Overslaan en naar de inhoud gaan

Als je Afrika zegt, zeg je Francis de Coninck. Wanneer hij met z’n voeten op Afrikaanse bodem komt, voelt hij zich thuis. Aangezien hij meerdere keren per jaar in zuidelijk Afrika vertoeft, kent hij de regio als zijn broekzak. Dat maakt van hem de geknipte reisbegeleider om je mee te nemen naar de meest afgelegen plekken in de nationale parken in Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe. Verwacht je dus aan een unieke roadtrip off the beaten track, een overrompeling aan wildlife en natuurpracht, en veel contact met de locals.

3-in-1 roadtrip

FRANCIS: “Deze reis stond al langer op mijn bucket-list. Wat ik altijd al eens wilde doen, is drie Afrikaanse landen combineren in één safari roadtrip. We rijden van het ene safaripark naar het andere. Zo zie je mooi de verschillen tussen de parken, maar uiteraard ook tussen de landen zelf. Zo staat de droge vlakte van de Kalahari in Botswana in schril contrast met de groene savanne van de Hwange National Park in Zimbabwe.

Deze reis brengt ons van hoogtepunt naar hoogtepunt: de Kalahari, de Okavangodelta, Victoria Falls, Moremi en Savuti Nationaal Park, Chobe Nationaal Park, Wange en Matopos Nationaal Park. En als je me vraagt om er eentje uit te kiezen, zal dat moeilijk zijn. Elke plek die we bezoeken, heeft natuurlijk z’n eigen karakter. Ofwel word je er overdonderd door de natuurpracht, gecharmeerd door de locals, of raak je ontroerd door een leeuwin met haar welpjes.”

Ontwaken onder een baobab-boom

FRANCIS: “Voor de liefhebbers van wildlife is deze reis de ultieme safari. We laten zeven dagen lang de bewoonde wereld achter ons om dieren te spotten. Vergeet dus zeker je verrekijker niet, of je bent eraan voor de moeite. Overal waar we gaan, gaan de dieren met ons mee. We volgen hun voetsporen en leren hen beter kennen. Omdat we zelf rijden en ter plekke kamperen, hebben we alle vrijheid om de meest afgelegen plekken op te zoeken. Back to basics is hier het codewoord. We zullen later nog veel terugdenken aan de potjes die we zelf kookten, de nachten onder de schitterende sterrenhemel en het ontwaken tussen de baobab-bomen.

Tijdens de reis gaan we naar zulke afgelegen gebieden dat we weinig toeristen zullen tegenkomen. De enige uitdaging op reis zal zijn als we onszelf tegenkomen. Maar als je met een gezond relativeringsvermogen mee op pad gaat, wordt het back to basics-verhaal eentje om nooit te vergeten.”

Misschien is dit ook interessant voor jou?