Overslaan en naar de inhoud gaan

Sta je te popelen om écht de jungle in te trekken? Kies dan voor de Inotawa Lodge in Puerto Maldonado, Peru! Om deze lodge te bereiken vaar je verder weg van de stad richting het Tambopata reservaat. Deze lodge kies je niet voor de grote luxe, wel voor het 100% jungle-gevoel. Hou je fototoestel te allen tijde in de aanslag, want geregeld vliegen er toekans over! 

De hoogtepunten van deze reis

Wildlife Puerto Maldonado Inotawa Lodge Peru junge
Wildlife

Een nachtwandeling is een must: nachtelijk wildlife spotten en genieten van de prachtige sterrenhemel!  

Puerto maldonado, Inotawa lodge, Amazone, Peru
Onderweg naar de lodge

Geniet van het echte junglegevoel!

Papegaai Puerto Maldonado Inotawa Lodge Peru junge kleilik La Torre
Papegaai

Bezoek zéker de papegaai kleilik La Torre.

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst en junglewandeling

Inbegrepen: lunch-diner

Je wordt afgehaald op de luchthaven van Puerto Maldonado voor een transfer naar het kantoor. Het grootste deel van je bagage kan je hier achterlaten, zo hoeft niet alles mee naar de lodge. Van daaruit rijd je 1 uur over onverharde wegen naar de haven van Puerto Nuevo, onderweg zie je verschillende bananen- en citrusplantages. Daarna ga je aan boord van de boot. Houd je fototoestel in de aanslag, want geregeld vliegen er toekans over! Onderweg naar de lodge nuttig je een heerlijke junglemaaltijd. Na ongeveer 1,5 uur varen kom je aan bij de lodge, waar je Engelstalige gids je rondleidt en meer info geeft over de do’s en don’ts in de jungle. Deze lodge is geen luxueuze lodge, maar speciaal gekozen voor het echte contact met de natuur.  In de namiddag maak je reeds een wandeling door de jungle als eerste kennismaking met de immense bomen en exotische planten. Het geluid van de jungle is immens, één groot concert… Na het avondmaal geeft de gids een briefing over de activiteiten van de volgende dagen.

B Dag 2
La Torre klei lik, Tres Chimbadas meer en lokale farm

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Je verlaat de lodge zeer vroeg in de ochtend, om met de boot een stukje verder te varen voor de eerste activiteit van de dag. Net na zonsopgang ga je naar de klei lik waar je de papegaaien, ara’s, en parkieten in hun volle glorie kan aanschouwen. La Torre klei lik is een kleiwand van 4 meter hoog en 20 meter breed, waar verschillende soorten papegaaien elke morgen van de klei komen eten. De klei zuivert alle toxische planten in hun lichaam, deze routine is dus noodzakelijk voor de vogels om te overleven. Na dit mooie schouwspel keer je terug naar de lodge voor het ontbijt en een frisse douche.

Na het ontbijt vaar je naar de inkom van het nationaal park, om naar het Tres Chimbadas meer te wandelen, diep in de jungle. Hier neem je een traditionele catamaran, zonder motor, zodat we de dieren niet storen. Met de gids vaar je langs de boord van het meer om aalscholvers, alligators en paradijsvogels te bewonderen. Geregeld worden hier ook rivierotters gespot! Voor zij die willen, kan je in het midden van het meer een frisse duik nemen. In de namiddag bezoek je een lokale farm waar je de vruchten en kruiden van deze immense jungle kan leren kennen.

C Dag 3
La torre meren

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Vandaag ga je op pad met inwoners van de La Torre gemeenschap, die een project opgezet hebben om eco-toerisme in hun gemeenschap te promoten. Na een kwartier varen pikt je lokale gids je op. Tijdens een wandeling van een 4-tal uur  leer je meer bij over de unieke fauna en flora rond de meren Montes, Pato en Lagarto. Je zal ook nog de Solitaria kleilik kunnen bezoeken, diep verscholen in het Tambopata National Reserve. Nadien is het tijd voor de lunch, en een deugddoende rustpauze. Nadien kan je nog kennismaken met de medicinale trail. ’s Avonds ga je nog de boot op, om te genieten van de nachtelijke geluiden op de rivier, misschien kan je zelfs het Zuiderkruis zien! Uiteraard gaan we nog op zoek naar nachtdieren die op de oevers tot leven komen, zoals kaaimannen en capibara’s. 

D Dag 4
Terugkeer naar Puerto Maldonado

Inbegrepen: ontbijt

Na het ontbijt is het tijd voor je transfer per boot naar de haven van Puerto Maldonado, waar je eventueel je achtergebleven bagage kan oppikken. Nadien word je naar de luchthaven van Puerto Maldonado gebracht.

Optionele verlenging: Combineer met een rondreis in Peru

Graag nog meer parels in Peru ontdekken? Kies voor een een rondreis in Peru in combinatie met je trekking.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag
Dag 4: Verleng je reis
Optionele verlenging: Combineer met een rondreis in Peru Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Transfer heen en terug naar de luchthaven van Puerto Maldonado
 • Verblijf in een tweepersoonskamer in een bungalow, met badkamer (soms warm water) en muskietennet per bed
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma 
 • Excursies zoals vermeld in het programma
 • Engelstalige gids
 • Gefilterd water
 • Bijdrage voor het Garantiefonds
   

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Binnenlandse vlucht heen en terug naar Puerto Maldonado vanuit Lima of Cuzco (deze wordt het best geboekt in combinatie met je internationale vlucht, meer info in je Jokerkantoor)
 • Overige maaltijden
 • Inkom (Tres Chimbadas meer en Nationaal park 50 SOL)
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? Houd er rekening mee dat plaatsen die je misschien ook zal bezoeken, zoals Arequipa, Puna en Cusco, op grote hoogte liggen. Het Instituut voor Tropische Geneeskunde (itg) raadt verblijven op hoogtes boven de 3000m hoogte af voor kinderen onder de 10 jaar. Voor gezinnen met tieners of oudere kinderen is Peru wel een fijne reisbestemming. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Onze reizigers in Peru

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren