Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontdek de klassieke hoogtepunten van Oeganda tijdens deze individuele rondreis met chauffeur/gids. De trektocht naar de berggorilla's en de chimpansees zijn ongetwijfeld het summum!

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (LT).

De hoogtepunten van deze reis

Murchison Falls - LTT

Murchison Falls NP, het grootste park van Oeganda

Chimpansees - LTT

Kibale Forest heeft maar liefst 13 verschillende apensoorten, waaronder de chimpansee

Queen Elizabeth NP - LTT

Safari in Queen Elizabeth NP

Programma

Programma

A Dag 1-2
Entebbe – Kampala

Bij aankomst op de luchthaven van Entebbe word je verwelkomd door een lokale vertegenwoordiger. Transfer naar je verblijf.

Overnachting: Via Via (ontbijt)

B Dag 3
Neushoorns onderweg naar Murchison Falls

Rit van Kampala naar Ziwa Rhino Sanctuary. Tijdens een safariwandeling kom je er op enkele meters afstand van neushoorns te staan. Vervolgens rit naar het Murchison Falls NP, het grootste park van Oeganda met veel giraffen, leeuwen, olifanten, gazelles, krokodillen en luipaarden.

Overnachting: Murchison Falls River Lodge (vol pension)

C Dag 4
Bootsafari op de Nijl

Deze morgen ga je met de gids op safari in het park. In de namiddag is er opnieuw een safari maar dan per boot. Je vaart op de Nijl richting de watervallen. Langs de oever kan je krokodillen, nijlpaarden, buffels en apen spotten, maar ook olifanten komen er hun dorst lessen.

Overnachting: Murchison Falls River Lodge (vol pension)

D Dag 5
Kibale Forest

Vandaag is het vroeg dag. Na het ontbijt maak je een korte wandeling naar de top van de watervallen, waar je een spectaculair uitzicht over de donderende watervallen, de Nijl en het park heeft. Daarna reis je meteen door naar Kibale Forest, waar maar liefst 13 verschillende apensoorten en bijzondere vogelsoorten wonen. Het is een lange reisdag, maar de tocht is indrukwekkend.

Overnachting: Turaco Treetops (vol pension)

E Dag 6
Chimpansees in Kibale Forest

Kibale Forest is een bijzonder bos. Het is één van de mooiste regenwouden van Afrika. Er leven maar liefst 13 verschillende primaten, waarvan de chimpansee de belangrijkste zijn. Deze morgen neemt een ervaren gids je mee op trektocht. Je zal ze ongetwijfeld van ver al horen. Na de lunch kan je optioneel een wandeling maken naar de kratermeren, de omliggende dorpjes of het Bigodi moeras.

Overnachting: Turaco Treetops (vol pension)

F Dag 7
Onderweg naar het Queen Elizabeth Nationaal Park

Na het ontbijt baan je een weg naar het wildrijke Queen Elizabeth NP, gelegen aan de voet van het Rwenzori gebergte. Het park is de thuisbasis van leeuwen, luipaarden, olifanten, buffels en de Oeganda Kob, een soort antiloop. Deze namiddag ga je op een eerste safari in het park. Optioneel kan je deze avond op een nachtsafari gaan.

Overnachting: Kasenyi Safari Camp (vol pension)

F Dag 8
Queen Elizabeth NP en het Kazinga Kanaal

In de vroege ochtend ga je op safari door het park.  Het zuidelijk deel van het park, Ishasha, is bekend om de bijzonder boomklimmende leeuwen, die graag in de hoogste takken vertoeven. In de namiddag maak je een bootsafari op het Kazinga-kanaal, waar je nijlpaarden, olifanten, buffels, krokodillen en prachtige vogels kan spotten.

Overnachting: Kasenyi Safari Camp (vol pension)

 

G Dag 9
Mystiek bij het Mutanda meer

Vandaag rijd je naar Lake Mutanda, in het uiterste zuidwesten van Oeganda, bij de grens met Rwanda en de Democratische Republiek Congo. Daar heb je een schitterend uitzicht op het Virunga gebergte.  Van de vele vulkanen liggen er 3 op Oegandees grondgebied.

Overnachting: Mutanda Lake Resort (vol pension)

H Dag 10
Gorilla trektocht in Bwindi Impenetrable Forest

Vandaag is het een spannende dag: je ontmoet de bijzondere en vriendelijke berggorilla’s! Maak je klaar voor een stevige wandeling. Het Bwindi Impenetrable Forest is het enige woud in Afrika waar zowel berggorilla’s als chimpansees leven. Daarnaast leven er nog 5 andere primaatsoorten, 113 zoogdiersoorten, 200 vlindersoorten en 360 vogelsoorten. Oog in oog staan met een gorilla is een buitengewone belevenis.

Overnachting: Mutanda Lake Resort (vol pension)

I Dag 11
Lake Mburo Nationaal Park

Na een vroeg ontbijt vertrek naar het Lake Mburo Nationaal Park, één van de kleinste natuurparken van Oeganda, maar het enigste park tijdens je reis waar je elandantilopen kan zien.  Bij aankomst geniet je van een heerlijke lunch alvorens je op namiddagsafari vertrekt.

Overnachting: Rwakobo Rock (vol pension)

J Dag 12
Lake Mburo Nationaal Park - Entebbe

Vandaag staat er een wandelsafari in het Lake Mburo Nationaal Park op het programma, waarna je kan genieten van een lekkere brunch in de lodge. Op de terugweg naar Entebbe stop je nog even bij de evenaar voor een foto en souvenirtje. Na het afscheidsdiner in Entebbe (indien vertrek om 22u of later) volgt een transfer naar de luchthaven.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Luchthaventransfers ter plaatse
 • Alle overnachtingen en maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Transport door Engelstalige gids/chauffeur van dag 2 tot dag 11 in minibus met pop-up dak 
 • Alle geplandeactiviteiten en entreegelden volgens programma

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Overige maaltijden en dranken
 • Optionele activiteiten
 • Alle persoonlijke uitgaven
 • Fooien voor chauffeur, gids, etc.
 • Visum
 • Annulatie- en bijstandsverzekering
 • Supplement transport in 4x4 met 4 zitplaatsen: 1133 euro per wagen
 • Supplementtransport in 4x4 met 6 zitplaatsen: 1982 euro per wagen
 • Supplement Franstalige gids: 990 euro per wagen

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Minimum leeftijd gorilla trektocht: 15 jaar

Opgelet:  de prijs van de gorilla en chimpansee-permits zijn onder voorbehoud van wijziging.

 

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
Oeganda individuele reis gids chauffeur 4x4 berggorilla chimpansee trektocht

Wat andere reizigers vinden

Onze gids Jacob sprak vloeiend Engels en heeft van onze reis een fantastische ervaring gemaakt. Hij is altijd beschikbaar en goedgezind en heeft ons bijgestaan met raad en daad. We hebben ons geen moment onveilig gevoeld of verveeld. Integendeel, Jacob was een gewaardeerde gast aan tafel. Kort gezegd, het was een heel plezierige ervaring Oeganda te mogen ontdekken in zijn gezelschap.

Matthew en Ludivine

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren