Overslaan en naar de inhoud gaan

De Voerstreek in de provincie Limburg is alom geprezen voor z'n landschappelijk schoon. De gemeente Voeren bestaat eigenlijk uit zes dorpen; 's Gravenvoeren, Sint-Martens-Voeren, Sint-Pieters-Voeren, Remersdaal, Moelingen en Teuven. Je wandelt hier door het Land van Herve, één van 's lands mooiste wandelregio's en kan een lekker biertje proeven in de abdij van Val Dieu. Je verblijft in een degelijk hotel aan het riviertje de Voer in het historisch centrum van 's Gravenvoeren.

Voor deze rondreis werken we samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

Voeren - wandelen langs GR-paden

Het mooie landschap van de Voeren, met verrassende uitzichten

Voeren - wandelen langs GR-paden

Wandelen langs fotogenieke dorpjes 

Voeren - wandelen langs GR-paden

Overnachten in een gerestaureerde vierkantshoeve (***)

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst in 's Gravenvoeren

Aankomst in ’s Gravenvoeren, het grootste van de zes Voerdorpen. Hier verblijf je een paar dagen in een gerenoveerde vierkanthoeve. Als je van plan bent vandaag nog te wandelen zorg je best dat je voor de middag al ter plaatse bent, de wandeling van vandaag is zo'n 18 km lang.

Tijdens deze luswandeling word je getrakteerd op prachtige vergezichten op de heuvelrug tussen Voeren en Nederlands Limburg en passeer je oa. het indrukwekkende slotkasteel Mheer. ’s Avonds schuif je de benen onder de tafel in het hotel. Een picknick voor deze dag voorzie je zelf. 

Tocht van 18 km. 

Overnachting in hotelhoeve. (A)

B Dag 2
Wandelen door een 'tuin van Eden'

Na het ontbijt word je door de hotelier naar de kerk van St.- Maartens-Voeren gebracht. Hier ga je van start richting 's Gravenvoeren waarvan het landschap ooit werd beschreven als ‘een tuin van Eden’. Je wandelt langs het Voer- en Geuldal, door de bossen tussen de dorpjes Teuven en Slenaken. Indien je koos voor het 3-daags arrangement, word je ’s avonds opnieuw verwacht in het hotel voor het avondmaal. 

Tocht van 24 km.

Einde van het arrangement na de wandeling. (O, L)

Of bij het drie-daags arrangement: overnachting in hotelhoeve. (O,L,A)

C Dag 3
Het zacht glooiende landschap van het Land van Herve

Ook vandaag staat er nog een lange wandeling op het programma, na het ontbijt  word je naar Aubel gebracht. van hieruit wandel je via de abdij van Val Dieu en Bombaye terug naar 's Gravenvoeren. Je vertoeft zowel in Vlaanderen als in Wallonië en trekt door het zacht glooiende landschap van het Land van Herve. Wie wil kan een stop maken bij de Abdij van Val-Dieu, het is de enige Belgische abdij die de Franse revolutie wist te overleven. Van maandag tot en met zaterdag worden er rondleidingen georganiseerd. De binnenplaats en het park kan je vrij bezoeken.

Tocht van 20 km.

Einde van het programma na de wandeling met aankomst aan het hotel. (O, L)

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies 
 • alle maaltijden vanaf het avondmaal op dag 1 t.e.m. het lunchpakket van de laatste dag 
 • transfers in het kader van de wandelingen  (voor grote gezelschappen waarvoor meerdere wagens noodzakelijk zijn wordt er van de klanten verwacht om 'bij te springen'  bij het rijden)
 • één informatiepakket per kamer bestaande uit wandelbeschrijvingen, detailkaarten en twee gidsen: GR 128 en Krijtlandpad
 • btw
 • gps-tracks

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • lunchpakket op dag 1
 • toeristentaks (€ 2 per persoon per nacht, ter plaatse te betalen)
 • persoonlijke uitgaven en eventuele inkomgelden
 • evt. reisverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Reisperiode

Deze reis is mogelijk van 15 januari tot/met 31 december 2024.

Prijs 2024

Basisprijs 3 dagen / 2 nachten: € 295
Basisprijs 2 dagen / 1 nacht: € 180

Toeslagen

 • Luxekamer 2 dagen / 1 nacht: € 10
 • Luxekamer 3 dagen / 2 nachten: € 25
 • Eenpersoonskamer 3 dagen / 2 nachten: € 45
 • Eenpersoonskamer 2 dagen / 1 nacht: € 25
 • Extra overnachtingen klassieke kamer in volpension: € 120
 • Extra overnachtingen luxekamer in volpension: € 130

Heen- en terugreis

Met de wagen

De accommodatie is moeilijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Een wagen is noodzakelijk. Gratis parking beschikbaar.

Vervoer tijdens de reis

Transfers in het kader van de wandelingen zijn inclusief.  Voor grote gezelschappen waarvoor meerdere wagens noodzakelijk zijn wordt er van de klanten verwacht om 'bij te springen'  bij het rijden.

Wandelniveau

De wandelingen tijdens deze reis zijn van niveau 1 stappertje en 2 stappertjes. Wandelingen van 16,5 km tot 22,8 km over goed gemarkeerde GR-paden. De wandeling van 22,8 km kan je inkorten tot 15,2 km.

Logies

Je verblijft in een gerestaureerde vierkantshoeve in het centrum van 's Gravenvoeren in tweepersoonskamers met eigen sanitair. Verder nog:

 • eigen restaurant 
 • brasserie
 • hotelbar met open haard
 • drie terrassen
 • fietsenstalling
 • gratis wifi

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen: 
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • Ontbijt
 • Lunchpakket (uitgezonderd op dag 1)
 • Avondmaal (driegangenmenu). 

Honden

1 kleine tot middelgrote hond / kamer  is toegelaten op voorwaarde dat dit bij reservatie wordt meegedeeld. Je betaalt ter plaatse € 7,5 per nacht. Honden zijn nooit toegelaten in het restaurant en ook niet in de comfortkamers. 

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
Voeren - wandelen langs GR-paden

Wat andere reizigers vinden

Wij willen Anders Reizen en het logies enorm bedanken om ons een prachtige 3-daagse wandelingvakantie te bezorgen. We hebben genoten van het begin tot het einde! We hebben ons nergens zorgen over moeten maken, alles was perfect geregeld. Tip: Daar wij van tamelijk ver komen, is het misschien aan te raden om na een pittige wandeling toch nog een nacht te blijven slapen. Wij konden na de wandeling het niet meer opbrengen om nog naar huis te rijden.

Jurgen D.

De wandelingen in Voeren waren zeker zo mooi als die in Italië en Portugal.

Paul R.

Het was de eerste keer dat we een wandelvakantie boekten. We hebben genoten van de wandelingen. De uitgeschreven routebeschrijving en de 2 wandelboeken hebben mijn inziens geen meerwaarde. Beter om je te concentreren op de app en hier workshops of meer toelichting over te geven. En een duidelijke kaart mee te geven waarop de wandeling staat gemarkeerd We vonden het heel spijtig dat we een deel van de wandeling niet konden doen door het jachtseizoen. Aan de omschrijving te zien was dit nog een heel mooi stukje dat we nu gemist hebben.

Anne T.

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren