Overslaan en naar de inhoud gaan

Soms moet je niet ver reizen om een 'buitenland-gevoel' te krijgen. De Hoge Kempen, het grootste natuurgebied van Vlaanderen én het oudste Nationaal Park van ons land, geeft je zo'n gevoel. Je vindt er gevarieerde landschappen zoals paarse heide, zandduinen en groene heuvels, ver weg van wegen en bebouwing.  Ook water is volop aanwezig, met blauwe meren, grindplassen, kabbelende beken en onze grensrivier de Maas. Het multiculturele mijnverleden zorgt bovendien voor boeiende cultuur. Je verblijft in een belle époque-hotel aan een pittoreske kanaaloever. De wandelingen in dit arrangement maken deel uit van het Nationaal Park Trail, dat in december 2022 met het Europese Kwaliteitslabel werd bekroond.

Voor deze rondreis werken we samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

Connecterra
Copyright Connecterra

Nationaal Park Hoge Kempen

Mijnerfgoed - Copyright Ter Hills
Mijnerfgoed

Limburgse mijngeschiedenis

Copyright Toerisme Limburg
Veerpont Maas

Varen tussen België en Nederland

Programma

Programma

A Dag 1
Thorpark

Je wordt verwacht in het hotel in Lanklaar in de loop van de namiddag. Voor je naar het hotel gaat kan je onderweg al een mooie inloopwandeling maken bij de toegangspoort van het Nationaal Park Hoge Kempen ‘Thorpark’ in Genk. Je kan kiezen tussen een wandeling van 8 of 16 km, telkens met mooie vergezichten vanop de Limburgse mijnheuvels. s’ Avonds schuif je de beentjes onder tafel in het hotel-restaurant met Franse keuken en mooi uitzicht. Van bij het hotel vertrekt er nog een mooi wandelpad langs waterpartijtjes.

Hotelovernachting. (A)

O = ontbijt       A = avondmaal

B Dag 2
Mechelse Heide

Na het ontbijt trek je naar het bezoekerscentrum van het Nationaal Park, de ‘hoofd’-toegangspoort. Je maakt er een mooie luswandeling van 10 km over drie heuveltoppen en langs een groot meer. Rond de zomer van 2023 zal je hier ook kunnen ‘wandelen over het water’ over de pontonbrug tussen de groene heuvels. 5 kilometer hiervandaan strekt zich de Mechelse Heide uit, het populairste wandelgebied van het park omwille van de heuvels, grindplassen en de mooie paarse heide. Een lus van 8 km leidt langs alle hoogtepunten en via een groot deel van het National Park Trail. Beide wandelingen kan je combineren tot één lange tocht van 25 km.

Hotelovernachting. (O, A)

C Dag 3
Rivierpark Maasvallei en Pietersheim

Wil je vandaag nog wandelen dan kan je vlakbij het hotel de omgeving van ‘de Wissen’ gaan ontdekken, de toegangspoort van het Rivierpark Maasvallei. Je maakt er een veelzijdige wandeling van 7 km door een typisch Maaslandschap met oude Maasarmen, de winterdijk, oude grindgaten en met veel typische kruiden. Met prachtige vergezichten over de Maas en de Maasplassen trek je tot het natuurgebied Negenoord met z’n wilde paarden en grote vogelpopulatie. 

Vlakbij de toegangspoort Pietersheim steelt de prachtige Ziepbeekvallei de show met z’n unieke fauna en flora en de geschiedenis van de Waterburcht Pietersheim. De vallei vormde het decor voor een groot deel van de natuurdocumentaire ‘Onze Natuur’. Einde vlakbij Oud-Rekem, ooit verkozen tot mooiste dorpje van Vlaanderen.

Blijf je nog een nachtje langer? Op 10 km van het hotel kan je nog een luswandeling van 8 km maken in de omgeving van de Kikbeek, ze combineert het grootste heidelandschap van Vlaanderen met het berg- en merenlandschap van de Kikbeekbron. De mooie Maasvallei en de heide vormen ook een prachtig fietsgebied. Je volgt een deel van de bekende route ‘Snoer van Maasdorpjes’ en via het authentieke stationnetje van Asch. Het grootste deel van de fietsroute is verkeersvrij en loopt dwars door de natuur. Fietstocht van 55 km. Een elektrische fiets kan je huren bij het hotel.

Einde na het ontbijt of extra nacht(en). (O)

 • Duik in het mijnwerkersverleden met een bezoek aan een mijnwerkerswoning in Eisden (op afspraak - meer informatie in je informatiepakket)
 • Bezoek aan het wellnesscentrum Elaisa, prachtig gelegen middenin de natuur.
 • Bezoek met proeverij aan Huize Timmermans, producent van de Maaslander-wijn.
 • Shoppen in Maasmechelen Village

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • 2 x logies
 • 2 x ontbijt
 • 2 x avondmaal (viergangendiner)
 • uitgebreid informatiepakket met bezoekersgids, foldertjes en officiële wandelkaarten
 • gratis badjas en slippers bij Elaisa Wellness (t.w.v. € 25)
 • vouchers voor gratis koffie en Kompelbier in het National Park Visitor Center
 • komoot-code
 • toeristentaks
 • audio-app met luisterverhalen uit het mijnverleden
 • GPS-tracks
 • Btw.

 

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • transfers ter plaatse
 • middagmaal (lunchpakket verkrijgbaar aan € 5)
 • dranken
 • evt. fietshuur (€ 15/dag)
 • evt. optionele activiteiten
 • evt. reisverzekering.

Prijs 2024

Basisprijs 3 dagen/ 2 nachten per persoon: € 235
Basisprijs 4 dagen/ 3 nachten per persoon: € 295
Basisprijs 5 dagen/ 4 nachten per persoon: € 355

Toeslagen

 • Toeslag eenpersoonskamer 3 dagen/ 2 nachten: € 50
 • Toeslag eenpersoonskamer 4 dagen/ 3 nachten: € 70
 • Toeslag eenpersoonskamer 5 dagen/ 4 nachten: € 95

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Reisperiode

Deze reis is mogelijk van 4 januari tot/met 31 december 2024.

Heen- en terugreis

Met de trein 

Tot Genk en met de bus (ca. 45 min.) naar halte Lanklaar Kruispunt. Vandaar is het nog 550 m naar het hotel. Opgelet: op zaterdag en zondag is het aanbod van De Lijn zeer beperkt.

Met eigen wagen

Je kan gratis parkeren bij het hotel. 

Zie www.belgianrail.be en www.delijn.be voor de meest recente dienstregelingen.

Vervoer tijdens de reis

 • Voor de meeste wandelingen is er een verplaatsing  met de wagen nodig (zie dagschema) of per fiets (deze kan je eventueel huren bij het hotel)
 • Wellness Elaisa ligt op 4.1 km van het hotel en is niet bereikbaar met het openbaar vervoer.
 • Maasmechelen Village ligt op 5.2 km van het hotel. Bij bushalte Lanklaar Kruispunt kan je de bus nemen naar halte Eisden Maasmechelen Village.

Wandelniveau

De wandelingen tijdens deze reis zijn van niveau 1 stappertje. Wandelingen op vrij vlak terrein van verschillende afstanden (zie dagschema voor details). De beklimming van de terril is kort maar krachtig.

Logies

Je logeert in een charmant Belle Epoque-hotel in het dorpje Lanklaar met uitzicht op de kanaaloever. Het hotel heeft een mooi restaurant en tuinterras. Je slaapt in een twee- of eenpersoonskamer met houten vloer en eigen badkamer.

Maaltijden

In het programma staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen:
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • Ontbijt
 • Een middagpicknick kan je in het hotel aankopen voor € 5
 • Avondeten is inbegrepen (viergangendiner)

Honden

Honden zijn toegelaten. Honden zijn toegelaten. Je betaalt ter plaatse € 10 en € 15 voor een grote hond voor het volledige verblijf. Honden zijn niet welkom in het restaurant.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
Nationaal Park Hoge Kempen

Wat andere reizigers vinden

"Ik ben al meerdere keren teruggegaan naar het Nationaal Park nadat we er Reizen Waes Vlaanderen gedraaid hebben.

Tom Waes

Misschien wel het mooiste stukje België, ons Nationaal Park. Ook een goede mix van hoogtepunten en lokale secrets van de Joker-experts. 

Kris Verbeemden

De foto's hadden ons overtuigd en het stelde niet teleur. Ik wist niet dat dit bestond zo dicht bij de deur. 3 dagen is echt te kort. We komen terug. 

Anita en André

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren