Overslaan en naar de inhoud gaan

Het Pajottenland ligt vlakbij Brussel, tussen de taalgrens en de valleien van de Dender en de Zenne. De prachtige Zennevallei bepaalt voor een groot stuk het karakter van de streek. Kleine dorpjes in een zacht golvend landschap, akkers, weiden en een goed bewaard gebleven volkscultuur. Welkom in het land van Bruegel, mattentaarten en pensenkermissen!

Voor deze rondreis werken we samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

Pajottenland - wandelen langs GR-paden

Wandelen door de bossen van het Pajottenland

Pajottenland - wandelen langs GR-paden

Het impressionante kasteel van Gaasbeek

Pajottenland - wandelen langs GR-paden

Wandelpaden langs velden en bloeiende veldbloemen

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst in hartje Pajottenland

Aankomst in een sfeervol gastenhof in O.L.V.-Lombeek, geklasseerd als één van de 15 mooiste dorpjes van Vlaanderen. Vertrek niet te laat als je vandaag nog wil wandelen, de inloopwandeling is zo'n 20 km lang. Misschien kan je bij vertrek nog even binnenkijken in de grote bedevaartkerk die een bekend retabel huist.

Het Neigembos vormt het hoofddecor van de tocht, in dit 65 ha groot eiken -en beukenbos vind je maar liefst 250 verschillende plantensoorten. In het eindstation Zandbergen kan je rustig genieten van een drankje terwijl de hotelier je komt afhalen. Daarna word je in het logies verwend met een heerlijk avondmaal. Een picknick voor de eerste dag voorzie je zelf.

Tocht van 20 km.

Hotelovernachting. (A)

B Dag 2
Watervogels spotten in de Zuunvallei

Na het ontbijt brengt de hotelier je naar het startpunt van de wandeling in Brukom bij St.-Pieters-Leeuw. Over grindpaden trek je door het natuurgebied van de Zuunvallei waar je met wat geluk mooie watervogels kan spotten.  Eindpunt van de wandeling aan het hotel waar je 's avonds de benen weer onder tafel kan schuiven voor het avondmaal.

Tocht van 22 km.

Einde van het arrangement na de wandeling. (O, L).

Of bij het drie-daags arrangement: hotelovernachting (O, L, A)

C Dag 3
Wandelen langs de Muur van Geraardsbergen

Transfer naar Geraardsbergen met de legendarische Muur. Klim nog even naar de heuvel bij de mooie Oudenbergkapel voor een mooi panoramisch zicht over de omliggende heuvelstreek en de vallei van de Dender. Je doorkruist het Raspaillebos waar een rijke populatie roofvogels leeft en wandelt voorbij de Denderbrug, een knap staaltje industriële archeologie. Einde in Aspelare waar men je oppikt. Indien je koos voor het 4-daags arrangement, eet je 's avonds opnieuw in het hotel.

Tocht van 19 km.

Einde van het arrangement na de wandeling. (O, L)

Of bij het vier-daags arrangement: hotelovernachting. (O, L, A)

D Dag 4
Tocht langs de dorpen van het Pajottenland

Na het ontbijt brengt de hotelier je naar Asse dat een zeer bezienswaardig marktplein heeft. Van hieruit wandel je langs dorpen als Eizeringen, Wambeek en Ternat. Let op: vanaf Tomberg volg je niet meer de GR-tekens, maar vormt het 'wandelnetwerk Pajottenland' je nieuwe leidraad. Eindpunt van de wandeling bij het hotel.

Tocht van 20 km.

Einde van het programma na de wandeling. (O, L)

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies 
 • alle maaltijden vanaf het avondmaal op dag 1 t.e.m. het lunchpakket van de laatste dag 
 • transfers in het kader van de wandelingen  (voor grote gezelschappen waarvoor meerdere wagens noodzakelijk zijn wordt er van de klanten verwacht om 'bij te springen'  bij het rijden)
 • infopakket met wandelbeschrijvingen en kaarten
 • GR-wandelgids 
 • gps-tracks
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • transfer van en naar het station van Denderleeuw (€ 10 per persoon en per traject - enkel na voorafgaande afspraak - ter plaatse te betalen)
 • overige maaltijden
 • dranken
 • evt. reisverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Reisperiode

Deze reis is mogelijk van 9 januari tot/met 31 december 2022.

Prijs

2 dagen / 1 nacht: € 210 per persoon
3 dagen / 2 nachten: € 310 per persoon
4 dagen / 3 nachten: € 405 per persoon

Toeslagen

 • Eénpersoonskamer: € 25 per nacht
 • Extra overnachting: € 105 in vol pension

Heen- en terugreis

Trein of bus

Je gastheer kan zorgen voor het vervoer van en naar het dichtstbijzijnde treinstation van Denderleeuw (€ 10 per persoon en per traject - enkel na voorafgaande afspraak - ter plaatse te betalen)

Zie www.belgianrail.be en www.delijn.be voor de meest recente dienstregelingen.

Met de wagen

O.L.V.- Lombeek ligt op een 26 km ten westen van Brussel centrum. Parking bij het hotel.

Vervoer tijdens de reis

Transfers in het kader van de wandelingen zijn inclusief.  Voor grote gezelschappen waarvoor meerdere wagens noodzakelijk zijn wordt er van de klanten verwacht om 'bij te springen'  bij het rijden.

Wandelniveau

De wandelingen tijdens deze reis zijn van niveau 1 stappertje en 2 stappertjes. Dagtrajecten (incl. aankomst- en vertrekdag) van 19 tot 22 km over goed gemarkeerde GR-paden.

Logies

Verzorgd kleinschalig hotelletje (***) met vijf kamers in het klein Pajottendorp Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek, deelgemeente van Roosdaal.

 • Tweepersoonskamers met privé sanitair.
 • Privéparking.
 • Verhuur van E-bikes (te reserveren)
 • Bistro met ruim terras
 • Gratis WIFI

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen: 
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • ontbijt is inbegrepen
 • lunchpakket is inbegrepen op wandeldagen (niet op aankomstdag)
 • avondmaal (2-gangenmenu) 

Honden

Niet toegelaten.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
Pajottenland - wandelen langs GR-paden

Wat andere reizigers vinden

Deze GR-wandelarrangement-formule slaat erg aan bij ons - zeker, als we er met openbaar vervoer en de service van de opvangplaats kunnen geraken.

Christine D.

Wij waren met een groepje van vijf. Iedereen was vol lof. Voor herhaling vatbaar.

René D.

Het was een top vierdaagse. Super van genoten.

Dirk V.

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren