Overslaan en naar de inhoud gaan

Mallorca is meer dan een eiland van enkel zon, zee en strand. Tussen het zuid- en noordoosten verrast het eiland met verborgen parels en weinig bezochte plaatsen. Van zoutmeren tot het bergachtige Serra de Tramuntana. Bezoek de in zandsteen opgetrokken dorpen, de ongerepte omgeving van Sineu, het middeleeuwse Pollença en de maagdelijke zandstranden. Tijdens de fietsreis is er ruim de tijd om uitgebreid te genieten van de heerlijke keuken en de lokale wijnen.

De hoogtepunten van deze reis

Spanje - Fietsen op Mallorca

Serra de Tramuntana beleven zonder de inspanning

Spanje - Fietsen op Mallorca

Slenteren op lokale markten

Spanje - Fietsen op Mallorca

Bezoek aan Cap de Formentor vanuit Pollença

Programma

Programma

A Dag 1-2
Campos

Je wordt verwacht in het zuidoosten van Mallorca waar je in Campos 2 nachten verblijft in een boerderij dat werd omgebouwd tot een hotel.

Je eerste fietsdag op Mallorca is een lusvormige route die je naar prachtige stranden brengt. Onderweg houd je halt bij kleurrijke lagunes en kan je turen naar elegante flamingo's die zich thuis voelen in het zoute water. Uitrusten kan aan het mooiste zandstrand van het eiland: El Trenc. Goed voor 2 km wit zand en rustig water waar geen huis te bespeuren is. Bij aankomst in het hotel geniet je van een lekker glaasje wijn aan het zwembad.

Vandaag fiets je ongeveer 40 km.

B Dag 3
Campos - Algaida
38 km

Via kleine landwegen fiets je nog even naar de kust en dan reis je in noordelijke richting. De route loopt door amandelvelden die wondermooi in bloei staan eind januari en tijdens de maand februari. Je fietst langs schilderachtige dorpjes om te eindigen in Algaida. Een dorp dat volledig opgetrokken is in zandsteen en omgeven is door imposante windmolens. Als je wilt proeven van de heerlijke plaatselijke keuken, dan is deze plaats een uitstekend adres. 

Op je teller staan vandaag ongeveer 38 km.

C Dag 4
Algaida - Sineu
41 km

Vandaag is het rustig fietsen naar het centraal gelegen Sineu. Onderweg passeer je dorpjes met verbluffende uitzichten over het ongerepte landschap en de prachtige omgeving. In Sineu wordt dagelijks een authentieke markt georganiseerd waar zowel toeristen als vele locals een bezoek brengen. Ga kijken naar de oudste kerk van het dorp met een indrukwekkende klokkentoren van wel 7 verdiepingen. Op de Plaza del Fossar kan je genieten van een heerlijk kop koffie. 

Je zit vandaag zo'n 41 km op het zadel.

D Dag 5-6
Sineu - Moscari
40 km

Je rijdt in de richting van het Serra de Tramuntana. Geen nood, de beklimming laat je naast je liggen. Je zet verder koers naar Moscari en het mooie landelijke hotel waar je de komende 2 nachten zal verblijven. Geniet van het prachtige uitzicht over de nabijgelegen bergketen of ontspan bij het zwembad. De fietstocht vandaag telt 40 km.

De volgende dag staat er een lusvormige fietsroute van 36 km op het programma door typisch mediterrane landschappen van steeneikenbossen, amandel-, vijgen- en kapperboomgaarden. Zonder twijfel één van de mooiste omgevingen van het eiland. 

E Dag 7-8
Moscari - Pollença
41 km

Op je laatste fietsdag rijd je naar de oude historische stad Alcudia. Een stad die tot leven komt wanneer de siësta voorbij is. Je kan er ontspannen op het strand, gezellig winkelen en heerlijk genieten van een lekkere lunch. Fiets verder naar het noordwesten naar het mooie middeleeuwse Pollença waar je de laatste nacht van deze fietsreis doorbrengt. Geniet van een wandeling door de geplaveide straten, koop je laatste souvenirs op de straatmarkt of geniet van een diner in de buitenlucht in een van de vele charmante restaurants. Deze dag fiets je 41 km.

Het programma eindigt op dag 8 na het ontbijt.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle overnachtingen in een 2-persoonskamer
 • Alle ontbijten vanaf dag 2 tot en met dag 8
 • Uitgebreid roadbook van de fietstochten
 • Huurfiets inclusief fietstas ter plaatse
 • BTW en bijdrage Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen

 • Vervoer van België naar Mallorca en terug
 • Overige maaltijden
 • Toeristentaks
 • Optionele activiteiten
 • Diensten die niet hierboven worden vermeld
 • Dranken
 • Persoonlijke verzekeringen

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 1, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. 

Optioneel

 • Huur E-Bike: € 100
 • Single kamer: € 360

Heen- en terugreis

 • Met het vliegtuig

Fietsniveau:

De voorgestelde fietstocht gaat over rustige, geasfalteerde wegen (overwegend verkeersvrij). Het terrein is overwegend vlak en er zijn geen grote beklimmingen. Gemiddeld rij je 40km per dag.

Hotel:

Tijdens deze reis verblijf je in kleine familiehotels, waarvan de meeste een zwembad hebben. Hoogtepunten zijn een verbouwde boerderij bij de zuidkust en een heerlijk landelijk hotel in de uitlopers van de bergen. Veel van de hotels hebben hun eigen restaurants en bieden heerlijke lokale gerechten en goede Mallorquin wijnen.

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren