Overslaan en naar de inhoud gaan

Extra toelichting bij de prijs van de meerdaagse trekking via de Incatrail
Alle dragers en koks op de 4-daagse Inca Trail krijgen dankzij een nieuwe nationale wet sinds kort een beter loon. Dat is uiteraard goed nieuws voor de plaatselijke bevolking en kunnen we alleen maar toejuichen.
Door die loonsverhoging is de trekking heel wat duurder geworden. Om de Inca Trail toch mogelijk te maken voor zoveel mogelijk reizigers, bundelen we in de mate van het mogelijke alle reservaties tot groepjes van max. 16 wandelaars. Op die manier kunnen we de kosten spreiden over meerdere deelnemers.

€1385p.p. bij 2 of 3 personen | €925 p.p. bij 4-8 personen

--------------------------------------------------------------------------------------------------

De Inca Trail in Peru naar Machu Picchu is door National Geographic op nummer 2 gezet in de top 10 van beste treks ter wereld. Eentje die je gemaakt moet hebben.

Gelukkig liggen de wilde dagen achter ons en zijn er tegenwoordig maar 500 mensen per dag toegelaten op het pad. Slechts 200 daarvan zijn net als jij trekkers, de anderen zijn dragers, gidsen en kookploegen. Geen lange files dus of een drukte van jewelste. Wel veel tijd en ruimte om te genieten! Je eindigt de trekking met één van de indrukwekkendste uitzichten ter wereld: Machu Picchu vanaf de Zonnepoort.

 

De hoogtepunten van deze reis

Machu Picchu Inca Trail Peru Heilige Vallei
Machu Picchu

Geniet van schitterende ruïnes en sublieme passen in de Heilige Vallei op weg naar Machu Picchu.

Inca Trail Machu Picchu UNESCO Peru trektocht
Inca Trail

De Inca Trail maakt deel uit van de UNESCO-werelderfgoedlijst.

Inca Trail Machu Picchu Peru wandelpad trekking Latijns-Amerika
Inca Trail

Na al je inspanningen, krijg je een stempel met de officiële Inca Trail Stamp in je paspoort.

Programma

Programma

A Dag 1
Incatrail

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

’s Morgens vroeg vertrek je in Cusco en rijd je tot Piskacucho (2650m), een kleine gemeenschap aan de start van de Incatrail. Vandaag wandel je ongeveer 12 km. De eerste dag leg je zo’n 12 km af, vaak langs de oever van de Urubamba. Af en toe gaat het wel op en af, maar de grote hoogteverschillen zijn pas voor later. Je botst wel al op een prachtig Inca-bouwwerk: Patallacta. Deze prachtige terrassen verrassen je wanneer je een klif nadert, en doen je zonder twijfel stil worden van bewondering. De kookploeg heeft ondertussen de tent rechtgezet, zodat je ’s middags alleen nog je voeten onder tafel moet schuiven. ’s Avonds zorgen ze er ook voor dat je avondmaal klaar staat en je tent netjes opgezet is.

Praktische info trekking

Klik hier voor meer praktische info over de Incatrail.

B Dag 2
Incatrail

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

De beruchte dag 2 van de Inca Trail brengt je doorheen een schitterende vallei naar de hoogste pas van deze trekking. De uitdaging vandaag ligt niet zozeer in de afstand, je legt maar 9 km af, maar wel in het hoogteverschil en de effecten van de hoogte op je lichaam. Neem je tijd, en vergeet vooral niet te genieten van het ronduit prachtige uitzicht. ’s Ochtends vertrek je op 3000m, maar rond de namiddag bereik je de top van Dead Woman’s Pass, op 4200m. Een blik op het dal dat je doorkruist hebt zorgt voor een heerlijk gevoel. Aan de andere zijde  daal je weer af tot Pacaymayo (3630m) om aan het kamp te komen, waar je samen met je groep nog even kan napraten. Het zwaarste deel van de trekking ligt achter de rug, Machu Picchu komt stilaan in zicht!

C Dag 3
Incatrail

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Daar waar dag 2 vooral een sportieve uitdaging was, staat dag 3 weer in het teken van de Inca’s. Dit is de langste dag van de Trail: 15 km. Na het ontbijt zet je de dag in met een stevige klim naar de Runkurakay-pas, op 3970m. Onderweg kom je de prachtige ruïne van Runkurakay tegen, die vraagt om gefotografeerd te worden als je iets hoger op het pad bent. Na de afdaling kom je in één van de mooiste ruïnes op het pad, Sayacmarca, dat je bereikt door een korte, maar steile trap te nemen. Neem je tijd om de geheimen van deze site te ontdekken, en zet dan je tocht voort naar de laatste pas, Abra de Phuyupatamarca op 3650m. De ruïnes die dezelfde naam dragen zijn de ideale plaats om even op adem te komen. Van hieraf gaat het vooral dalend, tot je Wiñaywayna bereikt. Net voor de kampplaats ontdek je één van de grootste ruïnes, een prachtige verzameling van steile terrassen die honderden meters tegen de bergflank gebouwd zijn. Nog een laatste avond genieten van de kookkunsten van je begeleidend team, en dan wacht de Zonnepoort en Machu Picchu als ultieme beloning.

D Dag 4
Incatrail:

Inbegrepen: ontbijt

Na een vroeg ontbijt vertrek je om de gekende Inti Punku (zonnepoort) te bereiken voor de zonsopgang over Machu Picchu. Net voordat je die bereikt mag je nog even een heel erg steile trap opklauteren, door de gidsen liefkozend de ‘Gringo Killer’ genoemd omdat hij je adem afsnijdt. Maar niet getreurd, want een honderdtal meter voorbij de bovenste trap draai je de hoek om en wandel je de zonnepoort binnen. Met een beetje geluk breekt de zon net door de wolken heen, en heb je een verbluffend zicht op de bergen rond Machu Picchu. Geniet nog even na, en daal dan af naar de kers op de taart: het machtige Machu Picchu. Onderweg kan je de bouwkunst van de Inca’s nog even bewonderen: links van het pad zie je muren van gigantische rotsblokken die perfect in elkaar passen. Wanneer je groep volledig is in Machu Picchu maak je nog even een rondje met je gids, die de ruïnes nog van wat extra info voorziet. Ben je uitgekeken? Dan neem je de bus naar Aguas Calientes, waar je zelf op zoek kan naar een lekker restaurantje.  Je krijgt je treinticket van je gids, en bij aankomst in je hotel in Cuzco ben je een fantastische ervaring rijker: een trekking die elke hiker op zijn conto wil hebben staan!

Optionele verlenging: Combineer met een rondreis in Peru

Graag nog meer parels in Peru ontdekken? Kies voor een een rondreis in Peru in combinatie met je trekking.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag
Dag 1: Verleng je reis
Praktische info trekking Prijs op aanvraag
Dag 4: Verleng je reis
Optionele verlenging: Combineer met een rondreis in Peru Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Trein ticket Machu Picchu/Aguas Calientes naar Cusco of Ollantaytambo
 • Inkomticket voor de ruïnes en vergunning voor de Inca trail
 • Bus ticket Machu Picchu tot Aguas Calientes
 • Dragers voor tenten en eten
 • Kok service
 • Transfers van en naar je hotel
 • Taxen
 • Meertalige gids
 • Kampeeruitrusting, goede tenten en matras (de matras en slaapzak draag je zelf) , opblaasbare matjes zijn inbegrepen bij de Incatrail
 • Kooktent en eettent
 • Medische Assistentie
 • Al de maaltijden zoals beschreven in het programma: 3 x ontbijt / 3 x lunch/ 3 x avondmaal.
  (Vegetarische maaltijden zijn mogelijk op aanvraag)

Niet inbegrepen

 • Lunch op de laatste dag
 • Extra kg die je afgeeft aan dragers. Je moet je eigen bagage zelf dragen inclusief matras en slaapzak, dus pak zo licht mogelijk. Indien je 6 of 12 kg wenst te laten dragen door dragers, kan je dit huren.
  Voor 6kg betaal je 95 USD, voor 12kg kost dit 190 USD. Deze kg worden verdeeld bij dragers. Een drager op Incatrail mag maximum 20 Kg dragen. Indien je extra kg wenst af te geven, moet dit samen met de reservatie geboekt worden omdat dragers ook een trekkers vergunning nodig hebben. Deze prijs is in totaal voor de 4 dagen.
 • Wandelstokken: 20 USD per paar voor de 4 dagen
 • Slaapzak kan gehuurd worden. Wij verhuren goede donzen slaapzakken tot min 10 graden aan 20 USD voor de Incatrail
 • Persoonlijke reisverzekering
 • Fooi voor kok, gids en dragers

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? Houd er rekening mee dat je tijdens deze reis op grote hoogtes zal verblijven. Het Instituut voor Tropische Geneeskunde (itg) raadt verblijven op hoogtes boven de 3000m hoogte af voor kinderen onder de 10 jaar. Gezinnen met tieners of oudere kinderen kunnen deze rondreis dus zeker wel maken. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Onze reizigers in Peru

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren