Overslaan en naar de inhoud gaan

Droom jij ook van een reis vol schitterende natuur, gezellige steden en boeiende Inca cultuur? Dan is deze klassieke rondreis langs de bekendste hoogtepunten van Peru dé reis voor jou. Aan de ballestaseilanden vliegen duizenden vogels alle kanten op en jij zit op de eerste rij! Vervolgens verken je de mysterieuze Nascalijnen vanuit de lucht. Snuif de Peruaanse cultuur op tijdens een homestay bij een lokale familie aan het Titicacameer. Tot slot verken je de boeiende Incasites in de regio rond Cusco met als hoogtepunt voor velen: Machu Picchu met eigen ogen aanschouwen!

De hoogtepunten van deze reis

Arequipa stad
Arequipa

Stadsbezoek aan Arequipa, Lima en Cusco

vogels ballestas islands
Ballestas eilanden

Vogels spotten op de Ballestaseilanden

Zoutmijn Heilige Vallei
Salineras - Heilige Vallei

Zoutwinning in de Inca zoutmijn in de Heilige Vallei

Programma

Programma

A Dag 1
Lima: Aankomstdag

Welkom in Lima, de stad der koningen!

Onze partner wacht je op met een bordje met jouw naam op. Je wordt naar je hotel in Miraflores gebracht waar er een eerste persoonlijke briefing volgt. Afhankelijk van je aankomstuur is er hierna nog tijd om al een eerste keer op verkenning te gaan in Lima. Een absolute aanrader is een bezoek aan de Plaza de Armas met de kathedraal en het presidentieel paleis, en ook de San Fransisco kerk met een tot museum omgevormde bibliotheek en catacomben, is een bezoek meer dan waard. 

B Dag 2
Lima: Citytour

Inbegrepen: ontbijt

In deze stadstoer bezoek je in het oude en het nieuwe centrum de belangrijkste bezienswaardigheden van Lima. Met een Engelstalige gids bezoek je gedurende 3.5 uur het prachtig koloniale centrum van Lima met onder andere de Plaza de Armas met het presidentiële paleis en de kathedraal. In het nieuwe centrum bezoek je de residentiële wijken met de moderne architectuur en winkelcentra, en geniet je van het uitzicht over de Grote Oceaan vanuit het unieke “Park der Liefde”.

C Dag 3
Lima - Paracas
260 km  -  3.5u

Inbegrepen: ontbijt

Na het ontbijt word je naar de busterminal gebracht, voor de comfortabele bus naar Paracas. Bij aankomst word je naar een leuk logies gebracht op wandelafstand van de zee. In de namiddag ga je in groep naar het reservaat van Paracas voor een prachtige wandeling.  Hier vind je ‘s werelds grootste concentratie zeevogels, een waar paradijs voor duizenden pelikanen, flamingo’s, sternen,… Onderweg geniet je van verschillende landschappen die een volledig kleurenpalet tentoon spreiden. Op de heuvel Santa Maria heuvel doemt de kustlijn van ‘Lagunillas’ op, waarna je afdaalt naar het rode strand, die zijn kleur dankt aan de eeuwenlange confrontatie tussen lava en de Stille Oceaan.

D Dag 4
Islas Ballestas - Huacachina - Nazca
230 km  -  4.5u

Inbegrepen: ontbijt

Als er één ding is dat je moet gezien hebben in deze regio, dan zijn het wel de befaamde Islas Ballestas. Duizenden vogels vliegen hier alle kanten op en maken een hels kabaal: een adembenemend schouwspel. Het leukste van de trip zijn misschien wel de zeehonden die zich op de verbluffende rotsformaties en stranden genesteld hebben. Een topochtend! Nadat je terug in de haven bent, rijd je rond met een privéchauffeur richting Nazca. Onderweg hou je halt in een pisco-brouwerij waar je het brouwproces van het drankje kan bewonderen, en eventueel je lunch kan houden. De volgende stop is de woestijnoase van Huacachina, een verrassende plek in een land dat je toch vooral van de Andes kent. Je gaat de duinen op in een buggy en indien je wenst kan je ook sandboarden. De chauffeur kan je op verschillende hoogtes afzetten en daarna is het de beurt aan jou om naar beneden te zoeven. ’s Avonds verblijf je in Nazca, waar je nog even op adem kan komen van de voorbije dag.

E Dag 5
Nazca-lijnen - Chauchilla kerkhof

Inbegrepen: ontbijt

Welkom in Nazca, een woestijndorpje dat vooral gekend is voor de mysterieuze Nazcalijnen. Je wordt naar de luchthaven gebracht, de beste en spectaculairste manier om de Nascalijnen te beschouwen is namelijk vanuit de lucht.  Vanaf de grond zie je alleen maar lange uitgegraven geulen die, eenmaal in de lucht, samensmelten tot tekeningen. Na je vlucht maak je in de namiddag nog een uitstap naar de Chauchilla-begraafplaats. Het meest bijzondere aan deze begraafplaats zijn ongetwijfeld de mummies die in opvallend goeie staat verkeren dankzij het droge woestijnklimaat. ’s Avonds laat neem je een comfortabele nachtbus naar Arequipa.

Overnachting op de nachtbus.

F Dag 6
Arequipa: Aankomstdag

Arequipa ligt in een vallei aan de voet van de met sneeuw bedekte El Misti vulkaan. Op een hoogte van 2325m boven zeeniveau is dit de ideale stad om te acclimatiseren alvorens nog hoger te trekken. Veel gebouwen en kerken zijn opgetrokken uit ‘sillar’, een parelmoerachtig wit vulkanisch materiaal. Arequipa is voor Peruaanse begrippen een moderne, rijke stad, maar heeft nog een prachtig koloniaal centrum. Je kan je bagage achterlaten in het hotel alvorens de stad in te trekken voor een lekkere maaltijd, er zijn hier vele gezellige restaurantjes te vinden.

G Dag 7
Arequipa vrije dag

Inbegrepen: ontbijt

Tijd om deze mooie stad te verkennen. Vergeet vandaag zeker het Santa Catalina klooster niet te bezoeken. In dit klooster woonden gedurende 400 jaar zo’n 450 nonnen in totale afzondering. Het klooster van zo’n 20 000m²  lijkt wel een stad op zich. In Arequipa zijn er ook vele optionele excursies mogelijk: raften, wandeltochten, mountainbiken, kookcursussen, city tour, zoutmeren, … Vraag ons zeker naar de mogelijkheden!

H Dag 8
Colca Canyon

Inbegrepen: ontbijt

Na het ontbijt word je opgehaald aan je hotel en vertrek je per bus richting de indrukwekkende Colca vallei. Je sluit aan bij een internationale groep en rijdt tot Chivay (3635m), de hoofdstad van de Colca vallei, waar de lokale indianen je verblinden met hun kleurrijke kleding en de speciale hoeden die zo typisch zijn voor deze omgeving. Onderweg  spot je voor het eerst Zuid-Amerikaanse kameelachtigen zoals lama's en alpaca’s en vicuña's. Van deze laatste heb je misschien nog niet gehoord, dit zijn de wilde familieleden van de lama’s en de alpaca’s. In tegenstelling tot deze 2 spuwen ze niet, en jammer genoeg zijn ze met uitsterven bedreigd. Dat heeft veel te maken met hun wol, de fijnste en kostbaarste ter wereld  die vaak over de toonbank kan gaan voor een kleine 600 euro per kg.

I Dag 9
Colca Canyon - Puno
170 km  -  3.5u

Inbegrepen: ontbijt

Je staat op tussen 5 en 6u ’s ochtends, en wel omdat je naar Cruz del Condor wil. Hier heb je een prachtig uitzicht over de diepste kloof ter wereld (meer dan 1000m diep!), en als toemaatje is er een prima kans om condors te zien. Met een vleugelspanwijdte van meer dan 3m doen ze wat buitenaards aan. Uiteraard kunnen we je niet garanderen dat je een condor gaat zien, maar als je ooit dé kans hebt, dan is het hier wel. Meestal verschijnen de eerste vogels rond een uur of 9, met een beetje geluk scheren ze rakelings over je heen. Ben je een volleerd ornitholoog, dan is het tijd om weer naar Chivay te keren, waar je vlak na de middag de bus neemt richting Puno. Puno is een klein stadje op maar liefst 3830m, aan de oevers van het Titicaca-meer. Het is bovendien een toegangspoort tot Bolivia, en daardoor ook een hemel voor smokkelaars. Klinkt een beetje duister? Wacht dan tot je het meer opvaart! Het is niet alleen het grootste meer van Zuid-Amerika als je het bekijkt vanuit watervolume (alles voor de lijstjes!), maar vooral het hoogst bevaarbare meer ter wereld. En in dat meer liggen eilanden die absoluut het ontdekken waard zijn!

J Dag 10
Uros - Taquile - Puno

Inbegrepen: ontbijt-lunch

Rond 7u ’s ochtends word je van je hotel naar de haven gebracht. Daar wacht de boot die je naar de drijvende rieteilanden van de Uros brengt. Een drijvend rieteiland? Klopt helemaal: de lokale bevolking heeft riet tot een kunst verheven, en maakt er niet alleen boten en huizen van, maar zelfs complete eilanden. Je gids leidt je een uurtje rond en je komt snel te weten dat de Uros deze eilanden in de eerste plaats gebouwd hebben om de Inca’s te ontvluchten. Het mag vandaag dan zijn uitgegroeid tot een toeristische attractie, toch blijft het nog indrukwekkend om te zien hoe dit volk erin geslaagd is hier te overleven. Voel je het eiland op en neer deinen? Geen paniek, je vaart nog wat verder en krijgt weer vaste grond onder de voeten op Taquile, een écht eiland deze keer. Geen auto’s, geen hotels en amper winkels: geef toe, niet echt alledaags. Op het eiland zijn er een paar pre-Inca ruïnes gevonden, en je hebt een fenomenaal uitzicht op de besneeuwde toppen aan de Boliviaanse zijde van het meer. Maar waar het eiland vooral bekend om staat is de textiel, en dat ontging ook UNESCO niet. Raar maar waar: hier is het een exclusieve bevoegdheid van mannen om te breien! Nadat je uitgebreid kennis gemaakt hebt met de gebruiken van het eiland vaar je weer naar Puno, waar je ’s avonds nog van een Cusqueño kan genieten, het Peruaanse bier.

K Dag 11
Puno - Cusco
390 km  -  7u

Inbegrepen: ontbijt-lunch

Na het ontbijt vertrek je voor een 10 uur durende busrit naar Cusco. Onderweg maak je 5 prachtige stops, om onder andere enkele ruïnes en een koloniale kerk te bezoeken. Dankzij de prachtige vergezichten over de Altiplano en de hoogvlaktes zal je je zeker niet vervelen! Er is een Engelstalige gids mee die de groep voorziet van de nodige uitleg. Cusco is prachtig: let op de grote Inca-stenen onderaan de gebouwen, deze enorme granieten blokken passen perfect in elkaar zonder de hulp van cement. Doe het wel wat rustig aan, want je zit hier op ongeveer 3400m en dat voel je!

L Dag 12
Cusco vrije dag

Inbegrepen: ontbijt

Cusco of ‘Qosqo’ betekent ‘De navel van de wereld en keizerlijke Inca hoofdstad’. Het is een adembenemende plaats – en niet alleen omdat het op een hoogte van 3400 meter boven zeeniveau ligt. Deze prachtige stad zit vol met contrasten tussen de inheemse- en de moderne westerse stijlen. We raden aan om de eerste dag het rustig aan te doen om zachtjes te acclimatiseren aan de hoogte.. Maak een wandelingetje langs San Blas, een gezellige buurt met heel wat leuke restaurantjes. Cusco heeft ook een bruisend nachtleven en vele souvenirwinkels. Zin voor avontuur ? Alles is mogelijk, gaande van rafting, zipline en mountainbiken tot een trekking naar de gekende ‘rainbowmountain’ en nog veel meer. Niemand verveelt zich in Cusco!

M Dag 13
Cusco: Citytour Incasites in groep

Inbegrepen: ontbijt

Vanaf de indrukwekkende koloniale kathedraal op de Plaza de Armas wandel je verder tot de tempel van de zon ‘Coricancha’. In de tijden van de Inca’s moet de muur van deze tempel enorm indrukwekkend geweest zijn, deze was namelijk volledig bedekt met goud. Met de bus vervolg je de weg omhoog naar de 4 Inca sites op enkele kilometers buiten Cusco: Sacsayhuaman, in de toeristische volksmond beter bekend als Sexy Woman. Ook de ruines van Q’enko, Puca Pucara en Tambomachay staan op het programma.

N Dag 14
Cusco: Maras & Moray tour

Inbegrepen: ontbijt

Deze prachtige tour brengt je naar de natuurlijke zoutplaten van Salineras, gelegen in de mooie heilige vallei, omringd door hoge besneeuwd bergen. De dag begint met een bezoek aan Moray (3575m), een van de meest interessante van alle Inca constructies, het 'landbouwkundig laboratorium'. Het terrassencomplex heeft de vorm van een amfitheater, de ideale plek voor de Inca's om te experimenteren met het groeien van plantensoorten op verschillende hoogten. Nadien rijd je door het stadje Maras richting de zoutpannen. Deze duizenden zoutpannen zijn al sinds de Incatijden in gebruik. Grote bassins vangen het zoutwater dat uit de grond stroomt op waarna ze opdrogen in de zon. Zo wordt het zout verzameld en op de lokale markt verkocht. 

O Dag 15
Cusco: Heilige Vallei

Inbegrepen: ontbijt-lunch

Vandaag staat in het teken van de Heilige Vallei, een zeer belangrijk gebied voor de Inca’s. Je gaat op pad met een privégids: op naar Pisac, gekend om zijn kleurrijke lokale markt. Je bent hier echter niet enkel voor de markt, maar ook voor Inca Pisac. Deze prachtige ruïne is onderverdeeld in 4 delen, de grote terrassen zijn verbluffend. Eénmaal je ogen uitgekeken ga je door naar Ollantaytambo.  Het fort met zijn vele terrassen, pleinen en tempels is dé trekpleister van het stadje. In de namiddag neem je vanuit Ollantaytambo de trein naar Aguas Calientes (2040m), de uitvalsbasis voor een bezoek aan het wereldberoemde Machu Picchu. In vergelijking met Cuzco is het hier een pak warmer, je bent intussen weer zo’n 1400m gedaald. Geniet van de warmwaterbronnen of relax met een koud drankje op een van de vele terrasjes.

P Dag 16
Machu Picchu - Cusco

Inbegrepen: ontbijt

Na een vroeg ontbijt neem je de bus over de Haram Bingham Highway, die naar de toegangspoort van de stad slingert. Omdat de Spanjaarden Machu Picchu nooit hebben gevonden, is de stad goed bewaard gebleven.  De tocht met je gids neemt zo’n 2 uur in beslag. Vanaf november ’21 zijn er vaste circuits ingevoerd in Machu Picchu. Je kan slechts in één richting wandelen en wandelt het traject van de geboekte route. Als je geen hoogtevrees hebt is Huayna Picchu ook een echte aanrader! In de namiddag reis je terug naar Cusco, waar je laat in de avond toekomt.

Q Dag 17
Cusco: Vrije dag en terugvlucht

Inbegrepen: ontbijt

Zin voor avontuur? In Cusco valt er heel wat te beleven. De avonturiers kunnen kiezen om te gaan raften of mountainbiken. Voor de echte wandelliefhebbers is er een ruime keuze aan dagtochten of trekkings in de regio.  Vraag ons zeker naar de mogelijkheden! Afhankelijk van het uur van je vlucht word je opgehaald aan je hotel en naar de luchthaven van Cusco gebracht. 

Optionele verlenging: Uitbreiding jungleverblijf

Verleng je reis met een verblijf in de Peruaanse jungle nabij Puerto Maldonado. Kies voor de gezellige bungalows van Corto Maltes of trek wat verder weg voor 100% jungle gevoel in de Inotawa lodge

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag
Dag 17:
Optionele verlenging: Uitbreiding jungleverblijf Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Transfers zoals vermeld in het programma (bus transfers in goede lokale toeristische bussen):
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Logies op basis van een tweepersoonskamer met privésanitair (in geval van 4 personen, worden er 2 tweepersoonskamers voorzien)
 • Alle transfers van en naar de luchthaven bus- en treinstations
  • Cruz del Sur bus van Lima tot Paracas
  • Privévervoer van Paracas tot Nasca via Ica
  • Cruz del Sur nachtbus van Nazca tot Arequipa
  • Toeristische bus van Arequipa tot Colca Canyon
  • Toeristische bus van Colca Canyon tot Puno
  • Toeristische bus van Puno tot Cusco
  • Trein van Ollantaytambo tot Machu Picchu (Aguas Calientes) - retour ticket
  • Bus van Aguas Calientes tot Machu Picchu (round trip)
 • Excursies zoals vermeld in het programma
  • Paracas National Reserve (activiteit in internationale groep)
  • Ballestas island (activiteit in internationale groep)
  • Overflight at the Nasca Lines (activiteit in internationale groep)
  • Boot tot Uros en Taquile (activiteit in internationale groep)
  • Maras and Moray (activiteit in internationale groep)
  • Heilige vallei (activiteit met privégids)
  • Tour to Machu Picchu (activiteit in internationale groep)
  • toegangsgelden en gidsen (met uitzondering van de vermelde toeslagen bij 'niet inbegrepen')
  • Boleto Turistico General (BTG), waarmee je binnen kan in verschillende musea en archeologische sites in en rond Cuzco (twv 130 SOL)
  • Lokale Engelstalige gids waar vermeld in het programma
  • Bijdrage voor het Garantiefonds

  Niet inbegrepen

  • Internationale en binnenlandse vluchten
  • Overige maaltijden (een maaltijd vind je gemakkelijk tussen de 8 en 15 euro)
  • Optionele toegangsgelden
  • Toegang tot Huayna Picchu (prijs op aanvraag)
  • Fooien
  • Persoonlijke uitgaven
  • Verzekeringen

  Promo

  Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

  Ook voor gezinnen?

  Wil je deze reis samen met je gezin doen? Houd er rekening mee dat je tijdens deze reis op grote hoogtes zal verblijven. Het Instituut voor Tropische Geneeskunde (itg) raadt verblijven op hoogtes boven de 3000m hoogte af voor kinderen onder de 10 jaar. Gezinnen met tieners of oudere kinderen kunnen deze rondreis dus zeker wel maken. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

  Bijkomende info

  Comfort categorie

  LimaArawi Miraflores Express
  ParacasPosada del Emancipador
  NascaCasa Andina standard
  ArequipaCasona Solar
  Colca CanyonPozo del Cielo
  PunoCasona plaza Puno
  CuscoHotel Sacha
  Aguas CalientesTerrazas de la Luna

  Deluxe categorie - alle activiteiten met privé gids.

  LimaAntiguo Miraflores doble Colonial deluxe
  ParacasHotel Arranwa hotel
  NascaHotel Nasca lines
  ArequipaHotel Palle boutique doble
  Colca CanyonHotel refugio Colca
  PunoHotel Casa Andina premium lake view
  CuscoHotel Tambo del Arriero Cusco junior
  Heilige valleiCasa Andina private Sacred Valley
  Aguas CalientesEl Mapi Incaterra (halfpension)
  Onze reizigers in Peru

  Over deze reisformule

  Reizen met Joker, dat is

  • méér beleven, durven en doen
  • op een duurzame manier
  • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
  • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
  • en als een betere versie van jezelf terug te keren
  Machu Picchu klassieke rondreis

  Wat andere reizigers vinden

  Alles was perfect geregeld. Ook ter plaatse kregen we een heel goede ondersteuning door de plaatselijke agenten. De bussen waren in het algemeen van een uitstekende kwaliteit. Vooral de bussen van Cruz del Sur, beste nachtbus die ik ooit genomen heb, uitstekend kunnen slapen. Kortom, een fantastische reis in prachtig land, met vriendelijke en behulpzame mensen, nergens onveilig gevoeld, verrassend lekker eten, veel variatie in landschappen en veel cultuur. Enorm van genoten ter plaatse en hard aan het nagenieten thuis!

  Kevin Neukermans

  Reistips

  Veelgestelde vragen

  Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
  • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
  • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
  • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
  • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

  Andere individuele reizen die je kunnen interesseren