Overslaan en naar de inhoud gaan

Een fietsreis in het meest authentieke deel van het Iberisch schiereiland, Andalusië. De regio wordt gekenmerkt door de Moorse architectuur in prachtige historische steden en de typische flamencomuziek. Ontdek er de rijke cultuur in Sevilla, Jerez de la Frontera en Cádiz. Wandel door het bekende pueblo blanco, Arcos de la Frontera en aanschouw de zonnebloemenzee van Carmona. Af en toe over heuvelachtig terrein verken je de omgeving via overwegend verharde, rustige wegen.

De hoogtepunten van deze reis

Fietsreis van Sevilla naar Cádiz

Romeinse en Moorse cultuur in Sevilla

Fietsreis van Sevilla naar Cádiz

Bijwonen van een passierijke flamencovoorstelling

Fietsreis van Sevilla naar Cádiz

Fietsen langs olijfboomgaarden over kalme wegen

Programma

Programma

A Dag 1
Sevilla

Je reist op eigen kracht naar Sevilla, de grootste stad van Andalusië. De rijke cultuur, een brok geschiedenis en kleurrijke folklore maken een bezoek aan deze stad heel bijzonder. Het sierlijke kasteel Alcázar nodigt uit om urenlang in te verdwalen en elk Moors detail in je op te nemen. Ook de tuinen zijn heerlijk rustgevend om te vertoeven.

Iets minder vredelievend gaat het eraan toe in de Plaza de Toros de la Real Maestranza. In deze arena worden nog regelmatig stierengevechten georganiseerd. Binnenin kan je het museum bezoeken waar je alles te weten komt over de toreros en toreadors. Ook de barokke uitstraling van het gebouw imponeert.

De indrukwekkende gotische kathedraal huist de graftombe van ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus. Beklim er de meer dan 100 m hoge klokkentoren van Giralda voor een verbluffend uitzicht op de stad.

Ook 's avonds heeft Sevilla heel wat te bieden. Ontdek er de tonen van de flamenco en woon een dansvoorstelling bij terwijl je geniet van de traditionele Spaanse keuken. 

Wil je deze stad van binnenuit leren kennen, dan raden we aan om eerder naar Sevilla af te reizen.

Extra nacht(en) in Sevilla
Wil je graag wat meer tijd om de schatten van Sevilla te bezoeken, boek dan 1 of meerdere nachten voorafgaand aan de fietstocht.
B Dag 2
Sevilla - Carmona
50 km

Via een uitgebreid netwerk aan fietspaden verlaat je Sevilla. Over goede onverharde wegen rijd je langs de Guadaíra-rivier. Het decor waarin je fietst bestaat uit immense graanvelden en zonnige zonnebloemplantages. Tussen juli en oktober staan deze meterhoge bloemen in bloei en fiets je door zeeën van geel.  De regio van Carmona telt wel meer dan 30.000 hectare aan stralende zonnebloemen. Een fotostop is onvermijdelijk.

Via verschillende dorpen en na 50 km trappen, bereik je de historische stad Carmona. Het centrum met zijn kleine straten en witte huizen is bijzonder charmant. Proef er op de Plaza del Mercado de Abastos van heerlijke streekproducten of bezoek het necropolis of amfitheater, enkele meesterwerken uit de Romeinse tijd. Wat je zeker niet zal missen als je de stad binnen fietst, is het Alcázar de la Puerta de Sevilla. Een Moors paleis met een kunstige binnenplaats en een toren die je kan beklimmen voor een prachtig panorama.

C Dag 3
Carmona - Montellano
68 km

Je verlaat het pittoreske Carmona en rijdt verder langs rustige landwegen. Het uitzicht lijkt wel op een schilderachtige postkaart met de vele zonnebloemen afgewisseld met grootse olijfboomgaarden. De rit van vandaag voert je door verschillende kleine, traditionele dorpen waar het heerlijk ontspannen is na je fysieke uitdaging.

Vandaag fiets je maar liefst 68 km tot je eindbestemming. Aangekomen in de stad Montellano kan je rustig genieten van de Spaanse gastvrijheid en lokale lekkernijen. Ook al is een bezoek aan el Castillo de Cotte of la Iglesia de San José zeker een meerwaarde, een frisse wijn met een schaaltje olijven is moeilijk te weerstaan.

D Dag 4
Montellano - Arcos de la Frontera
60 km

Vanaf Montellano kan je bij mooi weer de bergen van Grazalema zien liggen. En dat wil maar één ding zeggen: het landschap wordt heuvelachtiger en je rit iets steviger. Het merendeel van de fietstocht gaat door ongerept mediterraan gebied waar je in de schaduw van de bomen rijdt. Een deel gaat over een oude spoorlijn die nu dienst doet als fietspad en de Via Verde wordt genoemd. 

Je passeert Puerto Serrano in de provincie Cadiz, een ideale plaats om te lunchen en de batterijen weer op te laden. Eindigen doe je in het witte Arcos de la Frontera. Andalusië telt wel meerdere pueblos blancos maar dit dorp zou het mooiste van Spanje zijn.  De straten zijn enorm smal en het is best wel steil wandelen als je het oude centrum wil ontdekken. 

Vandaag fiets je zo'n 60 km.

E Dag 5
Arcos de la Frontera - Jerez
56 km

Je fietst verder over heuvelachtig terrein door mediterrane bossen en volgt de rivier Guadalete stroomafwaarts over kalme wegen. Het traject is 56 km lang en loopt langs gezellige dorpen. Beslis zelf waar jij een welkome pauze inlast.

Je eindpunt vandaag is de magische stad Jerez de la Frontera die veel meer te bieden heeft dan enkel historische gebouwen. Als paardenliefhebber kan je terecht in de bekende koninklijke rijschool in het centrum van de stad. Laat je rondleiden door een gids in de stallen of beleef een geweldige show met choreografieën van paarden en ruiters die tot in de puntjes correct worden uitgevoerd. Wie Jerez zegt, denkt ongetwijfeld ook meteen aan de sherry die hier wordt geproduceerd. Het krioelt van de bodega's in de stad dus zonder moeite kan je de verschillende smaken van deze brandewijn proeven.

Wanneer de avond valt, ontwaken de gepassioneerde flamencodansers. Het is hier dat deze muziekstijl werd geboren. Wil je het beste van Jerez ervaren, boek dan zeker een live show in één van de vele bars. Als je nog tijd over hebt om enkele gebouwen te ontdekken, dan is Palacio del Virrey Laserna en het  Alcázar de Jerez zeker de moeite.

F Dag 6-7
Jerez - Cádiz
62 km

De laatste fietsdag gaat richting de zee en de oude stad Cádiz. De rit brengt je naar het prachtige El Puerto de Santa Maria waar vele restaurants je proberen te verleiden met de visvangst van de dag.

Cádiz is de oudste stad van West-Europa met grandioze monumenten zoals de Catedral Nueva en het Gran Teatro. Voor de kathedraal hadden ze meer dan 110 jaar nodig om deze te vervolledigen. Ga voor zand tussen de tenen op het strand van La Viña, dat ooit het decor was voor een James Bond film. De ligging van Cádiz is opmerkelijk. Omwille van de directe nabijheid van de zee, is de stad maar via één weg toegankelijk. Vandaag fiets je in totaal zo'n 62 km. 

Je fietsprogramma eindigt op dag 7 na het ontbijt.

Extra nacht(en) in Cádiz
Wil je na de fietsreis nog wat genieten van de mediterrane sfeer, dan kan je 1 of meerdere extra nachten in Cádiz boeken.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Dag 1:
Extra nacht(en) in Sevilla Prijs op aanvraag
Dag 6-7:
Extra nacht(en) in Cádiz Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle overnachtingen in een 2-persoonskamer
 • Alle ontbijten vanaf dag 2 tot en met dag 7
 • Uitgebreid roadbook van de fietstochten
 • Bagagevervoer
 • Huurfiets inclusief fietstas ter plaatse
 • BTW en bijdrage Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen

 • Vervoer van België naar Sevilla en van Cádiz naar België
 • Overige maaltijden
 • Toeristentaks
 • Optionele activiteiten
 • Diensten die niet hierboven worden vermeld
 • Dranken
 • Persoonlijke verzekeringen

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

 • Het vertrek voor deze reis is mogelijk op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag.
 • Vertrek in juli en augustus is niet mogelijk wegens te warme temperaturen.

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 1, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. 

Optioneel

 • Huur E-Bike: € 75
 • Extra nacht in Sevilla: prijs op aanvraag
 • Extra nacht in Cádiz: prijs op aanvraag
 • Single kamer: € 270

Heen- en terugreis

 • Met het vliegtuig
 • Met je eigen wagen 

Fietsniveau:

De voorgestelde fietstocht gaat over rustige, meestal geasfalteerde wegen (overwegend verkeersvrij). Er zijn enkele trajecten over onverharde paden. Gemiddeld rij je 60 km per dag.

Hotels

Tijdens deze reis verblijf je in 3 verschillende Paradors. Een Parador wordt gedefinieerd als 'luxe accommodatie in een traditioneel gebouw' en Andalusië is een uitstekende plek om een aantal werkelijk schitterende accommodaties te ervaren. Hoogtepunten zijn een indrukwekkend Arabisch kasteel uit de 14e eeuw in Carmona, een historisch adellijk huis in het centrum van Arcos en een 19e-eeuws paleis in het centrum van Jerez. In Sevilla en Cadiz zijn de centraal gelegen hotels 4-sterren, en in Montellano overnacht je in een authentieke Andalusische hacienda omringd door amandel- en olijfboomgaarden. 

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren