Overslaan en naar de inhoud gaan

De lage Alentejo is Portugal op z’n best: wilde kliffen, verse vis, een authentiek dorpsleven en warme gastvrijheid. De ‘Rota Vicentina’ is een langeafstandsroute die enerzijds langs deze kustlijn loopt en die anderzijds ook het hinterland verkent. Wij combineren de twee paden tot een 8-daagse, uiterst afwisselende reis. Je vertrekt over het ‘Trilho dos Pescadores’, of het 'pad van de vissers', door duinen, langs hoge kliffen en verlaten stranden. Dan draai je de ‘Caminho Histórico’ op die je door valleien, bossen en het Portugese platteland naar dorpjes en stadjes brengt. Het logies is met veel zorg uitgekozen en verdient met recht en rede een 'charme-label'. 

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

Sao Teotonio, vlakbij Odemira.

Sao Teotonio, vlakbij Odemira.

Een fijne mix tussen kust en binnenland.

Een fijne mix tussen kust en binnenland.

Charmante lokale logies

Charmante lokale logies

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst in Cercal

In Cercal do Alentejo, op zo’n 150 km ten zuiden van Lissabon, start de reis. Verscholen in een beboste vallei achter de kustlijn ligt je gasthuis, een heerlijk aparte plek ...Kunstwerken kleuren er de witte muren, knusse hoekjes nodigen uit tot relaxen, jazz klinkt op de achtergrond. In de open keuken bereidt men zalige Portugese gerechten.

Hotelovernachting. (A)

B Dag 2
Verkenning van de kust bij Porto Covo

Maak een mooie afwisselende wandeling van het platteland met graanvelden en weiden naar het strand van Porto Covo. Aan de kleine haven is een cafeetje waar je iets kan drinken in afwachting van de transfer terug. Hou je van paardrijden? Dan kan je in het hotel eventueel een paard huren om deze tocht te maken.

Tocht van 15 km, 4 u. Niveauverschil: + 190 m / - 306.

Hotelovernachting. (O, A)

C Dag 3
Doorgaande tocht van Almograve naar Zambujeira do Mar

Transfer tot bij het kustplaatsje Almograve, van hieruit stap je zuidwaarts. Voorbij de vuurtoren van Cabo Sardão kleurt het zand wit, geel en rood terwijl de duinen steeds ruiger en hoger worden. Met de oceaanwind in de haren bereik je Zambujeira do Mar, een klein vissersdorpje dat uitziet over drie schitterende stranden. Hoog tegen de rotsen nestelen ooievaars, een uniek schouwspel dat je van dichtbij kan bekijken. Je logeert middenin de velden in een zeer charmant en Mexicaans uitziend landhuis.

Tocht van 18,5 km, 7 uur stappen. Niveauverschil: + 203 m / - 193 m.

Hotelovernachting (O, L)

D Dag 4
Doorgaande tocht van Zambujeira do Mar naar Odeceixe

Hoge kliffen kondigen de Algarve aan. Door een zee van kleurrijke bloemen wandel je boven de kust in de richting van Odeceixe waar de rivier de Ceixe de natuurlijke grens tussen Algarve en Alentejo vormt. Geniet nog een laatste keer van de oceaan en neem een duik in het water bij de prachtige baai. Transfer naar Odeceixe, een leuk dorpje met een paar fijne restaurantjes, je slaapt er in een mooi hotel op de heuveltop van het dorpje.

Tocht van 22 of 26 km, 7 of 8 u stappen. Niveauverschil: + 263 m / - 183 m.

Hotelovernachting met zwembad. (O, L)

E Dag 5
Luswandeling bij Odeceixe

Deze luswandeling neemt je mee naar de kust en volgt het Fisherman’s Trail en de Historical Way. De monding van de rivier is heel mooi, regelmatig kan je er witte of grijze reigers zien.

Tocht van 13 km, 3,5 u stappen. Niveauverschil: + 104 m / - 17 m

Hotelovernachting met zwembad. (O, L)

F Dag 6
Doorgaande tocht van San Teotonio naar Odemira (San Luis)

Ochtendtransfer naar San Teotonio. Vandaag trek je door een uitgestrekt heuvellandschap met eucalyptus-, dennen- en kurkeikenbossen naar het levendige stadje Odemira aan de rivier de Mira. Vannacht eet en slaap je op een prachtige locatie, een traditionele gerenoveerde boerderij temidden de olijfboomgaarden.

Tocht van 19 km, 6 u. Niveauverschil: + 167 m  / - 343 m.

Hotelovernachting met zwembad. (O, L, A)

G Dag 7
Tocht van Odemira naar San Luis

In de groene vallei van de Torgal, de belangrijkste rivier van de regio, stromen talloze beekjes die worden omzoomd door wilgen, es en els. Hier kan je zeker een verfrissende duik nemen in een van de natuurlijke zwembaden. Transfer retour.

Tocht van 19 of 25 km, 6 of 8 u. Niveauverschil: + 436 m / - 264 m.

Hotelovernachting met zwembad. (O, L, A)

G Dag 8
Vertrek vanuit Odemira

Einde na het ontbijt. (O)

Uitbreiding Lissabon

Combineer deze wandelreis met een paar dagen verblijf in Lissabon. We werken samen met een eenvoudig maar goed hotelletje in het centrum.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies
 • maaltijden zoals vermeld in het programma
 • bagagevervoer 
 • transfers in het kader van het wandelprogramma
 • infopakket met wandelbeschrijvingen
 • originele wandelkaart van de Rota Vicentina
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • overige maaltijden en dranken
 • transfer van en naar Funcheira station
 • evt. transfers met openbaar vervoer
 • evt. verzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Reisperiode

Deze reis is mogelijk van 1 maart tot/met 15 juni 2021 en van 15 september tot/met 31 oktober 2021.

De beste reisperiode is het voor- en najaar. De zomermaanden zijn af te raden omwille van de hitte. 

Heen- en terugreis

Met het vliegtuig :

Vlucht* tot Lissabon:
Lissabon luchthaven heeft geen treinstation, je neemt daarom de pendelbus die in ca. 20 min. naar het station rijdt. Station Entrecampos is het belangrijkste treinstation van Lissabon. Hier kan je de trein naar Funcheira nemen. Ritduur ca. 1u45'. Er zijn een drietal treinen per dag.

Vlucht* tot Faro:
Faro luchthaven heeft geen treinstation. Op de luchthaven neem je daarom de pendelbus die naar het centrum en ook naar het station rijdt. Het centrale busstation van de stad bevindt zich op ongeveer 200 meter van het treinstation van Faro. Hier kan je de trein naar Funcheira nemen. Ritduur ca. 1u20' tot 1u40'. Er zijn een viertal treinen per dag. 

Van Funcheira naar het eerste logies:
In Funcheira zijn er beperkte verbindingen per bus naar Cercal, vooral tijdens de schooluren. Je kan daarom worden afgehaald door de eigenaar van het eerste logies. € 60 per wagen van max. 4 pers., ter plaatse te betalen.

Ook voor de terugreis vanuit Odemira kan deze transfer worden geregeld, € 45 per wagen van max. 4 pers., ritduur: 30'.

Voor de dienstregelingen van de treinen kan je terecht op de site van de Portugese spoorwegen: zie http://www.cp.pt/.

Wandelniveau

De wandelingen tijdens deze reis zijn van niveau 1 en 2 stappertjes. Wandelingen van 13 tot 26 km over heuvelachtig terrein. De kustwandelingen zijn fysiek zwaarder door het mulle zand en geen schaduw. Goed gemarkeerde paden. 

Bagagevervoer

De hoofdbagage wordt vervoerd. Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzakje.

Logies

Kwaliteitsvolle hotelletjes, meestal gerund door een familie, met veel smaak ingericht en ondergebracht in mooie landhuizen. De meeste van deze huizen liggen vrij afgelegen, enkel het logies in Odexeice ligt in een dorpje. Bij elk van de hotels is er een zwembad of natuurlijke zwemvijver. Je verblijft in een standaard tweepersoonskamer met eigen sanitair. 

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen: 
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • Het ontbijt is inbegrepen.
 • Lunch: je ontvangt 5 x een picknick tijdens wandeldagen (zie dagschema)
 • Er zijn vier avondmaaltijden inbegrepen, vooral in de logiesplaatsen waar er in de omgeving weinig of geen andere mogelijkheden zijn. Op de overige dagen kan je in een zelf uitgekozen restaurant eten. 

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren