Overslaan en naar de inhoud gaan

Deze archipel van 9 eilanden in de Atlantische Oceaan biedt een fantastische verscheidenheid aan landschappen. De Azoren zijn een 'tuin van Eden' voor liefhebbers van natuurelementen in hun puurste vorm. Zwarte lava-stranden wisselen af met beboste bergwanden die steil in zee duiken. De vruchtbare bodem brengt een weelderige natuur voort en de heldere lucht biedt een altijd wisselend wolkenspel. Deze 15-daagse rondreis brengt je naar de eilanden São Miguel, Faial en Pico.

Liever een 8- of 12-daagse reis op de Azoren? Contacteer je Joker-reiskantoor.

Voor deze reis werken we samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

Portugal Azoren

Vulkanische landschappen met geisers en kraters

Portugal - Azoren

De kleine pittoreske dorpen onderweg

Portugal-Azoren

De kans om walvissen te zien

Programma

Programma

A Dag 1
Ponta Delgada (São Miguel)

Aankomst in Ponta Delgada op het eiland São Miguel. Het is er gezellig druk en het landschap is er hartveroverend. Je wordt er als het ware ondergedompeld in de typische Azoren-atmosfeer. Je verblijft op twee plaatsen: in de hoofdstad Ponta Delgada en in het idyllische Furnas. Tijdens je verblijf op dit eiland zal je mooie tochten maken door het binnenland, naar kraters en watervallen, langs levada’s en mooie stranden. Iedere dag kan je kiezen uit wandelingen van verschillend niveau en lengte. Hieronder vind je een dag- aan-dag beschrijving. 

Hotelovernachting. 

B Dag 2
Rocha da Relva

Wandeling naar de klif Rocha de Relva. Deze vruchtbare streek is gekend omwille van het microklimaat dat ideaal is voor de teelt van druiven, vijgen, fruit en groenten. Je ziet hier dan ook veel wijngaarden. Je kan deze wandeling ook combineren met met een extra tocht van Capelas naar Vigia de Sao Pedro aan de noordkust.

Tocht heen en terug via hetzelfde pad. 6,4 km, 2 à 3 uur stappen. + 272 m / – 272 m. Te combineren met een wandeling van 6,6 km, 2 à 3 uur. + 107 m / - 94 m. Taxirit 10 km enkele rit (inbegrepen).

C Dag 3
Sete Cidades

Wandeling naar de grote krater van Sete Cidades met daarin het Blauwe en het Groene meer, beiden omgeven door steile kraterwanden vol bloemen en bomen. Tijdens de hele tocht heb je een prachtig zicht op de oceaan en de twee meren. Optioneel kan je de wandeling verlengen tot het dorpje Mosteiros.

4 wandelopties waarvan de kortste 7,4 km is (2 à 3 uur stappen. + 68 m / – 386 m). De langste wandeling is 25,9 km (7 à 8 uur stappen. + 534 m / - 1240 m).

D Dag 4
Lagoa do Fogo en doorreis naar Furnas

Lagoa do Fogo is het meest 'ruige' en onherbergzame meer van de Azoren. Het ligt tussen zeer steile berghellingen op een hoogte van ongeveer 600 m. De omgeving is woest en bijna ongastvrij maar het heeft zeker zijn charme. Het pad volgt een levada door de bergen en valleien naar een mooi strand waar je een duikje in zee kan nemen. De terugweg loopt langs oude elektriciteitscentrales.

Tocht van 15,9 km, 5,5 à 6,5 uur stappen. + 731 m / - 783 m. Of tocht van  5,7 km, 2 uur stappen. + 18 m – 297 m.

Na de wandeling word je naar het volgende logies in Furnas gebracht. In het dal van Furnas ligt het gelijknamige dorp met een stomende en borrelende collectie heetwaterbronnen, geisers, solfataren en fumarolen waar je tussendoor kan wandelen terwijl je neus geprikkeld wordt door een vleugje zwaveldamp. Liefhebbers kunnen ook de botanische tuin (Parque Terra Nostra) gaan bezoeken. 

E Dag 5
Lagoa de Furnas

Van bij Pico do Ferro wandel je naar het meer van Furnas, een ontdekkingstocht naar inheemse planten en vogels. Op de noordelijke oever vind je borrelende bronnen en modderketels. De gaten in de grond worden in het weekend gebruikt als natuurlijke vuurtjes. In de stad Furnas is het 'Caldeiras meer' spectaculair. Uit de aarde ontspruiten geisers met kokend heet water. Het meer heeft een fijn puimstenen strand en het is er perfect om te zwemmen. In de zomermaanden kan je er een bootje huren.

Tocht van 10,8 km, 4 à 4,5 uur stappen. + 243 m / - 239 m. Zwaardere variant met de top Pico do Ferro: Tocht van 13,5 km, 5,5 à 6 uur stappen. + 477 m / - 477 m.

F Dag 6
Faial da Terra – Salto do Prego

Van bij Faial da Terra leidt een pad naar het oude verlaten dorpje Sanguinho en langs een mooie waterval. Sanguinho fungeert tegenwoordig als duurzaam toeristisch dorp. Er zijn 4 wandelopties waarvan de kortste 4,8 km (2 uur stappen, + 306 m / - 306 m), de langste is 16,9 km (6 uur stappen. + 827 m / - 845 m).

G Dag 7
Madalena of Vinhas de Criacao (Pico)

Vandaag reis je naar het eiland Pico. Dit is een vrij ruig en minder toeristisch eilandje dat vooral bekend is omwille van de berg Pico, die met zijn 2351 m de hoogste van Portugal is. Wie vandaag nog wil wandelen kan in rechte lijn afdalen naar de stad Madalena. Je stapt door agrarisch gebied met zicht op het eiland Faial.

Tocht van 8,8 km, 2 à 2,5 uur stappen. + 6 m / - 613 m. De langere wandeling loopt dwars door Unesco werelderfgoed, de ‘vinhas de Criacao’ een site met wijnteelt in kleine perceeltjes omringd met lavastenen: 12,9 km, 3,5 uur stappen. + 210 m / - 210 m. 

H Dag 8
Lagoa do Capitão

Wandel vandaag van bij het meer ‘Lagoa do Capitão’ naar Cais São Roque door een groen landschap met prachtige uitzichten op de noordkust van Pico. Als de zichtbaarheid goed is, kan je van hieruit ook de eilanden São Jorge en Graciosa zien. 

Tocht van 9,3 km of 3,5 à 4 uur stappen. + 58 m / - 839 m.

Een andere wandeling vertrekt vanop het plateau in Pico naar Baia de Canas, door open terrein met mooie vergezichten op de kust en naar het einde toe door een botanische tuin. Tocht van 9 km, 3 à 3,5 uur. + 72 m / - 847 m. Je kan deze twee tochten eventueel combineren.

I Dag 9
Gasparal Bay: van Santana naar Lajido

Wandeling van Santana via Gasparal Bay naar Lajido: langs een smal paadje wandel je naar een uniek uitzichtpunt vanwaar walvissen kunnen worden gespot. Gasparal Bay werd vele jaren gebruikt als haven om Pico’s ‘verdelho’ wijn te exporteren. Onderweg zie je nog de sporen van dit verleden. 

Tocht van 8,8 km, 2 à 2,5 uur stappen, - 613 m.

J Dag 10
Ferry naar Faial

Faial’s binnenland is bijna onbewoond, enkel langs de glooiende kusthellingen liggen wat bekoorlijke dorpjes genesteld in groene valleien. De levendige hoofdstad Horta was eeuwenlang een belangrijke tussenstop voor schepen die naar Amerika vertrokken. Bij aankomst krijg je een transfer naar je logies in Horta. Je kan een makkelijke tocht maken over het schiereiland. Daarbij kan je het zeeaquarium en het walvismuseum bezoeken.

Tocht van 8,2 km, 2,5 à 3 uur. + 234 m / - 257 m.

K Dag 11
Van Capelo naar Capelinhos

Wandeling van Capelo naar Capelinhos waarbij je drie natuurparken passeert. Capelinhos is een brok woest land dat op de uiterste westpunt ontstond door een vulkaanuitbarsting. Je kan er een bezoekje brengen aan het museum en de sportief­sten kunnen zich hier een weg banen tussen lava, rotsen en zee.

Tocht van 6 km of 2,5 à 3 uur. + 319 m / - 466 m. Zwaardere variant: uitbreiding met vertrek in Caldeira. Tocht van 20 km, 7 à 8 uur. + 706 m / - 1561 m.

L Dag 12
Miradouro da Caldeira

Deze Caldeira is een natuurreservaat en een speciaal beschermde zone, het is dan ook onze verantwoordelijkheid om bij te dragen aan de bescherming ervan. Net omwille hiervan stuurt ons plaatselijk agentschap een gids met je mee die je kan vertellen over de geologie, fauna en flora. Het is voorzien dat je afdaalt in de caldeira, een pittige tocht waar wel wat klauteren komt bij kijken, maar zeker de moeite waard. Als je dit niet ziet zitten, maak je enkel de lusvormige tocht van 8 km of 2,5 uur stappen rond de caldeira.

M Dag 13
Wandeling van de krater naar Horta

Wandeling door Horta met haar mooie jachthaven en kleurige havenmuur. Vandaag is er tijd voor whale watching: op de kust staan talrijke uitkijkposten of 'vigia's' met waarnemers die verwittigen als er een walvis wordt gespot. Tot in de jaren '80 werd er op walvissen gejaagd, maar gelukkig is de harpoen ingeruild voor de camera. De meest voorkomende soorten zijn potvissen, dolfijnen, tuimelaars en risso-dolfijnen. In het voor- en najaar komen daar blauwe vinvissen en bultruggen bij. Van bij de top van de krater langs de oostzijde van het eiland kan je naar beneden wandelen met zicht op Mount Pico en het eiland Pico.

Tocht van 18,1 km, 5 à 6 uur stappen. + 340 m / - 1093 m. Eventueel in te korten met 4 km door te stoppen in Ribinheira.

N Dag 14-15
São Miguel

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht van Fajal terug naar São Miguel waar je nog een laatste nachtje in Ponta Delgada verblijft.

De laatste dag eindigt je reis na het ontbijt, je krijgt een transfer naar de luchthaven. 

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies 
 • ontbijt 
 • luchthaventransfers 
 • bagagevervoer 
 • transfers in het kader van de wandelingen zoals beschreven in het dagschema
 • binnenlandse vluchten en ferry bij de combinatiereizen
 • begeleiding van een ervaren gids en een klein lunchpakket bij de wandeling in de Miradouro de Caldeira op Faial 
 • infopakket met Nederlandse wandelbeschrijvingen
 • Kompass-wandelkaart 
 • GPS-tracks (lees hier over wandelen met GPS)
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden en dranken
 • extra activiteiten
 • evt. extra transfers
 • evt. verzekering
   

Prijs 2024 

Liever een kortere reis naar de Azoren?

8 dagen / 7 nachten: € 790
12 dagen / 11 nachten: € 1760

Opgelet: voor de maanden juni en juli van 2024 maken wij geen reservaties meer voor de Azoren. Door de populariteit van deze bestemming zijn al de hotels waar wij mee werken reeds lang volzet. Supplementen voor het boeken van alternatief logies zijn buitensporig en bovendien kunnen wij hiervan de kwaliteit niet garanderen. Hetzelfde geldt voor vluchten. Maar wij zoeken heel graag samen met jou naar een andere reisbestemming, stuur even een mailtje naar je joker Joker-reiskantoor.

Toeslagen

Eenpersoonskamers: prijs op aanvraag

Walvissen en dolfijnen spotten

Het spotten van zeegzoogdieren (dolfijnen, walvissen, zeeleeuwen, robben...) is interessant en wordt steeds populairder. Het komt er dus op aan om deze ontmoeting tussen mens en dier op een manier te laten verlopen die voor alle betrokkenen duurzaam is op lange termijn. Met onze groepsreizen hebben wij goede ervaringen met EspaçoThalassa in Lajes op het eiland Pico. Als je graag op walvissafari gaat dan raden we aan om deze activiteit voor je vertrek te reserveren. Wij maken hiervoor GEEN reservaties. Plan een eventuele walvissafari op een dag dat er geen transfer geregeld is in het kader van een wandeling. Het is van groot belang dat je dit bij aankomst dan ook aan onze plaatselijke agent meldt.  Opgelet: de safari's zijn vaak op voorhand te betalen en het is niet altijd 100 % zeker dat ze kunnen doorgaan. De prijs is afhankelijk van het aantal deelnemers ca. : € 45 à € 50 voor een halve dagtrip.

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Reisperiode

Deze reis is mogelijk van 1 april tot/met 24 oktober.

Op de Azoren daalt zelfs midden in de winter de gemid­delde dagtemperatuur zelden onder de 14°. Juli en augustus zijn ook daar de warmste maanden van het jaar, maar de temperatuur stijgt zelden boven de 25°. Over het algemeen heersen er milde temperaturen met een hoge luchtvochtigheid. Ook wanneer het niet regent kunnen de bergen gehuld zijn in een laaghangende bewolking die mist veroorzaakt. De weersomstandigheden zijn bijna nooit dezelfde op alle delen van één eiland, zelfs in de zomer verzamelen wolken zich boven de bergtoppen terwijl iets verderop de zon schijnt aan de kust. Op de Azoren kan je vier seizoenen op één dag beleven!

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.

Heen- en terugreis

Met het vliegtuig

Vlucht, eventueel via Lissabon, tot Ponta Delgada op het eiland São Miguel. De binnenlandse vluchten en de ferry zijn inbegrepen.

(*) Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of via Joker. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Wil je een vlucht-, trein- of bootticket boeken, worden de volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. 

Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.
 

Vervoer tijdens de reis

Voor het merendeel van de wandelingen is er een transfer noodzakelijk. De taxitransfers naar het startpunt van de wandeling en weer terug naar het logies na de wandeling zijn inbegrepen. Als je buiten de 'standaard' wandeling die voorzien is in het programma nog en bijkomende wandeling wenst te maken dan betaal je eventueel bijkomend vervoer ter plaatse (opgelet: mogelijkheid tot extra vervoer of wijzigingen zijn afhankelijk van beschikbaar vervoer en van de drukte).

De binnenlandse vluchten en de ferry alsook de transfers naar haven en luchthaven zijn inbegrepen.

Wandelniveau

Keuze uit een groot aantal wandelingen met sterk uiteenlopend niveau. Je kan op die manier zelf het niveau van je reis bepalen. In het dagschema staat een 'standaard' wandeling beschreven waarvan er vaak een zwaardere (of soms ook een lichtere) variant bestaat. Soms kan je ook twee wandelingen op één dag met elkaar combineren.

Wij raden aan steeds de beschreven routes te volgen. Je loopt vaak over oude ezelsporen en landweggetjes die na regen glibberig kunnen worden, tredzekerheid is aan te raden. 

Hoewel het weer niet meespeelt als criterium in het bepalen van het niveau, kunnen hoge temperaturen een wandeling wel als zwaarder doen aanvoelen.

Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Bagagevervoer

Je draagt enkel je dagrugzakje tijdens de wandelingen. Je neemt zelf je bagage mee op de ferry en de binnenlandse vluchten.

Logies

 • Ponta Delgada: eenvoudig hotelletje in het centrum met eigen restaurant, op 5' wandelen van de zee. Zie onderstaande opmerking.
 • Furnas: eenvoudig kleinschalig hotelletje met 10 kamers het centrum van Furnas. Supermarktje en bakker vlakbij.
 • Pico (Madalena): groot comfortabel hotel in het centrum en aan de haven. Kamers met eigen badkamer en een terras dat uitkijkt op de oceaan of op de berg Pico. Buitenzwembad.
 • Faial (Horta): groot resort-hotel met alle modern comfort gelegen op 10 minuutjes wandelen van het strand en aan de rand van het historisch centrum van Horta. Hotel met binnen- en buitenzwembad, restaurant, jacuzzi, sauna, Turks bad, gym, tennisveld.

Bovenstaande hotels kunnen wij niet altijd garanderen, bij overbezetting moet er vaak worden uitgeweken naar duurdere alternatieven.   
 

Maaltijden

 • Ontbijt is inbegrepen. 
 • De tweede maaltijd is een zelf aangekochte picknick of een snack, deze is niet inbegrepen. Supermarkten zijn normaal open tot 18 uur. Hypermarkten zijn soms open tot 22 uur. Er is een lunchpakket inbegrepen bij de wandeling naar de caldeira op Faial.
 • Het avondmaal is niet inbegrepen, vrij te nemen op restaurant.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren