Overslaan en naar de inhoud gaan

Volgens Afrikakenners is South Luangwa hét meest ongerepte natuurpark van Afrika, en dat gaan we dan ook van binnen en buiten verkennen tijdens verschillende ochtend-, avond- en voetsafari’s. Vanuit Livingstone bewonderen we de mooiste watervallen van Afrika: de Victoriawatervallen. Het echte Afrikaanse avontuur begint nabij Chirundu, de startplaats van een 3-daagse safari-kanotocht op de machtige Zambezi. In het mijnstadje Kabwe bezoeken we een gemeenschapsschool en overnachten we bij leerkrachten thuis.

De hoogtepunten van deze reis

Adrenaline bij de Victoria Falls

Verkenning en adrenaline-activiteiten van/bij de Victoria Falls

zambezi

Kanosafari op de Zambezi en olifanten en ander wild van zéér dichtbij spotten!

Kabwe

Hartelijke ontvangst bij de open community school en onze gastgezinnen in Kabwe

Vertrekdata en prijzen

Boek vroeg! Zo ben je zeker van je plaats en het vertrek van de reis zal sneller gegarandeerd zijn. Vanaf eind november 2018 vind je alle reizen voor 2019-2020 online (tot en met paasvakantie 2020). Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we melden je meteen als het zo ver is. Boeken kan vanaf 10 maanden op voorhand.

Vertrek: 08/07/2019
Terug: 28/07/2019
Basisprijs: €2.173
+ 1.420 USD budget
1 boeking
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Vertrek: 03/08/2019
Terug: 23/08/2019
Basisprijs: €2.173
+ 1.420 USD budget
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Vertrek: 02/09/2019
Terug: 22/09/2019
Basisprijs: €1.914
+ 1.420 USD budget
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Voorbije reizen bekijkenVerberg voorbije reizen
Vertrek: 09/07/2018
Terug: 29/07/2018
Basisprijs: €2.080
+ 1.320 USD budget
Vertrekvergadering op: 19/05/2018
Inschrijvingen afgesloten
Vertrek: 03/09/2018
Terug: 23/09/2018
Basisprijs: €1.820
+ 1.320 USD budget
Vertrekvergadering op: 28/07/2018
Inschrijvingen afgesloten

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Brussel – Victoria Falls en Lusaka-Brussel
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Organisatiekosten 
 • Voorschot 3-daagse kanosafari op de Zambezi
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider 
 • KBC-reisbijstandsverzekering 

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor luchthaventaksen ter plaatse, activiteiten, logies, plaatselijk transport, visa Zimbabwe/Zambia, toegangsgelden en maaltijden.
 • Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 13 / 09 / 2018
Actie en beleving

Via Joker maak je écht kennis met je bestemming en haar bevolking, dat zit ingebakken in onze manier van reizen. Door de activiteiten die we doen, het transport en het logies die we kiezen en met het duwtje in de rug van de reisbegeleider, heb je de kans om werkelijk wat te beleven en dingen te doen die je misschien nooit eerder deed. En uiteraard is er ook tijd voor actie. Hoe we dat allemaal concreet maken op deze reis, dat lees je hieronder.
We wandelen waar het kan om afwisseling te bieden met de autoritten. Zo ervaren we de schoonheid van het landschap ten volle. Safari, adrenaline-activiteiten aan de Vic Falls, een boottocht dragen hier zeker aan bij!

Duurzaam op reis

Joker streeft ernaar om op een duurzame manier te reizen, met respect voor mens, cultuur en natuur. Dat blijft een zoektocht en is geen absolute waarheid met strikte regels en normen. De begeleider inspireert je in het vinden van antwoorden, zowel op de vertrekvergadering als tijdens de reis. We hechten veel belang aan het steunen van de lokale economie en dus de bevolking. Dit doen we door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en door samen te werken met plaatselijke organisaties en gidsen. Specifiek voor deze reis werden volgende 'duurzame' keuzes gemaakt.
We kiezen er ook voor om geen binnenvluchten te nemen maar het ganse traject al rijdend af te leggen. Ook logeren we in gezellige pensions en hotelletjes in handen van lokale mensen zodat we rechtstreeks de lokale economie steunen.

Mensen ontmoeten

Reizen met Joker betekent mensen ontmoeten en een andere cultuur en manier van leven ontdekken. Hoe we tijdens de reis kansen creëren om mensen te leren kennen, dat lees je hier.
Tijdens deze prachtige trip kom je met allerlei verschillende Zambiaanse bevolkingsgroepen in contact. Tijdens onze homestay bij de Kabwe community school (dat werd gesteund door de Vlaamse vereniging voor Ontwikkelingswerk) zien we hoe het onderwijs daar is en leren we beter de lokale leerlingen en leerkrachten kennen.

Documenten

Voor Zambia heb je een internationaal reispaspoort nodig, dat nog ten minste 6 maanden na terugkeer geldig is, evenals een visum. Het visum kan aangevraagd worden op de ambassade van Zambia maar kan ook verkregen worden aan de grens of in de luchthaven. Je kan dus evengoed hiervoor kiezen.

Ga je naar de ambassade dan neem je mee:
je internationale reispaspoort (minstens 6 maand geldig na terugkeer),
2 ingevulde aanvraagformulieren,
2 identieke kleurenpasfoto’s,
een attest met de vluchturen,
50 euro single entry, 80 euro double entry.

Ambassade van Zambia, Openingsuren: ma-vrij van 9 tot 12.30 uur,
Molièrelaan 469, 1060 Brussel,
Tel: 02/343.56.49 en Fax: 02/347.43.33,
Meer info op www.diplomatie.belgium.be/nl.

Heb je zelf geen tijd om naar de ambassade te gaan, dan kan je visumaanvraag indienen bij visumdienst TravelDocs: www.traveldocs.eu/be/joker. Als Joker-klant krijg je 10% korting op je factuur.
Bovenstaande formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist of neem contact op met je Joker-reiskantoor.
Bij aankomst op de luchthaven Vic Falls (Zimbabwe) vragen we een Univisa Zimbabwe/Zambia aan. Dit kost 50 USD en betaal je cash ter plaatse.

Transport

Heen en terug

Vaak vliegen we naar de reisbestemming, maar minibus of trein kunnen ook. Kies je voor een reis met vlucht dan is het goed om weten dat Joker samenwerkt met betrouwbare luchtvaartmaatschappijen. Je vindt hieronder de vluchturen – of heel binnenkort worden ze hier aangevuld - zoals ze beschikbaar zijn begin 2018. Indien niet alle vluchten hier vermeld staan en je wil ze wel al weten, dan helpt je Joker-reiskantoor je graag verder. Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je 2 weken voor vertrek via e-mail ontvangt. Ook eventuele info over minibus, huurwagens of trein vind je hieronder.

Ter plaatse

We streven op onze bestemming naar een variatie aan transportmiddelen (trein, boot, fiets, bus, auto, te voet, ...). De schaarse plaatsen van lokale bevolking inpalmen op de bus doen we niet, ook dat is verantwoord transport.
We charteren meestal onze eigen wagen of minibus. Dit heeft als voordeel dat we plaatsen kunnen bereiken die weinig of niet door het openbaar vervoer worden aangedaan. We reizen dus flexibeler. Af en toe nemen we ook het openbaar vervoer, meestal in de buurt van steden Lusaka en Livingstone.

Logies

We overnachten in kleine hotels, bij een aantal reizen in tenten en ook een combinatie van beide is mogelijk. De hotels, pensions of – bij een aantal reizen – campings zijn veelal in handen van plaatselijke families. Zo ondersteunen we de lokale economie.
Tijdens de reis slapen we in gezellige pensionnetjes, ho(s)tels, lodges en/of guesthouses. Tijdens de kanosafari kamperen we 3 nachten. Er zijn kampeermateriaal, matjes en slaapzakken voorzien. Maar als je liever je eigen slaapzak of lakenzak wil meenemen, kan dit zonder probleem. Onze gidsen zetten de tenten op en prepareren de maaltijden, maar verwacht wordt dat wij hen zeker een handje helpen hierbij!

Maaltijden

Lokale restaurantjes die ons tegen een redelijke prijs 'streekspecialiteiten' serveren zijn dé plaatsen om een land niet alleen te bekijken maar letterlijk te ruiken en te proeven.

Culinaire specialiteiten voor deze reis zijn:
Zambia is een voormalige Engelse kolonie, wat tevens terug te vinden is in de Zambiaanse keuken. Zo kan je er meat pie vinden, een groot en rijkelijk gevuld bladerdeegbroodje. De verkrijgbare non-alcoholische dranken zijn de standaard frisdranken, sappen en bronwater. De alcoholische dranken zijn in de meeste accommodaties in een ruim assortiment verkrijgbaar. Dit geldt voor zowel de internationaal bekende merken als de lokale merken zoals Mosi en Rhino bier.

Bagage

Bijkomende informatie over bagage krijg je van je reisbegeleider op de vertrekvergadering. Volgende lijst is alvast richtinggevend:
- grote rugzak
- dagrugzak
- stapschoenen: degelijk profiel, sportschoen alleen niet voldoende
- geldzakje (op borst of buik) en/of geldriem, ook iets voor kleingeld (geen dikke portefeuille!)
- sokken
- licht schoeisel en/of sandalen
- ondergoed
- T-shirts (licht en makkelijk te wassen), ook met lange mouwen
- broeken, lang en kort of afritsbaar
- warm trui(tje) (wol) of fleece
- regenjas (of creatief met plastic)
- zonnepet/zonnebril
- zwemgerief, eventueel strandhanddoek
- sjaaltje tegen de zon of stuk textiel (kan handiger zijn : multifunctioneler)
- slaapkledij
- gsm en oplader
- fototoestel en geheugenkaartjes (best in handbagage)
- batterijlader
- verrekijker (eventueel Pantanal)
- wereldstekker
- oordopjes
- een minigezelschapsspelletje, een boek, kaarten...
- pen en papier , eventueel dagboekje
- persoonlijke reisapotheek

Geldzaken

Budget ter plaatse

Voorzie 1.420 USD.

In Zambia is de officiële munteenheid de kwacha (ZMW). Richtkoers (15/11/17): 100 ZMW = € 8,55. Voor de meest recente wisselkoers:zie www.oanda.com/currency/converter/

Je neemt bij voorkeur cash euro’s mee. Kredietkaarten zijn ook handig, om de 3 à 4 dagen is er wel een punt waar geld kan afgehaald worden. Sinds 17/01/2011 blokkeren Belgische banken de Maestrofunctie in de meeste landen buiten Europa. Daardoor is het niet mogelijk om - buiten Europa - met een bankkaart te betalen of geld op te nemen. Je kan je bank wel op voorhand vragen je Maestrofunctie tijdens je reis opnieuw te activeren. Informeer je dus zeker bij je bank indien je op reis nog gebruik wil maken van je kaart!

Facultatieve activiteiten:

 • raften (klasse 3) op de Zambezi: richtprijs 160 USD

 • bungeejumpen aan de Vic Falls, Livingstone: richtprijs 160 USD

 • deltavliegen over de Vic Falls (15 min): richtprijs 170 USD

 • 3-uur walking safari naar Mosi-oa-Tunya National Park (olifanten, neushoorns, buffals, giraffen, zebra's en antilopen): richtprijs 80 USD

 • abseiling aan Vic Falls: richtprijs 140 USD

 • helicoptervlucht aan de Vic Falls: richtprijs 180 USD voor 15 min

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en meer specifiek, met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals lokale restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een redelijke fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

De hoogte van die fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budgetbedrag is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Aanbevolen zijn vaccinaties tegen TETANUS (klem), DIFTERIE, POLIO, BUIKTYFUS en HEPATITIS A. In vele omstandigheden is vaccinatie tegen GELE KOORTS en HEPATITIS B aangeraden. Raadpleeg zeker je huisarts en het Instituut voor Tropische Geneeskunde voor de meest recente informatie: - telefonisch reisadvies: 0902/88088 (24 uur op 24 uur) - website: www.itg.be

Malariapreventie is eveneens aangewezen. Voor de juiste dosering en het meest geschikte preparaat raadpleeg je best het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Malaria is een ernstige ziekte die door de Anophelesmug wordt overgedragen. Deze is vooral actief tussen zonsondergang en -opgang. Neem een goed insectenwerend middel op basis van DEET mee; gewone muggenmelk beschermt dikwijls onvoldoende tegen tropische muggen. Daarom is het ook belangrijk om muggensteken te voorkomen door enkele praktische maatregelen in acht te nemen zoals het dragen van losse kleding in lichte kleuren, de huid zoveel mogelijk bedekken door lange mouwen en een lange broek te dragen, geen parfums te gebruiken, enz.

Conditie

Deze reis is geschikt voor iedereen met een normale lichamelijke conditie. Er kunnen wel enkele inspannende elementen in voorkomen maar de wandelingen zijn niet zwaar. Belangrijker zijn een ‘open mind’ en positieve ingesteldheid die zorgen voor een betere vertering van het klimaat, de andere voedingsgewoonten, de cultuurverschillen en de vermoeidheid na geleverde inspanningen.

Reisperiode en klimaat

Zambia ligt op het zuidelijk halfrond, waardoor de seizoenen tegengesteld zijn aan die in België. December tot april: warm en nat, mei tot augustus: koel en droog, september - november: heet en droog. De gemiddelde temperaturen in de zomer variëren van 25 - 35 graden. In de winter liggen de temperaturen tussen de 6 en 24 graden. Wij gaan in het droge seizoen, en de temperaturen zullen behoorlijk hoog zijn.

De reisbegeleider

De reisbegeleider coördineert de reis in overleg met alle deelnemers en regelt de praktische zaken ter plaatse. Een gids is hij niet: voor achtergrondinformatie over de bestemming en rondleidingen laten we liever lokale gidsen aan het woord. Wél vormt de reisbegeleider een brug tussen jou, de groep en het land met zijn bevolking. De reisbegeleider bereidt de reis op voorhand intensief voor. Natuurlijk laat hij genoeg ruimte voor initiatief van de groep: zo stel je mee de picknick samen, zoek je een leuk restaurant of kan je zelf een voorstel doen voor een leuke activiteit.

De reisbegeleiders zijn Nederlandstalig en volgden bij vzw Karavaan een door Toerisme Vlaanderen gecertificeerde opleiding van 2 jaar. De opleiding legt vooral de nadruk op enerzijds contactgericht reizen met respect voor cultuur en natuur en anderzijds zowel praktische vaardigheden als theoretische achtergronden. De reisbegeleiders worden niet alleen klaargestoomd om alles op rolletjes te laten lopen, zij zorgen er ook voor dat jij en je groep een grensverleggend en duurzaam avontuur beleven.

Respect voor mens en natuur

In het kader van het ‘Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens’ en het ‘Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind’ zal Joker op geen enkel moment een beroep doen op diensten van derden die blijk geven van financiële of seksuele uitbuiting van kinderen of volwassenen (logement, transport, maaltijden, activiteiten …).

Lees hierover meer in ons Charter Mensenrechten.

Wij vragen je om vermoedens van kindersekstoerisme te melden op www.ikzegstop.be.

De souvenirhandel is in heel wat landen een belangrijke bron van inkomsten voor de lokale bevolking. Maar er worden helaas nog steeds souvenirs gemaakt van bedreigde plant- en diersoorten. Op je hoede zijn voor verboden souvenirs wil niet zeggen dat je ateliers, souvenirwinkels en markten niet meer mag bezoeken. Je reisbegeleider informeert je hierover. We verwijzen je alvast naar de folder ‘Een zeldzaam dier is geen souvenir’ uitgegeven door Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu.

Joker ontving in 2014 als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen. Lees meer...

Geografie

Zambia bestaat voornamelijk uit plateaus, met uitzondering van het zuiden waar je meer rivieren en meren vindt. Twee van de grootste rivieren van Afrika ontspringen in Zambia: de Zambezi en de Congorivier. De Zambezi is de vierde rivier van Afrika, na de Nijl, de Congo en de Niger. Beroemd zijn de Victoriawatervallen in de Zambezi, ruim 100 meter hoog en bijna twee kilometer breed. De Zambezi stort zich hier donderend omlaag in de lange zigzaggende Batoka Gorge en stroomt dan in het kunstmatige Karibameer achter de Karibadam. Het Karibameer is 274 kilometer lang en tot 48 kilometer breed. Het grootste deel van de bodem van Zambia bestaat uit een combinatie van zand en leem; West-Zambia is overdekt met een dikke laag zand afkomstig uit de Kalahariwoestijn. In het noordoosten en in de Central, Southern en Eastern Province regent het veel meer en daar vinden we kleigrond.

Fauna en flora

Zambia kent een uitgebreid netwerk van 19 nationale parken en wildreservaten. Het bekendst zijn het Kafue National Park en de reservaten in het dal van de Luangwarivier. De Luangwa Valley behoort tot de rijkste Big Five-gebieden (olifant, neushoorn, buffel, leeuw en luipaard) van Afrika. Vogelliefhebbers zullen hier ook zeker hun hart ophalen.

Staatsvorm

Zambia, vroeger een slavenkolonie onder de naam Noord-Rhodesië, werd onafhankelijk van de UK in 1964 en is een presidentiële republiek binnen het Gemenebest, met aan het hoofd een voor vijf jaar gekozen president. De president kan slechts één keer herkozen worden en volgens de grondwet dienen beide ouders van een presidentskandidaat van Zambiaanse afkomst te zijn. Momenteel is Edgar Lungu president van Zambia.

Bevolking

Ruim 98% van de Zambianen behoort tot een van zeven taalgroepen: Bemba, Tonga, Nyanja, Lunda, Luvale, Lozi en Kaounde. De basis van zo'n stam is de ‘clan’, een groep families die aan elkaar verwant zijn doordat ze dezelfde herkenningsnaam gebruiken. De ‘chief’ van een clan heeft traditioneel nog veel gezag. Dit is nog zo vooral in de dorpen. Een minderheid van de bevolking zijn Aziaten en Europeanen. Zambia telt zo'n 16,5 inwoners.

Economie

De lokale munt in Zambia is de kwacha. De meeste Zambianen zijn actief in de landbouwsector. De belangrijkste uitvoerproducten zijn: koper, zink, kobalt, lood en tabak. De belangrijkste industriële activiteiten zijn voedsel- en dranken-, textiel-, chemische en lichte ijzerproductie. Er wordt nauwelijks voor de export geproduceerd. Het land kampt met enorme betalingsbalanstekorten en een hoge buitenlandse schuld.

Religie

Zambia is een christelijk land volgens de grondwet maar er bestaat een grote verscheidenheid aan religieuze tradities. Een deel gelooft sterk in de traditionele, vaak animistische Afrikaanse manier van leven (=voorouderverering), ongeveer 72% zijn christenen en protestanten. Ook de Jehova’s getuigen, pinkstergemeenten, evangelische gemeenschappen en zevendedagsadventisten hebben een groeiende aanhang. Een klein deel is islamiet of hindoe.

Lokale gebruiken en gewoonten

Traditionele genezers spelen nog altijd een belangrijke rol in het leven in Zambia. Elk dorp heeft wel een natuurgenezer die de rest van de bevolking in ziekte en psychische nood bijstaat met kruiden en wijze lessen van de voorouders. Je moet in Zambia ook iemand altijd eerst groeten voor je hem of haar iets vraagt. Ook moet je als man wachten tot de (Zambiaanse) vrouw jou een hand geeft. Als eerste je hand uitsteken, kan als onbeleefd worden opgevat. Als je ergens te gast bent, ontvang je vaak een welkomstcadeautje. Een gift weigeren is erg onbeleefd.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is er geen tijdsverschil. Tijdens onze wintertijd is het in Zambia 1 uur later.

Elektriciteit

In Zambia neem je voor alle zekerheid best een verloopstekker mee.

Veiligheid

Wees in Zambia op je hoede voor zakkenrollers in grote steden en neem best geen al te grote sommen cash op zak mee. Het is een veilig land om in te reizen. Meer info vind je op diplomatie.belgium.be.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
Groepsreis Zambia

Wat andere reizigers vinden

" Wat we in Zambia gezien en meegemaakt hebben, is met niets anders in mijn leven te vergelijken. De spanning, de adrenaline bij het zien van moeder natuur in actie, bv. wilde honden die een impala verslinden, is onbeschrijflijk, evenals het bezoek van een moeder olifant met 2 kalveren aan het onbewoond eiland waar we de nacht doorbrachten: ongelooflijk dat we dit van zo dichtbij hebben mogen meemaken. Een absolute aanrader, avontuurlijke en spec-ta-cu-lai-re reis!"

Lut Taillaert

" De Victoriawatervallen, een unieke kick beleven tijdens het kanovaren tussen de nijlpaarden en krokodillen op de Zambezi-rivier, zich een weg wanen tussen de lokale bevolking en vele kinderhandjes vasthouden tijdens de homestay, daarna de ochtend en - avondwandeling in het safaripark. Een unieke beleving van het begin tot het einde van de reis!"

Isabelle Poelman

"Ik ben nog meer verliefd geworden op Afrika."

Cindy Vansantvoet

Reistips

Veelgestelde vragen

Duurzaam reizen, hoe doe je dat?

Onze reizen en onze organisatie zijn doordrongen van duurzaam toerisme en duurzaam ondernemen. Alles begint natuurlijk met een duurzaam reisconcept, maar met Joker en het Joker ViaVia Netwerk, hebben we nog veel meer impact. Want duurzaam reizen gaat veel verder dan het schrappen van olifantenritten! Lees meer over wat we allemaal realiseren, onder het toeziend oog van onze duurzaamheidscoördinator (onze Green Queen). 

Hoe actief zijn Joker-groepsreizen?

Wandelschoenen hebben we op reis binnen handbereik en ook de fiets brengt ons regelmatig waar anderen misschien niet komen. Wie zin heeft kan paardrijden, raften, sandboarden of het thuisfront op Facebook verblijden met een bungeesprong. Natuurlijk kunnen we na een ferme inspanning ook lekker relaxen in een hangmat, of op een plein de gezellige drukte gadeslaan.

Als je vragen hebt over het niveau van de fysieke inspanningen: contacteer ons gerust! Op onze website geven we bij per onderdeel van het reisprogramma het niveau aan (1-4). Ben je net op zoek naar zoveel mogelijk actie en natuur, kies dan voor de formule “Expeditie”. 

Hoe flexibel reis je als individu in een groep?

Elke reis bij Joker is uniek. De reisroute loopt langs minder platgetreden paden dankzij onze jarenlange ervaring en goede contacten ter plaatse. Alle reizen worden daarnaast nog unieker doordat elke groep mee de reis invult. Hoe dan?

Elke reis is dankzij onze reisbegeleiders op maat van de deelnemers, de groep en de lokale omstandigheden. Al tijdens de vertrekvergadering speelt de reisbegeleider in op de interesses van de groep. Wil er iemand salsales volgen in Cuba en gaat de rest er liever mojito’s leren mixen? Je begeleider doet zijn uiterste best om het voor elkaar te krijgen! Net zo met een festival of een andere niet te missen gebeurtenis: dan passen we de reisroute aan als het kan en in samenspraak met de groep.

Omdat we iedereen een prachtreis willen bezorgen, zorgen we ervoor dat er voldoende flexibiliteit en vrijheid is. Ook als dat betekent dat je liever een namiddag op je eentje wat onderneemt.

Hoe zit het met het comfort op reis?

Het comfort is eenvoudig. We overnachten in kleinschalige hotels en guesthouses, die –waar mogelijk- in handen zijn van plaatselijke families. Op bepaalde reizen gaan we kamperen of logeren we tijdens een homestay bij de mensen thuis (en daar spreken we dan nog láng van)!  De kamerverdeling kan wisselen van dag tot dag. Meestal deel je een kamer met 2 of meer reisgenoten en soms zijn de kamers gemengd. Heb je vragen over het comfort? Contacteer een Joker-reiskantoor: zij kunnen je specifieke vraag dan doorspelen naar de Joker-medewerkers die de reizen samenstellen.

Reizen we uitsluitend met openbaar vervoer?

Ter plaatse reizen we meestal met het openbaar vervoer. We streven naar een variatie aan transportmiddelen: van kano’s, mountainbikes en tuktuks tot futuristische monorails! We kunnen ook vervoer huren om op plekken te komen die anders onbereikbaar zijn. Een exclusieve collectie aan voertuigen, want zelden neem je ze thuis in het straatbeeld waar!

Waarom is reizen in kleine groep belangrijk?

We reizen in een groep van 5 tot 13 personen: klein genoeg om ons tussen de lokale bevolking te mengen en de impact van onze aanwezigheid te beperken

Wat betekent avontuur bij Joker?

Ons recept voor een fantastische reis bestaat uit 100% avontuurlijke, lokale ingrediënten, samengesteld volgens de oogst van de dag. Ongekende smaken en geuren, nieuwe mensen, activiteiten en vervoersmiddelen die thuis buiten beeld blijven: daar kicken wij op! Weinig is van A tot Z voorgekauwd en daardoor wordt elke dag spannend. Enter adventure, 24/7!

Wat is de gemiddelde leeftijd bij Joker Avontuur?

Vanaf 4 inschrijvingen tonen we hoeveel mannen en vrouwen er meegaan en welke leeftijdscategorieën vertegenwoordigd zijn in de groep.

Nog geen gegevens voor jouw reis? Dit zijn de gemiddelde cijfers van vorig jaar. 

 • Gemiddelde leeftijd: 34 jaar
 • Man 47% / Vrouw 53%
 • Single 92%  / Koppel 8%

 

Wat betaal je voor je reis?

Prijs + budget

Bij elke reis staat een prijs vermeld, aangevuld met het budget dat je ter plaatse zal besteden. De kostprijs van je reis bereken je door het budget op te tellen bij de prijs.

Prijs

De prijs is de som die je rechtstreeks betaalt aan Joker bij inschrijving. Elk reisprogramma vermeldt duidelijk wat bij de prijs inbegrepen is. Het gaat dan bv. om de kost van de vliegtickets, organisatiekosten, reisbijstandsverzekering enz.

Je betaalt een voorschot van 30% bij inschrijving. Het saldo volgt 6 weken voor je vertrek.

Budget

Het budget is een raming voor activiteiten, logies, toegangsgeld, plaatselijk transport en maaltijden. Je betaalt dit ter plaatse. Daardoor betaal je enkel voor de activiteiten die je effectief doet, niets meer, niets minder. Tegelijkertijd komen deze uitgaven rechtstreeks bij de lokale bevolking terecht. Zonder tussenpersonen of commissie van Joker dus. Een win-win!

Om koerswisselingen op te vangen, staat het budget soms vermeld in de lokale munt.

Wat is niet inbegrepen?

Dranken, souvenirs en optionele activiteiten zijn niet bij het budget inbegrepen. De eventuele optionele activiteiten (vb. bungeesprong, diepzeeduiken, canyoning …) staan in het reisvoorstel op de website opgesomd, met een richtprijs die gebaseerd is op de prijzen van het vorige reisseizoen. Zo kan je zelf inschatten welk bedrag je best bovenop je budget meeneemt. Ook op de vertrekvergadering krijg je hierover de nodige informatie.

Bij boeking van je reis kan je beslissen een optionele bagage- en annulatieverzekering van KBC af te sluiten en/of de CO2-uitstoot van je vlucht te compenseren via GreenSeat.

Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Comfort Editions en het vroegere Kaap 46. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Zijn er verborgen kosten?

Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".

Wat als je reis geannuleerd wordt?

Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.