Overslaan en naar de inhoud gaan

De Corto Maltes lodge heeft 27 comfortabele, houten bungalows die zeer mooi afgewerkt zijn, en her en der verspreid in de natuurlijke omgeving. Geniet van de geuren en kleuren van de omringende jungle, en kom tussendoor even bij aan het zwembad!

De hoogtepunten van deze reis

zonsondergang Corto Maltes Lodge
zonsondergang Corto Maltes

Ervaar de jungle vanop de boot.

Zwembad Corto Maltes lodge, Puerto maldonado Peru
Zwembad Corto Maltes lodge

Neem een verfrissende duik in het zwembad van de lodge na een dag in de jungle

Corto Maltes uitkijktoren Puerto Maldonado, Peru jungle reis
Corto Maltes uitkijktoren

Wildlife spotten en van het uitzicht genieten op 42 meter hoogte.

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst, junglewandeling en kaaimansafari

Inbegrepen: lunch-diner

Na aankomst op de luchthaven van Puerto Maldonado  vaar je met je Engelstalige gids ongeveer 40 minuten over de Madre de Dios rivier naar de Corto Maltes lodge. Na de lunch kan je wat bekomen van de reis, relaxen in de hangmat bij je bungalow of een duik te nemen in het zwembad. In de namiddag is het tijd voor een eerste contact met de jungle. Je gaat op pad voor een wandeling waarbij je een grote variatie aan tropische planten, medicinale planten, insecten, vlinders en andere dieren kan zien. Op de terugweg maak je een korte stop bij een uitkijkpunt om toekans, papegaaien en andere vogels te spotten. Voor het avondmaal ga je rond nog op een korte kaaimansafari. Dankzij hun glinsterende ogen zijn de kaaimannen te spotten: spannend!

B Dag 2
Lake Sandoval, Monkey island en uitkijktoren

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Vroeg uit de veren vandaag: na een kopje koffie of thee ga je de rivier op, bijna een mystieke ervaring bij zonsopgang.  Na ongeveer 20 minuten varen op, kom je aan bij de aanlegsteiger van Lake Sandoval. Tijdens wandeling door weelderige vegetatie kom je op het terrein van het Tambopata National Reserve, waar je de kans hebt om gigantische bomen, slangen, verschillende soorten apen en vogels te bewonderen.

Vanuit kleine roeiboten kan je op zoek naar de otters die van dit meer hun thuis gemaakt hebben. Maar je kan er ook kaaimannen, piranhas en een variëteit aan vogels spotten. Hierna ga je terug de boot op, voor de trip naar Monkey Island waar 5 apensoorten hun habitat hebben. De dieren leven in vrijheid maar zijn toch gewoon om héél dicht bij mensen te komen, dus volg de richtlijnen van de gids goed op: schrik om lekker dichtbij te komen hebben ze zeker niet! In de namiddag ga je dan op pad voor een beklimming van 1 van de 2 uitkijktorens op het gigantische domein van Corto Maltes. De kleinste toren is 20 meter hoog, de hoogste is 42 meter, en biedt je een verbluffend uitzicht hoog boven de jungle. Als de zon stilaan onder gaat en haar warme gloed over het woud werpt, heb je een schitterend uitzicht over de jungle en haar bewoners.

C Dag 3
Bezoek aan een chacra en native familie

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Na het ontbijt vertrek je naar een kleine kwekerij, lokaal chacra genoemd, waar heerlijke tropische vruchten uit de streek gekweekt worden. Je krijgt er een rondleiding en je kan er ook proeven van een aantal typische vruchten. Daarna vaar je nog wat verder, en bezoek je een native family die je een demonstratie geeft van een aantal van hun gewoontes en bezigheden zoals vissen, jagen en handwerk. Je leert er meer over enkele natuurlijke producten die een belangrijke rol spelen in hun dagelijks leven. Het bezoek eindigt met een lunch in open lucht, na de lunch vaar je terug naar Corto Maltes en ben je de rest van de namiddag vrij. Na het avondeten geniet je nog een laatste avond van de junglegeluiden.

D Dag 4
Kleilik en terugkeer naar Puerto Maldonado

Inbegrepen: ontbijt

’s Morgens vroeg maak je een korte wandeling van 20 minuten, waarna je aankomt bij de ‘Mackaw lick’ of kleilik waar je verschillende soorten papegaaien kan zien die neerkomen uit de bomen om het speciale soort klei te eten dat zij nodig hebben als aanvulling op hun voeding. Dit is een fascinerend schouwspel, hou je camera mét zoomlens in de aanslag! Daarna keer je terug naar de lodge voor het ontbijt. Na het ontbijt is het tijd voor je transfer per boot naar de haven van Puerto Maldonado. Nadien brengen we je naar de luchthaven van Puerto Maldonado, waar de gids je helpt met de check-in voor je terugvlucht naar Cuzco of Lima.

Optionele verlenging: Combineer met een rondreis in Peru

Graag nog meer parels in Peru ontdekken? Kies voor een een rondreis in Peru in combinatie met je trekking.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag
Dag 4: Verleng je reis
Optionele verlenging: Combineer met een rondreis in Peru Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Transfer heen en terug naar de luchthaven van Puerto Maldonado
 • Verblijf in een 2persoonsbungalow, met badkamer (met warm water) en muskietennet per bed
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma 
 • Excursies zoals vermeld in het programma
 • Inkomgelden voor het Sandoval meer en het nationaal park
 • Engelstalige gids
 • Gefilterd water
 • Bijdrage voor het Garantiefonds
   

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Binnenlandse vlucht heen en terug naar Puerto Maldonado vanuit Lima of Cuzco (deze wordt het best geboekt in combinatie met je internationale vlucht, meer info in je Jokerkantoor)
 • Overige maaltijden
 • Fooien  
 • Persoonlijke uitgaven zoals drank in de plaatselijke bar  
 • Verzekeringen

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? Houd er rekening mee dat plaatsen die je misschien ook zal bezoeken, zoals Arequipa, Puna en Cusco, op grote hoogte liggen. Het Instituut voor Tropische Geneeskunde (itg) raadt verblijven op hoogtes boven de 3000m hoogte af voor kinderen onder de 10 jaar. Voor gezinnen met tieners of oudere kinderen is Peru wel een fijne reisbestemming. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Onze reizigers in Peru

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren