Overslaan en naar de inhoud gaan

Het is aangenaam wandelen in het Hagelands landschap van golvende heuvels met weidse panorama’s, holle wegen, uitgestrekte akkers en bossen. 

De vele plaatsnamen eindigend op 'rode'; Sint-Pieters-Rode, Nieuwrode,...herinneren aan de vele bossen die deze streken bedekten tijdens de middeleeuwen maar nu grotendeels gerooid zijn. Je wandelt in de omgeving van Scherpenheuvel, Winge en het kasteel van Horst, een prachtige middeleeuwse waterburcht en thuishaven van stripfiguur de Rode Ridder. 

Voor deze rondreis werken we samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

Hageland - wandelen langs GR-paden

De mooie groene heuvels van het Hageland

Hageland - wandelen langs GR-paden

De unieke waterburcht van Horst

Hageland - wandelen langs GR-paden

Ontspannen in een gezellig hotel (***)

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst in Rillaar

Aankomst in Rillaar waar je verblijft in een gemoedelijk hotelletje.

Als je op tijd aankomt, kan je je weekend meteen starten met een fikse tocht. Over kleine zandwegen en langs de oevers van de Demer bereik je het pelgrimsoord van de streek; de basiliek van Scherpenheuvel. Wie wil kan een bezoekje brengen aan deze prachtige barrokkerk of gezellig kuieren langs de religiekraampjes en tavernes die haar omringen. Geef daarna de hotelier een seintje zodat hij je kan komen oppikken. Avondmaal wordt voorzien in het logies. Een picknick voorzie je zelf.

Tocht van 20 km.

Hotelovernachting. (A)

B Dag 2
Wandelen door de Hagelandse heuvels

Na een stevig ontbijt word je gedropt bij het kasteel van Horst. Misschien kan je nog snel van een opwarmertje genieten in de taverne 'het Wagenhuis', het voormalige koetshuis van het kasteel, alvorens de veters vast te strikken. Deze mooi gelegen waterburcht uit de 15de eeuw werd vanaf het midden van de 17de eeuw niet meer bewoond maar de eigenaars hebben het gebouw zeer goed onderhouden. Later werd dit het toneel voor de verhalen van de welbekende stripfiguur De Rode Ridder. Je wandelt door de groene Hagelandse heuvels en word onderweg getrakteerd op mooie panoramische vergezichten. Na de tocht kan je opnieuw genieten van een lekker avondmaal in het hotel.

Tocht van 20 km.

Einde van het arrangement na de wandeling. (O, L).

Of bij het drie-daags arrangement: hotelovernachting (O, L, A)

C Dag 3
Doorheen bossen van het Hageland

Ochtendtransfer naar 'de Steenberg' in Bekkevoort waar de wandeling aanvangt door het bos. Je wandelt via kleine gemeentes als Tielt-Winge en door het Walenbos opnieuw naar het kasteel van Horst. Je wandelt over kasseiwegen, holle wegen en de voor het Hageland zo typische dalbossen van els en berk. Bij aankomst kan je misschien weer even uitrusten in het Wagenhuis. Geef daarna de hotelier een seintje om de pick-up te regelen.

Tocht van 18 km.

Einde van het programma na de transfer terug naar het hotel. (O, L)

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies 
 • alle maaltijden vanaf het avondmaal op dag 1 t.e.m. het lunchpakket van de laatste dag 
 • transfers in het kader van de wandelingen  (voor grote gezelschappen waarvoor meerdere wagens noodzakelijk zijn wordt er van de klanten verwacht om 'bij te springen'  bij het rijden)
 • één wandelpakket per boeking bestaande uit wandelbeschrijvingen en kaarten
 • GR-wandelgids (deze is uitgeput, pas herdruk in 2021 - je ontvangt kopies)
 • GPS-tracks
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • transfer van en naar het station van Aarschot: € 5 per persoon en per traject (ter plaatse te betalen)
 • overige maaltijden
 • dranken
 • evt. verzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Reisperiode

Deze reis is mogelijk van 1 februari tot/met 31 december 2022.

Prijs

2 dagen / 1 nacht: € 175 per persoon
3 dagen / 2 nachten: € 265 per persoon

Toeslagen

 • Eénpersoonskamer: € 28 per nacht
 • Extra overnachting: € 94 in half pension en € 105 in half pension met lunchpakket

Heen- en terugreis

Trein of bus

Het vervoer van en naar het dichtstbijzijnde treinstation 'Aarschot' is niet inbegrepen. De hotelier kan je afhalen aan (en terugbrengen naar) het treinstation van Aarschot: € 5 per persoon en per traject 

Met de wagen

 Brussel - Rillaar: 45 km. Gratis parking.

Zie www.belgianrail.be en www.delijn.be voor de meest recente dienstregelingen.

Vervoer tijdens de reis

Transfers in het kader van de wandelingen zijn inclusief.  Voor grote gezelschappen waarvoor meerdere wagens noodzakelijk zijn wordt er van de klanten verwacht om 'bij te springen'  bij het rijden.

Wandelniveau

De wandelingen tijdens deze reis zijn van niveau 1 stappertje en 2 stappertjes. Dagtrajecten (incl. aankomst- en vertrekdag) van 18 tot 20 km over goed gemarkeerde GR-paden.

Logies

 • Klein gezellig hotel (***), rustig gelegen in Rillaar
 • Tuinterras
 • Kleine wellness met jacuzzi, houtgestookte sauna, (incl. brandhout), privé-terras met buitendouche (best te reserveren bij boeking, toeslag van € 25 p.p., ter plaatse te betalen)
 • Moderne tweepersoonskamers met privé sanitair
 • Honesty bar
 • Afsluitbare fietsenstalling
 • Gratis WIFI

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen: 
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • Ontbijt en avondmaal (3-gangenmenu) in logies.
 • Lunchpakket (uitgezonderd op de aankomstdag)

Huisdieren

Niet toegelaten.

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren