Overslaan en naar de inhoud gaan

Deze nieuwe trekking combineert het beste van de twee meest gekende trekkings in Peru. Begin met de mooiste dagen van de klassieke Salkantaytrekking en eindig met de tweedaagse Incatrail. Op de laatste dag wandel je Machu Picchu binnen door de zonnepoort, een unieke ervaring! Onderweg trotseer je hoge bergpassen en geniet je van prachtige vergezichten. Ideaal voor wie de prachtige natuur van de Salkantaytrekking wil combineren met de ongekende Incasites van de Incatrail.

De hoogtepunten van deze reis

Humantaymeer - Salkantaytrekking Peru

Hike tot aan het Humantay meer, gekend om zijn blauwgroene kleur!

Salkantay tent kamperen Peru Machu Picchu Latijns-Amerika

Je tent staat klaar na een dag wandelen langs sneeuw bedekte toppen en weelderige jungle.

zicht op Salkantay - Peru

Combineer de twee mooiste dagen van de Salkantay trekking met de tweedaagse Incatrail: the best of both worlds!

Programma

Programma

A Dag 1
Salkantay - Incatrail alternatieve trekking

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Héél vroeg in de ochtend vertrek je per bus vanaf je hotel in Cuzco, onderweg heb je tijd om kennis te maken met het internationaal gezelschap dat je de volgende dagen zal vergezellen. In Soraypampa begint het pad van de Salkantay trekking en ontmoeten je de ondersteunende staf, die al het materiaal op muilezels laden en alles voor de trekking inpakken. Als opwarmer wandel je tot het prachtige Humantay-meer. Hierna wandel je terug tot Soraypampa om de wandeling ‘officieel’ te beginnen. De trekking gaat vandaag vooral bergopwaarts tot de overnachtingsplek op 4500m hoogte. Dit is een wandeling van 5 à 6 uur. Onderweg passeren we Salkantay Pampa, je lunchplek.’s Avonds maakt de kok een heerlijke maaltijd klaar.

Praktische info trekking
B Dag 2
Salkantay - Incatrail alternatieve trekking

Inbegrepen: onbijt-lunch-diner

Vroeg uit de veren vandaag! Je wordt gewekt met een tas cocathee aan je tent om je te helpen bij de grote hoogte.  Na een stevig ontbijt beginnen we aan de steile klim van 3 tot 4 uur richting de hoogste pas van de trekking op 4950m. Hier heb je een prachtig zicht over de Salkantay bergketen, een unieke beloning na een intensieve klim. Boven is er tijd voor een korte fotosessie, maar lang kan je er niet blijven omdat het er wegens de hoogte behoorlijk fris is. Nadien daal je af tot een vlak gebied van waaruit je de naburige valleien van Salkantay kan zien. Met wat geluk kan je hier ook de Andes condors spotten.

C Dag 3
Salkantay - Incatrail alternatieve trekking

Inbegrepen: onbijt-lunch-diner

Vandaag daal je zo’n twee uur bergafwaarts tot 3 133 m hoogte. Hier bezoeken we een Inca-site. Nadien daal je nog 5 uur bergafwaarts tot aan Km 82, het begin van de klassieke Inca-route. Onderweg kom je nog verschillende Inca-sites tegen. Onze chef bereidt een heerlijke lunch voor ons op kilometer 82. Na de lunch haalt een privébus ons op bij Km 82 en brengt ons naar Ollantaytambo (2,792m). Je krijgt de gelegenheid om zelfstandig de prachtige Inca-stad van Ollantaytambo te bezoeken. Het diner vindt plaats in een restaurant en je overnacht dit keer niet in een tent maar in een hotel.

D Dag 4
Salkantay - Incatrail alternatieve trekking

Inbegrepen: ontbijt-lunch

Na een vroeg ontbijt  neem je de trein naar km 104. Na ongeveer 1.5u kom je hier toe en wacht je nieuwe gids je op. Vanaf dit punt begint de wereldberoemde Incatrail. Je bezoekt de Incasite van Chachabamba en wandelt dan door tot de volgende Incasite waar je luncht. Deze fantastische plek is een perfect voorbeeld van de Inca terraslandbouw. Door de tropische jungle vervolg je de trekking via een smal pad tot de gekende Inti Punku (zonnepoort). Vanaf dit punt heb je een prachtig zicht over Machu Picchu. Met een beetje geluk breekt de zon net door de wolken heen, en heb je een verbluffend zicht op de bergen rond Machu Picchu. Geniet nog even na, en daal dan af naar de kers op de taart: het machtige Machu Picchu. Wanneer je groep volledig is in Machu Picchu verken je de ruïnes met je gids, die je overal van extra info voorziet. Voordeel is dat je Machu picchu in de namiddag bezoekt met minder toeristen dan in de ochtend. In de namiddag neem je de bus naar Aguas Calientes, waar je de trein neemt tot Ollantaytambo. Je komt laat toe in Cuzco, maar je bent weer een fantastische ervaring rijker: een trekking die elke hiker op zijn conto wil hebben staan!

Optionele verlenging: Combineer met een rondreis in Peru

Graag nog meer parels in Peru ontdekken? Kies voor een een rondreis in Peru in combinatie met je trekking.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag
Dag 1: Verleng je reis
Praktische info trekking Prijs op aanvraag
Dag 4: Verleng je reis
Optionele verlenging: Combineer met een rondreis in Peru Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Tweetalige gids (Engels & Spaans)
 • Informatie voor vertrek bij je hotel 1 of 2 dagen voor de trektocht
 • Ophalen bij hotel en vervoer naar Soraypampa
 • Vierpersoonstenten per 2 personen
 • Opblaasbaar matrasje
 • Keukentent
 • Eettent met tafels en stoelen.
 • WC tent
 • Professionele chef-kok en assistent-kok
 • Dragers, paardenman en paarden om al het materiaal (eten, tenten, stoelen, tafel, etc.) te dragen
 • 6 kg per passagier dat je mag afgeven aan de dragers.
 • Noodpaard
 • Drie ontbijten, vier lunches en drie diners 
 • Warm water om je te wassen.
 • Elke ochtend gekookt koud water om de waterflessen te vullen.
 • Treinkaartje van Ollantaytambo naar Aguas Calientes
 • Expeditie treinkaartje van Aguas Calientes naar Ollantaytambo of Poroy
 • Vervoer Ollantaytambo of Poroy naar je hotel in Cusco
 • Zuurstoffles, medische apparatuur en radio voor noodgevallen.
 • Toegang tot Machu Picchu.
 • busticket van Aguas Calientes naar Machu Picchu op dag 4
 • Accommodatie in Ollantaytambo voor de 3e nacht

Niet inbegrepen

 • Slaapzak: huurprijs 20 USD per persoon*
 • Wandelstokken: huurprijs 20 USD per persoon*
 • Dag 4 diner in Aguas Calientes
 • Fooi voor gidsen, koks en paardenman

* Je boekt dit best op voorhand, maar betaalt dit ter plaatse.

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? Houd er rekening mee dat je tijdens deze reis op grote hoogtes zal verblijven. Het Instituut voor Tropische Geneeskunde (itg) raadt verblijven op hoogtes boven de 3000m hoogte af voor kinderen onder de 10 jaar. Gezinnen met tieners of oudere kinderen kunnen deze rondreis dus zeker wel maken. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Onze reizigers in Peru

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren