Overslaan en naar de inhoud gaan

Het is aangenaam wandelen in het Hagelend; golvende heuvels met weidse panorama’s, holle wegen doorsnijden uitgestrekte akkers en bossen.  De vele plaatsnamen eindigend op 'rode'; Sint-Pieters-Rode, Nieuwrode, herinneren aan de bossen die deze streken bedekten tijdens de middeleeuwen maar nu grotendeels gerooid zijn. Je wandelt naar de basiliek van Scherpenheuvel, Tielt-Winge en het kasteel van Horst, een prachtige middeleeuwse waterburcht en thuishaven van stripfiguur de Rode Ridder. 

Voor deze rondreis werken we samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

Hageland - wandelen langs GR-paden

De mooie groene heuvels van het Hageland

Hageland - wandelen langs GR-paden

De unieke waterburcht van Horst

Hageland - wandelen langs GR-paden

Ontspannen in een gezellig hotel (***)

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst in Rillaar

Aankomst in Rillaar waar je verblijft in een gemoedelijk hotelletje buiten het centrum.

Over kleine zandwegen en langs de oevers van de Demer bereik je het pelgrimsoord van de streek; de basiliek van Scherpenheuvel. Wie wil kan een bezoekje brengen aan deze prachtige barrokkerk of gezellig kuieren langs de religiekraampjes en tavernes die haar omringen. Na afloop geef je het hotel een seintje om je te komen halen. Het avondmaal wordt voorzien in het logies. Een picknick voor vandaag voorzie je zelf.

Tocht van 21 km.

Hotelovernachting. (A)

B Dag 2
Wandelen door de Hagelandse heuvels

Na het ontbijt word je gedropt bij het kasteel van Horst in Sint-Pieters-Rode. Misschien kan je nog snel van een opwarmertje genieten in taverne 'het Wagenhuis', het voormalige koetshuis van het kasteel, alvorens de veters vast te strikken. Deze 15de-eeuwse waterburcht vormde het toneel voor de verhalen van stripfiguur De Rode Ridder. Via het natuurgebied Achter Schoonhoven bereik je de uitgestrekte meanderende Demervallei die je voorbij Testelt en Zichem naar Scherpenheuvel leidt. Na de tocht kan je opnieuw genieten van de keuken in het hotel. De ingekorte versie van deze wandeling eindigt in Tielt-Winge.

Tocht van 20 km, eventueel in te korten tot 14,5 km.

Einde van het arrangement na de wandeling. (O, L).

Of bij het driedaags arrangement: hotelovernachting (O, L, A)

C Dag 3
Doorheen bossen van het Hageland

Ochtendtransfer naar het startpunt van de wandeling bij het kasteel van Horst. Via Nieuwrode bereik je het  natuurreservaat Beninksberg en de wijngaarden langs de flanken van de Wijngaardberg waar je trouwens zeer mooi kan picknicken. Een uitbreiding naar het centrum van Aarschot is mogelijk (+ 2 km). Bij aankomst kan je misschien weer even uitrusten in het Wagenhuis. Geef daarna de hotelier een seintje om de pick-up te regelen.

Tocht van 20,3 km.

Einde van het programma na de transfer terug naar het hotel. (O, L)

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies 
 • alle maaltijden vanaf het avondmaal op dag 1 t.e.m. het lunchpakket van de laatste dag 
 • transfers in het kader van de wandelingen  (voor grote gezelschappen waarvoor meerdere wagens noodzakelijk zijn wordt er van de klanten verwacht om 'bij te springen'  bij het rijden)
 • één informatiepakket per kamer bestaande uit wandelbeschrijvingen, detailkaarten en twee GR-gidsen: GR 512 en Streek GR Hageland
 • GPS-tracks
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • transfer van en naar het station van Aarschot: € 7 per persoon en per traject (na ontvangst van het informatiepakket kan je hierover zelf afspraken maken met de hotelier)
 • lunchpakket op dag 1
 • persoonlijke uitgaven en eventuele inkomgelden
 • evt. verzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Reisperiode

Deze reis is mogelijk van 1 april tot/met 31 december 2024.

Prijs

Basisprijs 3 dagen / 2 nachten in B&B: € 310
Basisprijs 2 dagen / 1 nachten in B&B: € 195
Basisprijs glamping 3 dagen / 2 nachten: € 345
Basisprijs glamping 2 dagen / 1 nacht: € 215

Glamping mogelijk vanaf 9 mei tot 29 september

Toeslagen

 • Extra overnachtingen B&B in volpension: € 125
 • Extra overnachtingen glamping in volpension: € 145
 • Eenpersoonskamer: € 30

Heen- en terugreis

Trein of bus

De hotelier kan je komen afhalen en terugbrengen naar het treinstation van Aarschot voor € 7 per persoon per traject. Afspraken zelf te maken en ter plaatse te betalen. 

Met de wagen

Brussel - Rillaar: 45 km. Gratis parking achter het hotel.

Zie NMBS en De Lijn voor dienstregelingen.

Vervoer tijdens de reis

Transfers in het kader van de wandelingen zijn inclusief.  Voor grote gezelschappen waarvoor meerdere wagens noodzakelijk zijn wordt er van de klanten verwacht om 'bij te springen'  bij het rijden.

Wandelniveau

De wandelingen tijdens deze reis zijn van niveau 1 stappertje en 2 stappertjes. Wandelingen van 20,3 km tot 21,8 km over goed gemarkeerde GR-paden. De langste etappe kan ingekort worden tot 14,5 km.

Logies

Je verblijft in een gezellig hotelletje, rustig gelegen buiten het centrum van Rillaar. Verder nog:

 • tuinterras 
 • kleine wellness met jacuzzi, houtgestookte sauna, (incl. brandhout), privé-terras met buitendouche (best te reserveren bij boeking, toeslag van € 25 p.p., ter plaatse te betalen)
 • moderne tweepersoonskamers met eigen badkamer met douche en toilet
 • honesty bar in de lounge
 • afsluitbare fietsenstalling
 • gratis wifi

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen: 
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • Ontbijt met streekproducten
 • Lunchpakket (uitgezonderd op de aankomstdag)
 • Avondmaal (vast 3-gangenmenu) in logies.

Huisdieren

Niet toegelaten.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren