Overslaan en naar de inhoud gaan

De Choquequiraotrekking brengt je langs indrukwekkende uitzichten over de bergen, een wilde rivier en de canyon waar je condors ziet voorbijvliegen. Hoogtepunt van deze trekking zijn de Choquequirao-ruïnes. Je kan hier enkel te voet geraken, wat bijdraagt aan de magie van de plek. Voorlopig zonder massa andere toeristen en daardoor extra speciaal! Na enkele pittige trekkingdagen waarbij je overnacht in tenten kom je toe in Aguas Calientes. Je eindigt je trip met een bezoek aan het indrukwekkende Machu Picchu. 

Deze trekking is eventueel ook mogelijk op 4 dagen vanuit Cusco. Je wandelt in 2 dagen tot Choquequirao en vervolgens, langs dezelfde weg, weer terug. Daarna is het mogelijk om vanuit Cusco Machu Picchu te bezoeken. 

De hoogtepunten van deze reis

Choquequirao ruines

Enkel te voet bereikbaar en daardoor extra magisch: verken de Choquequirao-ruïnes

Choquequirao trekking

Een uitdagende 6 dagen stappen in adembenemende landschappen

Machu Picchu

Combineer het minder gekende Choquequirao met het indrukwekkende Machu Picchu

Programma

Programma

Dag 1
Choquequirao-trekking

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Je wordt door opgehaald in Cusco door een Spaanssprekende chauffeur en naar Cachora gebracht. Hier ontmoet je de gids en paardenman. Je krijgt de kans om nog enkele laatste inkopen te doen alvorens verder te rijden naar Capuliyoc (2915m) waar de trekking start. Al snel heb je een prachtig zicht over de canyon en de besneeuwde toppen van Padrayoc en Wayna Cachora bergen. Na een drie uur durende afdaling ga je weer stijl omhoog. Deze pittige klim zorgt wel voor een minder zware tweede wandeldag. ’s Avonds geniet je van een prachtige sterrenhemel en kruip je al vroeg je tent in voor een verkwikkende nachtrust.

Praktische info trekking

Klik hier voor meer praktische info over de Choquequirao trekking.

Dag 2
Choquequirao-trekking

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Na een vroeg ontbijt stijgen we verder tot Maranpata. Ook deze klim valt niet te onderschatten, we stijgen op zo’n 3 uur tijd ongeveer 1000 meter. Na de lunch wordt onze inspanning beloond met een eerste zicht op de Choquequirao ruïnes. Twee uur later lunchen we aan de Choquequirao kampeerplaats (3110m) alvorens we in de namiddag de ruïnes bezoeken. Slechts 30% van de ruïnes zijn opgegraven en gerestaureerd. De ligging van de ruïnes is prachtig en indrukwekkend, geregeld passen hier ook de immense condors. We genieten van een heerlijke maaltijd en de zonsondergang en kruipen snel onze tenten in eens de zon onder is, het kan hier ’s nachts behoorlijk koud zijn.

Dag 3
Choquequirao-trekking

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

We vertrekken al vroeg in de ochtend voor een korte klim. Daarna gaan we gelukkig een tijdje naar beneden langs de recent ontdekte ruïnes van Pincha Unuyoc. Verder beneden kan je bij de Rio Blanco je voeten even verfrissen in het koude water. Na een welverdiende lunch staat het pittigste stuk van de trekking op het programma. We stijgen zo’n 1200m tot Maizal (3000m).

Dag 4
Choquequirao-trekking

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Vandaag trekken we langs de oude zilvermijnen naar de hoogste pas van deze trip ‘Abra San Juan’ op 4000 meter. Hier heb je spectaculaire zichten over de Vilcabamba bergketen. Daarna dalen we af tot het charmante Andesdorp Yanama (2100m). Na de lunch nemen we afscheid van de muildieren en hun verzorgers.

Dag 5
Choquequirao-trekking

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Met een privébusje rijden we zo’n 3.5 uur tot La Playa om te lunchen. Daarna rijden we verder tot Hidroelectrica. We treden in de voetsporen van Hiram Bingham, de Amerikaanse professor die Machu Picchu ontdekte in 1911. Je wandelt langs de treinsporen tot Aguas Calientes (2040m), de uitvalsbasis voor een bezoek aan het wereldberoemde Machu Picchu. Geniet van de warmwaterbronnen of relax met een koud drankje op een van de vele terrasjes. Na een intense trekking de afgelopen dagen, is een nachtrust in een echt bed in een echt hotel meer dan welkom.

Dag 6
Choquequirao-trekking

Inbegrepen: ontbijt

Na een vroeg ontbijt neem je de bus over de Haram Bingham Highway, die naar de toegangspoort van de stad slingert. Omdat de Spanjaarden Machu Picchu nooit hebben gevonden, is de stad goed bewaard gebleven.  De tocht met je gids neemt zo’n 2 uur in beslag. Vanaf november ’21 zijn er vaste circuits ingevoerd in Machu Picchu. Je kan slechts in één richting wandelen en wandelt het traject van de geboekte route. Als je geen hoogtevrees hebt is Huayna Picchu ook een echte aanrader! In de namiddag reis je terug naar Cusco, waar je laat in de avond toekomt.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag
Dag 1:
Praktische info trekking Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Transport vanuit Cusco 
 • Tenten en slaapmatje (geen slaapzak incl!)
 • Keukentent, eettent met tafels en stoelen
 • Inkom Choquequirao en Machu Picchu
 • Engelssprekende gids
 • Kok en keukenmateriaal
 • Paardenman en paarden (voor kampeeruitrusting en eten) en 6 kg per persoon van persoonlijke spullen
 • Maaltijden
 • EHBO en zuurstof
 • Hotel in Aguas Calientes
 • Busticket Aguas Calientes – Machu Picchu (enkel ticket)
 • Treinticket Aguas Calientes tot Poroy of Ollantaytambo

Niet inbegrepen

 • Lunch op de laatste dag
 • Extra kg die je afgeeft aan een lastdier (prijs op aanvraag)
 • Slaapzak kan gehuurd worden. Wij verhuren goede donzen slaapzakken tot min 10 graden aan 30 USD (voor de 6 dagen)
 • Persoonlijke reisverzekering
 • Fooi voor kok, gids en dragers

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? Houd er rekening mee dat je tijdens deze reis op grote hoogtes zal verblijven. Het Instituut voor Tropische Geneeskunde (itg) raadt verblijven op hoogtes boven de 3000 m hoogte af voor kinderen onder de 10 jaar. Gezinnen met tieners of oudere kinderen kunnen deze rondreis dus zeker wel maken. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren