Overslaan en naar de inhoud gaan

Klaar voor een reis van hoogtepunt naar hoogtepunt (letterlijk én figuurlijk)? In Peru wen je aan de hoogte in de gezellige stad Arequipa, spot je condors in de Colca Canyon en als 'must see' bezoek je tot slot de ruïnes van Machu Picchu. Na een grensovergang aan het titicacameer start je je avontuur in Bolivië op Isla del Sol. Hoog in de lucht zweef je over La Paz en verken je de stad vanuit de kabelbaan. De zoutvlakte van Uyuni is hét paradepaardje van Bolivië maar tijdens een driedaagse 4x4 jeeptocht zal je meermaals versteld staan van de diverse, prachtige landschappen onderweg. Zo reis je na de zoutvlaktes door naar kleurrijke meren, geisers en vulkanen en spot je onderweg duizenden flamingo's, lama's, alpaca's en vicuñas. Een reis waarbij je heel wat 'bucket list' items kan schrappen en waar je nog lang van zal nagenieten!

De hoogtepunten van deze reis

Machu Picchu

Verken de machtige ruïnes van Machu Picchu

Arequipa

Ontdek het bruisende Arequipa, omgeven door vele vulkanen

uyuni zoutvlakte

Trek met een 4x4 jeep op driedaagse door de prachtige landschappen van Uyuni

Programma

Programma

A Dag 1
Lima - Aankomstdag

Welkom in Lima, de stad der koningen!

Onze partner wacht je op met een bordje met jouw naam op. Je wordt naar je hotel in Miraflores gebracht waar er een eerste persoonlijke briefing volgt. Afhankelijk van je aankomstuur is er hierna nog tijd om al een eerste keer op verkenning te gaan in Lima. Een absolute aanrader is een bezoek aan de Plaza de Armas met de kathedraal en het presidentieel paleis, en ook de San Fransisco kerk met een tot museum omgevormde bibliotheek en catacomben, is een bezoek meer dan waard. 

B Dag 2
Vlucht naar Arequipa
1000 km  -  1u30 vliegen

Vrije ochtend in Lima. In de namiddag neem je een binnenlandse vlucht naar Arequipa. (niet incl.) Indien je graag 's morgens al naar Arequipa vliegt kan dit ook, er zijn verschillende tijdstippen beschikbaar voor deze vlucht. 

C Dag 3
Arequipa: vrije dag

Tijd om deze mooie stad te verkennen. Vergeet vandaag zeker het Santa Catalina klooster niet te bezoeken. In dit klooster woonden gedurende 400 jaar zo’n 450 nonnen in totale afzondering. Het klooster van zo’n 20 000m²  lijkt wel een stad op zich. In Arequipa zijn er ook vele optionele excursies mogelijk: raften, wandeltochten, mountainbiken, kookcursussen, city tour, zoutmeren, … Vraag ons zeker naar de mogelijkheden!

D Dag 4
Colca Canyon
170 km  -  4u

Na het ontbijt word je opgehaald aan je hotel en vertrek je per bus richting de indrukwekkende Colca vallei. Je sluit aan bij een internationale groep en rijdt tot Chivay (3635m), de hoofdstad van de Colca vallei, waar de lokale indianen je verblinden met hun kleurrijke kleding en de speciale hoeden die zo typisch zijn voor deze omgeving. Onderweg  spot je voor het eerst Zuid-Amerikaanse kameelachtigen zoals lama's en alpaca’s en vicuña's. Van deze laatste heb je misschien nog niet gehoord, dit zijn de wilde familieleden van de lama’s en de alpaca’s. In tegenstelling tot deze 2 spuwen ze niet, en jammer genoeg zijn ze met uitsterven bedreigd. Dat heeft veel te maken met hun wol, de fijnste en kostbaarste ter wereld  die vaak over de toonbank kan gaan voor een kleine 600 euro per kg.

E Dag 5
Colca Canyon & nachtbus naar Cusco
170km + 530 km  -  4u + 10u

Je staat op tussen 5 en 6u ’s ochtends, en wel omdat je naar Cruz del Condor wil. Hier heb je een prachtig uitzicht over de diepste kloof ter wereld (meer dan 1000m diep!), en als toemaatje is er een prima kans om condors te zien. Met een vleugelspanwijdte van meer dan 3m doen ze wat buitenaards aan. Uiteraard kunnen we je niet garanderen dat je een condor gaat zien, maar als je ooit dé kans hebt, dan is het hier wel. Meestal verschijnen de eerste vogels rond een uur of 9, met een beetje geluk scheren ze rakelings over je heen. Ben je een volleerd ornitholoog, dan is het tijd om weer naar Chivay te keren, waar je vlak na de middag terugkeert naar Arequipa. 

's Avonds neem je hier een comfortabele nachtbus naar Cusco.

Optionele upgrade: binnenlandse vlucht
Je kan ook kiezen voor een extra nacht in Arequipa en een binnenlandse vlucht naar Cusco op dag 6. Prijzen en beschikbaarheid ontvang je via je reisagent.
F Dag 6
Cusco: vrije dag

Na de nachtbus kom je toe in Cusco. Cusco of ‘Qosqo’ betekent ‘De navel van de wereld en keizerlijke Inca hoofdstad’. Het is een adembenemende plaats – en niet alleen omdat het op een hoogte van 3400 meter boven zeeniveau ligt. Deze prachtige stad zit vol met contrasten tussen de inheemse- en de moderne westerse stijlen. We raden aan om de eerste dag het rustig aan te doen om zachtjes te acclimatiseren aan de hoogte.. Maak een wandelingetje langs San Blas, een gezellige buurt met heel wat leuke restaurantjes. Cusco heeft ook een bruisend nachtleven en vele souvenirwinkels. Zin voor avontuur ? Alles is mogelijk, gaande van rafting, zipline en mountainbiken tot een trekking naar de gekende ‘rainbowmountain’ en nog veel meer. Niemand verveelt zich in Cusco!

G Dag 7
Cusco: Maras & Moray
110 km  -  4h

Deze prachtige tour brengt je naar de natuurlijke zoutplaten van Salineras, gelegen in de mooie heilige vallei, omringd door hoge besneeuwd bergen. De dag begint met een bezoek aan Moray (3575m), een van de meest interessante van alle Inca constructies, het 'landbouwkundig laboratorium'. Het terrassencomplex heeft de vorm van een amfitheater, de ideale plek voor de Inca's om te experimenteren met het groeien van plantensoorten op verschillende hoogten. Nadien rijd je door het stadje Maras richting de zoutpannen. Deze duizenden zoutpannen zijn al sinds de Incatijden in gebruik. Grote bassins vangen het zoutwater dat uit de grond stroomt op waarna ze opdrogen in de zon. Zo wordt het zout verzameld en op de lokale markt verkocht. 

H Dag 8
Cusco - Heilige vallei - Aguas Calientes
65 km  -  2u

Vandaag staat in het teken van de Heilige Vallei, een zeer belangrijk gebied voor de Inca’s. Je gaat op pad met een privégids: op naar Pisac, gekend om zijn kleurrijke lokale markt. Je bent hier echter niet enkel voor de markt, maar ook voor Inca Pisac. Deze prachtige ruïne is onderverdeeld in 4 delen, de grote terrassen zijn verbluffend. Eénmaal je ogen uitgekeken ga je door naar Ollantaytambo.  Het fort met zijn vele terrassen, pleinen en tempels is dé trekpleister van het stadje. In de namiddag neem je vanuit Ollantaytambo de trein naar Aguas Calientes (2040m), de uitvalsbasis voor een bezoek aan het wereldberoemde Machu Picchu. In vergelijking met Cusco is het hier een pak warmer, je bent intussen weer zo’n 1400m gedaald. Geniet van de warmwaterbronnen of relax met een koud drankje op een van de vele terrasjes.

I Dag 9
Machu Picchu - Cusco
65 km  -  2u

Na een vroeg ontbijt neem je de bus over de Haram Bingham Highway, die naar de toegangspoort van de stad slingert. Omdat de Spanjaarden Machu Picchu nooit hebben gevonden, is de stad goed bewaard gebleven.  De tocht met je gids neemt zo’n 2 uur in beslag. Vanaf november ’21 zijn er vaste circuits ingevoerd in Machu Picchu. Je kan slechts in één richting wandelen en wandelt het traject van de geboekte route. Als je geen hoogtevrees hebt is Huayna Picchu ook een echte aanrader! In de namiddag reis je terug naar Cusco, waar je laat in de avond toekomt.

J Dag 10
Cusco - Puno
400 km  -  10u

Na het ontbijt vertrek je voor een 10 uur durende busrit naar Puno. Onderweg maak je 5 prachtige stops, om onder andere enkele ruïnes en een koloniale kerk te bezoeken. Dankzij de prachtige vergezichten over de Altiplano en de hoogvlaktes zal je je zeker niet vervelen! Er is een Engelstalige gids mee die de groep voorziet van de nodige uitleg. 

Optionele upgrade
In plaats van de bus kan je ook kiezen voor de comfortabele trein tussen Puno en Cusco. Let op, deze trein rijdt maar 3x per week! Meer info en prijzen ontvang je via je reisagent.
K Dag 11
Grensovergang - titicacameer - La Paz
300 km  -  6u

Deze ochtend steek je aan het titicacameer de grens over naar Bolivië. De Boliviaanse kant van het Titicacameer is nog minder toeristisch dan de Peruaanse kant. Isla del Sol is het grootste eiland in het meer. Je bezoekt het eiland en ontmoet de lokale Quechua en Aymara families die zich voornamelijk toeleggen op landbouw, het hoeden van vee en de verkoop van souvenirs aan toeristen. Hierna reis je met de bus verder naar La Paz.

L Dag 12
La Paz

Vrije dag in La Paz. De stad zelf is gelegen in een steile canyon. De skyline van de stad bevat hoge gebouwen en besneeuwde bergtoppen. La Paz bestaat uit twee delen: het armere el alto (+-4100m), en het lager gelegen gedeelte van de stad waar de meeste hotels gelegen zijn (+- 3600m). Het eenvoudigste en snelste openbaar vervoer in de stad is de kabelbaan. Alle delen van de stad zijn verbonden door 10 verschillende routes. Het zicht op de stad vanuit de lucht is adembenemend. Je bezoekt de heksenmarkt in het centrum, een plek in het teken van bijgeloof, tradities en rituelen.

M Dag 13
La Paz & nachtbus naar Uyuni
540 km  -  8u

Vrije dag in La Paz. 's Avonds stap je op de nachtbus naar Uyuni.

Optionele upgrade: binnenlandse vlucht
Optioneel kan je ook op dag 14 een binnenlandse vlucht nemen naar Uyuni. Prijs ontvang je via je reisagent.
N Dag 14-16
Salar de Uyuni
205 km  -  3u30

Tijd voor enkele dagen op de meest bekende en indrukwekkende plaats van Bolivië: de zoutvlaktes van Uyuni. Je onderneemt een meerdaagse jeeptocht door de Salar de Uyuni met een privégids (optioneel kan dit ook in groep: zie ‘opmerkingen’). Je rijdt door de zoutvlaktes naar het cactuseiland Inca Huasi en zet dan de tocht verder door een woestijnlandschap op meer dan 5.000 m hoogte. Je vindt hier kleurrijke lagunes met horden flamingo’s. Deze meerdaagse is ongetwijfeld het hoogtepunt van de hele reis!

O Dag 17
Potosí
205 km  -  4u

Ooit was deze stad de rijkste van heel Zuid-Amerika door de aanwezigheid van de zilvermijnen. Vandaag de dag leveren deze mijnen voornamelijk tin en andere metalen op. Nog steeds zwoegen de mijnwerkers hier dag in dag uit in extreme temperaturen. In samenspraak met de gids bepaal je hoe diep en avontuurlijk je deze mijnen wenst te bezoeken.

P Dag 18-19
Sucre
155 km  -  3u30

Welkom in de witte universiteitsstad Sucre, de officiële hoofdstad van Bolivia. Hier geniet je van de gezellige, koloniale sfeer. De omgeving is gekend om haar schitterend textiel met subtiele kleuren en geometrische motieven. Je kiest voor enkele vrije dagen of je wandelt een stuk van de, veel minder gekende, Incatrail op de kam van de Cordillera de los Frailes. (niet incl.)

Q Dag 20
Sucre - Santa Cruz
485 km  -  1u vliegen

Vrije dag in Sucre. In de late namiddag neem je een binnenlandse vlucht naar Santa Cruz de la Sierra. (niet incl.)

R Dag 21
Santa Cruz - Vertrekdag

Santa Cruz de la Sierra, of kortweg Santa Cruz is een van de grootste steden van Bolivië. De stad is niet op grote hoogte gelegen (400m) en heeft een subtropisch klimaat, ideaal om je reis in Bolivië te eindigen. De ‘plaza de 24 de Septiembre’ is hét bruisende hart van de stad. De kathedraal van rode steen is hier een blikvanger die je zeker niet mag missen.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag
Dag 5:
Optionele upgrade: binnenlandse vlucht Prijs op aanvraag
Dag 10:
Optionele upgrade Prijs op aanvraag
Dag 13:
Optionele upgrade: binnenlandse vlucht Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Transfers zoals vermeld in het programma (bus transfers in goede lokale toeristische bussen):
 • kamer met ontbijt (met uitzondering van de 3-daagse Uyuni, hier zitten alle maaltijden inbegrepen)
 • Logies op basis van een tweepersoonskamer met privésanitair (in geval van 4 personen, worden er 2 tweepersoonskamers voorzien)
 • Alle transfers van en naar de luchthaven bus- en treinstations
  • Toeristische bus van Arequipa tot Colca Canyon
  • Nachtbus van Arequipa tot Cusco
  • Trein van Ollantaytambo tot Machu Picchu (Aguas Calientes) - retour ticket
  • Bus van Aguas Calientes tot Machu Picchu (round trip)
  • Toeristische bus van Cusco tot Puno
  • Bus van Puno tot Copacabana (BOL) en La Paz (BOL)
  • Nachtbus van La Paz naar Uyuni (optioneel kan je hier kiezen voor een binnenlandse vlucht)
  • Toeristische bus van Uyuni naar Potosí 
  • Privé vervoer van Potosí naar Sucre
 • Excursies zoals vermeld in het programma
  • Colca Canyon viewpoint tour (optioneel kan hier een 2-daagse trekking geboekt worden)
  • Maras and Moray (activiteit in internationale groep)
  • Heilige vallei (activiteit met privégids)
  • Tour to Machu Picchu (activiteit in internationale groep)
  • Bezoek aan Isla del Sol (activiteit in internationale groep)
  • 3-daagse tour met 4x4 Uyuni (activiteit in internationale groep)
  • Bezoek zilvermijnen Potosí (activiteit in internationale groep)
  • toegangsgelden en gidsen (met uitzondering van de vermelde toeslagen bij 'niet inbegrepen')
  • Lokale Engelstalige gids waar vermeld in het programma
  • Bijdrage voor het Garantiefonds

  Niet inbegrepen

  • Internationale en binnenlandse vluchten (La Paz - Uyuni en Sucre - Santa Cruz)
  • Overige maaltijden (een maaltijd vind je gemakkelijk tussen de 8 en 15 euro)
  • Optionele toegangsgelden
  • Toegang tot Huayna Picchu (prijs op aanvraag)
  • Fooien
  • Persoonlijke uitgaven
  • Verzekeringen
  • Privétour driedaagse Uyuni 4x4 tour ipv gedeelde jeeptour
   • Bij 2 pax: 563 euro pp supplement
   • Bij 3 pax: 364 euro pp supplement
   • Bij 4 pax: 311 euro pp supplement

   

  Promo

  Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

  Ook voor gezinnen?

  Wil je deze reis samen met je gezin doen? Houd er rekening mee dat je tijdens deze reis op grote hoogtes zal verblijven. Het Instituut voor Tropische Geneeskunde (itg) raadt verblijven op hoogtes boven de 3000m hoogte af voor kinderen onder de 10 jaar. Gezinnen met tieners of oudere kinderen kunnen deze rondreis dus zeker wel maken. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

  Bijkomende info

  Comfort categorie

  LimaArawi Miraflores Express
  ArequipaCasona Solar
  Colca CanyonPozo del Cielo
  CuscoHotel Sacha
  Aguas CalientesMamasara Aguas Calientes
  PunoCasona Plaza Puno
  La PazCalacoto hotel
  UyuniCasona de Sal
  PotosíHotel Colonial Potosí
  SucreHotel Parador Sucre
  Santa CruzTryp hotel Santa Cruz

  Over deze reisformule

  Reizen met Joker, dat is

  • méér beleven, durven en doen
  • op een duurzame manier
  • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
  • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
  • en als een betere versie van jezelf terug te keren

  Reistips

  Veelgestelde vragen

  Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
  • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
  • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
  • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
  • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

  Andere individuele reizen die je kunnen interesseren