Overslaan en naar de inhoud gaan

Het Pajottenland ligt vlakbij Brussel, tussen de taalgrens en de valleien van de Dender en de Zenne. De prachtige Zennevallei bepaalt voor een groot stuk het karakter van de streek. Kleine dorpjes in een zacht golvend landschap, akkers, weiden en een goed bewaard gebleven volkscultuur. Welkom in het land van Bruegel, mattentaarten en pensenkermissen.

Voor deze rondreis werken we samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

Pajottenland - wandelen langs GR-paden

Wandelen door de bossen van het Pajottenland

Pajottenland - wandelen langs GR-paden

Het impressionante kasteel van Gaasbeek

Pajottenland - wandelen langs GR-paden

Wandelpaden langs velden en bloeiende veldbloemen

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst in hartje Pajottenland

Aankomst in een sfeervol gastenverblijf in O.L.V.-Lombeek, geklasseerd als één van de 15 mooiste dorpjes van Vlaanderen. Het uitgestrekte Neigembos is het hoofddecor voor de eerste tocht. In dit 65 ha groot eiken- en beukenbos vind je maar liefst 250 verschillende planten- en boomsoorten. In het eindstation Zandbergen kan je rustig genieten van een drankje terwijl de hotelier je komt afhalen. Daarna word je in het logies verwend met een deugddoend avondmaal. Een picknick voor de eerste dag voorzie je zelf.

Tocht van 19 km. Kortere tocht van 15 km mogelijk.

Hotelovernachting. (A)

B Dag 2
Watervogels spotten in de Zuunvallei

Na het ontbijt brengt de hotelier je naar het startpunt van de wandeling aan de Renbaanvijvers in Dilbeek. Je stapt door de Wolfsputten met meersen en broeken maar ook met nog heel wat bos ter hoogte van de brongebieden. Over landelijke wegen bereik je het Kasteel de Viron. Eindpunt van de wandeling aan het hotel waar je 's avonds de benen weer onder tafel kan schuiven voor het avondmaal.

Tocht van 21 km. Kortere tocht van 18 km mogelijk.

Einde van het arrangement na de wandeling. (O, L).

Of bij het drie- en vierdaags arrangement: hotelovernachting (O, L, A)

C Dag 3
Door het natuurgebied van de Zuunvallei

De hotelier brengt je naar het kasteeldomein Coloma in Sint-Pieters-Leeuw. Daarna trek je over grindpaden door het natuurgebied van de Zuunvallei waar je met wat geluk mooie watervogels kan spotten.  Het imposante kasteel van Gaasbeek is je volgende halte. Geniet op je wandeling van het landelijk karakter, zo dicht bij Brussel. Als je koos voor het 4-daags arrangement, eet je 's avonds opnieuw in het hotel.

Tocht van 19 km. Kortere tocht van 13,5 km mogelijk.

Einde van het arrangement na de wandeling. (O, L)

Of bij het vierdaags arrangement: hotelovernachting. (O, L, A)

D Dag 4
Langs de heuvels en de vallei van de Dender

Transfer naar Geraardsbergen met de legendarische Muur uit de Ronde van Vlaanderen. Beklim de heuvel bij de Oudenbergkapel voor een panoramisch zicht over de omliggende heuvelstreek en de vallei van de Dender. Je doorkruist het Raspaillebos waar een rijke populatie roofvogels leeft en trekt voorbij de Denderbrug, een knap staaltje industriële archeologie. Einde in Aspelare waar men je terug komt halen.

Tocht van 18,5 km.

Einde van het programma na de wandeling. (O, L)

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies 
 • alle maaltijden vanaf het avondmaal op dag 1 t.e.m. het lunchpakket van de laatste dag 
 • transfers in het kader van de wandelingen  (voor grote gezelschappen waarvoor meerdere wagens noodzakelijk zijn wordt er van de klanten verwacht om 'bij te springen'  bij het rijden)
 • één informatiepakket per kamer bestaande uit wandelbeschrijvingen, detailkaarten en twee GR-gidsen: GR 512 en de Streek-GR Groene Gordel
 • toeristentaks
 • gps-tracks
 • btw.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • transfer van en naar het station van Liedekerke: € 10 per persoon en per traject (na ontvangst van het informatiepakket kan je hierover zelf afspraken maken met de hotelier)
 • lunchpakket op dag 1
 • persoonlijke uitgaven en eventuele inkomgelden
 • evt. reisverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Reisperiode

Deze reis is mogelijk van 9 januari tot/met 31 december 2024.

Prijs

Basisprijs 4 dagen / 3 nachten: € 445
Basisprijs 3 dagen / 2 nachten: € 335
Basisprijs 2 dagen / 1 nacht: € 225

Toeslagen

 • Eenpersoonskamer 4 dagen / 3 nachten: € 85
 • Eenpersoonskamer 3 dagen / 2 nachten: € 60
 • Eenpersoonskamer 2 dagen / 1 nacht: € 30
 • Extra overnachtingen in volpension: € 105

Heen- en terugreis

Trein of bus

Je gastheer kan zorgen voor het vervoer van en naar het dichtstbijzijnde treinstation van Liedekerke: € 10 per persoon en per traject. Je neemt best een paar dagen voor je vertrek rechtstreeks contact op met de hoteluitbater om afspraken te maken. Betalen doe je ter plekke.

Zie www.belgianrail.be en www.delijn.be voor de meest recente dienstregelingen.

Met de wagen

O.L.V.- Lombeek ligt op een 26 km ten westen van Brussel centrum. Parking bij het hotel.

Vervoer tijdens de reis

Transfers in het kader van de wandelingen zijn inclusief.  Voor grote gezelschappen waarvoor meerdere wagens noodzakelijk zijn wordt er van de klanten verwacht om 'bij te springen'  bij het rijden.

Wandelniveau

De wandelingen tijdens deze reis zijn van niveau 1 stappertje en 2 stappertjes. Wandelingen van 13,5 tot 21 km over goed gemarkeerde GR-paden. Voor de langste wandelingen is er een korter alternatief. 

Logies

Verzorgd kleinschalig hotelletje met vijf kamers in het klein Pajottendorp Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek, deelgemeente van Roosdaal.

 • Tweepersoonskamers met privé sanitair.
 • Privéparking.
 • Verhuur van E-bikes (te reserveren)
 • Bistro met ruim terras
 • Gratis WIFI

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen: 
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • Ontbijt met ambachtelijke producten
 • Lunchpakket (uitgezonderd op de aankomstdag)
 • Avondmaal: 2-gangenmenu, Belgische keuken met ruim wijn- en bieraanbod) in logies. Geen avondmaal inbegrepen op de vertrekdag.

Honden

Niet toegelaten.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
Pajottenland - wandelen langs GR-paden

Wat andere reizigers vinden

Deze GR-wandelarrangement-formule slaat erg aan bij ons - zeker, als we er met openbaar vervoer en de service van de opvangplaats kunnen geraken.

Christine D.

Wij waren met een groepje van vijf. Iedereen was vol lof. Voor herhaling vatbaar.

René D.

Het was een top vierdaagse. Super van genoten.

Dirk V.

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren