mogelijk rekening gehouden met maaltijdrestricties of allergieën. 

Logies

Gedurende de hele gehele reis overnachten we in Joker-tenten, die we zelf opzetten en zelf meedragen in onze bagage. Ook het andere kampeermateriaal: slaapmatje, slaapzak, kookmateriaal, eten,... dragen we tijdens de trekking zelf. We slapen op plaatselijk campings (elementair comfort) of onder de blote hemel (geen comfort).  Bij slechte weersomstandigheden zoeken we de warmte van een hut op. Dit heeft uiteraard gevolgen voor het budget. 

Van de deelnemers wordt een actieve inzet gevraagd voor alle kampeeractiviteiten (opzetten tenten, koken, afwassen... )

Joker maakt gebruik van degelijke tenten van het duurzame merk Vaude, ze hebben een marktwaarde van ongeveer 250 euro. Bevallen de tentjes jou? Je kan er eentje na je reis aankopen voor de democratische prijs van 65 euro per tent.

Joker zorgt ook voor vuurtjes en potten. Voor het overige kampeermateriaal (borden, tassen, bestek, slaapmatjes, slaapzak...) zorg je zelf. Meer info hierover ontvang je op de vertrekvergadering. 

Afhankelijk van het aantal mannen en vrouwen in de groep is een gemengde indeling voor het slapen soms onvermijdelijk. Meestal stimuleren wij tevens een wisselende tentenverdeling.

Geldzaken

Prijs en budget ter plaatse

Voor elke groepsreis werken we met een vaste prijs die je betaalt op voorhand en een budget te plaatse, dat je tijdens je reis uitgeeft.  Dit budget ter plaatse wordt beheerd door de reisbegeleider en is een raming van de kosten voor verblijf, vervoer, eten, activiteiten en fooien en gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking.

Persoonlijke uitgaves zoals souvenirs, extra drankjes of optionele activiteiten, zijn niet meegerekend in de prijs of het budget.

Tijdens de vertrekvergadering kom je te weten hoeveel van dit budget je cash moet meenemen, hoeveel je ter plaatse nog kunt afhalen en met welke kaart je best betaalt.

Voor niet-EU landen is een creditcard meestal aangewezen om mee te betalen en geld af te halen.

Het te voorziene budget vind je op je factuur en op de webpagina van je reis bij jouw afreisdatum. Dit kan in euro of in een andere munteenheid staan

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een goede fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

Het bedrag van de fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budget is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

Conditie

Deze reis is geschikt voor iedereen met een uitstekende lichamelijke conditie.  Er staan pittige meerdaagse kampeertochten met grote en zware rugzak (+/- 18 kg) en veel stapuren op het programma. We slapen tijdens de 2 trekkings in tenten 

Klimmen en dalen, soms extreme weersomstandigheden, steile en ruige paden en veel hoogtemeters maken de inspanning extra zwaar.

Een zeer goed uithoudingsvermogen, zowel fysiek als mentaal is noodzakelijk. Bereid je dus zeer goed voor zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Ook een open groepsgeest is belangrijk.

Ervaring met meerdaagse trektochten in de bergen is strek aanbevolen.

De meerdaagse trekking in het eerste gedeelte van de reis is erg zwaar: het zelf dragen van je bagage inclusief tenten, kookmateriaal en mondvoorraad, het grillige klimaat, het ruwe terrein, het sterke stijgen en dalen, het aantal stapuren (gemiddeld 8 uur per dag, afhankelijk van de conditie en het weer)… Een sportieve ingesteldheid is dus zeker vereist. 

Minstens zo belangrijk is een goede mentale ingesteldheid, zo verteer je beter de grote temperatuurschommelingen, het totale gebrek aan comfort, het zelf koken en de vermoeidheid na geleverde inspanningen. Ook een open groepsgeest en een groot aanpassingsvermogen worden op dit soort reizen steeds verwacht. Na de trekking is de reis lichter maar zeker niet minder intensief! Een dagje fietsen, een 2-daagse tocht, verrassende dagtochten en het kamperen maken deze reis toch vermoeiend.

Gerust op reis

Op groepsreisgaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:

 1. We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen.
 2. Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.
De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzamer op reis

Bij Joker reizen we met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

Tegelijk stimuleren we onze reizigers om mee te investeren in bosbehoud en bosherstel via Bos+. Want bossen halen CO2 uit de lucht, een gas verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over reizen met impact op joker.be/reizen-met-impact.

Reisperiode en klimaat

IJsland wordt gekenmerkt door koele zomertemperaturen, een zeer wisselvallig klimaat met regelmatig hevige windvlagen en/of regenbuien. De gemiddelde temperatuur bedraagt er 10°C. We kunnen wel 4 seizoenen op één dag meemaken! Het is daarom belangrijk om kledij mee te nemen waarbij je veel verschillende laagjes kan aandoen. 

Bovenop de vier seizoenen kent IJsland een periode van continu daglicht in de zomer. ’s Avonds gaat het in juli schemeren, maar donker worden doet het niet! In augustus wordt het wel donker ’s nachts. Een slaapmasker is dus zeker geen overbodige luxe. 

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
Groepsreis IJsland

Wat andere reizigers vinden

De IJslandreis was de ideale gelegenheid om terug tot rust te komen en ervaringen te delen met gelijkgestemden. De landschappen en het teamwork leverden de ideale gelegenheid om van gedachten of ervaringen te wisselen en over levensambities te praten. De reis op zichzelf vormde dan weer een aanzet om soortgelijke locaties en activiteiten op te zoeken in de komende jaren!

Karel-Jan Senave

Ik heb van het begin tot het einde genoten mede aan het mooie landschap, het goede weer en de hele toffe groep. Het was de eerste keer dat ik met een rugzak dat zo zwaar was ben gaan trekken en ben er toch van verschoten, maar heb ook veel bijgeleerd en is zeker voor herhaling vatbaar.

Jonas de Laat

De fysieke uitdagingen hebben me veel persoonlijke voldoening gegeven. Joker heeft me kunnen verrassen door activiteiten aan te bieden die ik zonder de groep niet had aangedurfd. "Grenzen verleggen" is een gepaste slogan.
 

Eva Vandecasteele

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker?

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker? Dat vertellen we je hier. 

Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Wat betaal je voor je reis?

Prijs + budget

Bij elke reis staat een prijs vermeld, aangevuld met het budget dat je ter plaatse zal besteden. De kostprijs van je reis bereken je door het budget op te tellen bij de prijs.

Prijs

De prijs is de som die je rechtstreeks betaalt aan Joker bij inschrijving. Elk reisprogramma vermeldt duidelijk wat bij de prijs inbegrepen is. Het gaat dan bv. om de kost van de vliegtickets, organisatiekosten, reisbijstandsverzekering enz.

Je betaalt een voorschot van 40% (minstens €300 per persoon) bij inschrijving. Het saldo volgt 8 weken voor je vertrek.

Budget

Het budget is een raming voor activiteiten, logies, toegangsgeld, plaatselijk transport en maaltijden. Je betaalt dit ter plaatse. Daardoor betaal je enkel voor de activiteiten die je effectief doet, niets meer, niets minder. Tegelijkertijd komen deze uitgaven rechtstreeks bij de lokale bevolking terecht. Zonder tussenpersonen of commissie van Joker dus. Een win-win!

Om koerswisselingen op te vangen, staat het budget soms vermeld in de lokale munt.

Wat is niet inbegrepen?

Dranken, souvenirs en optionele activiteiten zijn niet bij het budget inbegrepen. De eventuele optionele activiteiten (vb. bungeesprong, diepzeeduiken, canyoning …) staan in het reisvoorstel op de website opgesomd, met een richtprijs die gebaseerd is op de prijzen van het vorige reisseizoen. Zo kan je zelf inschatten welk bedrag je best bovenop je budget meeneemt. Ook op de vertrekvergadering krijg je hierover de nodige informatie.

Bij boeking van je reis kan je beslissen een optionele bagage- en annulatieverzekering van KBC af te sluiten. Voor vertrek krijg je, per e-mail, de vraag om mee te investeren in schonere lucht via een bijdrage aan een project voor bosbehoud en bosherstel van Bos+ (Amazonewoud in Ecuador).

Hoe actief zijn Joker-groepsreizen?

Onze reizen zijn in het algemeen erg actief. Om aan te tonen hoe zwaar je reis is, zie je per dagdeel een aantal stappertjes staan (1= niet zwaar, 4 = het zwaarst). 

Ben je op zoek naar zoveel fysieke inspanning en natuur, kies dan voor de formule “Expeditie”. 

Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wat als je reis geannuleerd wordt?

Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.

Wat is de gemiddelde leeftijd bij Joker Avontuur?

Vanaf 4 inschrijvingen tonen we hoeveel mannen en vrouwen er meegaan en welke leeftijdscategorieën vertegenwoordigd zijn in de groep.

Nog geen gegevens voor jouw reis? Dit zijn de gemiddelde cijfers van vorig jaar. 

 • Gemiddelde leeftijd: 35 jaar
 • Man 47% / Vrouw 53%
 • Single 92%  / Koppel 8%

 

Wat moet ik betalen bij boeking?

Meteen na je boeking, ontvang je een link om het voorschot online te betalen. Het voorschot bedraagt 40% van de basisprijs, met een minimum van €300, aangevuld met de opties van de verzekering die je eventueel koos. Vertrek je binnen de 56 dagen, dan betaal je geen voorschot meer maar meteen de volledige reissom. Het budget betaal je ter plaatse, op de bestemming.

Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Joker 24 tot 30 en Comfort Editions. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Zijn er verborgen kosten?

Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".