Overslaan en naar de inhoud gaan

Afgelopen jaar gingen heel wat Joker-collega's op zoek naar een actieve vakantiebeleving, ook in eigen land, want geef toe, die reiskriebels zijn moeilijk te bedwingen! We verzamelden de 7 leukste reiservaringen in ons Belgenlandje. 

1. Al fietsend door het land

Met z'n stalen ros naar de Ardennen (in Stoumont) en naar de zee (in Duinbergen): dat deed onze eigenste kopman/General Manager Luc met z'n zonen in 2 dagen tijd. Goed voor zo'n 280km in de benen!  Onderweg naar Duinbergen zelfs 2 keer met de veerboot, dat maakte de fietstocht extra plezant. Tip om te fietsen aan zee: de nieuwe fietsroute langs het Zwin is fantastisch!

2. Microkamperen

Communicatie-medewerkster Marij ging last-minute microkamperen met haar gezin, met kinderen van 5 en 7 jaar. Het kampeergerief werd in de bakfiets geladen, de kinderen erbovenop, en zo reden ze van Leuven naar een boomhut in de buurt van Scherpenheuvel. Met een kampvuur voor het slapengaan, een picknick op het grasveld naast de basiliek en een ijsje aan de Lekdreef in Averbode werd dit een onvergetelijke kampeertrip-voor-één-nacht! 

3. Picardië in Wallonië 

Onze duurzaamheidscoördinator Greet koos ook dit jaar opnieuw voor een zalige staycation in... jawel, Picardie. Greet: "Eerlijk gezegd wist ik niet dat er ook een Picardie in Henegouwen lag, ik dacht enkel in Frankrijk. Na een bezoek aan het prachtige Gasthuis O.-L.-Vrouw met de Roos in Lessines (vlakbij Geraardsbergen) zag ik de fietskaarten liggen. En zo werden onze volgende vakantiedagen in La Wallonie Picarde spontaan ingevuld. Heerlijk fietsen op de Ravels langs de Schelde, langs de Dender met zijn vele sluizen, langs de oude romantische kanaaltjes en de brede kanalen. Met kleine ommetjes geraak je aan het kasteel van Belœil, de basiliek en bedevaartsoord van Péruwelz en zo veel meer. ‘Bonjour’ klinkt het alom, gastvrijheid ten top!" Extra tip voor cultuurliefhebbers: het schitterend industrieel mijnbouwcomplex Le Grand-Hornu is een bezoek waard. Je vindt er zowel een design museum (huidige tentoonstelling over plant gericht design) als een museum van hedendaagse kunst. 

4. De GR5A

Een fijne wandelvakantie stond voor Tineke van Joker Leuven en haar gezin op het programma. Zij stapten in 3 etappes de GR5A-kustroute van De Panne naar Wenduine. Tineke: "De ganse route loopt van De Panne naar Wenduine (of omgekeerd) en je kan zelf een beetje kiezen hoe ver je elke dag wilt wandelen. Wij stapten tussen de 20 en 25 km per dag maar kortere etappes zijn ook mogelijk." De kustroute kiest de mooiste natuurplekjes van onze kust eruit. Zo wandel je door verschillende natuurreservaten, de mooie duinen tussen de Panne en Oostduinkerke, langs de havengeul van Nieuwpoort, de langgerekte stranden van Bredene en de dennenbossen van De Haan en Wenduine. Een terrasje om iets te drinken is ook nooit ver weg. Tineke kijkt nu met nieuwe ogen naar onze Belgische kust: "De GR5A-kustroute heeft me laten inzien dat er toch nog wel pareltjes aan onze kust zijn." Tip voor meer groene pareltjes in Vlaanderen: zoek eens naar de Groene Haltewandelingen. 

5. Kamperen op een vlot 

Dit jaar koos Koen van IT ervoor om eens écht te gaan kamperen. En om het nog wat avontuurlijker te maken, ging hij kamperen op een vlot in Limburg. Koen zocht rust en eenvoud tijdens zijn staycation: "Even helemaal weg, zelf je potje koken op een gasvuur, slapen op een luchtmatras en je ding doen in een emmer. Want die krijg je mee als je in je kano stapt om naar je vlot te peddelen. Een sanitaire emmer. Het is namelijk niet zo evident, het is gemakkelijk 15 minuten roeien alvorens je een toilet gevonden hebt. Eens aangekomen op het vlot valt alles stil. Behalve dat vlot, dat wiegt zachtjes mee op de stroming van het water. Eten & slapen doe je op het vlot, en afhankelijk van je locatie kies je ter plaatse voor een activiteit om overdag te doen. Wij hebben in de Wissen (Dilsen-Stokkem) elektrische fietsen gehuurd om de Maasvallei te verkennen."

6. Met de campervan en eigen kano door de Ardennen 

Ann, communicatiemedewerkster bij Joker, waagde zich met haar jonge gezin aan een weekendje kamperen met de eigen campervan in de Ardennen. Wat stond er op het programma? Varen op de Semois in eigen kano, slapen aan de waterkant, varen met de boot, wandelen in het water, onderweg halt houden voor een picknick. Een avontuurlijke belevenis voor het hele gezin!

7. De Transardense route 

Velen onder jullie kozen er voor om deze zomer de Transardense route te bewandelen. Dit langeafstandspad slingert zich over een lengte van 160 km door de centrale Ardennen van La Roche tot Bouillon. Het verbindt de valleien van de Ourthe, Lesse, Lhomme en Semois. Dat betekent: regelmatig flink klimmen en dalen, en prachtige panorama’s onderweg. Samen met je partner, gezin of vrienden kan je er voor kiezen om een deel van de route af te leggen (minstens 3 dagen) of de volledige afstand (8 dagen). De route, die zeer duidelijk gemarkeerd is, kan je het hele jaar lang bewandelen en bij Joker kan je je verblijf en bagagetransport boeken. Wij regelen dus alles voor jou! 

Onze reisprogramma's in België

Misschien is dit ook interessant voor jou?