Overslaan en naar de inhoud gaan

De lage Alentejo is Portugal op z’n best: wilde kliffen, verse vis, een authentiek dorpsleven en warme gastvrijheid. De ‘Rota Vicentina’ is een langeafstandsroute die enerzijds langs deze kustlijn loopt en die anderzijds ook het hinterland verkent. Wij combineren de twee paden tot een 8-daagse, uiterst afwisselende reis. Je vertrekt over het ‘Trilho dos Pescadores’, of het 'pad van de vissers', door duinen, langs hoge kliffen en verlaten stranden. Dan draai je de ‘Caminho Histórico’ op die je door valleien, bossen en het Portugese platteland naar dorpjes en stadjes brengt. Het logies is met veel zorg uitgekozen en verdient met recht en rede een 'charme-label'. 

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

Sao Teotonio, vlakbij Odemira.

Sao Teotonio, vlakbij Odemira.

Een fijne mix tussen kust en binnenland.

Een fijne mix tussen kust en binnenland.

Charmante lokale logies

Charmante lokale logies

Programma

Programma

A Dag 1
Cercal (D)

In Cercal do Alentejo, op zo’n 150 km ten zuiden van Lissabon, start de reis. Verscholen in een beboste vallei achter de kustlijn ligt je gasthuis, een heerlijk aparte plek ...Kunstwerken kleuren er de witte muren, knusse hoekjes nodigen uit tot relaxen, jazz klinkt op de achtergrond. In de open keuken bereidt men zalige Portugese gerechten.

B Dag 2
Cercal (O-L-D)

Maak een mooie wandeling naar het strand van Porto Covo, een ritje te paard of rust wat uit aan het zwembad. Transfer retour. Tocht van 15 km, 4 u. Niveauverschil: + 190 m / - 306.

C Dag 3
Zambujeira do Mar (O-L)

Transfer tot bij het kustplaatsje Almograve, van hieruit stap je zuidwaarts. Voorbij de vuurtoren van Cabo Sardão kleurt het zand wit, geel en rood terwijl de duinen steeds ruiger en hoger worden. Met de oceaanwind in de haren bereik je Zambujeira do Mar, een klein vissersdorpje dat uitziet over drie schitterende stranden. Hoog tegen de rotsen nestelen ooievaars, een uniek schouwspel dat je van dichtbij kan bekijken. Je logeert middenin de velden in een zeer charmant en Mexicaans uitziend landhuis. Tocht van 18,5 km, 7 uur stappen. Niveauverschil: + 203 m / - 193 m.

D Dag 4-5
Odeceixe (O-L)

Hoge kliffen kondigen de Algarve aan. Door een zee van kleurrijke bloemen wandel je boven de kust in de richting van Odeceixe waar de rivier de Ceixe de natuurlijke grens tussen Algarve en Alentejo vormt. Geniet nog een laatste keer van de oceaan en neem een duik in het water bij de prachtige baai. Odeceixe is een leuk dorpje met een paar fijne restaurantjes, je slaapt er in een mooi hotel op de heuveltop van het dorpje. 's Anderdaags maak je een mooie luswandeling en keer je weer terug voor de overnachting.

Dag 4: Tocht van 22 of 26 km, 7 of 8 u. Niveauverschil: + 263 m / - 183 m. (Transfer retour)

Dag 5: Lusvormige tocht: 13 km, 3,5 u. Niveauverschil: + 104 m / - 17 m.

E Dag 6
Odemira (O-L-D)

Vandaag trek je door een uitgestrekt heuvellandschap met eucalyptus-, dennen- en kurkeikenbossen naar het levendige stadje Odemira aan de rivier de Mira. Vannacht eet en slaap je op een prachtige locatie, een traditionele gerenoveerde boerderij te midden de olijfboomgaarden. Tocht van 19 km, 6 u. Niveauverschil: + 167 m  / - 343 m.

F Dag 7
Odemira (O-L-D)

In de groene vallei van de Torgal, de belangrijkste rivier van de regio, stromen talloze beekjes die worden omzoomd door wilgen, es en els. Hier kan je zeker een verfrissende duik nemen in een van de natuurlijke zwembaden. Transfer retour. Tocht van 19 of 25 km, 8 u. Niveauverschil: + 436 m / - 264 m.

G Dag 8
Vertrek vanuit Odemira (O)

Einde na het ontbijt.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Logies
 • Maaltijden
  • O = ontbijt 
  • L = picknick (x5) 
  • D = avondmaal (x4) 
 • Bagagevervoer 
 • Transfers in het kader van de wandelingen 
 • Infopakket met wandelbeschrijvingen
 • Originele wandelkaart van de Rota Vicentina
 • BTW

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis 
 • Overige maaltijden 
 • Transfer van en naar Funcheira station
 • Persoonlijke uitgaven en dranken
 • Evt. transfers met openbaar vervoer
 • Evt. verzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Niveau

1 à 2 stappertjes. Wandelingen van 13 tot 26 km over heuvelachtig terrein. De kustwandelingen zijn fysiek zwaarder door het mulle zand en geen schaduw. Goed gemarkeerde paden. 

Reisperiode

Dagelijks van begin maart tot eind oktober. Niet tussen 15/6 – 15/9

Bagage

Wordt vervoerd. Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzakje.

Logies

Kwaliteitsvolle hotelletjes, meestal gerund door een familie, met veel smaak ingericht en ondergebracht in mooie landhuizen. De meeste van deze huizen liggen vrij afgelegen, enkel het logies in Odexeice ligt in een dorpje. Bij elk van de hotels is er een zwembad of natuurlijke zwemvijver. 

Optionele uitbreiding Lissabon

Combineer deze wandelreis met een paar dagen verblijf in Lissabon. Voor meer informatie kan je bij je Joker-kantoor terecht

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren