Overslaan en naar de inhoud gaan

Kom en ontdek deze prachtige fietstocht langs een historisch kanaal, onderbroken door gastronomische pauzes en culturele bezoeken. Het kanaal verbindt Toulouse met Sète, heeft 63 prachtige ovale sluizen en brengt je via het landschap van Lauragais en de wijnbouwheuvels van de Minervois naar de stranden van de Middellandse Zee.

Programma

Programma

A Dag 1
Toulouse

Je reist op eigen kracht naar La Ville Rose waar je in de late namiddag kan inchecken in je hotel. Ben je vroeg in Toulouse, dan kan je zeker een bezoek brengen aan de architecturale parels zoals de basiliek van Saint Sernin, het Capitool of het Jacobin klooster.

B Dag 2
Toulouse - Castelnaudary
65 km

In het gezelschap van het Canal du Midi en zijn vele binnenschepen, fiets je het land van Lauragais binnen voor een eerste stop in Avignonet. Hier kwam, in 1242, graaf Raomon VII in opstand tegen de inquisitie van de Franse koning. Aan de voet van de Black Mountain kun je het merkteken van Narouze zien. Deze locatie duidt aan waar de waterscheiding tussen de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee is. Dit is tevens het hoogste punt van het kanaal, 190m. Van hieruit is het nog een korte rit voor je Castelnaudary, plaats van het opleidingskamp van het Vreemdelingenlegioen, induikt. Proef 's avonds zeker cassoulet, de lokale schotel.

C Dag 3
Castelnaudary - Carcasonne
40 km

Vandaag fiets je tussen het massief van Montagne Noire en de Pyreneeën door en volgt een weg van meer dan 1000 jaar oud langs oude dorpen en passeert de sluis van Béteil en de dubbele sluis van Lalande. Wat later op de dag fiets je langs de de molen van Cugarel, het grote bassin van Villepinte en het aquaduct met 4 wielen van Rebenty. Eindpunt van vandaag is Carcassonne, Unesco-werelderfgoedlijst.

D Dag 4
Carcasonne - Homps/Olonzac
42 km

Na de drukte van de stad is het tijd om opnieuw de rust van het kanaal omzoomd met weelderige platanen op te zoeken. Ook vandaag fiets je langs verschillende bezienswaardigheden zoals de Orbiel-kanaalbrug, de kerk van Trèbes (12e en 13e eeuw) en de epanchoir van Argendouble. Een andere mogelijk stop is bij Marseillette, een oud Gallisch dorp of een omweg te maken via het dorp Capendu om er de Romeinse kapel te bezoeken. Via de wijngaarden kom je aan in Homps / Olonzac.

E Dag 5
Homps/Olonzac - Béziers
64 km

Via de sluis van Argens bereik je Le Somail, UNESCO-werelderfgoed en fiets je verder naar Capestang, gedomineerd door zijn gigantische Collegiale Kerk, die je al van ver ziet. Op top van de klokkentoren heb je een prachtige zicht op het 14e-eeuwse kasteel dat in de buurt staat. De weg naar Béziers leidt u in de voetsporen van Gallo-Romeinse overblijfselen, het dorp Poilhes la Romaine, het Oppidum van Ensérune. De Malpastunnel en de 9 sluizen van Foncérannes getuigen opnieuw van het talent van Riquet wiens geboorteplaats het eindpunt van vandaag is. Wandel zeker eens door de historische steegjes langs de kathedraal en de Pont-Vieux.

F Dag 6-7
Béziers - Sète
50 km

Zelfs als de zee nog steeds niet zichtbaar is, kunnen we haar aanwezigheid voelen. Het reliëf vervaagt en de landschappen vormen een mozaïek van duinen, moerassen en uitgestrekte lagunes. Dit is de thuisbasis van reigers, paarden en stieren. In dit landschap dat de Camargue weerspiegelt, kom je nog 2 unieke bouwwerken tegen, de "dekbrug van Libron" en de ronde sluis van Agde. De vuurtoren Pointe des Onglous markeert het einde van het Canal du Midi. Hier modt het kanaal uit in het meer van Thau. Van hieruit fiets je langs de stranden naar Sète.

Het programma eindigt op dag 7 na het ontbijt. Indien je met de wagen naar Toulouse gereden bent, kan je vanuit Sète met de trein terug naar Toulouse. De trein doet er ongeveer 2 uur over.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Huur een fiets ter plaatsePrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle overnachtingen in een 2-persoonskamer
 • Alle ontbijten vanaf dag 2 tot en met dag 7
 • Diner op dag 2 en 4
 • Uitgebreid roadbook van de fietstochten
 • Bagagevervoer
 • BTW en bijdrage Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen

 • Vervoer van België naar Toulouse en van Sète naar België
 • Overige maaltijden
 • Toeristentaks
 • Optionele activiteiten
 • Diensten die niet hierboven worden vermeld
 • Dranken
 • Persoonlijke verzekeringen
 • Eventueel fietshuur

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. 

Optioneel

 • Huur gewone fiets incl. verzekering: € 200
 • Huur E-Bike incl. verzekering: € 280
 • Extra nacht in Toulouse: € 70

Heen- en terugreis

 • Met de trein naar Toulouse met overstap in Parijs ( ca. 7 uur vanuit Brussel) en terug vanuit Sète ( ca. 7 uur tot Brussel)
 • Met je eigen wagen 

Fietsniveau:

Het reliëf is niet erg heuvelachtig en vereist geen specifieke fysieke conditie. De frequente wind en de verslechterde staat van het jaagpad over de laatste 40 kilometer kunnen echter de moeilijkheidsgraad van de laatste etappe bij slecht weer aanzienlijk verhogen.

 

Wat je moet weten over deze reis

Over Frankrijk

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren