Overslaan en naar de inhoud gaan

Waarom Zambia nog steeds onder de radar vliegt, is voor ons een raadsel. Door het kleine aantal toeristen dat dit land heeft, is dit een unieke Afrikaanse ervaring! Van het actief verkennen van de mythische Victoria Falls tot wakker worden bij het geluid van nijlpaarden en olifanten tijdens een 3-daagse safari-kanotocht. Beter kan het niet!

Of toch wel, namelijk in het nationale park South Luangwa, waar leeuwen, luipaarden, zebra's en ander beestenpracht ons tegemoet komen. Combineer dit met leerrijke ontmoetingen tijdens ons verblijf bij de families van enkele leerkrachten, en je weet dat dit een reis wordt om nooit te vergeten!

De hoogtepunten van deze reis

Groepsreis Zambia South-Luangwa luipaard op safari

Dieren spotten in South-Luangwa, hét meest ongerepte nationale park van Afrika

Groepsreis Zambia Victoria Falls

Op een actieve manier de Victoria Falls ontdekken

Kabwe

Hartelijke ontvangst bij de open community school en onze gastgezinnen in Kabwe

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1-5
Livingstone en adrenaline bij Victoria Falls

We zijn nog maar net geland en zetten al direct koers naar de wereldberoemde watervallen die ons met verstomming slaan. De fantastische waterval die neerstort in de Batokakloof is het breedste gordijn van vallend water op onze planeet en vormt een spektakel dat je nooit beu wordt. De Zambianen noemen de waterval ‘mosi-oa-tunya’of ‘de rook die dondert’. Om de waterval in al zijn pracht te kunnen aanschouwen, verkennen we deze zowel van Zambiaanse als Zimbabwaanse kant.

Een eerste kennismaking met de Zambiaanse tradities gebeurt tijdens een fietstocht langs lokale markten, een kleuterschool en verschillende wijken. Wie een adrenalinestoot nodig heeft kan raften op de Zambezi of bungeejumpen (facultatief, richtprijs: 160 USD). De geschiedenis induiken in Livingstone museum of de eerste dieren spotten in het park, Livingstone biedt voor elk wat wils.

2 Dag 6-9
Kanosafari op de Zambezi

Van Livingstone gaat het naar Chirundu, de plaats waar onze kanosafari van start gaat. Met enkele ervaren gidsen peddelen we 3 dagen op de machtige Zambezi, de natuurlijke grens tussen Zambia en Zimbabwe. We nemen al ons eten en kampeermateriaal mee en overnachten 2 dagen op zanderige eilandjes te midden van de rivier. Al doende banen we ons een weg tussen de nijlpaarden en spotten we ongetwijfeld ander wild, zoals krokodillen, olifanten, waterbokken…Een avontuur dat door velen als de ultieme safari-ervaring beschouwd wordt. Dichter bij de Afrikaanse natuur kan immers niet!

3 Dag 10-14
Homestay in Kabwe

Zambia staat garant voor gastvriendelijkheid, iets dat we in Kabwe - voormalig Broken Hill, een oud mijnstadje van archeologisch belang, snel te weten komen. Eén van de leerkrachten van de community school, dat ligt in één van de grootste sloppenwijken van Zambia, gidst ons doorheen de buurt. Op de lokale markt maken we kennis met de Zambiaanse handelaars en hun waren, en kopen we alle ingrediënten voor een overheerlijke traditionele Zambiaanse maaltijd. Onze aanwezigheid wekt de nodige nieuwsgierigheid op en samen met de leerlingen trappen we mogelijks tegen een balletje of spelen we een ander actief spel. Als kers op de taart logeren we een nacht bij lokale leerkrachten en leven we mee op hun ritme. Ook bezoeken we het Tikondane Community Center, een duurzaam project dat als doel heeft mensen in de streek zelfvoorzienend te maken. 

4 Dag 15-18
Safari in South Luangwa National Park

South Luangwa National Park is één van de beste wildparken ter wereld. Het is hier zalig om tot rust te komen en te genieten van de Afrikaanse natuur rondom ons. Natuurgidsen nemen ons ’s ochtends en ‘s avonds mee op safari. We gaan op zoek naar leeuwen, wilde honden, olifanten, luipaarden…En om ook de kleinste dieren en planten te leren kennen, doen we een voettocht in kleine groep. 

5 Dag 19-21
Lusaka

Als afsluiter komen we aan in Lusaka, de bruisende hoofdstad van het land. Hier kunnen we onze laatste souvenirs inslaan en de stad, marktjes en couleur locale verkennen. Op dag 20 vertrekken we terug naar Brussel waar we op dag 21 landen.

Data en prijzen

Vertrek: 11/07/2024
Terug: 31/07/2024
Basisprijs: €2.571
+ 1.630 USD budget
Vertrekvergadering op: 08/06/2024
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/12/2023
Vertrek: 09/07/2025
Terug: 29/07/2025
Prijs nog niet bekend (reis nog niet boekbaar)
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Vertrek: 06/09/2025
Terug: 26/09/2025
Prijs nog niet bekend (reis nog niet boekbaar)
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Brussel – Victoria Falls en Lusaka-Brussel
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Organisatiekosten 
 • Voorschot 3-daagse kanosafari op de Zambezi inclusief:
  • Lokale gids
  • 2 overnachtingen in tenten met kampeergerief
  • Maaltijden
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider 
 • KBC-reisbijstandsverzekering 
 • Bijdrage Garantiefonds

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor luchthaventaksen ter plaatse, activiteiten, logies, plaatselijk transport, visum Zimbabwe, toegangsgelden en maaltijden.
 • Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Bijkomende info

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 21 / 06 / 2024
Belangrijke documenten

Voor Zambia en Zimbabwe heb je een internationaal reispaspoort nodig, nog minstens 6 maanden geldig vanaf aankomst in Zambia en min. 3 blanco's pagina's. Voor Zimbabwe is tevens een visum vereist hetgeen in de luchthaven verkregen wordt.

Als er tijdens de vlucht een tussenstop van meer dan 12u wordt gemaakt in een land met risico op gele koorts, dan bestaat de kans dat het vaccinatiebewijs tegen gele koorts wordt gevraagd aan de grens met Zambia en Zimbabwe.

Meer info hierover vind je op diplomatie.belgium.be/nl/ 

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check dan de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist. 

Transport en vluchturen

Transport ter plaatse

Tijdens deze reis maken we vaak gebruik van de lokale bus en gecharterd vervoer met onze eigen chauffeur. De ritten duren lang, vier maal zelfs een hele dag (tot 7u), en zijn niet altijd comfortabel. In de steden nemen we een taxi of gaan we te voet.

Vluchturen  

Je vluchturen vind je hieronder van zodra ze beschikbaar zijn. Ze zijn indicatief. Het gebeurt immers dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen.  

Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt. 

Vluchturen

Reis met vertrek op 11/07/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 11/07/24 - 19:55
ADDIS ABABA - BOLE INT. 12/07/24 - 06:00
ADDIS ABABA - BOLE INT. 12/07/24 - 08:30
VICTORIA FALLS - INTERNATIONAL 12/07/24 - 12:10
LUSAKA - INTERNATIONAL AIRPORT 30/07/24 - 15:10
ADDIS ABABA - BOLE INT. 30/07/24 - 20:10
ADDIS ABABA - BOLE INT. 31/07/24 - 01:00
BRUSSELS - BRU AIRPORT 31/07/24 - 07:15
Bagagelijst

De volledige bagagelijst krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering. Hier vind je alvast enkele belangrijke items voor je reis.  

 • Grote rugzak (geen harde reiskoffers) 

 • Dagrugzak 

Duurzame tips:  

 • Misschien kan je wel enkele spullen lenen van iemand. Of neem een kijkje bij een verhuurdienst zoals die van A.S. Adventure.  

 • Neem een hervulbare drinkbus en een duurzame toilettas mee. 

 • Neem herbruikbare zakken mee om bijvoorbeeld vuile of natte kleren in te doen. 

Maaltijden

We eten in lokale restaurants en aan onze verblijfplaats waar we de specialiteiten van het land kunnen proeven. Soms zijn dit vaste menu's of is er een beperkte keuze, maar soms kan je op restaurant ook kiezen wat je eet. Onderweg zorgen we vaak zelf voor onze lunch of ontbijt die we in een supermarkt kunnen kopen, of eten we ergens een snack. Op de kanosafari wordt er voor de groep gekookt.

Logies

We logeren in eenvoudige, gezellige guesthouses en hostels, bij voorkeur uitgebaat door lokale mensen. Zo leggen we vlotter contact met de lokale bevolking en leren we beter de eigenheid van het land kennen. In onze filosofie primeren eenvoud en authenticiteit.

We slapen in 2-, 4-, of meerpersoonskamers. Er zijn soms enkel dubbele bedden die we moeten delen. Een regelmatig wisselende en gemengde kamerverdeling maken deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen. Tijdens het verblijf in een gastgezin in Kabwe kan het level van comfort serieus uiteenlopen. Tijdens de kanosafari kamperen we drie nachten.

Kampeermateriaal, matjes en slaapzakken zijn hiervoor ter plaatse voorzien.

Handdoeken zijn niet altijd aanwezig en het sanitair is soms gedeeld. Hou ook rekening met de soms iets koudere douche en het haperende elektriciteitsnet. 

Geldzaken

Prijs en budget ter plaatse

Voor elke groepsreis werken we met een vaste prijs die je betaalt op voorhand en een budget ter plaatse, dat je tijdens je reis uitgeeft.  Dit budget ter plaatse wordt beheerd door de reisbegeleider en is een raming van de kosten voor verblijf, visum voor Zimbabwe, vervoer, eten, activiteiten en fooien en gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking.

Persoonlijke uitgaves zoals souvenirs, extra drankjes of optionele activiteiten, zijn niet meegerekend in de prijs of het budget.

Tijdens de vertrekvergadering kom je te weten hoeveel van dit budget je cash moet meenemen, in welke valuta, hoeveel je ter plaatse nog kunt afhalen en met welke kaart je best betaalt.

Het te voorziene budget vind je op je factuur en op de webpagina van je reis bij jouw afreisdatum. Dit kan in euro of in een andere munteenheid staan

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een goede fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

Het bedrag van de fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budget is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

Conditie

Deze reis is geschikt voor iedereen met een normale conditie.

Het is belangrijk om uitgerust te vertrekken en met een positieve ingesteldheid de reis te beleven, dit helpt om de cultuurverschillen, het transport en de vermoeidheid na geleverde inspanningen beter te verteren. 

Gerust op reis

Op groepsreis gaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:

 1. We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen.
 2. Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.
De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzamer op reis

Bij Joker reizen we duurzaam met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

Tegelijk stimuleren we onze reizigers om mee te investeren in bosbehoud en bosherstel via Bos+. Want bossen halen CO2 uit de lucht, een gas verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over ons duurzaamheidsverhaal op joker.be/duurzaam-reizen-met-joker

Reisperiode en klimaat

Zambia ligt op het zuidelijk halfrond, waardoor de seizoenen tegengesteld zijn aan die in België. December tot april: warm en nat, mei tot augustus: koel en droog, september - november: heet en droog. De gemiddelde temperaturen in de zomer variëren van 20 - 35 graden. In de winter liggen de temperaturen tussen de 6 en 24 graden. Wij gaan in het droge seizoen, en de temperaturen kunnen behoorlijk hoog zijn.

Door natuurfenomenen en klimaatwijzingen kampt het zuiden van Afrika steeds vaker met -extreme- droogte. Verantwoord watergebruik, bv. het wassen van kleren beperken in droge gebieden, is dan ook van groot belang.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
Groepsreis Zambia kanotocht op de Zambezi olifanten

Wat andere reizigers vinden

" Wat we in Zambia gezien en meegemaakt hebben, is met niets anders in mijn leven te vergelijken. De spanning, de adrenaline bij het zien van moeder natuur in actie, bv. wilde honden die een impala verslinden, is onbeschrijflijk, evenals het bezoek van een moeder olifant met 2 kalveren aan het onbewoond eiland waar we de nacht doorbrachten: ongelooflijk dat we dit van zo dichtbij hebben mogen meemaken. Een absolute aanrader, avontuurlijke en spec-ta-cu-lai-re reis!"

Lut Taillaert

" De Victoriawatervallen, een unieke kick beleven tijdens het kanovaren tussen de nijlpaarden en krokodillen op de Zambezi-rivier, zich een weg wanen tussen de lokale bevolking en vele kinderhandjes vasthouden tijdens de homestay, daarna de ochtend en - avondwandeling in het safaripark. Een unieke beleving van het begin tot het einde van de reis!"

Isabelle Poelman

Het was een fantastische reis die natuurervaringen combineerde met contact met de lokale bevolking. Deze combinatie vond ik een enorme meerwaarde. Ik heb veel geleerd over Zambia. De safari's zijn onvergetelijk! En ik ben blij om zoveel te hebben gezien van het echte leven in Zambia. Het reizen in groep en met begeleider Marc was heel aangenaam en plezant. De reis is een echte aanrader!

Famke Peters

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker?

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker? Dat vertellen we je hier. 

Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Wat betaal je voor je reis?

Prijs + budget

Bij elke reis staat een prijs vermeld, aangevuld met het budget dat je ter plaatse zal besteden. De kostprijs van je reis bereken je door het budget op te tellen bij de prijs.

Prijs

De prijs is de som die je rechtstreeks betaalt aan Joker bij inschrijving. Elk reisprogramma vermeldt duidelijk wat bij de prijs inbegrepen is. Het gaat dan bv. om de kost van de vliegtickets, organisatiekosten, reisbijstandsverzekering enz.

Je betaalt een voorschot van 40% (minstens €300 per persoon) bij inschrijving. Het saldo volgt 8 weken voor je vertrek.

Budget

Het budget is een raming voor activiteiten, logies, toegangsgeld, plaatselijk transport en maaltijden. Je betaalt dit ter plaatse. Daardoor betaal je enkel voor de activiteiten die je effectief doet, niets meer, niets minder. Tegelijkertijd komen deze uitgaven rechtstreeks bij de lokale bevolking terecht. Zonder tussenpersonen of commissie van Joker dus. Een win-win!

Om koerswisselingen op te vangen, staat het budget soms vermeld in de lokale munt.

Wat is niet inbegrepen?

Dranken, souvenirs en optionele activiteiten zijn niet bij het budget inbegrepen. De eventuele optionele activiteiten (vb. bungeesprong, diepzeeduiken, canyoning …) staan in het reisvoorstel op de website opgesomd, met een richtprijs die gebaseerd is op de prijzen van het vorige reisseizoen. Zo kan je zelf inschatten welk bedrag je best bovenop je budget meeneemt. Ook op de vertrekvergadering krijg je hierover de nodige informatie.

Bij boeking van je reis kan je beslissen een optionele bagage- en annulatieverzekering van KBC af te sluiten. Voor vertrek krijg je, per e-mail, de vraag om mee te investeren in schonere lucht via een bijdrage aan een project voor bosbehoud en bosherstel van Bos+ (Amazonewoud in Ecuador).

Hoe actief zijn Joker-groepsreizen?

Onze reizen zijn in het algemeen erg actief. Om aan te tonen hoe zwaar je reis is, zie je per dagdeel een aantal stappertjes staan (1= niet zwaar, 4 = het zwaarst). 

Ben je op zoek naar zoveel fysieke inspanning en natuur, kies dan voor de formule “Expeditie”. 

Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wat als je reis geannuleerd wordt?

Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.

Wat is de gemiddelde leeftijd bij Joker Avontuur?

Vanaf 4 inschrijvingen tonen we hoeveel mannen en vrouwen er meegaan en welke leeftijdscategorieën vertegenwoordigd zijn in de groep.

Nog geen gegevens voor jouw reis? Dit zijn de gemiddelde cijfers van vorig jaar. 

 • Gemiddelde leeftijd: 35 jaar
 • Man 47% / Vrouw 53%
 • Single 92%  / Koppel 8%

 

Wat moet ik betalen bij boeking?

Meteen na je boeking, ontvang je een link om het voorschot online te betalen. Het voorschot bedraagt 40% van de basisprijs, met een minimum van €300, aangevuld met de opties van de verzekering die je eventueel koos. Vertrek je binnen de 56 dagen, dan betaal je geen voorschot meer maar meteen de volledige reissom. Het budget betaal je ter plaatse, op de bestemming.

Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Joker 24 tot 30 en Comfort Editions. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Zijn er verborgen kosten?

Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".