Overslaan en naar de inhoud gaan

Er is gigantisch veel te beleven in the city that never sleeps, dus hoe begin je aan een citytrip? Onze Joker-medewerkers serveren je 9 tips om door het bos de bomen te zien. Logeren, shoppen, eten, bezienswaardigheden: deze 9 aanraders moet je absoluut doen tijdens je citytrip  in New York!

1. Het Vrijheidsbeeld

Laat je verwelkomen door het Vrijheidsbeeld en bezoek Ellis Island. Vele immigranten kwamen langs deze weg, lang voor jou, de stad in. Ook voor hen was dit de eerste kennismaking met New York. Vanuit de ‘kroon’ van het Vrijheidsbeeld, vanop een hoogte van 46 meter, kan je de Big Apple in je opnemen. Onze dikke teen zegt dat je hier best wel op tijd voor reserveert!

 

2. City Hall, Battery & Central Park

Wil je even bekomen van alle drukte? Doe zoals de inwoners van Manhattan zelf en eet je lunch op een bankje in City Hall Park, Battery Park of Central Park, dat letterlijk en figuurlijk niet te missen is. Vooral de groene regio rond het meer is er prachtig.

3. Shop till you drop!

Wie op citytrip naar New York gaat, moet zeker wat tijd maken om te shoppen. Snuif de hipsteratmosfeer op in Soho, laat je masseren in Chinatown en waan je in The Sopranos terwijl je verdwaalt in de straten van Little Italy. Je kan er makkelijk blijven rondhuppelen tussen de vele leuke (maar helaas ook prijzige) winkels, bars en eetplekjes.

 

4. National September 11 Memorial & Museum

Het National September 11 Memorial & Museum is gebouwd op de plaats waar voorheen de Twin Towers stonden en verdient zeker een bezoek. Ook al doe je niet de volledige tour, wandel zeker langs de Memorial Fountain en het nieuwe One World Trade Center.

 

5. Lincoln Center

Muziekliefhebbers moeten zeker even langs Lincoln Center, waar The Metropolitan Opera, The New York City Ballet, en The New York Philharmonic Orchestra gevestigd zijn. Je vindt er een geweldige collectie muziek en memorabilia. Als je tijdig boekt zijn kaartjes trouwens niet zo duur als je zou denken. En in elk geval goedkoper dan een show op Broadway.

 

6. Stilte voor de storm

Omarm je jetlag! Sta voor dag en dauw op en struin rond in een ontwakend New York. Je krijgt zo een heel ander beeld van deze bruisende wereldstad.

7. The High Line

Wandel langs The High Line in de West Side, een openbaar park langs een omgebouwde oude spoorlijn. Op deze lijn, die zich uitstrekt tot in the Meat Packing District, valt altijd wel iets te beleven.

 

8. Een heuse culturele onderdompeling

Charlie Wheeler: First, I have to see the Met!
Joey: Ok, let me stop you right there, the Mets suck. You wanna see the Yankees!
Charlie Wheeler: No not the Mets, the Met, singular.
Joey: Which one, they all suck!
Charlie Wheeler: The museum.

Friends-fans kunnen niet anders dan terugdenken aan deze hilarische scène wanneer het over The Met gaat. Het Metropolitan Museum of Art is een van de grootste en belangrijkste kunstmusea ter wereld. En het is er eentje waar je een hele dag zoet mee bent!

Liever modernere kunst? The Whitney, het Guggenheim of het MOMA zijn perfecte alternatieven (of ideale aanvullingen ?).

 

9. Honger gekregen van alle actie?

Stop voor lunch in de oude joodse deli Absolute Bagels op Upper West Side. Omgeven door een decor dat recht uit een Woody Allen film komt proef je er de beste pastrami, corned beef en pickles. Als het ’s avonds wat hipper mag, stap dan culinair de nacht in bij een minibrouwerij in 5 Napkin Burger in Hells Kitchen, en sluit je citytrip naar New York af met een stevig feestje!

Deze tips krijg je van New York-kenners Marij Lambert (communicatie), Ann Fransen (communicatie), Sara Beeckman (product manager Azië), Stijn Daniels (product manager Europa en het Verre Westen), Frank Janssens (verantwoordelijke luchtvaart) en William Meuleman (luchtvaartspecialist).

Meer tips over New York?

Goedkoop op reis naar New York

Plan je binnenkort zelf een citytrip naar New York? Bekijk zeker ons aanbod naar New York en of andere prachtplekken in de Verenigde Staten!

Misschien is dit ook interessant voor jou?