Overslaan en naar de inhoud gaan

Al stappend, met de bus of de fiets door de stad, smullen in lokale restaurantjes, per kano, te paard, met de mountainbike of zipline door de mooiste natuurgebieden,… Op reis met Joker zijn je dagen gevuld met heel wat avontuur. En de nachten? Die ook! Een overzicht van enkele van de meest originele overnachtingen op Jokerreis!

Overnachten in een yurt

Een rondreis in Mongolië zou niet compleet zijn zonder een overnachting in een typische yurt. Deze ‘tenten’ zijn zo populair dat je zelfs in België erin kan overnachten, maar slapen middenin de uitgestrekte Mongoolse vlaktes voelt toch nog helemaal anders!

Een frisse duik om wakker te worden

In het Thaise Khao Sok National Park overnacht je in hutjes op het water. Op sommige plaatsen gaat het om paalwoningen, elders drijven de hutjes op het meer. Zo gaan ze gewoon mee omhoog wanneer in het regenseizoen het waterpeil sterk stijgt. Zin in een frisse duik? Zet 1 stap naar voren vanaf je ‘voordeur’ en je bent er!

Slapen in charmante hutjes

Enkele houten palen, een rieten dak, een matje en een muskietennet: meer heb je niet nodig voor twee onvergetelijke nachten middenin de Afrikaanse natuur. We gaan even back to basics in de hutjes en tenten van de community based campsite in het Majete Nationaal Park in Malawi. De ideale uitvalsbasis voor indrukwekkende safari’s!

Dutten onder de sterren

‘Overnachten in de woestijn’, dat mag je bij Joker erg letterlijk nemen! Bed, deken en je bent klaar om in slaap te vallen onder de mooiste sterrenhemel die je ooit zag. Deze speciale overnachting beleef je op reis in India.

Speciale overnachtingen tussen indrukwekkende bergen

Het ‘land van de hoge passen’, zo wordt de regio Ladakh in het noorden van India ook wel genoemd. Hoge bergpassen, spectaculaire uitzichten op het Tibetaans plateau en prachtige meren vormen het imposante decor, waarin jij je ’s nachts in je tentje wel héél erg klein voelt.

Slapen en reizen op hetzelfde moment

Gezelligheid troef tijdens een overnachting in een nachttrein! Deze foto is genomen in Vietnam, maar deze speciale overnachting beleef je op verschillende bestemmingen. ’s Avonds spelletjes spelen met je medereizigers of keuvelen met de locals, daarna de bedden uitklappen en je in slaap laten wiegen door het zachte wiebelen van de trein. Extra plus: ’s morgens ontwaak je in een nieuwe stad om te ontdekken!

Bedje maken nabij een Afrikaans dorp

De primitiefste overnachtingen zijn vaak ook de meest memorabele. In Senegal zetten we ons ‘kamp’ – matjes, slaapzakken en muskietennetten – op vlakbij een dorp, waar we het dagelijkse leven van dichtbij meemaken. Op zijn zachtst gezegd een originele overnachting, en echt een onvergetelijk leuke!

Origineel overnachten in de Turkse bergen

Slapen in open lucht: in Turkije kan het zonder problemen! Deze primitieve bedjes staan op je te wachten tijdens de reis doorheen West-Turkije, spectaculair uitzicht bij het slapengaan en wakker worden gegarandeerd.

Logeren in de woestijn

In de prachtige zandwoestijn van Marokko maken we een tocht per dromedaris. Een overnachting in traditionele tenten midden tussen de duinen maakt de ervaring compleet!

Uitrusten in het paradijs

Lekker dutten in een hangmat op het strand; voor velen synoniem voor het paradijs. Een speciale overnachting in een hangmat – in de jungle of op het strand – beleven kan op verschillende Jokerreizen. Deze foto werd gemaakt op reis in Mozambique.

Té avontuurlijk voor jou?

Natuurlijk slapen we niet de hele tijd op spectaculaire plekken met weinig comfort. Tijdens expedities slapen we veelal in tenten, en in elke reis zit er wel een originele overnachting of homestay. De meeste nachten spenderen we echter in gezellige lokale pensions of hostels. Zoals deze dus!

B&B in Zuid-Afrika

 

Pension met zwembad in Marokko

 

Kleinschalig hotel in Cuba

* deze overnachtingen zaten in de reisprogramma’s op het moment dat dit blogartikel geschreven werd (07/07/2015). We kunnen niet garanderen dat alle komende reizen ook op deze exacte plekken zullen slapen.

Misschien is dit ook interessant voor jou?