Overslaan en naar de inhoud gaan

Om pinguïns te spotten hoef je helemaal niet dik ingepakt naar de zuidpool te trekken. Het kan ook gewoon in je zwempak, in Zuid-Afrika.

Op het bekende strand Boulders Beach kan je deze schattige diertjes zien waggelen. Maar in een kajak op zee wordt het allemaal toch nog net dat tikje spectaculairder. Carla van het Joker-reiskantoor in Hasselt testte het voor je uit!

Kajakken zonder stuurproblemen

Je avontuur begin in Simonstown. Na een korte uitleg krijg je een zwemvest aan en neem je per twee plaats in een kajak. Deze zijn veel gemakkelijker om te besturen dan een standaardkajak. De persoon die achteraan zit, kan immers sturen door met de voet op een pedaal links of rechts te drukken, om zo de juiste kant op te varen. Kajakken zonder de typische stuur-debacles dus! Moest het toch niet goed lukken, zijn de begeleiders altijd in de buurt om je te helpen.

En plots zwemmen de pinguïns je zo voorbij

Je vaart langs de kust naar Boulders Beach, de favoriete plek van deze schattige waggelaars. Vergeet ook niet van het uitzicht over het strand en de bergen op de achtergrond te genieten. En schrik niet als de pinguïns gewoon rond je kajak komen zwemmen! Met wat geluk zie je ook zeehonden.

Je houdt het niet droog

En dan hebben we het niet over traantjes van geluk na zo’n prachtige ervaring, maar wel over het water dat onvermijdelijk in je kajak terechtkomt. Als het warm genoeg is, kan je dus gewoon in zwemkleding gaan en zelfs een verfrissende duik nemen. Is het kouder, neem dan zeker reservekleren mee. En stop je GSM of fototoestel in een waterdicht hoesje. Of geniet gewoon van het moment, want de begeleiders nemen sowieso foto’s die je nadien op Facebook kan bekijken.

Pinguïns houden van brunchen

Onze tip: sta eens vroeg op en boek je kajaktocht tussen 7u en 10u in de ochtend. Dan is de zee vaak rustiger (= makkelijker peddelen) én zie je veel meer pinguïns. Na 10u gaan ze dieper de zee in, op zoek naar een lekkere brunch van vis. Dan is het sowieso moeilijker om de pinguïns te spotten.

Iets voor kinderen?

  • Je vaart op de open zee, wat vooral betekent dat je harder zal moeten peddelen dan op een meer of een rivier.
  • Vaart er een kind mee dat niet zo goed kan peddelen, dan doe je als volwassene al het werk.
  • Je krijgt uiteraard een zwemvest, maar het is toch net iets handiger als je kind kan zwemmen.
  • Verder vinden kinderen deze geinige wiebelaars vast fantastisch om te zien!

 

Klaar voor een roadtrip in Zuid-Afrika?

Deze roadtrips met je eigen reisgezelschap brengen je naar de regio Kaapstad, waar je vanuit Simonstown kan gaan kajakken tussen de pinguïns. 

Misschien is dit ook interessant voor jou?