Overslaan en naar de inhoud gaan

De Douro-regio ken je van z’n beroemde wijndomeinen, maar deze wandelweek brengt je net naar de minder bekende plekjes in de streek. Na een kort verblijf in Porto trek je naar het gebied ten zuiden van de Douro-rivier, waar eindeloze wijngaarden en authentieke dorpen op je wachten. Dit is dé gelegenheid om mooie wandelingen te combineren met proeverijen bij de kleinere wijndomeinen die typisch zijn voor dit gebied. Wist je trouwens dat de Douro niet alleen bekend is voor z’n druiven en wijn? Ook wie houdt van ander fruit, zoals kersen, appels en vijgen komt hier aan z’n trekken.

Voor deze rondreis werken we samen met een gespecialiseerde partner (AR).

 

De hoogtepunten van deze reis

Wandelen en wijnproeven in de Douro-vallei

Adembenemende vergezichten over de Douro

Wandelen en wijnproeven in de Douro-vallei

Wijnproeverijen tijdens de wandelingen

Wandelen en wijnproeven in de Douro-vallei

Het rustige Portugese dorpsleven ervaren

Programma

Programma

A Dag 1
Porto

Aankomst in Porto, de op één na grootste stad van Portugal aan de monding van Douro, de rivier die deze reis maar ook de omliggende wijnregio haar naam geeft. Transfer van de luchthaven van Porto naar je eerste hotel waar je een welkomstpakket ontvangt met alle informatie die je nodig hebt voor het goede verloop van de reis.

Overnachting in een comfortabel hotel in Porto.

B Dag 2
Porto – Peso da Régua

Vandaag heb je tijd voor een korte ontdekkingstocht door de binnenstad van Porto. Je kiest zelf welke plekken jou het meest aanspreken: het historisch centrum met z’n vele wijnkelders, de kathedraal, het indrukwekkende beurspaleis… In de namiddag neem je de trein naar Peso da Régua (treinrit van 1u45, niet inbegrepen), waar je nog kan binnenspringen in het Douro-museum.

Overnachting in een boetiekhotel in Peso da Régua. (O)

C Dag 3
Peso da Régua – Aldeia de Baixo (Armamar)

Je wandelt de stad uit en laat het verkeer en geroezemoes achter je. Al snel loop je door een landschap met wijn- en boomgaarden. In de lente betekent dat een bloesempracht, in de zomer rijpe kersen en appels. Je komt door kleine dorpen waar zelden toeristen komen, en waar het de moeite loont om te stoppen voor een koffie en een praatje met de lokale bevolking. Het eindpunt van de tocht is meteen ook de plek waar je de volgende twee nachten verblijft.

Tocht van 16 km, + 700 m / -225 m.

Overnachting in een pension in Armamar. (O, L)

D Dag 4
Salzedas – Aldeia de Baixo

Na het ontbijt brengt een taxi je naar het klooster van Salzedas, een van de grootste cisterciënzerkloosters in Portugal, dat gesticht werd in de 12de eeuw. Volgens de traditie waren de monniken hier de eersten in de Douro-regio die wijn produceerden, al zou het kunnen dat de Romeinen hen voor waren! Hier start je wandeling die je opnieuw tussen olijfbomen en appel- en kersenboomgaarden door voert. Je hebt zicht op de bergen van het Alvão-natuurpark. Uiteindelijk kom je opnieuw bij je logies in Armamar.

Tocht van 14,5  km, + 350 m -325 m. 

Overnachting in een pension in Armamar. (O, L)

E Dag 5
Armamar - Tabuaço

Dit is een dag vol schitterende vergezichten. Het begint al meteen na de korte taxirit naar het startpunt van de wandeling, maar vergis je niet: het wordt nog mooier. Vooral tijdens de afdaling naar het dorp Vacalar, kijk je je ogen uit. Je passeert de Quinta das Frades, een van de grootste wijndomeinen aan deze kant van de Douro-rivier. Daarna volgt een stukje klimmen - wellicht het meest uitdagende traject van deze wandelreis - maar de beloning is groot: een ongeëvenaard uitzicht op het landschap van de Douro-vallei, met z’n eindeloze opeenvolging van in terrassen aangelegde hellingen. Een wijnproeverij in de Quinta do Tedo is de ideale manier om deze dag af te sluiten. Daarna brengt een taxi je naar je volgende overnachtingsplaats in Tabuaço.

Tocht van 14  km, +350 m  / -800 m.

Overnachting in een pension in Tabuaço. (O, L)

E Dag 6
Tabuaço

Vandaag maak je een lusvormige tocht vanuit Tabuaço, een rustig traject met volop mogelijkheden om te genieten van het vredige platteland, de geurende bloemen en de zingende vogels. In het dorp Barcos kan je even stoppen bij de bijzondere Romaanse kerk, en halfweg de wandeling zijn er opnieuw adembenemende uitzichten over de Douro-rivier en de wijnregio. Je hebt vandaag opnieuw de optie om een wijnproeverij te boeken op een wijndomein onderweg (na ongeveer 14 kilometer).

Tocht van 16,5  km, + 400 m / -400 m.

Overnachting in een pension in Tabuaço (O, L)

F Dag 7
Valença do Douro – Pinhão

Na een korte taxirit naar Valença do Douro begin je aan de laatste wandeldag van deze reis, door een landschap met vooral kleine wijnproducenten. Let op de verschillende patronen die de rijen druivenstokken hier vormen. De klim door Quinta Vale Dona Maria is pittig, maar de moeite meer dan waard voor het uitzicht dat op jou ligt te wachten. Je kan zo ver kijken, dat je plaatsen kunt onderscheiden waar je eerder deze week al gewandeld hebt. Zigzaggend afdalend bereik je de Real Companhia Velha, voor een portoproeverij. Tenslotte steek je via een metalen brug de Douro over naar Pinhão, je laatste overnachtingsplaats.  

Tocht van 15,5  km, + 325 m, - 630 m.

Overnachting in een hotel met zwembad in Pinhão. (O, L)

G Dag 8
Einde

Einde van het programma na het ontbijt. (O)

Met de trein (2u20, niet inbegrepen) terug naar Porto.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies 
 • ontbijt
 • transfer van Porto luchthaven naar het hotel bij aankomst
 • 5 lunchpakketten (van dag 3 tot dag 7)
 • private transfers in het kader van de wandelingen (zie dagschema)
 • bagagevervoer 
 • informatiepakket met Engelstalige wandelbeschrijvingen
 • digitale wandelkaarten en wandelapp
 • rondleiding en wijnproeverij op dag 5
 • portoproeverij op dag 7
 • GPS-tracks 
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • openbaar vervoer
 • overige maaltijden 
 • toeristentaks (ter plaatse te betalen)
 • optionele wijnproeverij op dag 6
 • evt. inkomgelden
 • evt. verzekering

Toeslagen

 • Eenpersoonskamer samenreizend HS (01/05-15/10): € 350 voor 8 dagen / 7 nachten
 • Eenpersoonskamer samenreizend LS (01/03-30/04 + 16/10-31/10): € 335 voor 8 dagen / 7 nachten
 • Extra nacht (kamer en ontbijt) in een tweepersoonskamer in Pinhão: € 100 per persoon
 • Extra nacht (kamer en ontbijt) in een tweepersoonskamer in Porto: € 115 per persoon
 • Extra nacht (kamer en ontbijt) in een eenpersoonskamer in Pinhão: € 160
 • Extra nacht (kamer en ontbijt) in een eenpersoonskamer in Porto: € 190
 • Private transfer Pinhão - Porto: € 285 per wagen met max. 3 inzittenden
 • Private transfer Porto - Régua: € 255 per wagen met max. 3 inzittenden

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Reisperiode

Deze reis is mogelijk van 1 maart tot/met 31 oktober.

Mediterraan klimaat met droge, warme zomers en milde, natte winters. Juli en augustus zijn af te raden omwille van de hitte. De aangenaamste  wandeltemperaturen zijn tijdens de lente en de herfst, met regelmatig wat kans op regen. In het vroege voorjaar en late najaar kan de wind al wat steviger waaien en meer regenbuien met zich meebrengen.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather
 

Heen- en terugreis

Met het vliegtuig* en het openbaar vervoer

Vlucht tot Porto waar er vanaf de luchthaven een transfer inbegrepen is naar het hotel in Porto. Op dag 8 neem je in Pinhão terug de trein naar Porto (2,5 uur, ca. € 11, 6-tal verbindingen per dag van ma tot zo). Je bagage pik je op in een huis tegenover het treinstation. Als je naar het centrum van Porto moet stap je uit in Porto – Sao Bento station. Je kan ook rechtstreeks naar de luchthaven, stap dan uit bij Porto – Campanha station. Hier neem je de metro of een taxi naar de luchthaven. Je kiest best geen ochtendvlucht voor de terugreis.

Voor actuele treininformatie, zie Trainline of Comboios de Portugal

Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.
 

Vervoer tijdens de reis

Tijdens je reis zijn een aantal transfers inbegrepen, de treinrit op dag 2 is niet inbegrepen:

 • Dag 2: trein Porto - Regua (1u45)
 • Dag 4: taxi pension - start wandeling in Salzedas
 • Dag 2: Porto Campanha – Régua: rechtstreekse trein van 1u50min of met overstap 2u13 min. € 7- € 11. 7-tal treinen per dag, ook op zaterdag en zondag.
 • Dag 5: taxi pension - start wandeling in Armamar + taxi eindpunt wandeling - Tabuaço
 • Dag 7: taxi pension - start wandeling in Valença do Douro
   

Wandelniveau

Wandelingen van 14 km tot 16,5 km. Hoogteverschillen: zie dagschema. Naast de Engelstalige wandelbeschrijvingen (met veel achtergrondinformatie), kun je gebruik maken een wandelapp met digitale wandelkaarten. Je ontvangt ook gps-tracks. Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.
 

Bagagevervoer

De bagage wordt steeds vervoerd naar het volgende logies. Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzakje. Tijdens de treintransfers zorg je uiteraard zelf voor je bagage.

Logies

Overnachting op basis van een tweepersoonskamer met privaat sanitair. Je logeert in comfortabele hotels in de steden, en  in kleinschalige, typische pensions in de kleinere plaatsen onderweg. 

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen:
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • Ontbijt is inbegrepen
 • 5 lunchpakketten zijn inbegrepen, vanaf dag 3 t.e.m. dag 7
 • De overige lunches en de avondmalen zijn niet inbegrepen. Je vindt suggesties hiervoor in je wandelbundel. 
 • Tijdens je reis zijn er twee tastings inbegrepen 

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren