Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontdek je graag Peru op een andere manier dan de klassieke reiziger? Bij deze rondreis verken je heel wat ongekende plekjes in zuidelijk Peru. Reis langs de natuurlijke zwembaden van Millpu, dé verborgen parel van Ayacucho. Een stevige trekking brengt je daarna ver van de platgetreden paden tot de ruïnes van Choquequirao. Vervolgens bezoek je Machu Picchu en kan je vergelijken welke ruïnes nu echt het indrukwekkendste zijn. Na wat rustigere dagen in Cusco is het tijd voor weer wat actie: een pittige maar prachtige trekking in de Colca Canyon. Via de kust van Paracas reis je weer naar Lima.

De hoogtepunten van deze reis

Arequipa
Arequipa

Even op adem komen in Arequipa, aan de voet van de Misti vulkaan

Choquequirao ruines
Choquequirao

Verken de ongekende ruïnes van Choquequirao, ver weg van de massa aan Machu Picchu

Ayacucho
Ayacucho

Verblijf in de het ViaVia-reiscafé in Ayacucho

Programma

Programma

A Dag 1
Lima: Aankomstdag

Welkom in Lima, de stad der koningen!

Onze partner wacht je op met een bordje met jouw naam op. Je wordt naar je hotel in Miraflores gebracht waar er een eerste persoonlijke briefing volgt. Afhankelijk van je aankomstuur is er hierna nog tijd om al een eerste keer op verkenning te gaan in Lima. Een absolute aanrader is een bezoek aan de Plaza de Armas met de kathedraal en het presidentieel paleis, en ook de San Fransisco kerk met een tot museum omgevormde bibliotheek en catacomben, is een bezoek meer dan waard. 

B Dag 2
Lima: Citytour + nachtbus Ayacucho

Inbegrepen: ontbijt

In deze stadstoer bezoek je in het oude en het nieuwe centrum de belangrijkste bezienswaardigheden van Lima. Lima werd in 1535 gesticht door Pizarro en is tegenwoordig de woonplaats van een groot gedeelte van de Peruaanse bevolking. Met een Engelstalige gids bezoek je gedurende 3.5 uur het prachtig koloniale centrum van Lima met onder andere de Plaza de Armas met het presidentiële paleis en de kathedraal. In het nieuwe centrum bezoek je de residentiële wijken met de moderne architectuur en winkelcentra, en geniet je van het uitzicht over de Grote Oceaan vanuit het unieke “Park der Liefde”. ’s Avonds word je naar de busterminal van Cruz del Sur gebracht voor de nachtbus tot Ayacucho.

Overnachting op de nachtbus.

C Dag 3
Ayacucho: Qorihuilca

Ayacucho (2731m) is een andesstad die in de 16e eeuw werd opgericht als tussenstop tussen Cusco en Lima in een van de meest fascinerende en mooiste hooglanden in Peru. Ayacucho staat ook bekend als de "Stad van Kerken" vanwege zijn 38 gebedshuizen. Je verblijft in de ViaVia in Ayacucho, waar je op de Plaza de Armas naast een uniek, panoramisch uitzicht, een kaart met het beste van de Peruaanse keuken en enkele wereldgerechten zoals ons Belgisch stoofvlees kan terugvinden. Vanuit Ayacucho ga je met de een gids tot de Qorihuilca kloven. Na een half uurtje rijden kom je toe aan het beginpunt van de wandeling. Je krijgt een veiligheidsbriefing en het nodige materiaal om deze kloven te ontdekken (handschoenen, harnas, helm, zaklamp,…) De rondleiding duurt ongeveer 45 minuten. 

D Dag 4
Ayacucho: Aguas turquesas Millpu

Inbegrepen: ontbijt-lunch

Vandaag trekken we naar de ‘verborgen parel van Ayacucho’: de natuurlijke zwembaden van Millpu. Na enkele foto’s aan de oevers van deze turquoise poelen, wandel je tot de Millpu watervallen. Na een lekkere lunch in openlucht rijd je terug naar Ayacucho waar je in de vroege avond weer toekomt.

E Dag 5
Ayacucho - Abancay

Inbegrepen: ontbijt

In vogelvlucht is de afstand tussen Ayacucho en Abancay slechts 154 km. Door de kronkelige baantjes in de bergen doe je over dit traject met de bus minstens 7 uur. Gelukkig word je onderweg ook getrakteerd op mooie uitzichten! Voorzie jezelf van voldoende snacks en wat leuke muziek/podcasts om deze lange busrit te overbruggen. Bij aankomst in Abancay word je opgewacht en naar je hotel gebracht.

F Dag 6
Choquequirao trekking

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Je wordt door opgehaald door een Spaanssprekende chauffeur en naar Cachora gebracht. Hier ontmoet je de gids en paardenman. Je krijgt de kans om nog enkele laatste inkopen te doen alvorens verder te rijden naar Capuliyoc (2915m) waar de trekking start. Al snel heb je een prachtig zicht over de canyon en de besneeuwde toppen van Padrayoc en Wayna Cachora bergen. Na een drie uur durende afdaling ga je weer stijl omhoog. Deze pittige klim zorgt wel voor een minder zware tweede wandeldag. ’s Avonds geniet je van een prachtige sterrenhemel en kruip je al vroeg je tent in voor een verkwikkende nachtrust.

G Dag 7
Choquequirao trekking

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Na een vroeg ontbijt stijgen we verder tot Maranpata. Ook deze klim valt niet te onderschatten, we stijgen op zo’n 3 uur tijd ongeveer 1000 meter. Na de lunch wordt onze inspanning beloond met een eerste zicht op de Choquequirao ruïnes. Twee uur later lunchen we aan de Choquequirao kampeerplaats (3110m) alvorens we in de namiddag de ruïnes bezoeken. Slechts 30% van de ruïnes zijn opgegraven en gerestaureerd. De ligging van de ruïnes is prachtig en indrukwekkend, geregeld passen hier ook de immense condors. We genieten van een heerlijke maaltijd en de zonsondergang en kruipen snel onze tenten in eens de zon onder is, het kan hier ’s nachts behoorlijk koud zijn.

H Dag 8
Choquequirao trekking

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

We vertrekken al vroeg in de ochtend voor een korte klim. Daarna gaan we gelukkig een tijdje naar beneden langs de recent ontdekte ruïnes van Pincha Unuyoc. Verder beneden kan je bij de Rio Blanco je voeten even verfrissen in het koude water. Na een welverdiende lunch staat het pittigste stuk van de trekking op het programma. We stijgen zo’n 1200m tot Maizal (3000m).

I Dag 9
Choquequirao trekking

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Vandaag trekken we langs de oude zilvermijnen naar de hoogste pas van deze trip ‘Abra San Juan’ op 4000 meter. Hier heb je spectaculaire zichten over de Vilcabamba bergketen. Daarna dalen we af tot het charmante Andesdorp Yanama (2100m). Na de lunch nemen we afscheid van de muildieren en hun verzorgers.

J Dag 10
Choquequirao trekking

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Met een privébusje rijden we zo’n 3.5 uur tot La Playa om te lunchen. Daarna rijden we verder tot Hidroelectrica. We treden in de voetsporen van Hiram Bingham, de Amerikaanse professor die Machu Picchu ontdekte in 1911. Je wandelt langs de treinsporen tot Aguas Calientes (2040m), de uitvalsbasis voor een bezoek aan het wereldberoemde Machu Picchu. Geniet van de warmwaterbronnen of relax met een koud drankje op een van de vele terrasjes. Na een intense trekking de afgelopen dagen, is een nachtrust in een echt bed in een echt hotel meer dan welkom.

K Dag 11
Choquequirao trekking

Inbegrepen: ontbijt

Na een vroeg ontbijt neem je de bus over de Haram Bingham Highway, die naar de toegangspoort van de stad slingert. Omdat de Spanjaarden Machu Picchu nooit hebben gevonden, is de stad goed bewaard gebleven.  De tocht met je gids neemt zo’n 2 uur in beslag. Vanaf november ’21 zijn er vaste circuits ingevoerd in Machu Picchu. Je kan slechts in één richting wandelen en wandelt het traject van de geboekte route. Als je geen hoogtevrees hebt is Huayna Picchu ook een echte aanrader! In de namiddag reis je terug naar Cusco, waar je laat in de avond toekomt.

L Dag 12
Cusco vrije dag

Inbegrepen: ontbijt

Cusco of ‘Qosqo’ betekent ‘De navel van de wereld en keizerlijke Inca hoofdstad’. Het is een adembenemende plaats – en niet alleen omdat het op een hoogte van 3400 meter boven zeeniveau ligt. Deze prachtige stad zit vol met contrasten tussen de inheemse- en de moderne westerse stijlen. We raden aan om de eerste dag het rustig aan te doen om zachtjes te acclimatiseren aan de hoogte.. Maak een wandelingetje langs San Blas, een gezellige buurt met heel wat leuke restaurantjes. Cusco heeft ook een bruisend nachtleven en vele souvenirwinkels. Zin voor avontuur ? Alles is mogelijk, gaande van rafting, zipline en mountainbiken tot een trekking naar de gekende ‘rainbowmountain’ en nog veel meer. Niemand verveelt zich in Cusco!

M Dag 13
Cusco: Heilige Vallei

Inbegrepen: ontbijt-lunch

Vandaag staat in het teken van de Heilige Vallei, een zeer belangrijk gebied voor de Inca’s. Je gaat op pad met een privégids: op naar Pisac, gekend om zijn kleurrijke lokale markt. Je bent hier echter niet enkel voor de markt, maar ook voor Inca Pisac. Deze prachtige ruïne is onderverdeeld in 4 delen, de grote terrassen zijn verbluffend. Eénmaal je ogen uitgekeken ga je door naar Ollantaytambo.  Het fort met zijn vele terrassen, pleinen en tempels is dé trekpleister van het stadje. Indien er tijd over is bezoek je in de namiddag nog het weversdorpje Chincheros alvorens terug te keren naar Cusco.

N Dag 14
Cusco: Vrije dag

Inbegrepen: ontbijt

Zin voor avontuur? In Cusco valt er heel wat te beleven. De avonturiers kunnen kiezen om te gaan raften of mountainbiken. Voor de echte wandelliefhebbers is er een ruime keuze aan dagtochten of trekkings in de regio.  Vraag ons zeker naar de mogelijkheden! ’s Avonds word je naar de busterminal gebracht voor de nachtbus tot Arequipa.

Overnachting op de nachtbus.

O Dag 15
Arequipa: Aankomstdag

Arequipa ligt in een vallei aan de voet van de met sneeuw bedekte El Misti vulkaan. Op een hoogte van 2325m boven zeeniveau is dit de ideale stad om te acclimatiseren alvorens nog hoger te trekken. Veel gebouwen en kerken zijn opgetrokken uit ‘sillar’, een parelmoerachtig wit vulkanisch materiaal. Arequipa is voor Peruaanse begrippen een moderne, rijke stad, maar heeft nog een prachtig koloniaal centrum. Je kan je bagage achterlaten in het hotel alvorens de stad in te trekken voor een lekkere maaltijd, er zijn hier vele gezellige restaurantjes te vinden.

P Dag 16
Colca Canyon trekking

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Tussen 3u en 3u30 's morgens word je opgehaald aan je hotel en rijd je richting Chivay, een dorpje aan de Colca Canyon. Aan Cruz del Condor heb je een prachtig uitzicht over een van de diepste kloven ter wereld (meer dan 3000m diep!), als kerst op de taart is er hier ook een zeer grote kans om condors te zien. Met een vleugelspanwijdte van meer dan 3m doen ze wat buitenaards aan. Rond een uur of 9 verschijnen de eerste vogels meestal, met een beetje geluk scheren ze rakelings over je heen.  Het eerste deel van hun trekking gaat voornamelijk naar beneden. Na de lunch wandel je nog  enkele uren verder (zowel stijgend als dalend) tot de Oase, een rustige en charmante plek. Geniet van verfrissende duik in het zwembad, omgeven door palmbomen en een indrukwekkende natuur. Rust de rest van de avond zeker goed uit, morgen staat er een pittige klim te wachten!

Q Dag 17
Colca Canyon trekking

Inbegrepen: ontbijt

Al héél vroeg begint een stevige wandeling in stijgende lijn om uit de Canyon te trekken. Je voorziet best wat energierepen voor je aan deze tocht begint want het ontbijt is pas voorzien bij aankomst boven, in het dorpje Cabanaconde.  Een extra motivatie om goed door te stappen. De wandeling duurt ongeveer 3.5 uur. Na deze inspanning rijd je met de bus richting Chivay met enkele toeristische stops en enkele uitkijkpunten om de vallei te bewonderen. Hierna reis je weer terug naar Arequipa. 

R Dag 18
Arequipa vrije dag

Inbegrepen: ontbijt

Tijd om deze mooie stad te verkennen. Vergeet vandaag zeker het Santa Catalina klooster niet te bezoeken. In dit klooster woonden gedurende 400 jaar zo’n 450 nonnen in totale afzondering. Het klooster van zo’n 20 000m²  lijkt wel een stad op zich. In Arequipa zijn er ook vele optionele excursies mogelijk: raften, wandeltochten, mountainbiken, kookcursussen, city tour, zoutmeren, … Vraag ons zeker naar de mogelijkheden!

S Dag 19
Arequipa: Vrije dag

Inbegrepen: ontbijt

Probeer in Arequipa ook een keer de lokale specialiteit ‘cuy’ (cavia) of een heerlijke alpacasteak, om duimen en vingers van af te likken! Ook vegetariërs hebben hier verschillende lekkere opties, er zijn in Arequipa vele gezellige restaurantjes.

Mocht je nog niet moe zijn, in Arequipa zijn er ook vele optionele excursies mogelijk: raften, wandeltochten, mountainbiken, kookcursussen, city tour, zoutmeren, … Vraag ons zeker naar de mogelijkheden! ’s Avonds is er een transfer naar de busterminal en neem je de nachtbus naar Ica.

Overnachting op de nachtbus.

T Dag 20
Huacachina + Paracas

Vanuit Ica word je met een privéwagen naar Paracas gebracht. De eerste stop is de woestijnoase van Huacachina, een verrassende plek in een land dat je toch vooral van de Andes kent. Je gaat de duinen op in een buggy en indien je wenst kan je ook sandboarden. De chauffeur kan je op verschillende hoogtes afzetten en daarna is het de beurt aan jou om naar beneden te zoeven. Geniet van de prachtige uitzichten op deze zeer uitgestrekte zandduinen. Na de lunch rijd je verder naar Paracas. Bij aankomst word je naar een leuk logies gebracht op wandelafstand van de zee. Het zonnige stadje is weer volop in bloei, en rond de baai vind je tal van villa’s waar ‘Lima’s finest’ graag haar weekends doorbrengt en zich bezig houdt met kitesurfen.

U Dag 21
Islas Ballestas - Reserva de Paracas

Inbegrepen: ontbijt

Als er één ding is dat je moet gezien hebben in deze regio, dan zijn het wel de befaamde Islas Ballestas. Duizenden vogels vliegen hier alle kanten op en maken een hels kabaal: een adembenemend schouwspel. Het leukste van de trip zijn misschien wel de zeehonden die zich op de verbluffende rotsformaties en stranden genesteld hebben. Een topochtend!

In de namiddag ga je naar het reservaat van Paracas voor een prachtige wandeling.  Hier vind je ‘s werelds grootste concentratie zeevogels, een waar paradijs voor duizenden pelikanen, flamingo’s, sternen,… Onderweg geniet je van verschillende landschappen die een volledig kleurenpalet tentoon spreiden. Op de heuvel Santa Maria heuvel doemt de kustlijn van ‘Lagunillas’ op, waarna je afdaalt naar het rode strand, die zijn kleur dankt aan de eeuwenlange confrontatie tussen lava en de Stille Oceaan.

V Dag 22
Paracas - Lima

In de ochtend word je naar de busterminal gebracht en neem je de bus naar Lima. In Lima word je naar de luchthaven gebracht voor je terugvlucht. 

Optionele verlenging: Uitbreiding jungleverblijf

Verleng je reis met een verblijf in de Peruaanse jungle nabij Puerto Maldonado. Kies voor de gezellige bungalows van Corto Maltes of trek wat verder weg voor 100% jungle gevoel in de Inotawa lodge

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag
Dag 22: Verleng je reis
Optionele verlenging: Uitbreiding jungleverblijf Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Transfers zoals vermeld in het programma (bus transfers in goede lokale toeristische bussen):
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Logies op basis van een tweepersoonskamer met privésanitair (in geval van 4 personen, worden er 2 tweepersoonskamers voorzien)
 • Alle transfers van en naar de luchthaven bus- en treinstations
  • Cruz del Sur nachtbus van Lima tot Ayacucho
  • Los Chankas bus van Ayacucho tot Abancay
  • Privévervoer van Abancay tot Cachora
  • Trein van Aguas Calientes tot Ollantaytambo of Poroy
  • Bus van Aguas Calientes tot Machu Picchu (round trip)
  • Cruz del Sur nachtbus van Cusco tot Arequipa
  • Toeristische bus van Arequipa tot Colca Canyon (round trip)
  • Cruz del Sur nachtbus van Arequipa tot Ica
  • Privévervoer van Ica naar Paracas via Huacachina
  • Cruz del Sur bus van Paracas tot Lima
 • Excursies zoals vermeld in het programma
  • Citytour in Lima (activiteit in internationale groep)
  • Ayacucho: Qorihuilca (activiteit met privégids)
  • Ayacucho: Aguas turquesas Millpu (activiteit in internationale groep)
  • Choquequirao trekking (trekking met privégids)
  • Tour to Machu Picchu (activiteit in internationale groep)
  • Heilige vallei (activiteit met privégids)
  • Colca Canyon trekking (trekking in internationale groep)
  • Huacachina sandbuggy en sandboarden (activiteit met privégids)
  • Ballestas eilanden (activiteit in internationale groep)
  • Paracas Nationaal reservaat (activiteit in internationale groep)
  • toegangsgelden en gidsen (met uitzondering van de vermelde toeslagen bij 'niet inbegrepen')
   -> Ayacucho: Canyon + Millpu, BTG, inkom colca canyon, Huacachina, ballestas eilanden, bus Puno - Cusco
  • Boleto Turistico General (BTG), waarmee je binnen kan in verschillende musea en archeologische sites in en rond Cuzco (twv 130 SOL)
  • Lokale Engelstalige gids waar vermeld in het programma
  • Bijdrage voor het Garantiefonds

  Niet inbegrepen

  • Internationale en binnenlandse vluchten
  • Overige maaltijden (een maaltijd vind je gemakkelijk tussen de 8 en 15 euro)
  • Optionele toegangsgelden: Warmwater-bronnen Colca Canyon: 15 SOL
  • Toegang tot Huayna Picchu (toeslag 20 euro pp, reservatie noodzakelijk)
  • Fooien
  • Persoonlijke uitgaven
  • Verzekeringen

  Promo

  Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

  Ook voor gezinnen?

  Wil je deze reis samen met je gezin doen? Houd er rekening mee dat je tijdens deze reis op grote hoogtes zal verblijven. Het Instituut voor Tropische Geneeskunde (itg) raadt verblijven op hoogtes boven de 3000m hoogte af voor kinderen onder de 10 jaar. Gezinnen met tieners of oudere kinderen kunnen deze rondreis dus zeker wel maken. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

  Bijkomende info

  Comfort categorie

  LimaArawi Miraflores Express
  AyacuchoViaVia hotel
  AbancayCasa Andina standard
  Choquequirao trekking tenten
  CuscoHotel Sacha
  ArequipaCasona Solar
  ParacasHotel Emancipador

   

  Inbegrepen in de Choquequirao trekking

  • Transport
  • Tenten en slaapmatje (geen slaapzak incl!)
  • Keukentent, eettent met tafels en stoelen
  • Inkom Choquequirao en Machu Picchu
  • Engelssprekende gids
  • Kok en keukenmateriaal
  • Paardenman en paarden (voor kampeeruitrusting en eten) en 6kg per persoon van persoonlijke spullen
  • Maaltijden
  • EHBO en zuurstof
  • Hotel in Aguas Calientes
  • Busticket Aguas Calientes – Machu Picchu (enkel ticket)
  • Treinticket Aguas Calientes tot Poroy of Ollantaytambo

   

   

  Onze reizigers in Peru

  Over deze reisformule

  Reizen met Joker, dat is

  • méér beleven, durven en doen
  • op een duurzame manier
  • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
  • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
  • en als een betere versie van jezelf terug te keren

  Reistips

  Veelgestelde vragen

  Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
  • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
  • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
  • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
  • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

  Andere individuele reizen die je kunnen interesseren