Overslaan en naar de inhoud gaan

We vroegen enkele Joker-groepsreizigers naar hun favoriete land in Zuid-Amerika. Ze vertellen met veel vuur welk land jij zéker nog moet bezoeken, op groepsreis of met je eigen reisgezelschap!

Eric Schelkens, Cuba
Een veilig land met vriendelijke mensen, waar je vanaf de eerste dag met volle teugen geniet. Cuba is zowel op gebied van geschiedenis, cultuur, natuur als alcohol een prachtige cocktail. Je verveelt je er geen minuut. Zo beleefde ik in Old Havana een supertoffe namiddag met het salsa dansen, onder begeleiding van professionele dansers. Salsa (in zo’n authentiek kader) was nog nooit zo leuk!
Cuba salsa dansen
Roger Van den Broeck, Costa Rica
Het natuurpark Curi Cancha in Monteverde zal ik niet snel vergeten. Als dierenliefhebber doe ik niets liever dan lokale fauna en flora spotten en vastleggen op foto, zoals de quetzal, kolibrie, slingeraap en witschouderkapucijnaap. Ook swingen als een Tarzan aan een zipline over de jungle was een leuke ervaring. Picknicken in het midden van deze rustgevende natuur, en daarna even stoppen bij locals voor een kop traditionele Costa Ricaanse koffie: pura vida!
costa rica
Eddy Verhelst, Colombia
Een reis vol vrolijkheid en variatie. Steden van bergachtig fris tot tropisch zwoel. Uitbundige plantengroei en indrukwekkende woestijnlandschappen. Fruit in overvloed voor de maag en fijne cultuur voor de geest. En overal vriendelijke Colombianen. Voor mij behoort dit land weer tot de top van de Latijns-Amerikaanse reisbestemmingen. Ik wil terug!
Danseres
Annemie Speybrouck, Colombia
Een turbulente sociaal-politieke geschiedenis, een actueel zoeken naar een nieuw maatschappelijk elan en hoop op vrede, rust en toekomst. Maar ook bergen en zee, plantages en bossen, dorpsleven en stadsdrukte. Nu eens hectisch met brullende mulas en toeterende motoren op de weg, dan weer desolate verstilling van slapende dorpjes, zinderende plantages en wapperende kolobries. Dat alles overgoten met authentieke geuren en smaken. Het was een eer om het land van de grote schrijver Gabriël Garcia Marquez te mogen doorkruisen.
Colombia
Iris Van den Steen
Waarom ben ik toch zo gefascineerd door dit land? Zijn het de mensen? De paradijselijk witte stranden? De jungle? De steden? De tempels? Het eten? De muziek? Ik denk dat ik het antwoord al ken. Mexico heeft het allemaal en blijft boeiend om te ontdekken. Elke streek biedt andere culinaire specialiteiten en verschilt qua muziek, cultuur, oeroude beschavingen, landschap, klimaat enz. Mexicanen zijn o zo vriendelijk en behulpzaam en je voelt je er meteen welkom.
Mexico

Bekijk reizen naar Zuid-Amerika

Misschien is dit ook interessant voor jou?