Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen newbie meer in New York? Kan je de 9 x New York voor beginners volledig afvinken? Dan is het tijd voor wat inside information! En die krijg je van William (luchtvaartspecialist bij Joker) en zijn vrouw Sarah, een Amerikaanse schone born and raised in New York!

1. Grand Central Station, 5th Avenue & Hudson

Grand Central Station en het openbaar vervoer van New York heb je waarschijnlijk al een keer gebruikt om de stad mee te verkennen. Om de minder toeristische plekjes te bereiken, gebruik je best met de fiets. Bike The Big Apple organiseert begeleide themafietstochten. Verken New York op een sportieve manier en snor al trappend over 5th Avenue of de magistrale bruggen over de Hudson!

 

2. The Neue Gallerie

Bezoek naast klassiekers als The Met ook eens de Neue Galerie. In een topinterieur kan je je vergapen aan hun fantastische vaste kunstcollectie met o.a. Klimt, Kokoschka, Wiener Werkstätte en Bauhaus.

 

3. Greenmarket

Dwaal door de Greenmarket in Union Square. Deze Farmer’s Market is niet alleen dé plek voor verse groenten, fruit, brood, bloemen en meer, maar ook een heerlijk volkse beleving tussen alle toeristische trekpleisters. Open op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag, van 8u00 tot 18u00.

 

4. Williamsburg & Dumbo

De Brooklyn Bridge is een waar icoon in New York, absoluut de moeite om over te wandelen. Maar ben je in de buurt, bezoek dan zeker ook Williamsburg, een kunstzinnige, levendige wijk met een prachtige verscheidenheid aan culturen. Ook Dumbo of Down Under the Manhattan Bridge Overpass begon als een artistieke buurt. Ondertussen heeft het zich ontwikkeld tot dé plek voor technologische startups. Dumbo kreeg dan ook de bijnaam “the center of the Brooklyn Tech Triangle"

5. Coney Island, Greenwich Village, South Street Seaport

Ontsnappen aan de drukte van de binnenstad kan natuurlijk in New Yorks wereldberoemde Central Park. Maar ook op het pleziereiland Coney Island, een kleurrijk schiereiland in het zuidwesten van Brooklyn, kan je je even terugtrekken. Je kan relaxen op het brede strand of je volledig laten gaan in één van de vele (kermis)attracties.

Greenwich Village met Washington Square is dan weer een leuke buurt vol kleine antieke winkeltjes en cafeetjes. Je kan er zelfs schaken in de openlucht. Ook South Street Seaport is een knusse wijk naast de East River met gezellige winkeltjes en restaurants.

 

6. Todd English Food Hall

Het Plaza Hotel heeft een extra ingang aan de zijkant. Niet om het hotel binnen te sluipen, maar wel om in de Todd English Food Hall terecht te komen. Je kan er heerlijk brunchen, lunchen en dineren. Of je dorst lessen. En dat doe je best van 16u30 tot 18u30: elke maandag tot vrijdag zijn het er Two Happy Hours!

 

7. Eataly

Zwijmel je al helemaal weg bij het denken aan zo’n food hall en ben je helemaal into pasta, pizza & parmiggiano? Dan moet je naar Eataly in het Flatiron District, een Italiaanse food hall waar de geur van vers bereid eten je gegarandeerd doet watertanden, de winkeltjes je onvermijdelijk naar binnen lokken en de heerlijke bonengeur je doet snakken naar een kop koffie.

 

8. Brooklyn

De vorige keer enkel in Manhattan gelogeerd? Verblijf dan ook eens een paar dagen in Brooklyn! Een geweldig en rustiger alternatief met veel laagbouw (de typische bakstenen huizen), uitgestrekte promenades langs het water met zicht op Manhattan, en natuurlijk voldoende aangename boetieks en restaurants. Ook heerlijk om er rond te dwalen op zondag!

 

Honger gekregen van alle actie?

De beste eettips in Culinair New York: getest en goedgekeurd >>

Goedkoop naar New York?

Plan je binnenkort zelf een citytrip naar New York? Bekijk zeker ons aanbod naar New York en of andere prachtplekken in de Verenigde Staten!

Misschien is dit ook interessant voor jou?