Overslaan en naar de inhoud gaan

In de meest oostelijke provincies van Canada gaan we op avontuurlijke roadtrip langs pittoreske havensteden en nationale parken, waar we oog in oog staan met de moose, Amerikaanse elanden die vrij rondzwerven. We maken stevige wandelingen langs geologische formaties en gaan zeekajakken in Norris Point. We bezoeken alle hoeken van de regio, spotten duizenden vogels en met wat geluk zien we enkele ijsbergen voorbij drijven in Twillingate.

De hoogtepunten van deze reis

Groepsreis Canada

De boottocht naar de gigantische ijsbergen die voorbij drijven aan Twillingate.

Groepsreis Canada

De zeekajak tocht in Gros Morne National Park.

Groepsreis Canada

De vele wandelingen waren prachtig en niet te zwaar.

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1-3
Halifax en omstreken

We starten de reis in de tweede grootste havenstad van Canada, namelijk Halifax in de provincie Nova Scotia. Deze stad is een belangrijk economisch en cultureel centrum in de regio, is erg gezellig en hip met zijn vele pubs en live muziek. Het Museum van Immigratie bij Pier 21 wordt ook wel het Canadese Ellis Island genoemd. Ook Fort George gebouwd in 1749 om de stad te verdedigen verdient zeker een bezoek. In de omgeving van Halifax vind je Peggy’s Cove, een kleine vissersgemeente waar één van de bekendste vuurtorens van Noord-Amerika staat.

2 Dag 4-6
Cape Breton

We verlaten de stad en trekken naar de kust van Cape Breton. In het noorden van dit eiland bezoeken we Cape Breton Highlands N.P. waar wandelpaden spectaculaire uitzichten op de oceaan combineren met steile kliffen. Het park biedt tal van mogelijkheden om onder andere te wandelen, zwemmen, vissen, kajakken en fietsen. Vanuit North Sydney nemen we de ferry naar Port Aux Basques in de provincie Newfoundland & Labrador.

3 Dag 7
Ferry tocht naar Newfoundland

Vanuit North Sydney nemen we de ferry naar Port Aux Basques in de provincie Newfoundland & Labrador.

4 Dag 8-10
Gros Morne N.P.

Langs de westkust van Newfoundland bevindt zich de Western Brook Pond, een fjord die deel uitmaakt van het nationale park Gros Morne. De geologische formaties behoren tot de merkwaardigste van Canada. De hoge rotsen in het park bieden tal van mogelijkheden om via wandeltochten te genieten van de fjord en de spectaculaire uitzichten. Vanaf de kust of vanop het water kunnen we de fjord en watervallen verkennen. Ook zeekajakken is erg populair en wie weet kunnen we walvissen en ander wildlife spotten tijdens de prachtige wandelingen.

5 Dag 11-13
Twillingate

De reis zetten we verder naar Twillingate, ook wel de Ijsberghoofdstad van de wereld genoemd. Twillingate is één van de beste locaties in Newfoundland om ijsbergen, die hun reis hebben gestart in Groenland, in Canada te bewonderen. 600 km voor de kust van Newfoundland bracht zo’n ijsberg de Titanic tot zinken in 1912 en het is een adembenemend zicht om zo een grote massa ijs van dichtbij te bekijken.

6 Dag 14-15
Terra Nova National Park

Vanuit Twillingate zetten we koers naar Terra Nova National Park, Canada’s meest Oostelijke nationale park. Een plaats waar de Noord-Atlantische oceaan samenvloeit met het boreaal naaldwoud van Centraal Newfoundland. Wie weet kruist een eland, lynx of bever ons pad.

6 Dag 16-17
Saint John's

De hoofdstad van Newfoundland met meer dan 100.000 inwoners is de meest oostelijke havenstad en tegelijk oudste stad in Noord-Amerika. Vanuit Signal Hill hebben we een mooi zicht op de natuurlijke haven en staan we op het meest oostelijke punt van Canada. We proeven kort van deze kleurrijke stad. De wereld is misschien wel ons dorp maar hier in Newfoundland voelen we haar groot(s)heid!

Vertrekdata en prijzen

De prijzen op de website zijn richtprijzen. Boek je vroeg, dan kunnen we jou de goedkoopste prijs garanderen. Lees hier hoe dit werkt.

Vertrek: 11/06/2021
Terug: 27/06/2021
Basisprijs: €2.295
+ 1.470 CAD budget
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Benefit Profiteer van het Vroegboekvoordeel tot en met 31/10/2020

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Brussel - Halifax en Saint John’s - Brussel
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • 16 dagen huurwagens omnium verzekerd met franchise (Bijz. Reisvoorwaarden, art 14)
 • Brandstof huurwagens
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor activiteiten, logementen, plaatselijk transport, toegangsgelden en maaltijden.
 • Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 28 / 02 / 2020
Actie en beleving

Via Joker maak je écht kennis met je bestemming en haar bevolking, dat zit ingebakken in onze manier van reizen. Door de activiteiten die we doen, het transport en het logies die we kiezen en met het duwtje in de rug van de reisbegeleider, heb je de kans om werkelijk wat te beleven en dingen te doen die je misschien nooit eerder deed. En uiteraard is er ook tijd voor actie. Hoe we dat allemaal concreet maken op deze reis, dat lees je hieronder.

 • Schotse cultuur opsnuiven in Halifax
 • Geregeld doen we samen inkopen en koken we zelf
 • Verschillende (dag)wandelingen langs de ruige kusten en fjorden van Nova Scotia en Newfoundland
 • Ferry van Nova Scotia naar Newfoundland
 • Zeekajakken in Norris Point
 • IJsbergen in Twillingate
 • Elanden spotten in Terra Nova
 • Op zoek naar walvissen in Witless Bay
Duurzaam op reis

Joker streeft ernaar om op een duurzame manier te reizen, met respect voor mens, cultuur en natuur. Dat blijft een zoektocht en is geen absolute waarheid met strikte regels en normen. De begeleider inspireert je in het vinden van antwoorden, zowel op de vertrekvergadering als tijdens de reis. We hechten veel belang aan het steunen van de lokale economie en dus de bevolking. Dit doen we door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en door samen te werken met plaatselijke organisaties en gidsen. Specifiek voor deze reis werden volgende 'duurzame' keuzes gemaakt.

 • De natuur in Canada is fenomenaal en kan enkel blijven bestaan indien we deze respecteren. We dragen ons steentje bij door o.a. niet af te wijken van de wandelwegen, geen afval achter te laten, afval te sorteren, respect te tonen voor wilde dieren...
 • We kiezen er ook voor om enkel te werken met organisaties (walvistochten bvb...) die op een ecologisch verantwoorde manier (o.a. met respect voor de dieren en hun leefmilieu) te werk gaan.
 • We doen ook aan niet-gemotoriseerde activiteiten zoals wandelen of kajakken
Mensen ontmoeten

Reizen met Joker betekent mensen ontmoeten en een andere cultuur en manier van leven ontdekken. Hoe we tijdens de reis kansen creëren om mensen te leren kennen, dat lees je hier.

Onderweg is er voldoende tijd om een kans te geven aan ontmoetingen met de Canadese cultuur: we overnachten in lokale herbergen, trekken de stad in, bezoeken de Farmer's market in Halifax,... Canadezen staan bekend als een heel warm en vriendelijk volk; voor een praatje staan ze altijd open.

Documenten

Voor Canada heb je naast je geldig reispaspoort ook een elektronische toestemming nodig om het land binnen te komen. Je kan deze aanvragen via onderstaande website. De kostprijs hiervoor is CAD 7, te betalen met je kredietkaart.

ETA Canada

Voor de (co-)chauffeurs volstaat het (roze) Europese rijbewijs of het rijbewijs van het bankkaartformaat.

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist of neem contact op met je Joker-reiskantoor.

Transport
Heen en terug

Vaak vliegen we naar de reisbestemming, maar minibus of trein kunnen ook. Kies je voor een reis met een vlucht dan is het goed om weten dat Joker samenwerkt met betrouwbare luchtvaartmaatschappijen. We raden je aan om de CO2-uitstoot van je vlucht te compenseren door middel van een bijdrage aan BOS+ (www.joker.be/bosplus).

Het gebeurt dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen. De vluchturen die je hieronder vindt, of die worden aangevuld van zodra ze beschikbaar zijn, zijn indicatief en geven bij wijziging geen recht op annulering. Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt. Ook eventuele info over minibus, huurwagens of trein vind je hieronder.

Voor deze reis vliegen we met Air Canada.

Ter plaatse

We streven op onze bestemming naar een variatie aan transportmiddelen (trein, boot, fiets, bus of gecharterde minibus, auto, te voet, …). De keuze voor openbaar of gecharterd vervoer hangt af van de plaatselijke omstandigheden. Wanneer het risico bestaat dat we de schaarse plaatsen van de lokale bevolking inpalmen op de bus, dan kiezen we voor gecharterd vervoer. Ook dat is verantwoord transport.

specifiek voor deze reis

Tijdens de reis verplaatsen we ons vooral met huurwagens. Verder nemen we de ferry om de oversteek naar Newfoundland te maken. We trekken er op uit met een kajak en de liefhebbers kunnen zeker enkele stevige wandelingen maken.

Het gebruik van huurwagens heeft als voordeel dat we plaatsen kunnen bereiken die weinig of niet door het openbaar vervoer worden aangedaan. We reizen dus flexibeler! Voor reizen met huurwagens is het evident dat naast de begeleider, ook enkele deelnemers fungeren als chauffeur en co-chauffeur. Actieve participatie, autorijden, kaartlezen zijn niet alleen gewenst, maar vaak ook noodzakelijk.

Conform de Bijzondere Reisvoorwaarden, art. 14 moeten álle deelnemers en zeker de chauffeurs als een goede huisvader zorgen voor het hun toevertrouwde voertuig. Verkeersboetes, onverantwoord rijgedrag en nalatigheid, met schade tot gevolg, zijn ten laste van de reizigers. Daar waar mogelijk is steeds een omniumverzekering onderschreven. Soms is een franchise van toepassing. Glas-, bodem- en bandenschade kan in sommige gevallen niet verzekerd worden. Dergelijke kosten worden steeds door de deelnemers gedragen. Op de vertrekvergadering krijg je hierover meer informatie.

Vergeet zeker je rijbewijs niet! Elke hoofdchauffeur moet tevens over een kredietkaart op zijn/haar naam beschikken.

Logies

We overnachten in kleine hotels en bij een aantal reizen in tenten. Ook een combinatie van beide is mogelijk. De hotels, pensions of – bij een aantal reizen – campings zijn veelal in handen van plaatselijke families. Zo ondersteunen we de lokale economie. De logementen worden in naam van Joker door de reisbegeleider gereserveerd waardoor hij/zij impact heeft op het verloop van de reis. Daardoor kunnen de logies verschillen van reis tot reis. De overnachtingen betalen de deelnemers ter plaatse vanuit het budget. Doorgaans variëren de logementen van basic, charmant tot wat meer comfortabel, afhankelijk van het plaatselijke aanbod. Meestal slapen we in 2- of 3-persoonskamers, maar ook 4- of meerpersoonskamers kunnen voorkomen. Een regelmatig wisselende kamerverdeling maakt deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen. Afhankelijk van het aantal bedden per kamer en het aantal mannen en vrouwen in de groep is een gemengde kamerindeling soms onvermijdelijk. specifiek voor deze reis

In steden slapen we in lokale pensions en jeugdherbergen, in de minder stedelijke gebieden ook op hutjes op campings. Daardoor steunen we de lokale economie, kunnen we vlotter contact leggen met de lokale bevolking en leren we beter de eigenheid van het land kennen. In onze filosofie primeren eenvoud en gezelligheid.

Basis comfort is aanwezig, we streven altijd naar een optimale prijs-kwaliteitsverhouding. In de hotelletjes of jeugdherbergen zijn er bijna altijd gemeenschappelijke douches en wc’s op de gang.

Slapen in meerpersoonskamers met regelmatig wisselende kamerverdeling maakt deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen. Afhankelijk van het aantal bedden per kamer en het aantal mannen en vrouwen in de groep is een gemengde kamerindeling soms onvermijdelijk.

Maaltijden

Lokale restaurantjes die ons tegen een redelijke prijs 'streekspecialiteiten' serveren zijn dé plaatsen om een land niet alleen te bekijken maar letterlijk te ruiken en te proeven.

Culinaire specialiteiten voor deze reis zijn: Canada heeft een rijkere gastronomie dan buurland USA. De steden bieden een diversiteit die zeker niet moet onder doen voor de onze.

Aangezien de oceaan overal om ons heen is, is het geen verrassing dat vooral vis en schelpdieren op deze reis een waar culinair genot zijn met natuurlijk de Canadese kreeft als kers op de taart. Daarnaast zijn er overal vegetarische alternatieven. We schrikken er ook niet voor terug om ons eigen potje te koken en 's middags te picknicken.

Bagage

Onderstaande bagagelijst is richtinggevend. De volledige info over de bagage krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering.

 • rugzak of soepele sporttas
 • dagrugzak
 • (lichte) slaapzak
 • stevige ingelopen wandelschoenen met degelijk profiel.
 • degelijke regenjas
 • warme kledij (fleece is ook warm als het nat is geworden)
 • zwemkledij
 • een trekkingsbroek
 • T-shirts (zeker ook een exemplaar met lange mouwen), bescherming tegen zon en muggen
 • Muggenmelk, zonnemelk en lippenstift
 • Drinkfles
 • natuurlijk afbreekbare tandpasta, zeep, shampoo; wc-papier
 • EHBO-set: met persoonlijke medicatie
 • eventueel verrekijker, bord en bestek
 • zaklamp
 • zonnebril, pet of hoedje
 • compact gezelschapsspel, reisgids en/of ander leesboek

Om de kofferruimte van de huurwagens optimaal te kunnen benutten, is het noodzakelijk om een soepele, niet te grote reistas mee te nemen (geen valiezen of rugzakken met metalen frame!).

Geldzaken
Budget ter plaatse

Voor deze reis bedraagt het budget CAD 1.400. Omgerekend met de wisselkoers van 22 oktober 2019, komt dit overeen met € 945.

Best neem je nog wat Canadese dollars mee maar kredietkaarten zijn wijdverspreid op de reis; je kan er bijna overal mee betalen.

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en meer specifiek, met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals lokale restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een redelijke fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

De hoogte van die fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budgetbedrag is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Er zijn geen verplichte inentingen voor Canada. Aanbevolen is de vaccinatie tegen tetanus (klem). Raadpleeg hierover tijdig je arts.

Conditie

Voor deze reis volstaat een normale fysieke conditie.

Op een aantal locaties zijn er meerdere wandelingen met verschillende moeilijkheidsgraad mogelijk. Een sportieve ingesteldheid is wel aangewezen.

Reisperiode en klimaat

Canada heeft korte zomers en lange, koude winters. Juni betekent het begin van de zomer in de Maritimes maar aangezien we ons meestal aan de kust bevinden, zal het nooit echt heet worden en kan het wisselvallig zijn. Temperatuurschommelingen tussen 15 en 25 graden zijn heel normaal en verschillen ook nog tussen Nova Scotia en Newfoundland.

Neem best je voorzorgen voor zowel warm weer als voor koud en nat weer.

De reisbegeleider

De reisbegeleider coördineert de reis in overleg met alle deelnemers en regelt de praktische zaken ter plaatse. Een gids is hij niet: voor achtergrondinformatie over de bestemming en rondleidingen laten we liever lokale gidsen aan het woord. Wél vormt de reisbegeleider een brug tussen jou, de groep en het land met zijn bevolking. De reisbegeleider bereidt de reis op voorhand intensief voor. Natuurlijk laat hij genoeg ruimte voor initiatief van de groep: zo stel je mee de picknick samen, zoek je een leuk restaurant of kan je zelf een voorstel doen voor een leuke activiteit.

De reisbegeleiders zijn Nederlandstalig (met uitzondering van de reis naar Indonesië, met reiscode IDAJ, die wordt begeleid door een lokale, Engelstalige ViaVia-medewerker) en werden geselecteerd en opgeleid door vzw Karavaan. De Karavaan-opleiding is gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. De opleiding legt vooral de nadruk op contactgericht reizen met respect voor cultuur en natuur, praktische vaardigheden en theoretische achtergronden. De reisbegeleiders worden niet alleen klaargestoomd om alles op rolletjes te laten lopen, zij zorgen er ook voor dat jij en je groep een grensverleggend en duurzaam avontuur beleven.

Respect voor mens en natuur

In het kader van het ‘Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens’ en het ‘Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind’ zal Joker op geen enkel moment een beroep doen op diensten van derden die blijk geven van financiële of seksuele uitbuiting van kinderen of volwassenen (logement, transport, maaltijden, activiteiten …).

Lees hierover meer in ons Charter Mensenrechten.

Wij vragen je om vermoedens van kindersekstoerisme te melden op www.ikzegstop.be.

De souvenirhandel is in heel wat landen een belangrijke bron van inkomsten voor de lokale bevolking. Maar er worden helaas nog steeds souvenirs gemaakt van bedreigde plant- en diersoorten. Op je hoede zijn voor verboden souvenirs wil niet zeggen dat je ateliers, souvenirwinkels en markten niet meer mag bezoeken. Je reisbegeleider informeert je hierover. We verwijzen je alvast naar de folder ‘Een zeldzaam dier is geen souvenir’ uitgegeven door Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu.

Joker ontving in 2014 als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen. Lees meer...

Gebruik van je gegevens

Bij boeking vragen we je naar je e-mailadres. We maken van dit adres enkel gebruik om je info te bezorgen over de door jou geboekte reis of om je de link naar het feedbackformulier te sturen.

Geografie

Canada is het tweede grootste land ter wereld, na Rusland. De oppervlakte bedraagt 9.984.670 km². Canada is bijna even groot als heel Europa (zonder Rusland natuurlijk).

Canada grenst enkel aan de Verenigde Staten. De rest van Canada is omgeven door oceanen; de kustlijn van Canada is langer dan 200.000 km!

In Canada bevindt zich zowel de magnetische als de geografische noordpool. Mount Logan is met zijn 5.959 meter de hoogste berg van Canada. In de Rocky Mountains, in het westen, komen de hoogste bergen voor. Voor de rest bestaat Canada uit grote middelhoge vlaktes en in het zuidoosten laagland.

Fauna en flora

Door het strenge klimaat in het grootste deel van Canada komen er verhoudingsgewijs met de oppervlakte erg weinig verschillende fauna en flora voor.

Het noorden van Canada bestaat voornamelijk uit toendra’s, vaak bedekt met ijs. In het zuiden vind je verschillende naaldbossen en meren. Aan de grens met de Verenigde Staten ligt het Grote Merengebied met o.a. Lake Erie, Lake Ontario en de Niagarawatervallen. Centraal in Canada liggen de prairies die het hart van de landbouw vormen. De esdoorn en bijbehorend blad is de nationale boom van Canada.

In Canada zijn verschillende natuurparken en natuurgebieden te vinden. Het landschap is er dan ook erg divers: toendra, grote grasvlakten, meren, rivieren, uitgestrekte bossen etc. Veel voorkomende boomsoorten zijn o.a. de berk, de beukenboom, de spar en de esdoorn. De dieren die in Canada voorkomen zijn o.a. de wolf, de grizzlybeer, de lynx, de bever en de sneeuwuil. De bever is het nationale dier van Canada.

Staatsvorm

In 1867 verklaarde Canada zich onafhankelijk van het Britse Rijk, maar beide landen behielden wel een stevige band. Zo is koningin Elizabeth II nog steeds het officiële staatshoofd van Canada.

Canada heeft als staatsvorm een constitutionele monarchie met een parlementair systeem en een meerpartijenstelsel. Koningin Elizabeth II laat zich vertegenwoordigen door een gouverneur-generaal. Sinds 2 oktober 2017 is dit Julie Payette. De koningin stelt de gouverneur-generaal aan op aanbeveling van de premier voor een termijn van 5 jaar.

Het Canadese parlement bestaat uit 2 kamers, de Senate met 105 zetels en de House of Commons met 308 zetels. Senatoren worden aangesteld door de gouverneur-generaal en blijven in principe aangesteld tot ze 75 jaar worden. Parlementairen uit het Lagerhuis worden door de bevolking gekozen voor een periode van 4 jaar.

De regeringsleider is Justin Pierre James Trudeau.

De hoofdstad van Canada is Ottawa.

Bevolking

In Canada wonen ongeveer 35 miljoen mensen. De oorspronkelijke bevolking van Canada, de indianen en de Inuit, vormt vandaag nog slechts een klein deel van de totale bevolking.

Het grootste deel van de bevolking woont in steden zoals Toronto (6 miljoen), Montreal (4 miljoen) en Vancouver (1,4 miljoen).

Het overgrote deel is immigrant of stamt af van immigranten, meestal afkomstig uit Europa (vooral de Britse Eilanden (28%) en Frankrijk (23%)). De bevolkingsspreiding in Canada is zeer ongelijk, het overgrote deel van het land is dunbevolkt.

Economie

Canada behoort tot de welvarendste landen ter wereld. Het is een grote industriële natie dankzij de productie van o.a. nikkel, zink en zilver. In de centrale provincies Alberta, Saskatchewan en Manitoba zijn de belangrijkste agrarische gebieden te vinden. Tarwe is het belangrijkste exportproduct dat hiervan afkomstig is. Daarnaast haalt men ook veel inkomsten uit de bosbouw en de visserij.

De munteenheid is de Canadese Dollar (CAD). 1 CAD = 0.67 EUR (wisselkoers op 8 november 2018)

Religie

Het grootste deel van de Canadese bevolking is aanhanger van het christendom. Hiervan is 42,6% rooms-katholiek, 23,3% is protestant. Ongeveer 16% van de bevolking heeft geen religie.

Lokale gebruiken en gewoonten
 • In restaurants en cafés is het gebruikelijk een fooi van 10 à 15% te geven.
 • Het is ongebruikelijk om onverwacht ergens op bezoek te gaan. Te laat komen is erg ongepast.
 • Voordringen is taboe, ook bij de bushalte zal je vaak een wachtrij zien.
Tijdsverschil

Canada kent verschillende tijdszones, het kan er 4,5 tot 9 uur vroeger zijn dan in België.

 • in Saint John's is het 4,5 uur vroeger dan in België
 • in Montreal is het 6 uur vroeger dan in België
 • in Calgary is het 8 uur vroeger dan in België
 • in Vancouver is het 9 uur vroeger dan in België
 • in Whitehorse is het 9 uur vroeger dan in België
Elektriciteit

De netspanning in Canada bedraagt 120 volt. De stopcontacten zijn van het type A en B. Je neemt dus best een wereldstekker mee.

Veiligheid

Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico's verbonden aan reizen naar Canada. Het land wordt jaarlijks bezocht door talrijke toeristen, waaronder vele Belgen. Sinds de aanslagen van 11 september 2001 is iedereen zich evenwel bewust geworden van het wereldwijd verhoogde risico op terreurdaden.

Vermits op luchthavens en bij grensovergangen specifieke veiligheidsmaatregelen gelden, is het ten zeerste aangeraden ruimschoots vóór uw vertrek op de luchthaven te zijn en de controles te respecteren. Meer informatie vindt u op www.cbsa.gc.ca en www.publicsafety.gc.ca.

Samengevat wordt aan reizigers naar Canada gevraagd de gebruikelijke voorzichtigheid en waakzaamheid aan de dag te leggen en de raadgevingen van de plaatselijke autoriteiten op te volgen.

Om te vermijden het slachtoffer te worden van kleine criminelen, zoals zakkenrollers, dienen volgende aanbevelingen in acht te worden genomen:

 • Houd persoonlijke bezittingen en reisdocumenten goed in het oog, vooral in de luchthavens, op het openbaar vervoer en op druk bezochte toeristische plaatsen;
 • Grote steden zoals Montreal, Toronto en Vancouver kunnen het werkterrein zijn van kleine straatcriminelen;
 • Draag geen dure sieraden en/of loop niet rond met grote hoeveelheden contant geld op zak;
 • Laat bagage en/of waardevolle zaken niet onbewaakt en zichtbaar achter in de wagen en/of de hotelkamer;
 • Alleen-reizende rugzaktoeristen zijn een gemakkelijk doelwit voor kleine criminelen. Daarom is het raadzaam niet te liften en enkel te overnachten in betrouwbaar logies waar men niet alleen verblijft.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
UItkijken over de baai

Wat andere reizigers vinden

Heel mooie ervaring en zou het zeker nog opnieuw willen doen. De reis heeft mij uit mijn comfortzone getrokken en grenzen doen verleggen mede door de toffe groep en Nadine. Waardoor ik mij van dag 1 op mijn gemak heb gevoeld.

Jill Lathouwers

Een goed kennismaking van het super gastvrije Canada. genieten van de wondermooie natuur door stevige wandelingen die iedereen aan kan. Een reis die mij aanzet om meer van canada te willen ontdekken.

Ruben Michielsen

Canada was prachtig en ik ben heel blij dat ik het gezien heb. Dank zij de reisformule hebben we ook veel gezien op een korte tijd.

Annemie Knockaert

Reistips