Overslaan en naar de inhoud gaan

In het noorden van Portugal, op de grens met Spanje, ligt de groene en weinig toeristische Minho-streek. De Minho omvat de weelderige groene kust of Costa Verde en het nationaal park Peneda-Gerês. In de diepe kloven en dichte bossen zouden de laatste wolven van Zuid-Europa schuilen. De mysterieuze nevel die hier vaak boven de heuvels drijft, vormde de inspiratiebron voor het ontstaan van talloze volkslegenden. Enkele mooie historische stadjes kunnen de culturele honger stillen. Logement in een unieke eco-lodge, met een natuurlijk zwembad omgeven door mooie natuur.

Voor deze rondreis werken we samen met een gespecialiseerde partner (AR).

Programma

Programma

A
Dag 1

Aankomst in Ponte da Barca. Relax en blaas even uit aan het biologisch zwembad of maak alvast een inlooprondje om kennis te maken met de wandel-gps. Er zijn tal van sportieve activiteiten mogelijk in de omgeving: paardrijden, golfsurfen, mountainbike, kajak, raften, ....Je gastheer en -vrouw zullen je graag verder helpen.

Er zijn ook tal van andere activiteiten mogelijk in de buurt:

 • MTB-tocht langs de oevers van de rivier de Lima (€ 25 /dag, kinderfietsen beschikbaar vanaf +/- 9 jaar)
 • Surfinitiatie aan de Costa Verde (€ 25 p.p. voor 2 uur, vanaf 8 jaar)
 • Tocht te paard in Mezio (€28 p.p. voor 2 uur, vanaf 8 jaar, min. 2 pers.)
 • Raften op de Minho Verde (1 uur rijden, € 40 p.p. voor 2,5 uur)
 • Kajak op de Rio Vez (vertrek in Arcos, € 25 p.p. voor 2 uur)
 • Daarnaast kan je op uitstap naar een aantal mooie historische stadjes in de omgeving, zoals Braga, Guimarães, Ponte de Lima en natuurlijk Porto.
 • Op het domein zelf is er naast een zwembad ook een BMX-pumptrack, waar je gratis gebruik van kan maken.

Tijdens deze week geniet je van een aantal gastronomische maaltijden in het logies. Andere dagen kies je zelf een restaurantje uit, suggesties krijg je ter plaatse. Het ontbijt is steeds inbegrepen. Vanavond geniet je van een eerste gastronomisch diner. (A)

B
Dag 2

Omdat de wandelingen niet gemarkeerd zijn ontvang je ter plaatse een gps-toestel waarbij je uiteraard de nodige uitleg krijgt. De weg vinden met de gps is makkelijk, dit in tegenstelling tot wandelen met kaarten in dit gebied. Op nieuwe kaarten worden de mooie, oude paden vaak niet meer aangebracht waardoor ze tot verdwijning zijn gedoemd. Het traject is dan ook vaak wat avontuurlijk en overgroeid met bramen, varens, brem of een omgevallen boom, maar dat is de prijs die men moet betalen om dit nauwelijks bewandeld gebied te kunnen ontdekken.

Vanuit het plaatsje Germil maak je een mooie initiatiewandeling door de Serra Amarela. Deze wandeling is ook goed gemarkeerd zodat je het wandelen met de gps goed onder de knie kan krijgen. Tocht met mooie vergezichten van 7,4 km, 2u20' stappen. Rit van 20 km. 

Avondmaal op restaurant. (O)

C
Dag 3

'Vezeiras en Brandas' oftewel herders en hutten vormen het thema voor een tweede tocht in de Serra Amarela. Dit keer vertrek je vanuit Ermida, een plaatsje waar je  een verfrissende duik in een meertje kan nemen. In deze streek van herders bestaat nog de ‘vezeira’, waarbij elke familie beurtelings een herder levert om de kudden van het hele dorp te hoeden. Tot enkele decennia geleden trokken de boerenfamilies met hun vee heen en weer tussen de zomer- en winterdorpen. Getuigen in het landschap zijn de kleine nederzettingen van iglo-achtige hutten, ook wel "brandas" genoemd. Tocht van 11,2 km, 3 uur stappen. Rit van 20 km.

Gastronomisch diner in het logies is inbegrepen. (O, A)

D
Dag 4

Vandaag vertrek je voor een rondje vanuit het logies, langs kleine dorpjes, waar je de lokale mensen bezig kan zien op hun velden. Je zal ook de tijd hebben voor een bezoekje aan Ponte da Barca waar je misschien een gezellig restaurantje kan uitkiezen voor het avondmaal. Tocht van 17,5 km, 4 uur stappen. 

Avondmaal op restaurant. (O)

E
Dag 5

Op weg naar het startpunt van de wandeling passeer je oude dorpjes zoals Rouças en Soajo en zie je misschien wilde geiten en wilde paarden. De wandeling start aan de beroemde bedevaartkerk van Nossa Senhora da Peneda. Van hier klim je omhoog naar een desolaat landschap bezaaid met grote granietblokken. Je zit nu volop in het nationaal park van Peneda-Gerês. Na afloop kan je in het bergdorpje Tibo zwemmen in een natuurlijk zwembekken.
Tocht van 10 km, 2 uur stappen. Rit van 50 km.

Gastronomische maaltijd in het logies. (O, A)

F
Dag 6

Sistelo is het startpunt voor een mooie tocht in de Serra de Peneda. Tegen de bergflanken liggen geïrrigeerde terrassen voor akkertjes met maïs en groenten, op de hellingen rondom groeien bossen. De terrassen, weelderige vegetatie en vele riviertjes en kleine watervalletjes geven het geheel haast een exotisch karakter. In de piepkleine dorpjes lijkt de tijd te hebben stil gestaan. Tractoren passen niet in dit landschap, hier wordt het land nog bediend met os en kar. Na afloop kan je in Porta Cova afdalen naar de rivier en op zoek gaan naar een schaduwrijk plaatsje om wat uit te blazen. Tocht van 12,5 km, 4 uur stappen. Rit van 29 km.

Avondmaal op restaurant. (O)

G
Dag 7

Tocht in de Serra Amarella. Je geniet van prachtige zichten op de Serra da Peneda en het stuwmeer van Vilarinho das Furnas oftewel het 'spookdorpje'. Tocht van 9,9 km, 4 uur stappen. Rit van 25 km.

Gastronomisch diner in het logies. (O, A)

H
Dag 8

Einde na het ontbijt. (O)

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies 
 • ontbijt 
 • 4 x gastronomisch avondmaal incl. koffie
 • overzichtskaart van de streek
 • wandel-gps (in bruikleen ter plaatse) 
 • infopakket met wandelbeschrijvingen
 • initiatie gps
 • speciaal voor onze klanten: wijn bij het avondmaal
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • middagmaal
 • overige maaltijden
 • dranken
 • wellness-behandeling
 • transfers ter plaatse
 • evt. inkomgelden en persoonlijke uitgaven
 • evt. verzekering

Prijs

Prijzen geldig in 2020 (opgelet: beperkte beschikbaarheid tijdens de zomerperiode, zie (praktische info):

 • € 590 p.p. bij verblijf in een kamer met privé sanitair
 • € 565 p.p. bij verblijf in een eigen lodge/tentcottage met privé sanitair in apart gebouwtje

Kinderen van 3 t.e.m. 14 jaar:

 • € 210 p.p. bij verblijf in de lodge/tentcottage van de ouders of in een bijzettent bij de lodge/tentcottage van de ouders

Kinderen t.e.m. 2 jaar verblijven gratis op de kamer of in de lodge van de ouders.

Toeslagen

 • éénpersoonsbezetting kamer of lodge: € 175

Kortingen

 • Derde persoon op de kamer (extra bed bijgeplaatst): € 380
 • Kinderen t.e.m. 2 jaar verblijven gratis op de kamer of in de lodge van de ouders.

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Reisperiode

Deze reis is mogelijk vanaf 23/5 tot 17/10/2020. Bij voorkeur met aankomst op zaterdag, andere dagen zijn steeds op aanvraag.

Opgelet: zeer beperkte beschikbaarheid tijdens de gezinsreizen tussen 6 en 13/6, 4/7 en 17/8 en 5 en 12/9/2020. In deze periodes zijn er slechts twee kamers met een totale capaciteit van 5 personen beschikbaar. Hou er ook rekening met een grotere drukte die een groep met zich meebrengt.

De beste reisperiode is einde mei, juni en van september t.e.m. november. Hete zomermaanden. 

Wandelniveau

Niveua 1 tot 2. Wandelingen van 7,4 tot 16,5 km. Ongemarkeerde paden, soms ook rotsachtig en losse stenen. Een aantal wandelingen zijn vrij schaduwrijk, andere eerder onbeschut. Het traject is vaak wat avontuurlijk en overgroeid met bramen, varens, brem of een omgevallen boom. Enige tredzekerheid is daarom vereist. Ter plaatse ontvang je een wandel-gps en een overzichtskaart, een uitgebreide initiatie hiervoor is voorzien. Wandelaars ondervinden over het algemeen weinig moeite om de wandelingen goed te kunnen volgen, de gps is een heel handig hulpmiddel. Indien je graag je persoonlijke gps gebruikt kan dat ook, ter plaatse kan je de gps-files uploaden.

Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Heen- en terugreis

Vlucht tot Porto (Sá Carneiro International Airport). Verder met een huurwagen tot Ponte da Barca (ca. 1 uur rijden). In het kader van het wandelprogramma is een wagen ter plaatse absoluut noodzakelijk, je kan deze eventueel via ons reserveren.  

Logies

Charmant en ecologisch logies middenin de natuur, gerund door een Belgisch echtpaar. De tuin is heel natuurlijk aangelegd, er is een mooie zwemvijver en een terras onder de druivelaar. Verder kan je nog genieten van een kleine wellness waar diverse vormen van massage en verzorging worden aangeboden.

Je hebt de keuze tussen een verblijf in één van de zes lodges die verspreid liggen in de tuin, of  in een traditionele tweepersoonskamer.

lodge:

 • Allemaal voorzien van een voortuintje en een zithoek.
 • Met wanden van tentzeil dat overdag heerlijk luchtig is en veel licht binnenlaat.
 • Volledig ambachtelijk en uit natuurlijke materialen vervaardigd.
 • In elke lodge staat een slaapbank die geschikt is voor max. 2 kinderen tot 1m40 of 1 groter kind.
 • Het sanitair is privé, maar ondergebracht in een apart gebouwtje waar elke lodge zijn eigen badkamer met douche, lavabo en toilet heeft.
 • Kinderen kunnen ook apart slapen in een 'tipi-tent' die naast de lodge wordt geplaatst, hierin staan twee éénpersoonsbedjes van 2 m x 70 cm.

Verder zijn er nog twee smaakvol ingerichte tweepersoonskamers met king sized bed en eigen sanitair + eigen terras. Deze twee kamers zijn ook in een apart gebouw ondergebracht.

Maaltijden

 • eenvoudig ontbijt in buffetvorm
 • lunch is niet inbegrepen
 • 4 x gastronomisch avondmaal bestaande uit hapjes, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert
 • koffie inbegrepen bij het avondmaal (andere dranken zijn betalend)

Voor kinderen jonger dan 15 jaar is er een aangepast hoofdgerecht en dessert voorzien. Willen ze toch liever van het gastronomisch avondmaal genieten dan kan dit mits betaling van een toeslag, zie verder onder 'toeslagen'.

 

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren