Overslaan en naar de inhoud gaan

Mallorca is al lang een eiland dat synoniem is met zon, zee en strand, maar velen vergeten de schatten die verborgen liggen in de minder bekende delen van het eiland. Deze ontspannen route is relatief gemakkelijk te fietsen en omvat de hoogtepunten van zowel de rustige kustgebieden als de uitlopers van het prachtige binnenland van de Tramuntana bergketen. De hotels die we gebruiken zijn klein en worden door een familie gerund, en de huisgemaakte keuken en lokale wijnen zijn een heerlijk welkom na een dag fietsen!

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst op Mallorca

Je reist op eigen kracht naar Campos, in het zuidoosten van Mallorca. Je verblijft er 2 nachten in een tot hotel omgebouwde boerderij met een groot zwembad.

B dag 2
Campos - Campos
40 km

De eerste fietsdag op Mallorca is een lusvormige route die je naar prachtige stranden, lagunes waar men zeezout wint en langs flamingo's brengt. In de namiddag kom je terug aan in het hotel waar je kan genieten van een lekker glaasje wijn aan het zwembad.

C dag 3
Campos - Algaida
38 km

Via kleine landweggetjes fiets je naar de kust voordat je in noordelijke richting gaat. De route loopt door amandelvelden (in bloei eind januari en februari) en schilderachtige dorpjes voordat je het hotel in Algaida bereikt.

D dag 4
Algaida - Sineu
41 km

Vandaag fiets je op je gemak naar het marktstadje Sineu. Onderweg passeer je in kleine dorpjes waar je, net zoals de renners, kan stoppen voor een kopje koffie of een snack. Verlaag je tempo en geniet van het ongerepte landschap en de prachtige omgeving.

E dag 5
Sineu - Moscari
40 km

Vandaag rij je in de richting van het Tramuntana gebergte (maar beklimt het niet!) en zet koers naar Moscari en het mooie landelijke hotel waar je de komende twee nachten verblijft. Geniet van het prachtige uitzicht over de nabijgelegen bergketen, of ontspan bij het zwembad.

F Dag 6
Moscari - Moscari
36 km

Voor vandaag staat er opnieuw een lusvormige route op het programma. De fietstocht bied je een uitstekende fietsdag door typisch mediterrane landschappen van steeneikenbossen, amandel-, vijgen- en kapperboomgaarden, een van de mooiste omgevingen van het eiland.

G Dag 7-8
Moscari - Pollenca
41 km

Op je laatste fietsdag rij je naar de oude historische stad Alcudia, waar tal van mogelijkheden zijn voor een ontspannen lunch. Ga verder naar het noordwesten naar het mooie middeleeuwse stadje Pollença waar je de  laatste nacht doorbrengt. Geniet van een wandeling door de geplaveide straten en de straatmarkt, of geniet van een diner in de buitenlucht in een van de vele charmante restaurants.

Het programma eindigt op dag 8 na het ontbijt.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle overnachtingen in een 2-persoonskamer
 • Alle ontbijten vanaf dag 2 tot en met dag 8
 • Uitgebreid roadbook van de fietstochten
 • Huurfiets inclusief fietstas ter plaatse
 • BTW en bijdrage Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen

 • Vervoer van België naar Mallorca en terug
 • Overige maaltijden
 • Toeristentaks
 • Optionele activiteiten
 • Diensten die niet hierboven worden vermeld
 • Dranken
 • Persoonlijke verzekeringen

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 1, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. 

Optioneel

 • Huur E-Bike: € 100
 • Single kamer: € 360

Heen- en terugreis

 • Met het vliegtuig

Fietsniveau:

De voorgestelde fietstocht gaat over rustige, geasfalteerde wegen (overwegend verkeersvrij). Het terrein is overwegend vlak en er zijn geen grote beklimmingen. Gemiddeld rij je 40km per dag.

Hotel:

Tijdens deze reis verblijf je in kleine familiehotels, waarvan de meeste een zwembad hebben. Hoogtepunten zijn een verbouwde boerderij bij de zuidkust en een heerlijk landelijk hotel in de uitlopers van de bergen. Veel van de hotels hebben hun eigen restaurants en bieden heerlijke lokale gerechten en goede Mallorquin wijnen.

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren