Overslaan en naar de inhoud gaan

Reizen met de boot is schitterend. Of je nu met een grote ferry van A naar B reist, een rivier afvaart met een klein bootje of gewoon een rondje maakt met de kajak: alle soorten boten staan garant voor onvergetelijke ervaringen op reis!

Met een mokoro in de Okavango Delta

De Okavango Delta in Botswana is de grootste binnenlandse rivierdelta ter wereld, en UNESCO werelderfgoed. Het is een vruchtbaar overstromingsgebied met veel dieren. De beste manier om de Okavango Delta te bezoeken is per mokoro: een traditionele boot die (vroeger) uitgesneden werd uit een boomstam. Hij wordt voortbewogen door er op recht te staan en zich af te duwen met een lange stok in het ondiepe water. 

Met een lijnboot op de Amazone

Tijdens de groepsreis Brazilië Amazone varen we de Amazonerivier af, door het regenwoud. Dat doen we op sommige plaatsen met kleine bootjes, maar voor de grote verplaatsing gebruiken we ook een lijnboot. Die vaart 's nachts, dus slapen we op het schip. En dat doen we zoals de locals: in hangmatten! 

Kanovaren op het hoogste meer ter wereld

Het Titicacameer - gelegen tussen Peru en Bolivia -  ligt 3812 meter boven en de zeespiegel en is het hoogste bevaarbare meer ter wereld. Op het meer bouwden de Uros-indianen eilanden van riet, inclusief rieten huizen. Je kan de huizen bezoeken door je er met een rieten boot naartoe te laten varen, of door er zelf per kajak naartoe te varen!

Met een feloek de Nijl afvaren

Varen op de Nijl hoef je niet noodzakelijk per cruiseship te doen. Het kan ook veel leuker: met een feloek! Een feloek is een traditionele Egyptische zeilboot. Tijdens de groepsreis varen we in 2 dagen een flink stukje over de rivier en overnachten we zelfs op de boot. Onvergetelijk! 

Boottrip aan de voet van machtige watervallen

De Iguaçu watervallen zijn een van de grootste ter wereld en liggen op de grens tussen Argentinië en Brazilië. Ze zijn wonderlijk mooi om van bovenaf te bewonderen. Maar het is pas tijdens een boottocht tot aan de voet van het donderende water dat je écht de kracht van de watervallen zelf ervaart!

Olifanten spotten vanuit je kano

Tijdens de groepsreis naar Zambia maken we een driedaagse kanotocht op de Zambezi rivier. We nemen eten en tenten mee en kamperen op eilandjes in de rivier. Met onze kano's kunnen we héél dicht komen bij allerlei dieren die komen drinken aan de oevers, zoals olifanten en waterbokken. In de rivier spotten we ook nijlpaarden. Volgens velen de ultieme safari ervaring! 

Peddelen tussen mangroves

In Senegal varen we met een prauw doorheen de mangrovebossen. Dit unieke ecosysteem is de woonplaats van verschillende soorten vogels en vissen, maar ook apen en zelfs dolfijnen!

Kajakken met walvissen en ijsbergen

In de Canadese regio Newfoundland gaan we kajakken op zee. Met een flinke portie geluk spotten we er een ijsschots die voorbij drijft of zelfs een walvis van dichtbij! 

Kanotrekking in Nieuw-Zeeland

Met een kano of kajak drie dagen lang varen doorheen de meest adembenemende landschappen. In Nieuw-Zeeland kan het zomaar! 

Meer reizen met leuke boottrips

Misschien is dit ook interessant voor jou?